Схемата на протеста – "който плаща, той поръчва музиката"!

Съмнителните връзки между НПО-та и лица на протестите изпъкват все повече

по статията работи: Филипа Тодева | 11.07.2013 | 11:05

Сложна, но добре изградена мрежа от организации и хора вече съвсем ясно се очертава като основа на протестите, пише вестник "Репортер". В статия, посветена на проявите на недоволство, изданието твърди, че зад фасадата на граждански организации и неформални структури добре подплатените финансово "лица на протестите" работят за дестабилизация на страната.

Като ключови фигури в схемата зад кадър изданието посочва Иво Прокопиев и целият кръг "Типинг пойнт", Центърът за либерални стратегии, Фондация "Институт Отворено общество" и др.

"Политическата представителност осигурява Росен Плевнелиев. Той тръгна от сваляне на политическото доверие към кабинета, премина през определяне на протестите за "симпатични" и стигна до открито заявени "препоръки" за провеждането на нови избори. В схемата обаче е и бившият премиер Борисов, номинирал Плевнелиев за президент и сега използващ го като лост за влияние. В сценария все по-ясно се откроява и фигурата на еврокомисаря Кристалина Георгиева, номинирана от Борисов и спрягана за нов премиер при сваляне на правителството на Орешарски", твърди в. "Репортер".

В материала пише, че сред настояващите за оставката на кабинета вече има добре очертана разделителна линия. Част от протестиращите искат незабавни избори, служебен кабинет и промяна на политическата система. Другите настояват също за предсрочни избори, но едва след промени в Изборния кодекс. Сред първите са явните привърженици на президента Плевнелиев – експерти от институти, центрове и сдружения. Те са изключително активни в медиите, особено в социалните мрежи.

Вестникът отделя внимание и на новите лица, които са до старите промени.

Антоанета Цонева е председател на Управителния съвет на сдружение "Институт за развитие на публичната среда"- София. От 2001 до 2004 г. е била омбудсман на столицата. Влиза в Изборния борд, който създадоха Плевнелиев и Марин Райков. На сайта на сдружението, което оглавява, са изредени партньорите, които според изданието всъщност са спонсорите: Фондация "Америка за България", Тръст за гражданското общество в Централна и Източна Европа, Балкански тръст за демокрация, Фондация "Институт Отворено общество" - София, и Работилница за граждански инициативи. Все донори на мрежата от организации, работеща за чужди интереси в България.

По някаква случайност Цонева е от Разград, откъдето е и добрият президентски приятел Иво Прокопиев. Любопитно съвпадение е и фактът, че са връстници. Последната ѝ теза е, че нов Изборен кодекс няма да реши проблема с мафиотизирането на политиката.

Следващият, който попада под прицела на в. "Репортер", е лицето на протестите от Орлов мост - Асен Генов.

Асен Генов, Атанас Чобанов и журналистите от "Дневник" и "Капитал" Росен Босев и Спас Спасов са номинирани от БХК и през 2011 и през 2012 г. Като създател на "Гневни млади хора" Асен Генов е открито подкрепян от Антоанета Цонева, която е също Човек на годината.

Асен Генов излъчваше в интернет протестите на Орлов мост, администратор е на групата във Facebook "Окупирай Орлов мост", създател е на "Гневни млади хора", на Бойкометър в Politikat.net, мажоритарен кандидат за депутат през 2009 г. в Перник от ПП "Зелените". За нея пък е известно, че е учредена с представители на "Икономедиа" и официално се обявява за ценностите на неолиберализма.

Проектът "Гневни млади хора" се реализира в партньорство с Института за развитие на публичната среда и Фондация "14 януари".

Обикновеният гражданин, в чието име уж се организират шествия и протести, няма никакъв шанс да разбере кой поръчва и съответно - плаща музиката.

За да бъде успешна ролята на НПО-тата, те се нуждаят от медийна платформа, която да достави съобщенията, анализите, политиките им. Тази роля е изпълнявана от медиите на Прокопиев.

Вестниците му "Капитал" и "Дневник" (вече само електронно издание) са част от тази мрежа, работят като нейна трибуна и получават финансиране от същите източници. Пътят на парите минава през Фондация "Капитал", която се бори да "утвърждава ценностите и етичните норми на свободните и независими медии".

"Зад маската на свободата финансираните отвън НПО прокарват всевъзможни тези, стоящи далеч от българските национални интереси и обслужващи един-единствен култ – неолиберализма", коментира в. "Репортер".

Не е тайна, че основен проводник на неолибералните цели в България, а и по света, е известният финансов спекулант Джордж Сорос. Неговата фондация "Отворено общество" стъпва у нас веднага след промените през 1989 г. по покана на първото правителство на Андрей Луканов. Той финансира фондацията на Сорос от държавния бюджет, освобождава я от данъци и ѝ дава да ползва за неограничен срок помещения в НДК. През първите 5 години на прехода държавата е подпомогнала фондацията на Сорос с повече от 42 млн. лв. За тези пари обаче вече четвърт век никой от псевдоборците за свобода и демокрация не надига глас.

Другият главен спонсор е USAID, наричаща се у нас вече "Америка за България". Според информация от сайта на USAID тя е "независима агенция на федералното правителство, която е под цялостното ръководство на Държавния секретар", което показва колко е "независима". Същото се отнася и за "независимите" организации в България, финансирани от нея. И Сорос, и USAID са прогонени от редица държави заради намеса във вътрешните работи, разпалване на етнически конфликти и други подобни действия.

Вестник "Репортер" обръща специално внимание на най-активната и най-маскирана организация от схемата - "Типинг пойнт". Това е редуциран вариант на икономико-политическата група "Глобална България". Състои се от Цветелина Бориславова, Иван Кръстев, Светослав Божилов и Иво Прокопиев. Формацията има сериозна подкрепа от институтите на Джордж Сорос у нас.

"Типинг пойнт" се занимава с политическо инженерство и налагане на икономическа политика на зависимост на България.

"Именно чрез лобирането на "Типинг пойнт" в правителството на Бойко Борисов през 2009 г. попадат четирима министри - Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Поредната политическа продукция на "Типинг пойнт" бе партията на Меглена Кунева - Движение "България на гражданите", твърди вестникът.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


238 Radoslav Radoslavov 12.07.2013 | 08:53
софиянци напрайха пари от протестите, че ще им стигнат да отидат на море, а после ако падне правителството цяла българия ще им връщаме паричките и то с лихвите.
237 Богдан Литев 11.07.2013 | 19:46
Така излиза накрая,всички са маскари!
236 Богдан Литев 11.07.2013 | 19:37
Съгласен съм и аз,да го правим и да се свършв!
235 Богдан Литев 11.07.2013 | 19:23
Налели са,така е,но ще вземат десеторно ако откраднат държавата!
234 hope less 11.07.2013 | 19:19
Хаххаха, с най-голямо удоволствие даже ще платим да се измете цялата продажна паплач!
233 hope less 11.07.2013 | 19:17
По9 последни данни на прокуратурата, заради протестът и "идейните" протестиращи, линейката за катастрофата се е забавила!!!
232 hope less 11.07.2013 | 19:16
*не са само "Зелените", и Кунева е в кюпа!
231 hope less 11.07.2013 | 19:15
Жалко, че и "Зелените" са захранвани с мръсните пари на Прокопиев!
230 Богдан Литев 11.07.2013 | 18:54
Да се омитат и Плевнелиев и Другаря му...ще им платим самолетните билети до Сингапур.
229 скапан сървър 11.07.2013 | 18:51
Жалко, че и "Зелените" са захранвани с мръсните пари на Прокопиев!
228 Мирослав Макавеев 11.07.2013 | 18:31
Не искам никой да ми плаща,искам да се отърве страната ни от тези олигарси,които захранват тлъстите си сметки от нашите мизерни заплати.
227 скапан сървър 11.07.2013 | 18:27
Жалко, че и "Зелените" са захранвани с мръсните пари на Прокопиев!
226 скапан сървър 11.07.2013 | 18:25
Толкова много ще откраднат, че ще фалират държавата.
225 скапан сървър 11.07.2013 | 18:24
Браво, че то сладка работа да протестираш и да ти плащат с парите на Прокопиев
224 Мирослав Макавеев 11.07.2013 | 18:16
Колко пари,наистина са наляли в протестите болните мозъци,добре,че всичко излезе наяве...не мога и да си представя щом рискуват толкова колко ще откраднат ако успеят да вземат властта.
223 скапан сървър 11.07.2013 | 18:02
Явно им плаща много добре.
222 raicho ivanov 11.07.2013 | 17:50
Нямам думи, че има хора, които се продават на Прокопиев.
221 raicho ivanov 11.07.2013 | 17:48
Ужас, до къде я докарахме. Поръчва музиката този, на който не му е чиста работата. От това да те е страх, че това е човек, който иска всячески да управлява.
220 луда гъба 11.07.2013 | 17:20
Схемата е ясна,искат да съсипят напълно държавата.
219 Интернет Лумпен 11.07.2013 | 17:07
Информирани хора ми казаха че схемата е следната : отиваш пред Министерски съвет ( когато и да е между 18:00 и 19:30, но колкото по-рано толкова по-добре ), после се разхождаш с останалите до края на протеста, и където е крайната точка последния ден, ще чакат да се разкарат медиите, след което проверяват записите от уличните камери и снимките със специални програми, дали наистина си бил на цялото събитие и кои дни и ти плащат . По 100лв. на човек на ден давали, ако отидеш и сутринта на кафе +50лв. ( и кафето е безплатно ), а събота и неделя - двойно, има бонуси за агитация в facebook и за радовно или раннно отиване , покриват се и разходите за транспорт ( ама си пазете билетчетата ), знаменца, кречатала, свирки и плакати ( срещу касова бележка ). Също така много от магазините по пътя на шествието работят с отсъпка ( слагат си табелки да не се обърка човек ) ... Аз отивам, че трябва да се ходи на море, дано успея да събера и всички бонуси :)
218 Margaritka Ilieva 11.07.2013 | 17:05
голяма гадория е цялата история, не е истина просто !!! един кръг от хора ще се нагушат с още пари,смятай колко харчат сега и като вземат властта колко ще си върнат, напразно не биха го направили.
217 kostadin papanov 11.07.2013 | 16:56
тогава не знам ама много ще се реве
216 miglen cholakov 11.07.2013 | 16:47
ама че наглеци .
215 Anna Vasileva 11.07.2013 | 16:47
ЛОшото е,че тоя дето сега плаща и поръчва музиката,утре като почне той да свири,тогава жална ни майка...
214 Petur Marinov 11.07.2013 | 16:45
Много подломни сделки си правят и всичко това на наш гръб, искат да си спечелят добри пари и за правнуците, а останалите хора да измират, буквално!
213 Камък Врачански 11.07.2013 | 16:30
В статия, посветена на проявите на недоволство, изданието твърди, че зад фасадата на граждански организации и неформални структури добре подплатените финансово "лица на протестите" работят за дестабилизация на страната.ТАКА ИЗЛИЗА
212 Milana Somova 11.07.2013 | 16:29
Президентът прекалява със своите контакти с такива „бизнесмени“ като Иво Прокопиев. Все съм си мислел, че играе някаква двойна игра, ама това тук минава вече всякакви граници.
211 Камък Врачански 11.07.2013 | 16:28
откъде Типинг пойнт вземат толкова много пари бе
210 Камък Врачански 11.07.2013 | 16:25
Ясно е, че го плаща Сорос
209 Hari Bohosyan 11.07.2013 | 16:09
Толкова много имена,..всеки иска да гушне възможно най-много пари! Спасов, Прокопиев, Плевнелиев, Бориславова, Босев, Генов, Цонева...представяте ли си още колко много хора действат в тази групировка?????
208 galin tonev 11.07.2013 | 16:02
Няма независими НПО-та, явно, всички играят по свирката на съмнителни богаташи като Прокопиев!
207 miglen cholakov 11.07.2013 | 16:02
ооо и аз го четох.думи нямам , срам нямат ли тези хора
206 galin tonev 11.07.2013 | 16:01
Жалко за наивните протестиращи. Нещастни и заблудени хора, подлъгвани от продажници.
205 galin tonev 11.07.2013 | 16:00
И мен ме е срам, да не говорим колко хора са излъгани!
204 Radin Dimitrov 11.07.2013 | 16:00
четох някъде,че търсели семейства,да изглеждат по-достоверно, докарали си хората вече близо 2000 лева, на море щели да ходят,истина или не, не знам, обаче определено има и такива сред тях.. Прокопиев и приятелите му доста сериозна сума харчат,а това харчене иска връщане и познайте от де ще дойде връщането...
203 atanas angelov 11.07.2013 | 15:59
охоооо пак иска да идва да краде
202 kolj kolev 11.07.2013 | 15:54
Подвластни сме на шепа МАФИОТИ, не бива да им ставаме слуги!!!
201 Летящият Честмир 11.07.2013 | 15:53
Трябва да се опълчим на това да ни промиват постоянно мозъците
200 kolio nikolov 11.07.2013 | 15:52
тея платените провокатори как може да са толкова продажнииии.за 50 лева какво ли не правят.затова сме на този хал ,защото цялата ни държава е такава
199 Охльо Бохльо 11.07.2013 | 15:47
Едни нови избори ще доведат само и единствено до харчене на пари, единствените печеливши ще са Президента и неговите кръгове- Прокопиев, Бориславова и прочие, те ще бъдат лансирани, ще вземат властта и тогава ще съжаляваме,че не сме дали шанс и не сме поискали каквото и да е било от сегашните управляващи,те май ще излезнат по-малкото зло....колкото и да не ми се иска да го призная.
198 Stoqna Mutafova 11.07.2013 | 15:45
Все съм знаел някакви неща за президента, ама това вече много! За това ли го избрахме този Плевнелиев, да му гледаме сега приятелския кръг „Капитал“, с разните му там хора като Прокопиев и всичките останали. А къде е българската прокуратура при това положение?
197 Летящият Честмир 11.07.2013 | 15:45
оХООО, ми те и Кунева финансирали бе
196 qnko qnev 11.07.2013 | 15:41
Едни предсрочни избори само ще усложнят ситуацията в страната, още повече, че никой не иска да управляват олигарси.
195 Летящият Честмир 11.07.2013 | 15:40
Олигарсите се мъчат да ни промият мозъците и да вземат властта
194 kolj kolev 11.07.2013 | 15:40
Какво трябва да ни учудва като самият президент е от кръга Типинг Пойнт.
193 Velislav Zdravkov 11.07.2013 | 15:40
чакаме нещата да се оправят а те ще станат по-зле като гледам кой искат да влезнат във власта.а да не говорим че кунева която не можа да се добере , сега пак се опитва по други начини да се намърда
192 Svetlozara Halacheva 11.07.2013 | 15:39
без никакви проблеми си въртят далаверите хората, никакви закони няма в България,всичко е позволено, законите са направени така,че да дават възможности на подобни хора да си вършат далаверите безнаказано. Тежко ни какво ни чака, след като Прокопиев и компания са решили да идват на власт, нещо им е харесало,ама сега не могат да си го вземат,явно.
191 kolj kolev 11.07.2013 | 15:34
Олигарсите искат да вземат властта, това ми стана ясно, но аз не искам такива мафиоти да ме управляват, време е за промяна.
190 Andrei Stoichev 11.07.2013 | 15:33
направо жалко за хората които си губят времето да протестират,защото вярват в някаква промяна,след като едни за 50 лева са ей там- протестиращи и викащи, печелят пари и са доволни, а какво ще стане не им пука, ама надали Прокопиев ще си спомня за тях и ще им даде възможности особено, ще си вземе каквото му трябва и ще мизерстват хората,за сметка на него,той ще си грухти пари.
189 Lady Blossom 11.07.2013 | 15:32
Зад държавния глава стои една енергина мафия, хора не се подвеждайте!!! Американските техноркати и кръговете около тях, всичко това ни чака, ако има нови избори! Ако не едните, другите искат да ни яхнат – това е повече от ясно! Нека има мир и стабилност, нека обобщим исканията си да ги изискваме от сегашното правителство – няма значение какво е то!! Да мислим с главите си!!
188 Силви Милви 11.07.2013 | 15:32
Не виждам абсолютно никакъв смисъл от нови избор. Освен огромен разход, това е поредната подхлъзваща стъпка за народа и това будно гражданско обшество! Но, Президента най-вероятно призовава за това за да може да лансира бъдещата формираща се партия от кръга Капитал на Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова и т.н. - „Република“!!
187 galia ivanova 11.07.2013 | 15:28
това е най-тъпото.а гадно е че по този начин очернят хората които са излезнали на улицата без да им се плаща , защото всички ги слагат под общ знаменател-протестиращи , а те не са едни и същи хора и се борят за различни неща - едните са промяна а другите за едната банкнота
186 qnko qnev 11.07.2013 | 15:28
Плевнелиев вече не може да се прикрива. С това, че иска предсрочни избори показва, че ще нагласи Прокопиев в служебното правителство.
185 Vanesa Apostolova 11.07.2013 | 15:27
в момента средата на хляба никой не успява качествено да я стигне,за това е борбата, всеки иска да вземе най-хубавото а момента е идеален,дърпа се кората на всяка една посока и ще се чуе кой ще надделее, искрено се надявам да не са тея!
184 Митридат Египетски 11.07.2013 | 15:24
Мозъчни тръдстове ни командват, командват и протеста
183 julieta jivkova 11.07.2013 | 15:23
вече не мога да разбера кой за какво се бори , едни искат сваляне на правителство други пък събират подписка за правителството , на трети пък им се плаща да подкрепят дадени политически облаги .... положението е адската анархия
182 Ralica Hristova 11.07.2013 | 15:22
И стабилно действат и из Фейсбук,това си признавам не го очаквах! А хората репостват и разпространяват и се мислят за спасители едва ли не,истински революционери,а стават пионки в игрите на едни от най-опасните олигарси в България....
181 uchtiviq los 11.07.2013 | 15:18
Толкова имена,толкова много хора и всичките искат само и единствено властта за собствените си облаги, не ги разбирам такива хора, малко съвест нямат ли,ей така да се замислят да си кажат нещо...и протестите така добре им се вписват в картинката, истинска услуга!
180 ekaterina tsoneva 11.07.2013 | 15:17
само не това . тази комбинация кунева -прокопиев никак не ми допада .
179 Viktor Qnchev 11.07.2013 | 15:10
И за всеки случай са подали ръка и на Кунева, ако нали случайно Прокопиев и сие не успеят да ни съсипят,тя да помогне малко,че работата да е на 100% сигурна тогава, а хората - и кучетата няма да ни ядат!
178 Janet Mileva 11.07.2013 | 15:09
Съд за всички като Прокопиев, за да излезем справедлива държава със справедлива съдебна система. Някъде четох, че Даниел Вълчев му е адвокат на Иво Прокопиев, някой знае ли нещо по въпроса?Вълчев не е ли дясната ръка на Меглена Кунева? И тя ли е в кюпа?
177 borislava tihomirova 11.07.2013 | 15:06
ужасно е.само мутри ни управляват.ще ни сринат със земята
176 mihaela angelova 11.07.2013 | 15:02
чудесно , най-големите престъпници на света
175 Silvi Milenova 11.07.2013 | 15:02
Само мафиотски имена се споменават, не е истина просто! Хората мизерстват и се чудят как да изкарат месеца, а онея продължават да грабят! И Тръгнал Плевнелиев да ми говори за предсрочни избори, единствените предсрочни избори от които имаме нужда това са президенстски, макар че не се съмнявам,че ще има кандидат някой от гореспоменатите имена.
174 Митридат Египетски 11.07.2013 | 15:00
"Типинг пойнт". Това е редуциран вариант на икономико-политическата група "Глобална България". Състои се от Цветелина Бориславова, Иван Кръстев, Светослав Божилов и Иво Прокопиев. Формацията има сериозна подкрепа от институтите на Джордж Сорос у нас.
173 kolj kolev 11.07.2013 | 14:59
И хората от олигархичните кръгове, стоящи зад тях.
172 krasimira jekova 11.07.2013 | 14:58
така е , има много хора които не са платени , но тези опредлено са поредните които за някои лев се продават
171 Валентин Басаров 11.07.2013 | 14:53
Тежко ни,с тези протести отиваме към нищото.
170 Митридат Египетски 11.07.2013 | 14:50
И после как да вярваме на протестиращите? Никак
169 работната пчела 11.07.2013 | 14:43
такива маски са си направили на компаниите,че не е истина, толкова много пари се въртят идващи не знайно от къде, сега следващата цел е България, да бъде разграбена тотално и Капитал да се облагодетелства колкото се може повече!
168 nina stanislavova 11.07.2013 | 14:42
цялата ни политика е оле мале
167 Raina Knqginq 11.07.2013 | 14:41
Зад Росен Плевнелиев стоят шепа хора ламтящи за властта от много време. Но най-вече той им помага, като държавен глава. Поредния опит да ги лансира във властта ще са едни нови избори!! Внимавайте!
166 Raina Knqginq 11.07.2013 | 14:41
Росен, явно му хареса да си слага негови си хора за служебно правителство! Кой знае какви ни готви сега, че и не само за служебен кабинет, а за ново правителство! Хората от кръга Капитал наистина е ясно на всички, че са му дружки и ламтят за власт от край време!! Там влиза и комунистката Кунева с новото си дясно амплоа! Бляк!
165 Жанин Пенчева 11.07.2013 | 14:37
Протестите са твърде нереални и платени , за да им се има някаква вяра
164 Митридат Египетски 11.07.2013 | 14:36
Трябва да се абстрахираме от платените протести и да не обръщаме внимание на мозъчните тръстове
163 Валентин Басаров 11.07.2013 | 14:33
"Типинг пойнт" се превежда като "Сложете точка",това ли искат да направят с нас,да сложат точка на историята на страната...няма да стане,банда малоумници няма уморят цял народ!
162 visoko naprejenie 11.07.2013 | 14:28
Много добре и умно пресметнато звучи, само че не разбирам какво толкова има да се граби вече в нашата държава, честно, скоро хората наистина ще почнат да измират-буквално,ако има някой луд,който да остане в България“...
161 Косе Босе 11.07.2013 | 14:20
Цялата ни власт е свързана с различни кръгове, само че компанията около Плевнелиев е от най-гадните хора,които можеше да си избере.... тежко ни, на протестите определено не може да се има вяра!
160 rosen pavlinov 11.07.2013 | 14:20
В държавата ни се е загнездил много коварен елемент и това е Джордж Сорос. Именно той създаде Бойко Борисов но не и без помощта на членовете от сдружението известно като Глобална България. Сега Сорос използва Плевнлиев за да върне Борисов във властта и явно идеята за протести и сваляне на кабинета Орешарски е много удобен начин да постигне целите си.
159 Валентин Басаров 11.07.2013 | 14:19
Народа не е стадо,време е тия манипулатори да го разберат.
158 Митридат Египетски 11.07.2013 | 14:13
"Типинг пойнт" се занимава с политическо инженерство и налагане на икономическа политика на зависимост на България.ах гадините те
157 Ема Маринова 11.07.2013 | 14:11
Страшна работа са тези нагляри,лъжат,крадат,манипулират и не им мига окото!
156 Жанин Пенчева 11.07.2013 | 14:08
То никой не лови вяра на този измислен протест .
155 Митридат Египетски 11.07.2013 | 14:04
Това означава само едно - вяра на протеста не може да се има
154 viktor viktorov 11.07.2013 | 14:04
Ама кой да ги тикне в затвора, като всички във властта са подкупни, а тези господа олигарси разполагат с огромни суми .
153 reni angelova 11.07.2013 | 14:04
Точно така, по техния сценарии никой няма да играе, защото не искаме продажници на държавата.
152 Denica Mileva 11.07.2013 | 13:57
такива хора за за затвора
151 marina popova 11.07.2013 | 13:55
И мен ме е срам, да не говорим колко хора са излъгани!
150 viktor viktorov 11.07.2013 | 13:53
Такива като тях трябва да се обявят като ВРАГОВЕ на народа.
149 viktor viktorov 11.07.2013 | 13:51
Схемата за власт отдавна е начертана от олигарсите, остава да ни я приложат само!
148 marina popova 11.07.2013 | 13:51
Не искаме нито Кристалина, ното Прокопиев, нито такъв президент!
147 viktor viktorov 11.07.2013 | 13:49
Пари се разиграват по протестите,.... срам ме е от такива продажни хора!
146 reni angelova 11.07.2013 | 13:45
Може да иска, но дано не се случи.
145 reni angelova 11.07.2013 | 13:44
Защото така правят олигарсите. Те не спират да искат все повече и повече без да ги интересува нищо друго.
144 viktor viktorov 11.07.2013 | 13:43
Във властта се целят олигарсите и Плевнелиев им помага в тази схема, а това не бива да се допуска да ни се случи.
143 reni angelova 11.07.2013 | 13:42
В сценария все по-ясно се откроява и фигурата на еврокомисаря Кристалина Георгиева, номинирана от Борисов и спрягана за нов премиер при сваляне на правителството на Орешарски" - как са се навързали само и какви и игрички се кроят.
142 Диана Бойкова 11.07.2013 | 13:40
Така е,но нали се сещаш,че президента няма властта,която Прокопиев гони,пък и със сигурност му плаща луди пари,че да му служи така вярно.
141 positive thinking 11.07.2013 | 13:30
Е какво е за Прокопиев да стане министър председател, той сега направо ни е президент, само че с маска,наречена Плевнелиев. Тежко ни на нас,че заради малоумни протести,всички ще си го отнесем, после платените протестиращи дано да са щастливи от бъдещето, с чийто пари в момента си купуват пиене!
140 Mitko Sachkov 11.07.2013 | 13:29
Кака ти Кристалина Георгиева, и нейната работа сигурно е свързана с Прокопиев, щом толкова много натискаха да я правят премиер на измисленото правителство на Росен Плевнелиев, ако не дай си Боже падне това правителство сигурно пак за нея ще натискат - нали и тя е от тоя икономически кръг.
139 Диана Бойкова 11.07.2013 | 13:29
Те се озлобяват и лакомеят,защо да си седи мирно,като може да трупа милиарди на гърба на обикновения човек!
138 Momchil Mladenov 11.07.2013 | 13:24
Много интересно твърдение - да не се окаже, къде викаш ти, че Прокопиев има влияние над президента, защото тогава може да се окаже, че всъщност глава ни е Прокопиев, а не Плевнелиев. Да им проверяват всички контакти на двамата на часа!
137 Krum Tonev 11.07.2013 | 13:16
Тоя Прокопиев наистина много нахален, не го разбирам това, има достатъчно пари да си изживее старините спокойно,защо иска да съсипе живота на хората,които така или иначе не знаят дали утре ще имат работа и храна,изобщо...
136 emanoil momchev 11.07.2013 | 13:12
За това хората е крайно време да прозрат истината и да не бъдат слепи
135 Жанин Пенчева 11.07.2013 | 13:10
Това е така , но не трябва да му позволяваме да се случи .
134 трендафил въжарски 11.07.2013 | 13:06
и тия хора, членове на мозъчен тръст, ни промиват на всеки 4 г. мозъците
133 rozalij atanasova 11.07.2013 | 13:02
Факта, че Плевнелиев иска нови избори говори достатъчно. Иска да нареди в служебното правителство Прокопиев.
132 Ivo Maglov 11.07.2013 | 13:02
Ей, писна ми от този Иво Прокопиев - където не го сееш, там никне! На 29 години е бил като е станала приватизацията на Каолин, кой му е помогнал за това, кой му е дал парички да стартира? Никой ли не си задава тези въпроси...
131 emanoil momchev 11.07.2013 | 13:02
Жалкото също така е, че не всеки може да проумее тази схема.
130 Диана Бойкова 11.07.2013 | 13:01
У нас нищо не е такова,каквото изглежда...много е страшно,бях против назначението на онзи дебелия,но не и против правителството,особено когато няма кой друг да дойде,с протестите сами се качваме на влакче на ужасите и после вече няма да има оправия,държавата в ръцете на Прокопиев е равно на самоубийство.
129 Жанин Пенчева 11.07.2013 | 13:01
Какъв срам в тези безскрупулни индивиди.
128 Вяра Петрова 11.07.2013 | 13:00
Е чудесни са направо! как не ги е срам да продължват с тази схема,че не се и отказват, а и протестиращите са едни, после казват, че протеста бил истински, протеста е платен! Дано тея,на които им плащат се чувстват щастливи и доволни..после да ги питам как ще живеят като дойде на власт Прокопиев,тоя крадец!
127 трендафил въжарски 11.07.2013 | 12:59
все едни и същи се редуват и излизат навсякъде
126 трендафил въжарски 11.07.2013 | 12:56
Схемата на протеста – "който плаща, той поръчва музиката"!наистина много жалка схема
125 Жанин Пенчева 11.07.2013 | 12:56
Плевнелиев срина имиджа си заради това , че Прокопиев му диктува какво и как да прави .
124 Хавиер Савин 11.07.2013 | 12:55
Като че ли този Прокопиев е някакъв недостижим. Толкова нещо се изписа за него и в крайна сметка излиза, че играе с Плевнелиев и заради това никой не го закача. До кога ще продължава това и аз не знам.
123 Димитър Сгуровски 11.07.2013 | 12:53
Ако наистина Плевнелиев е замесен с Прокопиев и му е обещал пост в държавата, то "усмивката" няма да се задържи дълго на поста си. Не че той го управлява де, но няма и да фигурира.
122 Хавиер Савин 11.07.2013 | 12:51
И аз чувам напоследък доста скандални неща за този мастит олигарх. След като има толкова твърдения и доказателства, защо до този момент никой не е предприел нищо срещу него? Така ако продължаваме, то няма да се оправим като държава според мен.
121 emanoil momchev 11.07.2013 | 12:50
Как да имаш вяра на единия или другия, все лапат от една каца!
120 Димитър Сгуровски 11.07.2013 | 12:49
Хайде да го хваща вече прокуратурата този Иво Прокопиев. Защо досега няма обвинение срещу него? Политически чадър ли имат над него, или какво? Крайно време е просто да бъдат взети нужните мерки.
119 emanoil momchev 11.07.2013 | 12:48
Да си призная, хваща ме срам от всичко случващо се
118 Алекс Махоун 11.07.2013 | 12:48
Когато започне разследване срещу Иво Прокопиев, тогава аз ще започна да имам вярва и доверие в президента Росен Плевнелиев. Просто е абсурдно това което се случва в момента според мен.
117 Алекс Махоун 11.07.2013 | 12:46
Много взе да се говори за този Прокопиев напоследък. Ще дойде голям измамник, щом тръбят навсякъде какви далавери е имал дори с президента Плевнелиев. Явно като типичен наглец ще се опита да влезе в политиката и той.
116 Hristo Penchev 11.07.2013 | 12:45
Прокопиев какъв се гласял да става, премиер? Ами нещо друго не иска ли да стане, например папа, да замести Бенедикт или президент на САЩ, да замести Барак Обама. Това момче верно се е взело много насериозно, не мислите ли?
115 Dido Goranov 11.07.2013 | 12:44
Иво Прокопиев бях чул, че има много сериозни дългове към банките. Отделно е завлякъл и вдовицата Кюлева с много пари, като неслучайно е избрал да се изнесе към Сингапур според мен. Определено е нагъл щом идва за още.
114 Нела Канчева 11.07.2013 | 12:43
Стига вече с тези бизнесмени зад президента! Толкова ли му е празна главата, че да не може да взема самостоятелни решения, а да трябва да слуша някакъв си там приятелски кръг Прокопиев и не знам още какви банкерски с него и бивши министри.Толкова ли не може нашия държавен глава да се покаже малко като независим?
113 трендафил въжарски 11.07.2013 | 12:43
Истината е, че президентът е от Типинг пойнт
112 rosen pavlinov 11.07.2013 | 12:43
По-безличен президент от Плевнeлиев никога не сме имали. Никак не подхожда на държавен глава да се държи по начин по който се държи той. На лицето му е изписано че е корумпиран и работи за мафията.
111 Диана Бойкова 11.07.2013 | 12:41
Точно това излиза, пак демокрацията и правата ни са потъпкани от шайка лицемери с психични отклонения.
110 Хавиер Савин 11.07.2013 | 12:41
Който е дал политическата протекция над Прокопиев, то да излезе и да си признае. Стига е ставало тайно всичко в тази държава. Аз държа да има прозрачност и да се знае, че този човек е отговорен за източването на половин милиард български левове.
109 rozalij atanasova 11.07.2013 | 12:41
Там е работата, че нищо не му правят. Виж колко кредити има, а никой не му държи сметка.
108 emanoil momchev 11.07.2013 | 12:40
В такива като тях са парите, а власт се купува с пари, нали знаеш.
107 Димитър Сгуровски 11.07.2013 | 12:40
Шенген няма да видим, докато не се заемем с хора като Иво Прокопиев. Бях чул, че искал да влиза в политиката, за да си осигури политически имунитет. Така може да отърве кожата от банките и хората които е завлякъл.
106 nora eleonora 11.07.2013 | 12:40
Борисов е проект. Гласяха го за премиер още докато беше кмет. А Плевнелиев - не беше ли той този който даде начален тласък на протестите. Както си бездействаше и изведнъж от нищото се засили да призовава към протести.
105 rozalij atanasova 11.07.2013 | 12:39
Така е, не мисля, че Плевнелиев трябва да продължава да бъде държавен глава.
104 Алекс Махоун 11.07.2013 | 12:38
Прокопиев бях чул за него, че е избягал в Сингапур, за да се скрие от претенциите на кредиторите. Така над него има политическа протекция и никой не го закача и търси за нищо.
103 rozalij atanasova 11.07.2013 | 12:37
Формацията има сериозна подкрепа от институтите на Джордж Сорос у нас - до кога Сорос ще се меси в нашата страна.
102 emanoil momchev 11.07.2013 | 12:37
Че ни управляват мафиоти е факт, но не всеки може да го проумее и за това сме на този хал.
101 Dido Goranov 11.07.2013 | 12:36
Голямо връзкарче ще дойде обаче този Иво Прокопиев. Защитават го на най-високо ниво и си прави каквото иска в тази държава. Никак не са добре работите и само това ще ви кажа. Крайно време е прокуратурата да се вземе в ръце.
100 Жанин Пенчева 11.07.2013 | 12:31
Ха , ти нали не вярваш , че ще почнат да го разследват ? Ще си направи далаверите и ще се измъкне.
99 Хавиер Савин 11.07.2013 | 12:31
Ако не сте чули, то червенобузестия вече реди нещата. Той коли и беси и решава къде какво да се случва. Изобщо не съм изненадан вече, защото в крайна сметка много такива като него вече ограбиха държавата и си живуркат на свобода.
98 Марта Иванова 11.07.2013 | 12:30
А българският съд разследва ли адекватно всички машинации на Прокопиев??!!
97 трендафил въжарски 11.07.2013 | 12:29
Тия протестиращи как се гледат сутрин в огледалото, а, Айнюз?
96 джак ричър 11.07.2013 | 12:29
Фактът че нашия скъп президент е обвързан с олигархични кръгове, разкрива че има сметки в офшорни банки, измами в енергетиката - това говори ясно че ни управляват мафиоти. Ако не се изчистим от тях, няма как да се оправи положението.
95 Диана Бойкова 11.07.2013 | 12:25
Сега чета и се чудя защо още не е в затвора този Прокопиев,почти не бях чувала за него преди да започне да се споменава като организатор на протестите...той си е враг на държавата,но по-страшното е,че има съучастник в лицето на президента!
94 Димитър Сгуровски 11.07.2013 | 12:25
Ако наистина се окаже вярно, че Иво Прокопиев ще реди служебното правителство, то аз ще емигрирам веднага. Няма да има такова унижение просто. 100% ще гледа поне хора да си сложи във властта, за да му пазят гърба докато краде от държавата.
93 Tedi Stoqnova 11.07.2013 | 12:17
Ненаядоха се всичките олигарси с парите на държавата! Ей го на – тоя Прокопиев има и властна медия, която използва сигурно и от там пари да му капят, ама не му върза властта този път и го игра през този мандат антиправителствен. Сега пък е тръгнал с президента Плевнелеив да го играе...баси и пионките, баси и кукловодите.
92 dancho danchev 11.07.2013 | 12:15
И какво излиза сега, олигарсите се нуждаят от нова власт и ако не им бъде осигурена, ще направят всичко възможно да си я купят!
91 zhoro nov 11.07.2013 | 12:13
И ВЕИ има Прокопчето, и какво ли не - пари има, а властта сега си я взема чрез продажния и слаб президент!
90 Svetla Grozeva 11.07.2013 | 12:11
Прокопиев получи възможно най-далаверните концесии за добив на варовични пясъци и на какво ли още не! Чудя се вече държавата ли иска да купи нещо друго, щом и с Плевнелиев може да излезне, особено според статията, че се е сдушил!
89 dancho danchev 11.07.2013 | 12:09
Да взимаме да ги пропъдим всички, като започнем от Роската, Прокопиев, Бойчето и всички останали измекяри, на които все още робуваме.
88 Galina Yovcheva 11.07.2013 | 12:09
Приятелският кръг „Капитал“ на президента Плевнелиев, дали не управляваше в служебното правителство, със свои хора, които назначи президента? Как мислите? Аз не искам да ме управляват олигарси като Прокопиев и Бориславова! Достатъчно злини са свършили най-вече в енергетиката.
87 p kehaiova 11.07.2013 | 12:07
В основата стои президента.
86 Марта Иванова 11.07.2013 | 12:04
Време и ние да прогоним соросовите организации и да няма място и Прокопиев в живота на страната ни1
85 Eva Yaneva 11.07.2013 | 12:03
Не става този президент и това си е, като го видиш, че се е заобградил с хора от въпросния икономически кръг, предвождан от Иво Прокопиев и да ти стане ясно какви точно са му намеренията на този човек?!
84 dancho danchev 11.07.2013 | 12:03
Та да си знаете хора, че не всичко около протестите е чиста монета, това са подготвяни и платени схеми от олигархичните кръгове с цел, всички ние да продължаваме да им робуваме и да сме под тяхно влияние.
83 Grigor Mitev 11.07.2013 | 12:01
След като прочетох това, никакъв кредит на доверие не мога да дам на президента Росен Плевнелиев. Той трябва на момента да си подаде оставката и заедно с него да си заминат разните му там прокопиевци ли са, не ги знам, ама нямат място в каквото и да било българско правителство.
82 Stefka Petrova 11.07.2013 | 11:58
Плевнелиев за пореден път предаде интересите на българския народ, в олигарфичните пипала на бизнесмена Иво Прокопиев! След тези скандални разкрития, аз съм потресен от всичко, което се случва в нашата мила и родсна страна!
81 трендафил въжарски 11.07.2013 | 11:58
Има си цял президент бе
80 Doggy Cat 11.07.2013 | 11:58
Протестите от всякъде лъхат на подкупи! затова е такова положението, защото се иска да се докара нова фигура, която определено не иска да работи за нашето добро, а иска още да се облагодетелства на наш гръб! наглостта край няма!
79 Жанин Пенчева 11.07.2013 | 11:58
То е ясно , че той подкрепя проекта и !!!
78 трендафил въжарски 11.07.2013 | 11:58
Добре де, за луди ли ни имат, всички разбрахме, че протестите са платени, има схема, дааа
77 Жанин Пенчева 11.07.2013 | 11:57
Всичко взеха и сега ние ще трябва да плащаме !!!
76 Мими Тодорова 11.07.2013 | 11:56
Политически чадър ли има от години спрямо Иво Прокопиев или само така ми се струва? Да не би той да подкрепя финансово проекта на Меглена Кунева, че в Капитал веднъж видят една много силна статия в подкрепа на Меглена Кунева...
75 Kremena Peteva 11.07.2013 | 11:56
не трябва да го позволяваме
74 p kehaiova 11.07.2013 | 11:54
А и той е човек, който ще работи за себе си, не и за държавата. На такива хора не трябва да се дава власт. Лошото е, че има подкрепата на президента.
73 zhoro nov 11.07.2013 | 11:53
Много ми се иска този текст да го прочетат всички наивници, които вярват, че зад протестте стоят почтени хора!
72 zhoro nov 11.07.2013 | 11:52
Чрез Плевнелиев той реално има голяма власт!
71 Desislava Stoyanova 11.07.2013 | 11:52
Време е май президента да си ходи, не знам кой е по-зле, тройната коалиция или той! като знаем какви са кръговете около него и колко безскруполни хора са там,а и той самия, не ми се иска да знам какво ще е ако те вземат властта.
70 Mucuche Zvezda 11.07.2013 | 11:52
За светлото бъдеще на страната ни ще е добре, такива хора като въпросния - Иво Прокопиев да нямат нищо общо с властта, дори и техните хора, дето ги сочат за марионетки, да нямат нищо общо с властта, иначе сме обречени на монополистите.
69 p kehaiova 11.07.2013 | 11:51
Дори не ми се мисли какво ще стане, ако Иво Прокопиев се докопа до властта.
68 zhoro nov 11.07.2013 | 11:50
Жалки продажници, платени, с претенции да представляват народа!
67 nestor stoyanov 11.07.2013 | 11:50
Сорос е подклажда протестите. Той е главният инициатор. Плевнелиeв е негов инструмент, който изпълнява каквото му се нареди. Парите идват от Отворено общество. Това може да се окаже една голяма перачница на пари.
66 Касиопея Харалампиева 11.07.2013 | 11:49
много зле стават нещата.управляват ни хора , които ламтят за още и още и нямат насищане
65 p kehaiova 11.07.2013 | 11:49
Прокопиев отдавна се стреми за власт. Много се надявам, че това няма да се случи.
64 dancho danchev 11.07.2013 | 11:47
Олигарсите искат да вземат властта и Плевнелиев е за това,тъй че не бива да се допуска това да стане, че жална ни майка от там насетне.
63 трендафил въжарски 11.07.2013 | 11:45
Той Прокопиев се гласи
62 Алекс Махоун 11.07.2013 | 11:45
Като че ли този Прокопиев е някакъв недостижим. Толкова нещо се изписа за него и в крайна сметка излиза, че играе с Плевнелиев и заради това никой не го закача. До кога ще продължава това и аз не знам?
61 Sevda Ta 11.07.2013 | 11:44
Не знам ама господин Прокопиев явно си е изпекъл нещата, ей го - има си хора навсякъде, има си властни медии, а говори за медиен монопол, което е тотално смешно и като цяло той иска да дърпа конците в цялата ни малка държавица. Не мога да се съглася с това.
60 evelin mincheva 11.07.2013 | 11:44
Доказано е че българските неправителствени организации са най-корумпираните в Европа. Отворено общество е именно такава. От нея идват парите които изкуствено поддържат протестите. Кръгът на Сорос в който влизат Прокопиев, Бориславова, Плевнелиев, Дянков, иска да падне това правителство, за да вкара свои хора на високи политически позиции.
59 Mama Vidi 11.07.2013 | 11:43
Държавата е тотално заспала за делата на Иво Прокопиев! Та този човек в края на 90-те години искаше да си прави собсвена банка! Да не е обладан от мисълта за много пари? Добре беше, че тогава Българска народна банка набързо го отсвириха.
58 Dido Goranov 11.07.2013 | 11:43
Не знам какво се случва в тази държава, но щом олигарси като Иво Прокопиев диктуват нещата, то това изобщо не е добре. Дори президента ни е зависим от него в крайна сметка и слуша това което той му каже.
57 Penka Stefanova 11.07.2013 | 11:41
Ами да, то навсякъде човек може да прочете, че Юлиана Плевнелиева е работила за Икономедия цели 7 години, тя и затова не иска да си влезе в ролята на първа дама - страх я е от въпросиите на журналистите, за приятелските отношения с Иво и Галя Прокопиеви.
56 Хавиер Савин 11.07.2013 | 11:41
Явно наистина ще излезе, че Плевнелиев е човек на Прокопиев. Нищо изненадващо няма в това според мен, защото и двамата са много тясно свързани един с друг. Да сте чули да има повдигнато обвинение срещу Прокопиев?
55 Петър Кънев 11.07.2013 | 11:41
пркопиев явно не се е отказал да влиза във властта,но на мен това изобщо не ми допада
54 Жанин Пенчева 11.07.2013 | 11:40
Плевнелиев загуби доверието на хората и това се вижда от подписката срещу него .
53 криворазбрана цивилизация 11.07.2013 | 11:38
То остава точно пък сега Плевнелиев, като една маша в ръцете на Прокопиев, хубаво да се отмести и да му даде мястото си и тогава вече сме я цъфнали от всякъде !
52 Жанин Пенчева 11.07.2013 | 11:38
Срам ме е от това , което се случва в държавата ни . Манипулира ни президента ни ... това е безумие просто .
51 Iskra Djonova 11.07.2013 | 11:36
Ясен ми е и президента Плевнелиев, и всички останали олигарси покрай него, искат да вземат властта за себе си. И понеже в голяма част от случаите говорим за монополизиране на определени пазари...изобщо трябва чак по-скоро да видим на Плевнелиев оставката!
50 Хавиер Савин 11.07.2013 | 11:35
Плевнелиев е много опасен в момента, защото е зависим от Прокопиев и той общо взето командва парада, а го знаем с какви далавери и измами е свързан.
49 mitko velev 11.07.2013 | 11:34
Прокопиев няма как вече да заблуди хората,защото всички знаят, че той е в центъра на всичко с неговите машинации и далавери.
48 Lidiq Zaneva 11.07.2013 | 11:34
Ей, тия ограбиха държавица ни бе и са нагли в техните антиправителствени медии да хвърлят пепел в очите на хората и да им дават прагове за дъвкане. Как нямат срама за 5 пари! И този, Прокопиев ли е, какъв е, не го знам, ама и него трябва да го видим с белезници скоро време.
47 Димитър Сгуровски 11.07.2013 | 11:33
Колкото повече свобода давате на Прокопиев, толкова по-крупни ще стават далаверите му. С гръб като Росен Плевнелиев, то той може да постигне чудеса.
46 Диана Бойкова 11.07.2013 | 11:33
"Поредната политическа продукция на "Типинг пойнт" бе партията на Меглена Кунева "-Да им благодарим за продукта,но не им го искаме,нито този,нито следващите.
45 трендафил въжарски 11.07.2013 | 11:33
Отдавна се говореше за мозъчните тръстове на Сорос, да
44 kolio nikolov 11.07.2013 | 11:31
аз също не искам този мафиот да ме управлява.малко ли пари има и кинти върти с лекарствата
43 Рижавата Златка 11.07.2013 | 11:31
Целта на олигарсите е да вкарат нови играчи в т.ч. остатъци и от ГЕРБ в парламента. Защо го прави всичко това Плевнелиев ли? Заради пари, ама много пари. Той е доказано корумпиран.
42 nora eleonora 11.07.2013 | 11:30
Олигарсите навигират президента и използвайки го искат да вземат властта. Целта на Плевнелиев е ново служебно правителство и да вкара там хора на Иво Прокопиев.
41 Даная Михайлова 11.07.2013 | 11:30
Този политически труп Кунева се присламчва навсякъде .
40 nestor stoyanov 11.07.2013 | 11:30
Плевнелиев винаги е обвързан с мафиотските структури. Логично е да еволюира която се обвърже и с олигарсите. Така получава възможност за политическо израстване, повече привилегии и пари, разбира се.
39 Димитър Сгуровски 11.07.2013 | 11:29
"Документът бил опит за външна манипулация на народа" - Абсолютно! Това е позор на Иво Прокопиев, Огнян Донев и платените журналисти от кръга Капитал, които виждате какво се опитаха да направят със страната ни!
38 krasen kras 11.07.2013 | 11:29
Кръгът Капитал продуцира президента. От там му се диктува какво да прави кога да го прави. В този завършен олигархичен кръг влизат до болка познатите имена на Бориславова и Иво Прокопиев. И Меглена Кунева може да причислим към тяхната групичка
37 ivo ivelinov 11.07.2013 | 11:28
Плевнелиев се бори за власт, иска служебно правителство. Положението е повече от сериозно дори. Затова президентът плете интриги и постепенно започва да се усеща сянката на един олигархичен кръг - кръга Капитал и Иво Прокопиев.
36 Алекс Махоун 11.07.2013 | 11:27
Нека им на гадините. Показаха на Иво Прокопиев, Огнян Донев и компания, че са истински паразити в държавата и не могат да действат зад гърба на всички българи, като са готови да подарят страната ни на Джордж Сорос и останалите крупни милиардери.
35 Даная Михайлова 11.07.2013 | 11:27
Напълно нормално е . Няма как да пишат срещу шефа и .
34 Dido Goranov 11.07.2013 | 11:26
Би било добре Прокопиев и неговите журналисти да вземат да се поспрат малко, защото стават адски досадни с това което се опитват да направят в момента. Разкрити са, така че червенобузкото да пие една студена сунгапурска ракия ;).
33 monika antonova 11.07.2013 | 11:26
Фондацията на Сорос уж била с благотворителна и подпомагаща цел - това е само за параван. Сорос гони политическо влияние и негови инструменти са Прокопиев и Плевнелиев. Бойко също, но сега е временно извън играта.
32 eye candy 11.07.2013 | 11:25
USAID е най-независимата фонадация. А кон боб яде ли? Най-големите измамници и спекуланти, които не ги искат никъде, идват в България да рушат и предизвикват хаос. САЩ са обърнали поглед към нас и това не вещае нищо добро за страната.
31 Mitko Chokov 11.07.2013 | 11:25
Синагнурският кандидат за премиер в сянка - Иво Прокопиев до кога ще ни дърпа конците на целия народ, но най-вече на президента Плевнелиев? На какво прилича това нещо - тия хора подиграват ли се с нас? За него няма ли съд и правосъдие като цяло?
30 Хавиер Савин 11.07.2013 | 11:24
На всеки е ясно, че Биволъ е собственост на Прокопиев. Не знам за какво се правите на изненадани? Да сте видели досега да го изобличат в този сайт поне веднъж? Предполагам е логично, когато притежаваш един сайт, то нищо лошо да не се появи срещу теб в него :)?
29 hristomir asenov 11.07.2013 | 11:24
Бедни държави като нашата винаги са били мишена за престъпните цели на такива като Сорос. Бориславова и Прокопиев се присламчват към Сорос и започват да разриват идеите му. После решават да създадат продукта Борисов, който се оказва изключителни успешен. И ето как мафията си купи държава.
28 boris rumenov 11.07.2013 | 11:23
Прокопиевите медии вече достигнаха върха с тенденциозността в статиите си. То вече на нищо не прилича. Много ме дразнят глупавите теории които развиват и как манипулират хората с тях. Ама нали им плащат добри пари. Фондация "Америка за България" наля няколко милиона в Икономедиа. Иначе Прокопиев се води фалирал бизнесмен.
27 Djoni Penkov 11.07.2013 | 11:22
Тоя Прокопиев не беше ли в приятелското обкръжение на президента Плевнелиев? Същият Прокопиев ли е, дето хоратя ревяха в Меричлери от неговия Каолин и протестираха с искането да го изгонят?
26 Димитър Сгуровски 11.07.2013 | 11:22
Хартата ще бъде лансирана от Иво Прокопиев и неговите платени клакьори. Това е пределно ясно на всички и се говори от много време насам, но никой не знаеше кога точно ще се случи това нещо. Изобщо чиста МАФИЯ!
25 sara carter 11.07.2013 | 11:22
Сорос е финансов спекулант и провокатор на кризи. Това е известно на целия свят. Намърда се в държавата ни и започнаха проблемите. Докара вербуваните проамерикански протежета и шпиони Симеон Дянков, Плевнелиев и Иво Прокопиев. Даде им пари и те започнаха да прокарват американските идеи. Прокопиев чрез медиите си, Дянков с политиката си.
24 Gogo Gospodinov 11.07.2013 | 11:22
Много жалко, но в някакъв филм обясниха, че протестиращата тълпа няма разум, следователно може да бъде поведена от всеки.
23 evelin mincheva 11.07.2013 | 11:21
Ето как се навързват нещата: Бойко - продукт на Сорос респ. Типинг пойнт - прави Плевнелиев, Младенов, Трайков и Симеон Дянков министри, налива малко пари и в партията на Кунева за да спечели симпатиите на нейния олигархически кръг и картината се заформя.
22 Диана Бойкова 11.07.2013 | 11:21
Това е самата истина,все повече осъзнавам,че живеем в скапана държава,именно заради такива като Прокопиев,ако не са техните схеми и кражби,щяхме да сме един малък Дубай.
21 Todor Varbanov 11.07.2013 | 11:21
Има голяма вероятност и Прокопиев да иска властта за себе си - прекалено много медии писаха, за да си мислим, че може да е нагласено. Българската съдебна система трябва да се самосезира на мига, иначе исканията на хората от улицата ще се сменят в полза да се иска оставката на президента най-накрая.
20 Алекс Махоун 11.07.2013 | 11:21
При Иво Прокопиев всичко е платено. Мой приятел дори получи предложение за работа при него, но като разбра с какво ще се занимава и бързо си събра партакешите и драсна в чужбина, защото му писна да игра "на ръба".
19 Алекс Махоун 11.07.2013 | 11:20
При Иво Прокопиев всичко е платено. Мой приятел дори получи предложение за работа при него, но като разбра с какво ще се занимава и бързо си събра партакешите и драсна в чужбина, защото му писна да играе "на ръба".
18 Зимен хребет 11.07.2013 | 11:20
Винаги се загатвало че зад Плевнелиев стоят много влиятелни кръгове. Офшорките, далаверите в енергетиката - това е нищо. Той е марионетка каквато бе Бойко за Сорос - главният виновник за отчайващото положение в България. Плевнелиeв е удобен за олигарси като Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова и Валентин Златев, защото правомощията му позволяват да пази интересите им.
17 Стефан Ангелов 11.07.2013 | 11:20
Този бизнесмен Иво Прокопиев и неговият приятел и партньор Огнян Донев искат да властват в България на всяка цена. Говори се, че Прокопиев стои зад Кунева, ако е така – и Господ няма да ни спаси от олигарсите в България и техните пионки като Плевнелиев, начело на България. Импийчмънт за президента!
16 Диана Бойкова 11.07.2013 | 11:19
Прокопиев трябва да влезе в затвора,заедно с целия си кръг,в който,както разбрах е и президента,а това вече е повече от ужасяващо за страната ни!
15 Dido Goranov 11.07.2013 | 11:19
За този ход с Харта се говори от много време, но ето че сега му е дадена зелена светлина да се случи. Точно Иво Прокопиев и неговите платени журналисти ще обсипят медийното пространство с всякакви небивалици.
14 Рижавата Златка 11.07.2013 | 11:19
Още когато чух Плевнeлеив да говори колко "симпатични" му били протестите и дори накара жена си да се включва в тях, веднага ми светна че кръга Капитал е сериозно намесен в цялата инициатива. Работата обаче се оказа още по-дълбока.
13 трендафил въжарски 11.07.2013 | 11:18
Направо да го хване срам човек
12 Gladin Menata 11.07.2013 | 11:18
След скандалните приватизации на софарма и каолин, каква работа имат Иво Прокопиев и Огнян Донев в евентуален слубжебен кабинет, или обикновен кабинет, пък било то и от порядъка на сиви кардинали с техни поставени лица! Ами направо да се обаждат и на партньорката си Цветелина Бориславова и да се качват на трона....не мога да повярвам просто какво се готви на България.
11 Даная Михайлова 11.07.2013 | 11:17
тОЙ ИЗОБЩО НЕ ЗНАЕ ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА МОРАЛ ТОЗИ ЧОВЕК Е БЕЗСКРУПУЛЕН И Е ЗА ЗАТВОРА , А НЕ ЗА ПАРЛАМЕНТА .
10 nora eleonora 11.07.2013 | 11:17
Бойко Борисов е продукт на групировката Типинг пойнт. Излиза че Джордж Сорос диктува политически и управленски процеси в страната и който е в близките му кръгове, има шанс да спечели много власт и пари. Ярки примери в това отношение са Цв. Бориславова, Иво Прокопиев, Росен Плевнелиев.
9 Хавиер Савин 11.07.2013 | 11:16
Лично Иво Прокопиев е покровител на българската Харта. Това ме навежда на мисълта, че именно той е връзката на милиардери като Сорос и суперфамилията Рокфелер и много други. Тези хора искат да стъпят у нас и да съсипят страната ни. Вижте какво представлява Мексико и каква е работната ръка там...
8 rosen bosev 11.07.2013 | 11:16
Президентът може и да не иска България да бъде измъкната от дупката. Гледах преди известно време Яне Янев - говори се за хиперинфлация, че умишлено искат да се зъздаде, да можело на Прокопиев да му се стопяли дълговете! Това ще е краят на българската държава! Бог да пази България.
7 Даная Михайлова 11.07.2013 | 11:15
То ни е ясно зад този прост чии интереси седят , въпроса е да не се поддаваме .
6 uchtiviq los 11.07.2013 | 11:15
хич не се и съмнявам! много ясно,че протестите са платени,че и взе да става ясно от кого точно.
5 Димитър Сгуровски 11.07.2013 | 11:15
Едва ли има изненадани от това в крайна сметка. На всички им е ясно, че хора като Прокопиев и Плевнелиев клонят повече към САЩ и именно те са хората на американците, които искат да стъпят у нас и да ни направят поредния си сателит.
4 Оперен Певец 11.07.2013 | 11:14
Тоя Прокопиев не искаше ли да става премиер преди. Някъде бях чел, че бих карал курсове за премиер в Харвардския университет. Ако вярваме на тези публикации, значи той наистина се е готвел или се готви ли да става министър-председател...къде в сянка, къде на слънце...
3 трендафил въжарски 11.07.2013 | 11:14
Е това е то, плащат за протестите, знаех си, разни мозъчни тръстове около Сорос
2 Ivan Mitev 11.07.2013 | 11:13
Някой от вас иска ли да бъде управляван от човек като Иво Прокопиев, защото аз не искам - той е последният човек в тази държава, който има някакво морално или каквото и да било право да се меси където и да е в политиката. Аман от тези монополисти вече, писна ми!
1 Георги Гошев 11.07.2013 | 11:11
Ами как няма да има връзка - то толкова публикации излязоха по медиите, че именно Росен Плевнелиев е човек на Иво Прокопиев, а последния му гласял служебното правителство! Къде е прокуратурата да се самосезира, аз не мога да разбера...?

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Вечерното шоу
  • 22:00 Любов в окови 3 тв филм /20 епизод/
  • Сега "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.4
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.4
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • Сега "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.