Volkswagen Caddy Maxi качва големи семейства и много багаж

Новият 7-местен пътнически миниван предлага просторен салон и множество възможности за трансформация на интериора

по статията работи: iNews | 09.02.2022 | 18:14
Volkswagen Caddy Maxi качва големи семейства и много багаж
Повече за:

Големите семейства все по-трудно намират подходящ автомобил за цялата фамилия, тъй като компаниите редуцират производството на 7-местни миниванове. Освен това повечето автомобилни фирми превърнаха минивановете си в кросоувъри и повишиха цените на семейните модели. В гамата на новия Volkswagen Caddy обаче съществува 7-местен модел, който перфектно отговаря на потребностите на големите семейства.

 

 

Новият Volkswagen Caddy може да се конфигурира като компактен пътнически ван в новите нива на оборудване Kombi, Caddy, Life, Style и PanAmericana. Всички нива се предлагат във варианти с 5 и 7 места, а моделите Kombi, Caddy, Life и Style са налични и в удължената версия Maxi с дължина 4,95 метра и междуосие 2,97 метра.

Новият Volkswagen Caddy в удължената версия Maxi предлага обширен 7-местен салон и голямо багажно пространство зад третия ред седалки. Новото Caddy е изградено върху модулната платформа MQB, подобно на Golf 8. Петото поколение на Caddy вече е по-голям, по-практичен и по-интелигентен пътнически миниван. Предното окачване е тип McPherson, но в задното вместо ресори са поставени пружини, което значително подобрява комфорта на возене.

Външността на новия Volkswagen Caddy го разграничава от имиджа на товарен ван и го превръща в много по-изискан модел с изчистен дизайн. Във визията най-вече изпъкват новите LED светлини. Дизайнът на каросерията е с по-ярка стилистика, особено в предната част. По-добре изглежда Caddy с брони в цвета на каросерията, но черните брони са по-практични от гледна точка на щети при паркиране, тъй като се отстраняват по-лесно. За новия модел се предлагат 16, 17 и 18-инчови джанти.

В новия Volkswagen Caddy Maxi са внедрени модерни технологии, като дигитални инструменти, иновативни асистиращи системи и свързани мултимедийни решения. Сядайки зад волана всеки водач ще намери бързо и лесно най-удобната позиция за шофиране, тъй като кормилото и седалката се регулират в широки интервали. Освен хора с нормален ръст и телосложение, в Caddy Maxi могат да седнат удобно едри и високи водачи и пътници, тъй като таванът е доста над обичайното ниво за лек автомобил.

В салона на новото Caddy има два цветни дисплея, както и много панели със сензорни бутони. Централният екран в тестваната версия е 8,25-инчов, а максималният е 10-инчов. Пред водача е поставен новият дигитален 10,25-инчов инструментален панел, а в базовата версия екранът е мултифункционален с аналогови инструменти.

На средния екран се показват линиите на пътната маркировка. Новото Caddy разпознава линиите на маркировката и е в състояние активно да се задържи в контурите на пътната лента. Въртящият се превключвател за светлините е заменен от сензорния панел "Светлина и видимост”, позициониран от лявата страна на таблото и интегриран в кокпита.

В салона на новото Caddy Maxi наистина е много просторно, като достъпът до втория и третия ред седалки се осъществява през големите плъзгащи се врати. Те се отварят и затварят с лекота, като плъзгането им напред и назад не изисква особени усилия. В салона има общо 7 места, като разпределението по редове е 2+3+2.

Седалките на втория ред не се движат напред-назад, но наклонът на облегалката се регулира, така че пътниците имат възможност дори леко да се излегнат. Двете седалки на третия ред са отделни и всяка от тях може не само да се сгъва, но и да се изважда от купето. Същото може да се направи и с втория ред седалки, като лявата е двойна и затова е по-тежка.

Багажникът, който остава зад третия ред в Caddy Maxi е много голям, като дължината на пода е 63 см и има достатъчно място за товарене на няколко обемисти куфара. Капакът на багажника е много голям, но се отваря лесно, като освен това има чифт лампи на тавана, които осветяват добре пространството при товарене на тъмно.

Обемът на багажника на семейния миниван е минимум 446 литра при използване на всичките 7 места, при 5 пътници в салона до нивото на тавана достига 1720 литра, а при използване само на предните две седалки обемът е впечатляващите 3105 литра. Дължината на товарното пространство до първия ред седалки е 2265 мм, а разстоянието на пътническата зона между арките на задните калници е 1185 мм.

За задвижването на Volkswagen Caddy Maxi се предлага изцяло новият 2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов мотор 2.0 TDI, оборудван с филтър за твърди частици. Новият турбодизелов агрегат на Volkswagen използва иновативната технология Twindosing, която превръща емисиите на азотни окиси в безвреден азот и вода. Със системата Twindosing значително се намаляват емисиите на азотни окиси в сравнение с тези на предходните модели.

С новия турбодизелов двигател тегли прилично и харчи средно 4,8 л/100 км

По този начин турбодизеловите агрегати на новото Caddy са сред най-чистите в света. Новият 2,0-литров 4-цилиндров дизелов мотор се предлага в три варианта на мощност, съответно със 75, 102 и 122 к.с. Стандартно двигателите са оборудвани с 6-степенна механична скоростна кутия, а като опция се предлага 7-степенна автоматична трансмисия DSG с двоен съединител.

Новият задвижващ агрегат 2.0 TDI с мощност 102 к.с., съчетан с 6-степенна ръчна предавателна кутия е едновременно динамичен, екологичен и икономичен. С този двигател Caddy Maxi комбинира приятна динамика и много нисък разход на гориво. Дизеловият двигател е изненадващо тих и впечатлява с максимален въртящ момент от 280 Нм при, налични в интервала от 1500 до 2500 об/мин.

Още от ниските обороти Caddy Maxi спринтира бодро при старта от място и при изпреварване уверено ускорява напред. Предавките се сменят точно, а изпреварванията се осъществяват бързо. Разходът на гориво в комбиниран цикъл при новото Caddy Maxi е 4,8 л/100 км, така че резервоарът с обем 50 литра осигурява автономен пробег от над 1000 км. В града през зимата и при натоварен трафик консумацията достига до 6,6 л/100 км.

На пътя новият Volkswagen Caddy Maxi се управлява прецизно като лек автомобил с малки ходове на волана и добра обратна връзка. В завоите 7-местният миниван е много стабилен, като въпреки сериозната височина на каросерията, почти не се наклонява. По пътища с неравности и дупки еластичното окачване се справя добре и новият миниван вози стегнато, без трусове. По планински път със завои дългият почти 5 метра автомобил е стабилен и не се страхува от динамично шофиране. Новото Caddy се предлага и със задвижване на четирите колела със системата 4MOTION.

Като семеен автомобил, новият Volkswagen Caddy Maxi със сигурност ще зарадва и най-претенциозните членове на фамилията и ще се хареса на тези, които обичат да пътешестват на дълги разстояния. Безспорните предимства на модела са просторен салон, множество опции за трансформация на интериора, отлична видимост, логични технически решения и германско качество на изработка. Ниският разход на гориво, добрата динамика и комфортът на возене също са в полза на автомобила.

Технически характеристики

Volkswagen Caddy Maxi 2.0 TDI BlueMotion

2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател

6-степенна механична скоростна кутия

102 к.с. максимална мощност при 2750-4250 об/мин

280 Нм максимален въртящ момент при 1500-2500 об/мин

13,5 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

175 км/ч максимална скорост

4,8 л/100 км среден разход на дизел

126 г/км емисии на СО2

55 985 лева базова цена модела с ДДС

Източник: Монитор


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • Сега "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.9...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.62
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • Сега "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.