"Надявам се всички колеги да осъзнават колко е важно ваксинирането и че това е единствената алтернатива за борба с коварната болест. Това се посочва в обръщение на министърът на културата проф. Велислав Минеков към артистите, творците и културните институции в България, съобщи министерството на културата.

"За пореден път, от въвеждането на извънредното положение на 13 март 2020 г. и последвалата епидемична обстановка, която продължава и в този момент, сме изправени пред нов скок на заболяемостта от COVID 19. Културният сектор е един от най- потърпевшите в тази пандемия. Аз и екипът ми полагаме всички усилия да защитим правото на труд на творците в сферата на изкуството", написа Минеков.

"За да успеем заедно, е редно всички да положим общи усилия и да не се лишаваме от основното – контакта и преживяването с публиката. Надявам се всички колеги да осъзнават колко е важно ваксинирането и че това е единствената алтернатива за борба с коварната болест. Интелектуалците и хората на изкуството винаги са били флагман на прогреса. Нека да запазим себе си и вярната си публика здрави, за да можем в тези динамични времена да съхраним достъпа до духовното и възвишеното", пише още в обръщението на служебния министър на културата.