Кога започват големите първенства в Европа и какво да очакваме?

Топ 5 на първенствата винаги са осигурявали най-интересните мачове за почитателите на футбола

по статията работи: iNews.bg | 17.07.2017 | 10:18
Кога започват големите първенства в Европа и какво да очакваме?

Навлязохме в летните дни, които бележат началото на подготовката за много от големите клубове в Европа. Стартът на квалификационните кръгове за Шампионска лига и Лига Европа също трябва да бъде отбелязан, но е ясно, че в тях участват по-непретенциозните отбори. Грандове от ранга на Барселона, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед тепърва стартираха своите подготовки за новия сезон. Първите мачове на домашната сцена не са много далеч, а битките в топ първенствата на Стария континент ще бъдат много оспорвани и през предстоящата кампания. Специализирани сайтове като Silentbet.com предлагат прогнози за най-интересните срещи на топ първенствата, от които може да се възползвате.

Нека обаче видим кога се очаква да стартират мачовете от топ 5 шампионатите на Европа и какви са първоначалните очаквания за всяко от тях:

Висша лига на Англия

Първият мач от новия сезон на английската Висша лига е плануван за 11 Август. Тогава се очаква откриването на сезона, а букмейкърски къщи като Bet365 вече предлагат възможности за залог на този мач. Шампионът от миналия сезон е Челси, който ще трябва да защитава титлата. Новите попълнения в Премиър Лийг са Нюкасъл, Брайтън и Хъдърсфийлд. Най-много надежди за добро представяне има за Нюкасъл. "Свраките” се завръщат сред най-добрите в Англия и със сигурност ще заемат важна роля през кампанията. Челси ще има тежката задача да брани титлата си, понеже тимът на Антонио Конте ще се бори и в Шампионска лига. Тежестта на европейските мачове липсваше в предишния сезон, но през този тя ще си каже думата. Манчестър Юнайтед на Жозе Моуриньо се очаква да бъде по-настоятелен в битката за върха. Ливърпул също попада в това число, след като Юрген Клоп ще атакува титлата с всички сили. Ман Сити, Тотнъм и Арсенал са останалите големи фаворити, които се представиха на ниво и през последната кампания. Евертън може да бъде приятната изненада за мнозина, след като тимът се подсили доста за новия сезон и ще играе основна роля в разпределянето на местата. Със сигурност ни очаква интересна и оспорвана надпревара сред най-добрите отбори на Острова.

Испанската Примера Дивизион

Първенството на Испания също е планирало началото на сезон 2017/2018 за 11 Август. Там Реал Мадрид е текущият шампион, който ще трябва да защитава отличието от последния сезон. Барселона определено има за какво да съжалява, понеже изпусна титлата през миналата кампания. "Каталунците” са сочени като фаворит за спечелването на трофея през този сезон. Някои брандове като Betfair дори са предложили коефициенти в своята спортна борса. Нека не забравяме, че Атлетико Мадрид също е сред основните претенденти за върха в Ла Лига. "Дюшекчиите” ще стартират участието си в първенството на нов стадион, което може да им донесе и нови успехи. Това са трите най-изявени фаворити в Примера, като към тях можем да допълним отборите на Севиля, Виляреал и Атлетик Билбао. Те също имат своите претенции за силно представяне, макар да нямат големи шансове за титлата. Новите представители на лигата са Хетафе, дебютантът Жирона и Леванте.

Първа Бундеслига на Германия

18 Август бележи старта на немската Бундеслига. Новите имена през този сезон са отборите на Щутгарт и Хановер - доста познати тимове, които си спечелиха промоция през последната кампания. Те ще заменат Дармщат и Инголщат, които така и не успяха да се докажат сред най-добрите отбори в Германия. Байерн Мюнхен не срещна сериозна съпротива за титлата през последния сезон. Ще видим дали ще има такава през настоящия. Борусия Дортмунд също има амбиции за върха, а новоизгрялата звезда - РБ Лайпциг, също обещава да бъде фактор. След като завършиха на второ място през миналия сезон, шансовете за силно представяне отново са налице. Сайтът на Silentbet дори фаворизира състава на Лайпциг за ново силно представяне и поне второ място, което според оценката на Efbet изглежда доста трудна задача. Очаква ни интересен сезон, в който Байерн си остава фаворит, но конкуренцията за тях ще бъде по-голяма от всякога.

Италия Серия А

Италианското Калчо стартира на 20 Август. Новите попълнения в лигата са отборите на Спал, Хелас Верона и Беневенто. Последният ще дебютира в най-високото ниво на футбола в Италия. Фаворитът за крайния успех е Ювентус, който доминира доста сериозно през последните години. "Старата госпожа” спечели титлата в последните 6 издания на шампионата. Едва ли това се нрави на останалите тимове, които ще се опитат да спрат хегемонията на "бианконерите”. Наполи и Рома бяха най-близо до това през миналия сезон, но не успяха. Ще се опитат да го направят и през този, но трябва да отличим и състава на Милан, който ще играе доста голяма роля в идната кампания. Новите собственици на "росонерите” вкараха свежи пари в клуба, с които се привлякоха някои доста качествени попълнения. С тях Милан ще атакува върха. Аталанта впечатли всички през миналия сезон, след като се представи на много високо ниво. За тях обаче ще бъде доста трудно да повторят това представяне. Интер и Лацио са другите два отбора, които ще се опитат да се вкопчат в битката за първите места.

Френската Лига 1

Началото на големия футбол във Франция е планирано за 4 Август. Точно за тази дата е насрочен мачът между Монако и Тулуза, с който ще се открие 80-то издание на шампионата. Пълната програма с мачовете от първия кръг вече е налична в букмейкъра Bet365, където се предлагат различни пазари за подобни спортове. Монако ще защитава титлата от миналия сезон, но в лицето на ПСЖ ще има доста сериозен съперник. Парите на парижани не успяха да им спечелят титлата през миналата компания, когато Леонардо Жардим успя да изгради млад и качествен тим в Монако. Някои от играчите обаче вече не са в състава, което ще наложи промени. Ще бъде интересно да видим дали "монегаските” ще успеят отново да бъдат основен фактор през кампанията. ПСЖ е сочен като фаворит за титлата, но трябва да споменем още отборите на Ница и Марсилия. Първите бяха в борбата за трофея през миналия сезон, но трудно ще повторят това представяне. Олимпик Марсилия се подсигури с доста стабилни финанси, които имат за цел да ги пратят на върха във Франция. Новите в елита са Страсбург, Амиен и Троа. Определено ни очаква един от най-интересните сезони в Лига 1.

Топ 5 на първенствата в Европа винаги са осигурявали най-интересните мачове за почитателите на футбола. И през новия сезон ще бъде така. Очакват ни любопитни сюжети по време на целия сезон, в който можем да бъдем свидетели на доста изненади. Футболът от най-високо ниво отново ще властва в сърцата на всички фенове на най-великата игра.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 "Петолиние на паметта
  • 15:00 Натисни F1 образователна поредица...
  • 15:30 Истории от Олимпийските игри /п/
  • Сега bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • Сега Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.