Цвети Пиронкова с четвърта поредна победа на US Open и историческо постижение

Пловдивчанката надви французойката Ализе Корне в истински трилър и на 1/4 финалите ще се изправи срещу Серина Уилямс

по статията работи: iNews.bg | 07.09.2020 | 23:59
Цвети Пиронкова с четвърта поредна победа на US Open и историческо постижение

Нашата Цветана Пиронкова продължи с великолепните си изяви на тазгодишния US Open, след като надигра в брутален мач, ппродължил над 2 часа представителката на Франция Ализе Корне с 6:4, 6:7 (5:7) и 6:3. По този начин най-добрата българска тенисистка си завоюва заслужено място на четвъртфиналите, където ще срещне голямата шампионка и хегемон в женския тенис - Серина Уилиямс. 

Двубоят започна с труден гейм на сервиса на французойката. Стигна се до 30:30, след което и до 40:40, като и двете тенисистки показваха хубави удари от дъното на корта. В крайна сметка обаче Корне взе две поредни точки, за да завтори гейма за 1:0. 

Вторият гейм обаче беше разочароващ за българката. След поредица от грешки се стигна до 0:40, съответно и 3 точки за пробив за съперничката. Пиронкова неутразилира първата, но след грешка на нашата тенисистка резултатът станал 2:0. 

Пиронкова обаче бързо се съвзе. След лош старт в гейма на Корне, нашата тенисистка успя да стабилизира играта си и след няколко грешки на французойката резултатът беше намален на 1:2. Последващият гейм се разви много оспорвано. Стигна се до 2 равенства 40:40, след което нашата тенисистка взе две поредни точки след дълги разигравания и изравни за 2:2. 

Двете тенисистки си взеха подаванията в следващия гейм без особени проблеми за резултат 3:3. Корне отново не срещна проблеми в следващия гейм, печелейки гейма си на 15. 

Нашето момиче взе последващия гейм и тогава се стигна до ключов момент в срещата. Българската тенисистка успя да обърна гейма на Корне от 30:0, за да може да успее да пробие на 30 и да има възможност да сервира за първия сет. 

Пиронкова продължи с настоятелната си игра и с няколко завършващи удара стигна до 40:15 в своя гейм. След дълго разиграване българката взе инициативата с железен бекхенд по правата и завърши в близост до мрежата за 6:4 и първи сет.

Началото на втория сет беше също толкова страхотно за българската тенисистка. След нов гейм, в който нашата номер 1 имаше инициативата тя стигна до точка за пробив при 40:30. След дълго разиграване и няколко топовни смачове Пиронкова проби за 1:0. Нашата надежда продължи с настоятелния си подход и на 30 си взе сервис гейма. 

Грешките на Корне и печелившите удари на Пиронкова продължиха и в следващия гейм, след като българската състезателка поведе с 30:15. След дълго разиграване Пиронкова достигна до страхотна къса топка и пласира минаващ удар, за да стигне до две точки за пробив. Корне обаче неутрализира и двата шанса, преди Пиронкова отново да си спечели шанс за 3:0, но след грешка на българката отново се стигна до изравняване. След няколко момента на нерви и от двете страни все пак Корне успя да опази сервиса си за 2:1 във втората част. 

В 4-тия гейм нещата обаче не се развиха добре за българката. След няколко сковани удара и грешки Корне повече с 0:40 в резултата. Французойката обаче профука с твърде голяма лекота първите две точки, преди обаче Пиронкова да подари пробива и изравняването до 2:2. Подемът в играта на Корне не стихна и тя си взе сервис гейма на 0 за 3:2. 

Непостоянството и спадът в играта на нашето момиче продължи и в 6-тия гейм, когато тя отново допусна резултатът да достигне до 0:40. След нова неточност на Пиронкова вторият пореден пробив в подаването й беше осъществен, съответно и резултатът набъбна до 4:2 с пробив за съперничката й. 

Нашата тенисистка се съвзе и стигна до 40:40 след смела игра и добре построени атаки. След нова такава изящно израдена атака Пиронкова стигна до заслужена точка за пробив. След грешка на Корне пробивът беше върнат, за да бъде намален резултатът до 4:3. Пиронкова продължи подема в играта си и спечели гейма си на 15 за 4:4. 

Пиронкова започна силно и 9-тия гейм, стигайки до 0:30, но Корне отвърна на свой ред с 3 безответни точки, за да си заслужи и точка за спечелване на гейма. След размяна на точки между двете и няколко момента на нервност се стигна до няколко изравнявания. Корне изпусна нервите си и допусна двойна грешка, дарявайки шанс за пробив на Пиронкова, който обаче българката не изшползва, след като сантиметри я разделиха от целта. Нервите а французойката обаче в крайна сметка така и не издържаха и Пиронкова стигна до пробив и до шанс да сервира за сета. 

Пиронкова изглеждаше твърдо решена да затвори мача още в 10-тия гейм на втория сет, изпозлвайки хубавия си начален удар, за да вземе предимство и да стигне до 30:15. След нов хубав сервис българката стигна до мачбол. Нервите на българката обаче не издържаха и тя допусна обратен пробив, като резултатът стана 5:5. 

Единадесетият гейм беше равностоен, но отново нашето момиче владееше инициативата. Тя стигна до точка за пробив и отново с мошен бекхенд по правата завърши разиграването и си заслужи отново правото да сервира за сета. 

Сценарият отново не започна никак добре в сервис гейма на българката. След много агресивна игра на Корне и пасивна такава на Цвети резултатът стана 0:30. Корне стигна до три точки за вкарване на сета в тайбрейк. Първата и втората бяха опропастени, но при третата българката се подаде на напрежението и сгреши, за да стране резултаът 6:6. 

В тайбрейка двете започнаха активно, но силните удари на Корне бяха трудни за връщане за нашето момиче и резултата набъбна до 3:1, преди французойката да мнаправи двойна грешка за 3:2. 

Напрежението продължи да доминира на корта и след нова грешка на българската тенисистка Корне отново си върна предимството от 1 минипробив за 6:3. Пиронкова задържа нервите си и все пак прибуди съперничката да сервира за сета при 6:5. Корне обаче не сбърка и вкара мача в трети след след 7:6 (7:5) във втората част. 

Решителната трета част започна добре за нашата представителка, след като тя бързо стигна до 40:0 и след печеливш удар затвори гейма за 1:0. Корне отвърна също с бърз гейм на 0 за 1:1. 

Третият гейм обаче не се разви по мечтания за българката сценарий и тя допусна пробив след няколко непредизвикани грешки за 1:2. Нашата тенисистка обаче бързо върна концентрацията и борбеността в играта си и достигна до връщане на пробива при 2:2. Пиронкова продължи с мощната игра и след след форхенд по диагонала затвори гейма си на 15. 

Шестият гейм от сета премина през трудности за Корне, но в крайна сметка завърши успешно, за да бъде за пореден път изравнен резултатът. Българката не показа притеснения в седмия гейм и след гейм на 15 отново поведе с 4:3. Големият момент дойде именно следващия, 8-ми гейм, когато Корне показа пореден момент на нервност и слабост, за да допуне фатална грешка при точка за пробив. Така Пиронкова получи шанс да затваря мача за 3-ти път. Този път грешка нямаше, след като българката стигна до 3 мачбола и реализира още първия. Така Пиронкова ще играе със Серина Уилямс на четвъртфиналите.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:20 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:15 Господин Тау тв филм /18 епизод/п/
  • 03:45 Натисни F1 образователна поредица...
  • 04:15 Олтарите на България
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • Сега "Пожари" - сериал, еп.5
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Марлон" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • Сега "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.