Пламен Марков: Ганчев ще дари акциите на ЦСКА на всеки желаещ

До две седмици той и Инджов ще изчистят дълговете на клуба, като той ще излезе на чисто, отбеляза още изпълнителният директор

по статията работи: iNews.bg | 16.02.2021 | 17:06
Пламен Марков: Ганчев ще дари акциите на ЦСКА на всеки желаещ
scka.bg

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че Гриша Ганчев е категоричен в своето решение и напуска клуба.

"Г-н Ганчев и г-н Инджов са категорични в намерението си да приключат с издържането на клуба. Г-н Ганчев е категоричен в решението си, независимо от разговора, който проведох с него. Той е в невъзможност повече да продължи издръжката на клуба. В близките 10 дни до две седмици нашите собственици ще изчистят задълженията, които клубът има към техни фирми, така че футболният клуб да е начисто що се отнася до фирмите на господата Ганчев и Инджов. Това е важен момент", сподели Марков, цитиран от dsport.bg.

"Акциите ще бъдат подарени на желаещите да ги вземат. Всеки, който желае да продължи да издържа ЦСКА и да се грижи за съществуването на ЦСКА ще има тази възможност на безценица да ги получи", добави той.

"Собствениците гарантират, че финансовото състояние на клуба е стабилно. Клубът ще може да завърши година от финансова гледна точка без никакъв ангажимент. Футболистите, треньорският щаб и служителите не трябва да се притесняват за техните заплати до края на сезона."

"Ситуация свързана с недоволство на част от нашите фенове. Писмото, което бе публикувано с упреци към собствениците, че отборът не търпи развитие и не става от европейските грандове, защото всички хора, които обичат ЦСКА иска той да върви нагоре и да стане един от факторите в европейския футбол."

"Хората, които обичат ЦСКА и искат ЦСКА да продължава по същия път трябва да създадат някаква платформа и по този начин да окажат своята подкрепа към г-н Ганчев."

"Тази атака не е от любов към ЦСКА. Това е мое мнение. Това е инспирирано от наши опоненти, от хора, които не обичат ЦСКА."

"Аз съм от началото, от когато г-н Ганчев дойде и знаем в какво състояние беше клубът. Клубът беше обявен в несъстоятелност и благодарение на всичко, което беше направено от господата Ганчев и Инджов видяхме докъде стигнахме. Това не е обективна оценка. В никакъв случай не си преписвам някакви заслуги, но ЦСКА просто не съществуваше. Успяхме бързо да вземем една купа, финансовото състояние се стабилизира, бяха платени едни 8 милиона лева за емблемата на клуба. В последната година и спортно-технически започна да се гради един много по-стабилен и постоянен отбор. Това са неща, които хората, които разсъждават обективно не могат да не си дадат сметка за това нещо. Обстановката за развитие на бизнес в последната година е много тежка. Мисля, че и това влияе за крайното решение. Детско-юношеската школа също има едно сериозно развитие на този етап. Има доста неща направени, като положителни действия. Започнахме да правим трансфери в чужбина. Даването под наем на Валентин Антов е едно много добро нещо за имиджа на ЦСКА. Дава се възможност на Антов да пробие в едно от най-реномираните първенства. Мисля, че това е бъдещето на футбола в една малка страна."

"Г-н Ганчев води битки на различни фронтове. Аз имах тази сутрин разговор с него, опитвайки се да му повлияя по някакъв начин, така че решението му да не бъде окончателно по някакъв начин. Не мога да отговаря на въпроса какво ще стане с ЦСКА, ако никой не иска да вземе акциите. Аз не се ангажирам, с каквато и да е позиция. Силно се съмнявам, че това решение, ако е окончателно, клубът ще тръгне в посоката, в която беше, но без заеми. Към днешната дата не съм оптимист за бъдещето на ЦСКА. ЦСКА в момента е осигурен финансово за някакъв период от време. Няма да има проблеми относно функционирането на клуба до края на сезона. Всеки един желаещ, който обича ЦСКА и желае ЦСКА да върви нагоре и има финансовия ресурс е добре дошъл да получи акциите безплатно."

"Не се притеснявам да разговарям, с когото и да било, включително и Христо Стоичков. Като изпълнителен директор на клуба да разговарям и с бъдещи благодетели, които могат да бъдат полезни за ЦСКА, така че в някакъв период от време това ще бъде моя задача, но по никакъв начин не мога да гарантирам каквото и да било. Не съм очаквал такова решение от собствениците. Когато прочетох писмото, се почувствах смутен и засегнат, защото през тези пет години и половина, заедно с моите колеги, ние също сме участвали като действие и работа, давайки всичко по силите си ЦСКА да бъде добре."

"До лятото клубът продължава да функционира в същия екип. Никой от моите колеги няма да напусне предварително."

"Трудно в тези години ЦСКА щеше да съществува, ако не бяха господата Ганчев и Инджов. Опитът от близкото минало, когато имаше трудности при различните ръководители не се намериха хора, които да подадат ръка на ЦСКА да излезе от тази тежка ситуация."

"Проблемът, който се провокира е от хора, които желаят ЦСКА да се срине."

"Не мисля, че неговата стратегия е насочена към това дали клубът е станал шампион или ще стане шампион. Той в нито един момент не ми е казал, че съжалява за направените инвестиции. Наблюдаваме едно стабилизиране на клуба."

"С цялото ми уважение към феновете, аз не съм по-малък фен, на мен ми се иска ЦСКА да играе в груповата фаза на Шампионска лига. Иска ми се да купим и Меси например или друга голяма звезда от европейския футбол. Аз мисля, че също мога да дам такова мнение."

"Не малка част от нашите феновете искаха неистово продажбата на Али Соу до ноември предвид колебливите игри, които той имаше в ЦСКА. Той се представи на едно много високо ниво в последните мачове и изведнъж мнението коренно се промени. В една малка България и в един клуб със сериозен бюджет, какъвто е ЦСКА трябва да бъдат осигурявани достатъчно средства за издръжката на клуба. Това не е трансфер насочен към оголване на отбора. Има двама играчи, които са привлечени на тази позиция. Те ще бъдат добри заместници на Али Соу. От една страна въпросът се разглежда само спортно-технически. Финансовото обезпечаване на клуба е най-трудният въпрос."

"Няма как да продадем всички футболисти, защото тогава ще останем без отбор. Тези, които има възможност и при добра оферта, не виждам никакъв проблем да не бъдат продадени, за да може да се осигури финансовото обезпечаване на клуба."

"Има оферти при всички случаи, но аз не искам да коментирам в детайли. Имало е оферти за тези играчи. Те са разгледани от собствениците. За да не се стигне до трансфер, те явно не са били удовлетворяващи."

"Клубът е финансово обезпечен. Няма да има сътресения на този етап поне до края на сезона и футболистите, и треньорският щаб ще продължат да си получават възнагражденията, както е по техните договори. Това е един от важните акценти, на които аз обърнах внимание. Утре ще се видя с тях, за да им го кажа лично."

"Стадионът не е повлиял на решението на г-н Ганчев."

"Мисля, че трансферът на Али Соу е окончателен, но не съм участвал в преговорите, така че с един въпрос."

"Иска ми се, ако е възможно, това в днешна дата е в сферата на пожеланията, г-н Ганчев и г-н Инджов да ревизират решенията и да продължат дейността си в ЦСКА и ангажиментите, които са поели."

"БФС очакват запитване от страна на УЕФА, а УЕФА очаква такова писмо от БФС да го напишат. Ситуацията е патова", завърши Пламен Марков.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • Сега "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • Сега "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.