Петър Ганев: Сираков искаше Мъри да си тръгне, а с Йовов Левски се връща в миналото

Махнаха ме от УС, за да си гласуват спокойно, очаквам сега Левски да задлъжнее със заеми към спонсора и да теглят пари, за да плащат на НАП, казва бившият шеф в синия клуб

по статията работи: iNews.bg | 28.04.2023 | 10:15
Петър Ганев: Сираков искаше Мъри да си тръгне, а с Йовов Левски се връща в миналото
Повече за:

Бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев, който беше там от фенската квота, говори по горещите теми в клуба. Икономистът коментира пред Gerena.bg новия Управителен съвет на сините и случилите се неща след Общото събрание.

Г-н Ганев, какво се случи на Общото събрание, след което стана ясно, че ще бъдете освободени с изпълнителния директор Ивайло Ивков?

Случилото се на ОС бе очаквано. Всеки разумен поглед на ситуацията в Левски предполагаше, че ще се стигне до някаква развръзка. От момента, в който пропадна сделката с "Юнайтед Груп", видимо се задейства алтернативен план. Една седмица след случилото се! Добре, че пропадна, защото имаше вариант да не пуснат съобщение за това и ние да сме в безтегловност още 2-3 месеца. Оттам нататък видимо тръгна алтернативният план с вдигането на капитала. Това е идея на Palms Bet и е изпратена до НС. Наско Сираков бе плътно до тях през това време. Видимо се оформи един екип, който в момента чака вписване в Търговския регистър. Боримиров, адвокатът (б.а. Борислав Георгиев), който бе избран в УС, Венци Димитров и Мило Борисов – те се обединиха преди ОС и започнаха да действат по собствен план. На мен ми стана ясно, че може да ме сменят, за да може да действат на свободно поле.

Как ще коментирате думите на Наско Сираков, че е изненадан от напускането на Станимир Стоилов?

Няма как да е изненадан. Много пъти сме го коментирали през миналата година, когато имаше скандали със спонсора, срещата в столичен хотел и т.н. Много пъти бе подхвърляна репликата от мен и от други, че ако я караме така, накрая ще изпуснем треньора. Това Наско го е осъзнавал, а и след като са имали откровени разговори. Мъри няма как да е поставял ултиматум. Той го каза ясно пред медиите. Няма нужда като си мажоритарен собственик, да провеждаш разговор със Стоилов на четири очи, ако си му слушал последните интервюта. Беше ясно. Каза го много категорично. В момента с тези хора, с които се е обградил собственикът, те не искат Мъри да е на "Герена". Всички чакат края на мача с Локо София, за да каже решението си Стоилов. Никой не споделя решението му – аз, сдружението, Сираков или клуба, а на почивката е звъннато на Мило Борисов и той пуска съобщение, в което казва как ще ходят да ловят риба. Това не е нормално. Обидно е. Този човек е дал толкова много, взима тежко решение да напусне, което носи негативи и вместо да го уважиш сам да обясни, и после да хвърляш кал, пускаш панически пресрелийз по време на мача, в който имаше безкрайни дитирамби колко хубав разговор са провели как го бил поканил на риба. Само това съобщение щастлив, че вече не съм в този клуб. Не знам как може да се диша един въздух с тези хора.

Даниел Боримиров поставен човек ли е на Palms Bet?

Кой на кого е поставен човек е много директно казано. Но че Боримиров е лоялен на Palms Bet и общо взето гласува по начина, по който те искат да бъде направено, това е ясно. Той много пъти го е правил и на УС, затова и Разпопов му е дал пълномощно, те винаги гласуват заедно, никога не по различен начин. Има и случаи, на които не съм присъствал, но съм чувал за обаждане по телефона за консултация как да се действа по един или друг въпрос. Но на този УС, на който съм присъствал, лично съм видял как собственикът на спонсора директно казва на неговите хора, които в случая са другите двама членове на УС: "Предлагам Ви да гласувате така." В общия случай Управителните съвети, независимо в какъв формат, са среща на клуба в лицето на Ивков с генералния спонсор в лицето на собственика и изпълнителния директор на генералния спонсор. Другите са фигуранти, които гласуват както им се каже.
Затова нямаше действащ УС. Ясно беше, че единият, на когото ще предложат да е изпълнителен директор, ще е Боримиров. За адвоката (Борислав Георгиев, б.а.) също беше ясно, тъй като това е човекът, когото аз блокирах през октомври и не е консултант, както го обявиха, а човек на спонсора. Може би единствено Йовов беше изненада, макар че като фигура хората го харесват. В клуба се запълват позиции с бивши играчи, които хората харесват – Йовов, Боримиров, Топчо. Въпросът е те могат ли да мислят независимо и чии интереси представляват. С Йовов клубът се върна в миналото. Преди Божков съсобственици на отбора бяха Боримиров и Йовов, а в момента са в УС.

Смятате ли, че сега спонсорът ще налее пари в клуба, за да се замажат очите на феновете?

Мисля, че някакви пари ще влезнат, но е интересно по какъв начин. Най-малко, за да закърпят положението, а това може да бъде направено временно. Това са деструктивни действия. Ще трябва да платят цената. Подозирам, че ще се върнат към заемите. Не виждам как няма да се случи. Целта да има представител на привържениците в НС бе да се спре това нещо. Много е вероятно да се търси голям банков заем, за да се покрие дългът в НАП. Чувал съм от новия адвокат в УС да се обсъжда такава опция.

Снимка: Lap.bg


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:20 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:15 Господин Тау тв филм /18 епизод/п/
  • 03:45 Натисни F1 образователна поредица...
  • 04:15 Олтарите на България
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • Сега "Марлон" - сериал, с.2, еп.9
  • 01:10 "Пожари" - сериал, еп.5
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Марлон" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • Сега "Честни измамници: Отново в...
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.