Наталия Кобилкина: Направих сексуална революция в България

Сексоложката, която обучава свои последователи, в интервю за iNews

по статията работи: Надежда Стоянова | 17.06.2014 | 11:16
Наталия Кобилкина: Направих сексуална революция в България

Очарователната Наталия Кобилкина може да е около трийсетте, но за разлика от прословутата героиня от сериала "Сексът и градът" Кари Брадшоу, тя съвсем спокойно може да се нарече експерт в секса. Занимава се с психология вече от доста години и е помогнала на хиляди жени да намерят пътя към щастието.

А за да е още по-полезна за всички онези, които нямат физическа възможност да посетят курсовете ѝ, направи първата си терапевтична книга "Пътят на щастливата жена”, на издателство "Колибри".

Междувременно планира да се установи на няколко хиляди километра от България. Избрала е Лондон, защото много ѝ харесва Англия. Все пак няма да изостави всички свои почитателки у нас, дори смята да си спечели още последователи по целия свят.

Затова се е захвана да обучава треньори от различни страни.

- Наталия, наскоро пусна психотерапевтична книга. Какво ще намерим в нея?

- Тази книга я бях замислила много отдавна, но според мен, за да направиш терапевтична книга, трябва да имаш много терапевтичен опит. Затова мисля, че след като навърших пет години терапевтичен работа в тази посока и съм срещнала стотици жени, мога да го дам като опит, като споделяне.

Ние правим групови курсове и до момента съм имала може би към 500 групи, през които минаха няколко хиляди жени. Смея да твърдя, че тази система е супер работеща и реших да я дам тогава, когато най-вероятно ще започна да живея повече в чужбина, отколкото в България.

- В каква посока си тръгнала?

- За момента сериозно се замислям за преместване в Англия. Избрала съм Лондон, защото много ми харесва. Затова тук ще отворя академия и ще развия треньори, които ще работят по моята система. Отваряме я в София сега и ще вземем 15-20 човека от целия свят, които ще обуча по моя начин и след това те ще преподават в центровете ни в други градове в България и чужбина. Това е нещо като системата Happy, която е универсална. А книгата беше като споделяне за тези хора, които нямат време или възможност да дойдат на курсовете, но все пак да могат да помогнат на самите себе си.

- Значи тя е насочена към жените конкретно?

- Към жените и терапевтите, които могат да я ползват като помагало. Основно обаче е за жените, за да намерят пътя към щастието. Всяка жена е родена, за да бъде щастлива и има някои неща, които го блокират. Моят опит ми помогна да разбера какво ги блокира и реално ако приложиш това, което пише в книгата, ставаш щастлива жена.

1310722- Всъщност колко отдавна ти хрумна идеята да започнеш да пишеш?

- Преди пет години се обадих на едно българско издателство, което работи само с известни чуждестранни и български автори. Аз обаче тогава не бях толкова известна и те ми казаха: Нека да изчакаме да видим какво ще стане.

Когато обаче написах първите си две книги, те станаха бестселъри и станах един от най-продаваните български автори. Те видяха, че наистина ставам като автор и ми предложиха да направим терапевтична книга и много ми помогнаха.

Много щастлива, че мога да споделям това чрез книгите и читателите могат да се докоснат до тази енергия и да променят живота си. Моята мисия е да правя жените щастливи по целия свят. Преди ми звучеше малко като утопия, но сега като виждам как идват треньори от целия свят и имам покани за турне в Америка, виждам, че всичко това става реалност.

- Значи хората могат да бъдат щастливи?

- Разбира се, хората трябва да бъдат щастливи. Не е нормално това, че са нещастни. Като съм ходила в Англия видях, че всички там са много позитивни, докато българите не са от най-позитивните хора на света. Тук самите дрехи са предимно черни, хората много пушат, много пият, самата държава живее много бедно, но всичко е въпрос на гледна точка.

Имаме например невероятна природа. Не винаги е въпрос на околна среда, а на това как ти приемаш материалното. Българите в Англия обаче са коренно различни – там приемат нещата много позитивно, докато тук казваме "Да, но...". Много се старая да променя този начин на мислене.

- Много си активна във Facebook...

- Старая се да пиша всеки ден за хубавите неща, но сама няма да успея.

- Защо обаче, според теб, понякога изказванията ти предизвикват бурни коментари?

- Защото има неща, които хората мислят, но не ги казват на глас. На мен понеже не ми пука, ги казвам. Идеята ми е хората да започнат да говорят, дори ако ме плюят. Аз мисля, че с рубриките ни и статиите започнаха да говорят. Абсолютно не ми е важно дали ме плюят, или не. Не ми е целта да бъда харесвана от всички, а само хората да проговорят за секс и това се случи.

- Добре, как стана така че от тема табу, сексът се превърна в нещо доста обсъждано от повечето хора?

- Мисля, че направих в България сексуална революция. Това е много важно, защото отприщването на сексуалната енергия ще започне да дава различни дивиденти. Когато имаш истинска интимност и говориш свободно за това с любимия си човек, ти можеш да решиш много проблеми, да бъдеш свободолюбива личност, да бъдеш удовлетворена от живота, което ще вдигне цялата държава на крака.

- Това ли е тайната на щастливата жена?

- И това. Тайната на щастливата жена е да бъде вътрешно красива, да се поддържа, да бъде винаги щастлива, да съумее да се радва на света, независимо от всичко, и да обича и да бъде обичана. Просто трябва да живее в любов.

- Какво стана с рубриката ти в "Шоуто на Слави"?

- Всеки си пое по своя път. Сега имам други намерения и планирам някакви предавания, най-вероятно едното ще бъде на английски. Много е вероятно да го реализирам извън България, може да го превеждаме. В момента разработвам нов европейски сайт, в който всичко ще бъде на английски. Стартираме на световно ниво, а и тази книга планирам да преведа на английски, водим преговори с различни издателски компании в чужбина.

- Добре, ориентирала си се към чужбина, а твоят любим как реагира?

- Той също много харесва Англия и говори английски. За него не е важно къде ще живеем, важното е да е с мен. Ние сме живели в толкова много държави, че сме свикнали да се местим и не е проблем за нас.

1310721- Кога обикновено идват при теб жените?

- Когато не могат да намерят и да задържат партньора си, когато той не иска да се жени, да се ангажира с нея или не се грижи за нея, когато има проблеми в секса... Хората идват на психолог, когато наистина ги боли.

Разбират, че от празни приказки с приятели нищо не се променя. Аз не съм просто някой, които изслушва. Давам домашно и ако човек го спазва, всичко се оправя.

- В началото обаче със сигурност са те приемали по-резервирано. През какво премина, за да стигнеш до момента, в който всички те познават?

- Имам вяра в себе си. Не чета какво пишат за мен, не следя клюките, просто давам любов и друго не ме интересува. Моята цел е хората да се отнасят адекватно към сексуалността.

Тогава ще има по-малко извратени неща, защото всичко ще е чисто и от любов направено. Съветвам хората да правят деца в любов и чистота на взаимоотношенията.

- Като спомена деца, има ли време за деца?

- Планираме ги. Първо искам да се установим в Англия и да обуча моите треньори. Има много психолози, които помагат на хората да имат деца, а те самите нямат такива.

Ако аз сега имам дете, трябва да отдам цялото си внимание на него и да лиша хиляди други от това, което им давам в момента.

Така че засега не ми е толкова приоритет. Планирам, разбира се, искам две-три, може и да осиновим едно, но малко по-натам.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


13 Suzi Quatro 17.06.2014 | 14:53
Не мога да приема по никакъв начин пдобна книга, като сериозна. За мен Кобилкина не е никакъв специалист, така че....всеки има право на избор разбира се
12 набръчкан мозък 17.06.2014 | 14:38
"Тази книга я бях замислила много отдавна, но според мен, за да направиш терапевтична книга, трябва да имаш много терапевтичен опит" - Да, така е определено !
11 ваня иванова 17.06.2014 | 14:37
Много ми е смешна тази и не мога да я приема на сериозно. Само търси начини как да си направи реклама.
10 Katy Russeva 17.06.2014 | 14:28
Сексуална революция не е направила, ама пари със сигурност, поне ако се съди по последователите й в социалните мрежи.
9 кученцето пиджи 17.06.2014 | 14:02
Никога не съм се вслушвал в съветите на Наталия Кобилкина . Смятам, че секса е нещо лично между двама души и те най - добре знаят как да го правят. Няма смисъл от съвети .
8 дрезгав глас 17.06.2014 | 13:32
Наталия Кобилкина е много симпатично същество и до сега в България не е имало толкова известна сексоложка, която да дава толкова много интервюта .
7 mitko velev 17.06.2014 | 13:20
И тази се взе за голямата работа, наясно съм с манталитета на рускините тъй че да не се вживява до такава степен, че е направила сексуална революция в България.
6 Пламен Панайотов 17.06.2014 | 13:12
Не бих казал, че Кобилкина е направила сексуална революция в България . На хората сигурно им е интересно да я слушат, но едва ли изпълняват всеки неин съвет..
5 Хубавата Елена 17.06.2014 | 11:48
Тази жена е ужасна .
4 Viktor Qnchev 17.06.2014 | 11:43
Тази ми е много проста чеснтно да ви кажа,ама сякви луди ги има да й се връзват.
3 трендафил въжарски 17.06.2014 | 11:37
вярно на доста хора е помогнала
2 vili kula 17.06.2014 | 11:26
Пак ли интервю с нея, на мен ми писна да чета за нея и всякакви подобни теми, светът не се върти колко секса и жълтеникави неща.
1 Ема Маринова 17.06.2014 | 11:24
Милата,колко си е повярвала.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Панорама с Бойко Василев
  • 22:00 В кадър
  • 22:30 Вечната музика
  • Сега "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • 22:30 "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.5
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.5
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • Сега "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Шеф под прикритие" (нов сезон) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.