Информация за бръмбари в луканката вся ужас у потребителите

Според "новината" смлените насекоми били "ценна" съставка в деликатеса

по статията работи: Христина Рафаилова | 27.11.2013 | 11:01

Некоректна информация, разпространена в медиите, хвърли в ужас и паника потребителите. Предпразнично, когато хората се готвят за голямото пазаруване, се появи информация, която може да ни накара да продължим коледните пости и след Нова година. 

Според разпространените данни в луканките, които са неотменен деликатес на празничната трапеза, имало оцветители, в които има смлени бръмбари. 

От тиражираната новина става ясно, че експертите не са прави и хитиновата обвивка на насекомите била ужасно вредна и опасна за здравето на хората.

Шокиращата информация се базира на изказване на представител на Българската национална асоциация на потребителите. 

От организацията коментираха пред iNews, че новината е абсолютно невярна и е извадена от контекста на казаното от експерта им. 

Новогодишната трапеза е спасена от липсата на вкусни мезета!


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


19 Vili Asenova 27.11.2013 | 14:07
Бръмбарите да са ни проблеми, с какви други боклуци ни хранят, това си е чист протеин, даже в някои страни като Мексико си е деликатес.
18 bella donna 27.11.2013 | 13:57
бръмбари в луканката, и таз добра. Пак добре че все пак тази информация бързо е била опровергана. то оставаше и бръмбари да има.
17 набръчкан мозък 27.11.2013 | 13:48
Веднъж намерих нещо като гвоздей в една консерва с пастет . И хубаво ,че го видях ,за да го изхвърля на време, можеше да стане много страшно .
16 кученцето пиджи 27.11.2013 | 13:38
Хмм... Допускам , че може да има нещо такова, въпреки , че според мен е слабо вероятно . И все пак не трябва да забравяме , че се намираме в България. Тук всичко е възможно .
15 Фанка Василева 27.11.2013 | 13:34
Не вярвам да е истина, може би някой се е ядосал, на някоя фирма и е решил да си отмъсти по този начин. Това ще е прекалено, ако слагат и се отказвам и от това месо.
14 дрезгав глас 27.11.2013 | 13:29
Аз пък няма да се учудя ако в някоя луканка намеря нещо друго , каквото и да е . Не за пръв път срещаме разни неща в хранителни продукти .
13 Emily Reed 27.11.2013 | 13:27
Именно и най-вероятно става въпрос за това - "Кохинил или Е 120 (карминова киселина, кармин) е естествен оцветител с червен цвят. Получава се от насекоми Dactylopius coccus, които живеят в различни видове месести растения. Дневното допустимо количество е 5 мг на 1 кг телесно тегло." Въпросната химия НЕ е безопасна, но пък за сметка на това може да се намери в състава на доста хранителни продукти. Кога у нас хората ще се научат да четат повече етикетите и да не се тровят излишно с боклуци.
12 Пламен Панайотов 27.11.2013 | 13:09
"Според "новината" смлените насекоми били "ценна" съставка в деликатеса" - Това най - вероятно са някакви глупости. Не мога да си представя, че някой ще допусне буболечки в луканката .
11 p kehaiova 27.11.2013 | 12:54
Да ни ви казвам колко гадно ми стана само при мисълта. И все пак се надявам, че наистина няма.
10 Батко Реджеп 27.11.2013 | 12:52
Аз лично не вярвам някои да допусне бръмбари в луканка . Мисля, че производството на тези деликатеси се следи изкъсо от производителя и подобно нещо е невъзможно .
9 Экатерина Карапетрова 27.11.2013 | 12:31
Всъщност човек, ако се поинтересува малко повече може да открие, че някои от т.нар. Е-та се извличат именно от насекоми, явно това е имал предвид въпросния специалист.
8 mitko velev 27.11.2013 | 12:27
Аз избягвам и без това купешките салами и луканки, по вкусно от домашно приготвените няма.
7 Теодора Динева 27.11.2013 | 12:26
Да се надяваме,че не е истина.
6 Пламена Недялкова 27.11.2013 | 11:19
Наистина се надявам , че тази новина е невярна .
5 Milata Mila 27.11.2013 | 11:16
Тя като цяло луканката от магазините за нищо не става, по-добре сами да си сушим месото.
4 Баба Пъша 27.11.2013 | 11:16
Аз няма да се учудя ако това се случи наистина . На мен лично ми се е случвало да намеря найлон в пукаки, а веднъж в супермаркета му пробутаха гранясало кюфте ... Нямам думи ...
3 Janeta Ivanova 27.11.2013 | 11:13
И добре, че не е вярно, само това оставаше да ядем мезета с бръмбари, ужасно просто.
2 Marti Aleksieva 27.11.2013 | 11:12
Глупости, как може някой да се върже на това, предполагам, че тук се оформя някаква вражда, за да се пусне такава клюка. Кой би пуснал бръмбари в месото?
1 Емилия ОтЛьонеберя 27.11.2013 | 11:12
и как няма ?

ТВ програма

Кино

  • Сега Библиотеката
  • 16:00 Приключенията на един Арлекин тв...
  • 17:00 Говори сега следобеден блок
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:30 След новините
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Най-хубавите години от нашия живот...
  • 22:00 Моят плейлист
  • Сега ПРЕМИЕРА: "Вкусът на Португалия" -...
  • 16:00 "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 17:00 "Животът по действителен случай" -...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 19:30 bTV Репортерите - поредица за...
  • 20:00 "Бригада Нов дом" - социален проект...
  • 22:00 "Под прикритие" - сериал, с.1, еп.11
  • 23:00 "Годзила: Кралят на чудовищата" -...
  • Сега "50 първи срещи" - с уч. на Адам...
  • 17:00 "Любовни афери" (премиера) -...
  • 18:00 "Ничия земя" - предаване
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:20 Темата на NOVA
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Семейни кютеци" - с уч. на Дуейн...
  • 00:10 "Опасна клопка" - с уч. на Руби...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.