Борисов: Цветанов е моторът на партията

"Той с цялата си душа ми е обяснявал, че това не е вярно. Как да не му вярвам?"

по статията работи: Кремена Бедерева | 05.05.2013 | 18:20

Пълня площади с хора, където говоря. Никой не ме е питал за подслушванията. Това никой не го интересува - това не пълни джоба, само подменят темата.

Това каза бившият премиер Бойко Борисов по "Нова телевизия". Експремиерът е гост на Кеворк Кеворкян точно на Великден. Борисов започна с извинение към българския народ, че ще занимава хората на Великден.

Хората по площадите излязоха не заради подслушванията, а за високи доходи. Цените днес не са се променили, тази тема ще излезе отново след изборите, каза Бойко Борисов.

Вместо политическите партии да се занимават с политика, трябва да обявят конкурс кой ще донесе флашка, каза Борисов във връзка с подслушванията. Той критикува неправителствените организации, като се извини, че на този свят ден говори за това, но няма как да се говори само за религия.

Всички медии, в огромната си част, се обърнаха и са най-злостни към атаките срещу нас, смята експремиерът. Помните ли, когато Кунева каза, че групата на Делян Пеевски я атакувала, запита риторично Борисов. "Говореше се, че няма свобода на медиите, че има диктатура. Видяхте, че всички медии се обърнаха. Защо сега не говорят неправителствените организации? Защото и те са били част от този сценарий", каза Бойко Борисов.

Говорило се, че правителството влияе върху медиите. Той апелира неправителствените организации да се извинят за обвиненията си, че ГЕРБ е имал контрол върху медиите.

По-голяма демокрация по време на нашето управление не е имало. 4 г. всяка вечер в най-гледаната телевизия се говореше срещу нас, като визираше "Шоуто на Слави", както и "Лице в лице", което било на Кунева. "Другото предаване "Лице в лице”, което е на г-жа Пръмова. Кои са най-честите гости; а единият от водещите е говорителят на правителството на НДСВ, където беше и г-жа Пръмова, посочи Бойко Борисов. Аз бях главен секретар и експерт; заложих си живота, имах смъртни присъди от организираната престъпност. За първи път, официално, в писмо, от чужда разузнавателна служба, е посочено името и че се готви атентат. Това е факт", каза Борисов.

"Ние не правихме заменки. На този свят ден съм много огорчен от Кънчо Стойчев и Андрей Райчев", каза още Борисов. Според бившия премиер те са се обърнали срещу него. Същото направи и Слави Трифонов, който е поискал от Борисов да строи в градинка. "Как да му разреша да строи в градинката?. Затова ми пратиха букет бели рози, но можем да се сетим кои ги пратиха", припомня Борисов.

Експремиерът нападна и Велислава Дърева, която преди стояла до него и го величала, а сега говорила против него. Друг конфликт със Слави Трифонов нямам, уточни Борисов.

Запитан дали ще има друга борса за флашки, Борисов отговори утвърдително. Очаквам да ни ударят съвсем скоро. "След празниците – считам, че в следващите три – четири дни ще ни ударят още по-силно", каза Борисов. "Те нямат скрупули. В една демократична държава, трябваше да има рефлекс на политическите партии. Те ни гледат сега сеира, слушат, смеят се, но това ще им се случи рано или късно и на тях. Това е абсолютна заплаха, но не от мен”, каза Борисов.

"Безразлично ми е в дома си кой какво мисли и прави", каза Борисов.

"Още първите дни, в които станах премиер", припомни Борисов на Станишев, "ми донесоха най-секретните доклади. Те са много - 9 мисля. Те ми ги донесоха в кабинета и аз какво да ги правя - и казах да дойдат да си ги вземат, на който са. Тези хора му - на Станишев, му забиха ножа в гърба. Те докладите ги няма вече. Аз и тогава му казах, когато идваше още в Бояна, това е много тежък прецедент, това не трябва да се допуска, всеки човек става уязвим по този начин, това е пагубно за демокрацията.

Запитан къде са свидетелствата, че Станишев е подслушван, Борисов заяви, че упреците са срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че подслушвал, а СРС-та били само срещу тях.

Нерегламентирано – не се коментира. Това каза Борисов за записите с неговото участие и участието на прокурор Николай Кокинов и Мирослав Найденов. За НСО Борисов каза – не мога като дойде някой в нас да му кажа: събуй се по бели гащи, да те преджобят, защото това е унизително и ненужно. Всеки, който се възползва от това, рано или късно ще му се случат същите неща, ще видят какво е, каза Борисов. Винаги ще се намери кой да го направи, ще стане пазар, електрониката напредна, ще започнат да подслушват през телевизора, каза Борисов.

"На всеки може да му извадят от къщата неща, които ще му станат неудобно, изреждайки, че всеки се кара вкъщи с жена си, децата си, псува и т.н.", смята Борисов. "В дома ми идват много хора, срещал съм с много хора."

"Аз не се подвеждам лесно. Сатанизираха Цветанов, дори писаха, че блъснал бременна жена с колата, а се оказа, че въобще не е минавал оттам." Борисов бе категоричен, че застава зад Цветанов.

"В ГЕРБ, в нашата партия проблемът с властта и управлението на партията не съществува. ГЕРБ е партия, която съм създал аз. Това изисква огромно време. Другите партии нямат структури. Винаги, когато бях в кметството, аз съм строител, искам да видя, сега минах по Телевизионната кула, естакадите, и ми стана хубаво, това изисква много време", не пропусна да се похвали за пореден път с пътищата, които е построил Борисов.

Бившият премиер смята, че Цветанов бил кошчето за отпадъци, всички си изливат душата пред него.

"В ГЕРБ кой да е лидер и кой да управлява няма. Цветанов има при мен и ми казва и аз казвам: "Да - не". Аз съм убеден, че рано или късно истината ще излезе наяве. Дали ще си послушат с лъжесвидетели, аз съм убедена, защото съм му гледал в очичките и съм му казал в очите, че ако това е вярно, си заминава. Вярвам на клетви", допълни още Борисов. По думите му - "ако това, което той ми е казал, не е истина, веднага се разделяме, той сам ще си тръгне."

"Цветанов е моторът в партията и той си има своето място и партията си го обича и зачита. Ако като вътрешен министър е допуснал грешка, той ще си тръгне. Но той с цялата си душа ми е обяснявал, че това не е вярно. Как да не му вярвам", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че Цветан Цветанов никога не се е консултирал с него, когато е давал разрешения за подслушване. "Никога не се е консултирал с мен. Убеден съм, че устни разпореждания той не е давал", каза Борисов. "Какво да искам да ми подслушват Станишев; той всеки ден е по медиите. Няма ден без Станишев по медиите", каза Борисов.

Борисов коментира, че няма как Цветанов да иска да оглави партията. Три години Цветанов беше председател на ГЕРБ; цялата партия, пари, платежни, всичко. Какво ще прави Цветанов без мен?! Ето, аз напускам днес, идва Цветанов, става шеф на ГЕРБ, какво става – нищо и половина. Той е силен, когато аз съм силен. Винаги ми е бил помощник, и до ден-днешен, моля Господ да изляза прав и никога да не се разочаровам от него, бил е перфектен, каза Борисов.

Вярвам на Калин Георгиев. Говорих с него, вика - шефе, как може..., каза Борисов.

Сега обаче съм никакъв, сега съм гражданин. Мога да си говоря - мога да не си говоря.

Всеки, който не е в партията, ми е безразличен, коментира Борисов за Емил Димитров, който обяви, че в ГЕРБ има мокри поръчки. "Всеки може да казва, каквото си иска".

Целта е да ни изкарат всички маскари, смята Борисов. Той заяви, че не гледа телевизия и не чете вестници и се чувства много по-спокоен сега.

"Идват най-тежките години за Европа - те не са преминали. Всеки, който вземе властта и ще управлява, ще е политически труд. Аз го правех 4 г., в най-голямата политическа криза. Демокрацията е казала точно и ясно - когато дадох оставка, аз казах: "Хората са ни дали тази власт. Ето ви я обратно". Обидих се, защото положих огромни усилия през тези 4 г. Да си горделив е порок, а да си пазиш честта и достойнството - не е. Имаше ли смисъл да дразним тези, които виждат у нас проблем. Ние не сме нито монарси, нито царе или крале...", обясни Борисов.

По думите му Симеон Дянков, бивш финансов министър, направил много грешки, но има една огромна заслуга, че в момента държим показатели, равни с Швеция и Германия. Всеки, който тръгне в обратна посока, ще е пагубен за България, ако се тръпне по-друг път, така както Гърция, Кипър. Във финансовата му политика го защитавам. Да, с майките беше арогантен.

"Не е имало натиск да запазя Дянков. Само той можеше да устиска на толкова много искания за пари от всички. Но ние бяхме горделиви, това е порок, бяхме много силни, печелихме всичко и малкият човек, но администрацията като такава не беше достатъчно загрижена", отчете Борисов.

"Бяхме горделиви. Радвахме се на успехите", каза Борисов.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


1 Ема Маринова 05.05.2013 | 18:29
Сигурно е така щом го казва!

ТВ програма

Кино

  • Сега Световното яйце филм за...
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • Сега "Бараж" - сериал, еп.70
  • 16:00 "Да намериш Рин Тин Тин" - комедия,...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.14
  • 00:40 "Закон и ред: Специални...
  • Сега "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" - телевизионна игра
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.