Силен Ботев (Пд) отпадна от Европа, но остави голяма следа

"Канарчетата" напуснаха турнира непобедени и играха като равен срещу Щутгарт

по статията работи: Краси Киров | 08.08.2013 | 23:14

Ботев (Пловдив) отпадна от турнира Лига Европа след равенство 0:0 с отбора на Щутгарт. Немският тим продължава напред към плейофите на турнира след като първата среща в Бургас завърши 1:1 и заради гола на чужд терен българите напускат надпреварата.

Ботев (Пд) се представи повече от достойно след като напуска Лига Европа непобеден. "Жълто-черните" изпуснаха своя шанс срещу Щутгарт след като имаха много възможности за гол до последната минута на мача.

Футболистите на Ботев(Пд) изиграха страхотно първо полувреме като направиха всичко възможно да отбележат гол, като не им достигна само малко смелост и късмет в решителния удар. 

"Канарите" имаха няколко много добри възможности, докато домакините разчитаха предимно на центрирания. Ромарио, Неделев и Огнянов пропуснаха добри шансове за гол, а няколко пъти защитници на Щутгарт се намесиха решително в последния момент.

Ботев (Пд) показа страхотно израстване от последния мач с "швабите" и заигра като равен с равен срещу немския гранд.

През второто полувреме дори Ботев (Пд) успя да отбележи и гол, но той бе отменен заради засада на Бобан Грънчаров. Втората част Щутгарт бе по-активен, но отново липсата на късмет пред гола лиши "канарчетата" от победата в този мач. В последната минута дори резервата Луиш Педро не успя сам срещу вратаря.

Старши треньорът Мъри Стоилов не бе направил нито една промяна от първия двубой с "швабите" в Бургас. Треньорът на Щутгарт Бруно Лабадия не бе включил сред титулярите голмайстора на отбора Ведад Ибишевич.

Двубоят не се игра на "Мерцедес Арена" в Щутгарт заради концерт на Роби Уилямс. Срещата се проведе на "Комтех Арена",  която събира близо 10 хиляди фена и се намира на 30 км от Щутгарт. Близо 500 българи подкрепиха "канарчетата".

Срещата започна със сериозна възможност пред вратата на Ботев (Пд). Немците отново се опитаха да изненадат защитата на Ботев с центриране от корнер. "Канарчетата" се справиха първия път, но при последвалото второ центриране Абделауе бе намерен сам, но ударът му с глава бе много неточен.

Ботев (Пд) пресираше своя съперник с голямо самочувствие. "Канарите" отнеха топката при една ситуация пред наказателното поле, но защитата на Щутгарт със сетни усилия не позволи на Неделев и Огнянов да отправят удари към вратата на Улрих.

В 10-та минута Борис Галчев центрира опасно от корнер и Огнянов се размина на сантиметри от гола. Две минути по-късно Траоре нахлу по дясното крило и центрира много остро, но Какау засече топката високо над вратата.

В 17-та минута Тодор Неделев пробва много силен удар от 25 метра, който затрудни вратаря и той само изби топката. В 23-та минута Ботев (Пд) много сериозно подсказа, че ще търси гола.

След много добро центриране на Минев, Иршак получи топката на аутлинията и я пусна остро, но тя се удари в краката на защитник точно пред голлинията и не влезе във вратата. Атаката обаче продължи и топката стигна до Неделев, който стреля красиво от въздуха, но отново ударът бе блокиран от защитник.

Най-добрият шанс за гол за Ботев бе в 34-та минута. "Канарите" сътвориха страхотна атака по десния фланг и Тодор Неделев върна топката към наказателното поле. Там обаче последователно Мариян Огнянов и Абел Анисе бяха блокирани и не успяха да отправят удар. След това и Улрих изпревари връхлитащия Ромарио.

Домакините отвърнаха подобаващо и веднага топката бе сложена на главата на Максим, който стреля много слабо. Отново обаче се отвори страхотна възможност пред българите. Ромарио нахлу в сам срешу вратаря, но стреля в него, а при добавката прати топката в аут.

Второто полувреме започна с натиск за отбора на Щутгарт. Влезлият като резерва Харник раздвижи играта по крилата на Щутгарт. Само две минути след началото на втората част Щутгарт достигна до най-доброто си положение до момента. Харник нахлу отляво в наказателното поле и подаде към Абдулауе, който с петичка бутна топката към вратата, но тя мина на сантиметри от гредата.

В 60-та минута страхотна контраатака на Ботев изведе двама футболисти на българския отбор срещу един защитник, но при подаването на Анисе топката се отби встрани и "канарите" нямаха шанс да завършат атаката.

В следващата минута Какау пропусна чисто положение след като засече топката в движение пред вратата, но тя излезе в аут. В тези минути Щутгарт владееше повече топката и задържаше в половината на Ботев, но "швабите" не стигаха до голови положения. Ботев (Пд) изчакваше хитро своя съперник на контраатаки.

В 68-та минута Станимир Стоилов пусна в игра Валери Домовчийски на мястото на Абел Анисе в предни позиции като "канарчетата" заиграха с типичен нападател в търсене на важния гол. Веднага след това Ботев стигна до гол след страхотен шанс, но съдията видя засада и отмени попадението.

Данчо Христов получи топката в наказателното поле след като защитата на Щутгарт бе тръгнала да се изнася след поредното центриране. Христов центрира към далечната греда, където изскочи Бобан Грънчаров и засече топката в мрежата, но според съдията той е бил в засада. В 75-та минута Гентнер стигна до добро положение, но вместо да центрира пробва неуспешно да прехвърли вратаря.

В ответната атака Данчо Христов от Ботев (Пд) открадна топката от играч на Щутгарт и нахлу към наказателното поле и стигна дo аутлинията, където центрира остро, но Сердар Тасчъ успя да избие топката пред погледа на Домовчийски в малкото наказателно поле. Ведната след това треньора Бруно Лабадия реагира и пусна в игра своят звезда Ведад Ибишевич. Мъри Стоилов пък направи последната си смяна вкарвайки в игра Станислав Костов на мястото на Мариян Огнянов.

В последните минут Ботев създаде няколко стихийни атаки, които можеха да изненадат успокоените домакините. При едно центриране Луиш Педро остана сам, но и той не успя да преодолее вратаря Улрих.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


2 Надя Богданова 09.08.2013 | 09:09
Имаше много добра подготовка и се опъна доста на противника,но все пак Щутгарт победиха,жалко.
1 мрачен интелектуалец 09.08.2013 | 08:48
Ботев на моменти тотално надиграваше немците. Трябваше една идея да са по-настоятелни, за да вкарат гола, който им трябва, но пък Щутгарт щяха да ги издебнат на контра. Положителното в това отпадане е, че стана без загуба и това ще помогне на коефициента на страната.

ТВ програма

Кино

  • Сега Малки истории
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Книга на книгите анимационен филм
  • 14:45 Господин Тау тв филм /32 епизод/
  • 15:15 Красивата Япония документален филм
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • Сега "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.12...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.65
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • Сега "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.