Пригожин стресна с мнение за сроковете на специалната военна операция

Ако имате нужда от Донбас, това ще отнеме година и половина до две. Ако отидете до Днепър, ще трябва да се борите три години, счита "готвачът" на Путин

по статията работи: iNews.bg | 14.02.2023 | 10:20
Пригожин стресна с мнение за сроковете на специалната военна операция
dp.ru
Повече за:

Дмитрий Попов, политически анализатор, приближен до Кремъл

В западната преса, а и у нас, вече е прието да се говори, че в Украйна настъпва преломен момент. Експертите се надпреварват в прогнози, рисуват стрелки – ето танкове, ето пехота, ето хората на Кадиров. Но един човек, войнствен, чиито думи не се разминават с делата и който заслужава да бъде изслушан, Евгений Пригожин, издаде тежка прогноза тази седмица. Всичко това е за дълго време.

Но да започнем може би с това, че през седмицата нашите врагове отново потвърдиха правотата на Русия. Например Зеленски, въпреки че издържа по-дълго от другите, но последва Меркел, Оланд, Джонсън и Порошенко, които признаха, че Украйна и Западът няма да изпълняват Минските споразумения. Когато руската дипломация заговори за това, всички просто го отминаха.

Пътувайки из Европа на самолети на чужди военновъздушни сили, Зеленски молеше за още и още и още оръжия. А когато стана дума за бойци, той отново се изпусна. Премиерът на Великобритания отбеляза, че обучението на пилот на изтребител Typhoon отнема три години. Зеленски отвърна: нашите пилоти се подготвят две години и половина. Тоест протичала е подготовка за конфликт с Русия и е ставало дума за въвличане на Запада в него.

Друг пример е разследването на американския журналист Херш, че САЩ са организирали взривовете на Северен поток. Почти нулевата реакция на Запада към това разследване е най-доброто доказателство, че Путин, след като директно обвини англосаксонците във взривяване на газопроводи, е бил прав.

И в същото време доказателство, че всички приказки за някаква немислима свобода на печата на Запад са само приказки, либерален наръчник за лековерна публика, нищо повече. Ето я "безплатната каса" - да.

Washington Post потвърди твърденията на Русия, че САЩ предоставят координати за украински удари. Американски служители признаха, че системи като HIMARS и други оръжия с прецизно насочване разчитат почти изцяло на геоданни, предоставени от САЩ.

Само да имахме такава сателитна констелация, каквато има колективният Запад! Щеше да е много по-лесно за един от най-ефективните ни военачалници, "Генерал Армагедон" Сергей Суровикин, командващ Въздушно-космическите сили.

Въпреки това петъчната ракетна атака срещу Украйна, една от най-мощните в последно време, съдейки по косвени данни, беше много ефективна (в Украйна, трябва да се отбележи, се научиха как да спират разпространението на информация за унищожаването на обекти, а нашата армия е лаконична в този смисъл).

Но засега няма такова групиране, а космическите служители решиха да се гордеят с рекорда - 100 безаварийни изстрелвания подред. Готино. А сега малко статистика. Тези сто изстрелвания са извършени от октомври 2018 г. Тоест за над четири години.

Предишното постижение беше 59 последователни успешни изстрелвания, които бяха извършени от февруари 1992 г. до март 1993 г. За една година, т.е. А през вече далечната, ненатрапчива 1981 г. имаше 99 изстрелвания. Да, три спешни. Но от 99 за една година.

Междудругото, това стотно безаварийно изстрелване беше изстрелването на товарния съд "Прогрес". Когато той се скачи с МКС, по някаква причина имаше разхерметизиране на охладителната верига на друг, скачен преди това "Прогрес." И преди това охладителната верига загуби своята херметичност на закачения Союз.

Тогава ни казаха за метеорита, който е пробил тръбата. Да изчакаме какво ще кажат сега. Метеороидите - те, нали знаете, летят около земното пространство.

Е, предницата се движеше по земята. Ето още една потвърдена победа: щурмовата авиация на Вагнер превзе село Красная гора. Пригожин отделно подчерта, че "след превземането на Соледар и масовия шум, че има някой в Соледар, с изключение на бойците на ЧВК Вагнер, разбира се, на момчетата беше много неприятно".

И сега "в Бахмут няма никой. В радиус от 50 км, плюс или минус, има само бойци на ЧВК Вагнер, които ще превземат Бахмут".

Защо Бахмут е толкова важен? Пригожин отговори на този въпрос в интервю за проекта WarGonzo. ЧВК "Вагнер", според него, се занимава с унищожаването на украинската армия в Бахмут.

Защото "главната задача на всяка война е да унищожи вражеската армия и не става въпрос за териториите, а за унищожаването на армията".

"Когато армията си отиде, продължавате по чехли и вземате всичко, от което се нуждаете. Тайната на ефективното управление във Вагнер е много проста: командирът е човек, който не става за "маникюр и педикюр", често "небръснат и с нащърбени нокти", но който оре денонощно и чува всеки от своите войници".

Прогнозата на Пригожин за срока на СВО звучеше (особено на фона на разговорите за "повратни месеци") мрачно. Ако имате нужда от Донбас, това ще отнеме година и половина до две. Ако отидете до Днепър, ще трябва да се борите три години.

Той също така се пошегува, че има план за достигане до Ламанша. Напълно осъществимо, ако най-накрая цялата държава запретне ръкави и започне да работи за победа.

Но има доза истина в тази шега за Ламанша. В края на краищата изчислението за "година и половина до две в Донбас" идва от това, което имаме сега: от всички тези "маникюри и педикюри", рекорди за безаварийни изстрелвания, разтърсващи въздуха за "предстоящия твърд отговор ” и "легитимни цели” и така нататък и така нататък.

Превод: pogled-info


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Да бъдеш Майстора документален филм...
  • 15:00 Натисни F1 образователна поредица...
  • 15:30 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • Сега "Златно момче" - сериал, с.2, еп.9...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.62
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • Сега "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.