Международна кухня, ястия и храни в София

Най-новите продукти и тенденции в хранително-вкусовата сфера и в хотелиерския и ресторантьорския бранш ще бъдат представени в Интер Експо Център

по статията работи: Кремена Бедерева | 07.11.2012 | 16:36

От днес Интер Експо Център става домакин на шест тематични международни изложби. В продължение на четири дни (между 7 и 10 ноември 2012 г.) в шест изложбени зали ще бъдат представени най-новите продукти и тенденции в хранително-вкусовата сфера и в хотелиерския и ресторантьорския бранш, съобщава Econ.bg.

Посетителите ще могат да разгледат и някои от традиционните и емблематични за международната кухня, ястия и храни.

През следващите дни ще се проведат пет хранителни експозиции - "Интерфуд & дринк", "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек" и "Салон на виното". По същото време е и изложбата за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване "Сихре".

Български и чуждестранни фирми от над 40 държави ще покажат еталона на родната си индустрия, нов асортимент продукти, опаковки и оригинално предлагане на стоките. Италия, Унгария и Гърция са подготвили колективно участие на техни производители и търговци, а Турция е избрала национално представяне на компании от бранша.

За трета поредна година ще бъде налице щандът на "Био zона", организирана съвместно с Българска асоциация Биопродукти и Асоциация на биотърговците в България. Експозицията цели да постави на фокус сертифицираните храни и продукти на биологичното земеделие и производство.

Асоциацията на конвивиумите на Slowfood в България пък ще насочи вниманието и потребителската култура към признати за кулинарни съкровища - храни, които представят страната ни и популяризират нейните традиции по света. Сред тях са зеленото сирене от с. Черни Вит, смилянският фасул, троянскит мед, навпавок, домашното сладко от горски плодове от Ковачевица и др.

Колективното участие на Италия - "SpazioItalia”, както и "Лаборатория за италиански вкус", отново ще покажат изкушенията на италианската кухня – типични ястия от различни области на Италия.

Своят дебют ще направи Българската асоциация на сомелиерите, която съвместно с домакините от ИЕЦ, е подготвила обучение на тема "Съчетание на вина с храни", насочено към предприемачите в тази сфера.

За първи път фирмите от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци (СППЗ) ще презентират свои продукти на общ щанд. В рамките му ще се проведе състезание за направа на кетчуп и на конфитюр от рози, след което ще има и дегустации за посетителите.

Като цяло петте изложби обещават полезни демонстрации, b2b (business to business) срещи, дискусии за качество, стандарт, пазари и други важни теми със съвети от хора с опит и авторитет в хранителната индустрия.

В рамките на "Сихре" пък мениджърите на хотели и ресторанти, на бистра, барове, пицарии, кафета, търговски обекти с топли точки и други заведения ще представят модерни технологии и ноу-хау за висок клас техника и брандове.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


10 Александър Никифоров 07.11.2012 | 18:44
био са,. ама друг път
9 Александър Никифоров 07.11.2012 | 18:44
глад мори добитъкът
8 petar banchev 07.11.2012 | 17:51
дали обаче са наистина био?
7 petar banchev 07.11.2012 | 17:51
след мезетата огладнях, след тази новина, вече....не знам
6 Георги Люцканов 07.11.2012 | 17:42
Толкова малко производители на био храни имаме, че не знам какво ще покажем!
5 кученцето пиджи 07.11.2012 | 17:24
Ей, дай ми на мен само да опитва всякакви вкусотии. Голям фен съм на кулинарията - искам да опитват вскякави кухни, азиатската ми представлява много голяма интерес.
4 Epifani Gancia 07.11.2012 | 16:56
Със сигурност ще е доста интересно за сериозните хотелиери и ресторантьори, които искат да предложат един по-добър продукт на своите клиенти.
3 Irina Gevezova 07.11.2012 | 16:39
Много обичам да готвя .Много ще ми е интересно да отида на такава изложба.
2 marian dimitrov 07.11.2012 | 16:39
обаче да предупредя - не ям пикантно:)))
1 marian dimitrov 07.11.2012 | 16:38
Международна кухня, ястия и храни в София - мм. звучи вкусно

ТВ програма

Кино

  • Сега "Избори за Народно събрание 2024:...
  • 22:00 Любов в окови 4 тв филм /12 епизод/
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:25 Да надживееш Ескобар тв филм /59...
  • 00:15 Имате среща с ... Диана Любенова...
  • 01:00 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:35 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:30 Библиотеката /п/
  • Сега "Смъртоносно оръжие" - сериал, с.2,...
  • 22:00 bTV Новините - късна емисия
  • 22:30 "Под наблюдение" - сериал, с.2, еп.3
  • 23:30 "Под прикритие" - сериал, с.2, еп.12
  • 00:40 "Закон и ред: Специални...
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • Сега "Магнум" (премиера) - сериал, сезон...
  • 22:00 Новините на NOVA
  • 22:30 "Новобранецът" (премиера) - сериал,...
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 3
  • 01:20 "Роко Скиавоне" - сериал, сезон 1
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.