Взривове пред централи на РЗС и ДСБ

И при двата взрива няма пострадали - има нанесени материални щети

по статията работи: Кремена Бедерева | 19.07.2011 | 07:33
Повече за:

Два взрива са избухнали в столицата пред централите на РЗС и ДСБ, съобщиха от МВР.

Около 150 гр. е количеството на взривното вещество, което е използвано при първия взрив, каза комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус". Сигналът е получен в 3.58 часа, а следващият около 20 мин. по-късно.

При инцидентите няма пострадали. Има нанесени материални щети – счупени стъкла, витрини. Количеството тротилов еквивалент е относително малко, според коментара на Йорданов.

Първият случай е на бул. "Дондуков" в кооперация с офиси, пред администрацията на РЗС, а другият е на бул. "Сливница", в близост до техникум "Попов" през централа на ДСБ.

Вторият случай е пред централата на ДСБ на бул. "Сливница" – отново има счупени стъкла и няма пострадали.

iNews припомня, че предишният такъв случай беше с поставения взрив пред редакцията на вестник "Галерия" на 10 февруари тази година.

И този инцидент съвпада с очакването на поредния доклад на ЕК за България, както при миналия случай - с посещението на еврокомисари в страната.

Инцидентът от тази нощ обаче се случва точно след внасянето на третия вот на недоверие към кабинета Борисов, който е посветен именно на темата за вътрешната сигурност.      


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


37 Петър Стоянов 19.07.2011 | 16:55
VD, не знам дали трябва да го правим сега, но ако се наложи след 5 или 10 години - определено да! Когато не се спазват законите и за това няма санкции, единственият път е радиалният - око за око, зъб за зъб! На който не му харесва - да ходи в Холандия при свободния достъп до проститутки и марихуана - мечтаният рай за много тинейджъри.
36 V D 19.07.2011 | 16:03
Петър, според теб трябва да започнем да убиваме, да режем уши, крака, носове, за да се справим с престъпността така ли? По-абсурдно решение не бях чувала честно! Ние да не сме някакви канибали, нецивилизовани хора, за да постъпваме така, все пак сме хора? Това е прекалено, моля те!!!
35 Петър Стоянов 19.07.2011 | 15:59
VD, да ти кажа в Китай има много добри практики, които ограничават престъпността до абсолютния минимум - режат се ръце, крака, убиват се затворници - суровите наказания служат като превантивна мярка. Ето такава трябва да е борбата. Едно от наказанията, което трябва да се наказва повече, отколкото сега - това е корупцията!
34 Иван Цветков 19.07.2011 | 15:59
От апартамента на А.Петров е изстреляна ракета земя-земя в неизвестна посока.Очаква се да удари към 23 ч.портата на Костов в Драгалевци.
33 Свилен Терзиев 19.07.2011 | 15:58
В района на кв. Дружба, в близост до клуб на БСП, е забелязана съпругата на Яне Янев, която тичала, въоръжена с гранатомет и боен пистолет.
32 V D 19.07.2011 | 15:54
Е хайде пък сега, не се справят с престъпността, да не би някой някъде по света да се е справил? Като кажете така, все едно е толкова просто като да отидеш да си купиш хляб например. Я недейте да се изказвате така. Забравихте ли миналата седмица какво се случи в България? За акцията "Шок" ни поздрави цяла Европа, защото именно тук бяха заловени 11 души, които са участвали в източване на кредитни карти. Когато в поне една държава в света престъпленията бъдат прекратени, тогава ще говорим подобни неща!
31 Павката _ 19.07.2011 | 15:31
Точно заради такива боклуци сме на този хал. Някой да се опита да направи нещо хубаво в тази държава и тези гамени трябва да направят мизерия, за да възпрепятстват успеха на можещите, които искат да има промяна в тази държава. Костов, Станишев, Янев и Доган искат да си живеят в своето блато и застой, което са си устроили през тези всичките години, но народа не и заради това няма да гласува никой нормален човек за някой от тях.
30 Borislav Bonev 19.07.2011 | 15:20
По "Килърите" и "Наглите" се е работело с месеци, докато се съберат безспорни доказателства за вината им. Така че нали не мислиш, че това във взривовете може да стане толкова бързо - хубавите неща стават бавно. Важно в крайна сметка е, извършителите да си понесат заслуженото - членът е 7-11.
29 Ани Г. 19.07.2011 | 15:00
Е, престъпността е широко понятие? Защото не мисля, че се справят с организираната престъпност или с корупцията. Тези видими и показни акции, са просто за замазване на очите - защо и до днес не са открили на пример кой е заложил бомбата пред вестник "Галерия"? Как така, точно тези престъпници обвързани с медии и политика, никога не се намират??
28 Borislav Bonev 19.07.2011 | 14:54
Вестник "Галерия" вече са го измислили: "Борисов да подаде оставка!". Те като изпатили от бомбите се включват във воя против Бойко. "Проблемът обаче е в самото правителство и в неговото тотално безсилие да се справи с престъпността", - аз лично не мога да се съглася. Правителството активно работи против широката организирана престъпност!
27 Данчо Георгиев 19.07.2011 | 14:47
Прав си, Илияне - много добре знаят къде да питат! Проблемът е, че София не е малък град, а информаторите не са един и двама. Започва да се звъни по телефона, да се уговарят срещи, мероприятия. След като постъпи информация вече се тръгва по дирите, докато се достигне до определените хора, разпитват се, проверяват се алибитата т.н. - няма как да стане за толкова малко време. Съмнява ме всички да си оставят работата и да тръгнат да търсят "Бомбърмен".
26 Петър Стоянов 19.07.2011 | 14:47
Ясно е, че зад този терористичен акт, защото той е такъв, стоят кръгове от хора, които не са съгласни с управлението на ГЕРБ и в частност на Премиера Борисов и Министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според мен трябва да се тръгне именно от там и да се направи списък - кой не харесва Бойко Борисов, или по-скоро да се направи списък "Кой харесва Бойко Борисов", защото ще е един доста малък списък.
25 Илиян Илиев 19.07.2011 | 14:33
Данчо, ами точно това имам предвид! Мисля, че на МВР ще им е много по-лесно като знаят къде да питат, а не тепърва да търсят кого да питат. Затова си мисля, че може да се поберат в срока, който им даде негъра. Дали ще са бакшиши, бездомници или рецидивисти, няма значение, важното е, че полицията си има такива хора!
24 Ани Г. 19.07.2011 | 14:32
А сега сетих нещо - Вие сещате ли се за акцията с билбордовете, преди няколко дни, където имаше нещо като предупреждение, точно за дата 19.07.2011 и където имаше сайт, в който "уволняваха" Борисов виртуално??? Сега ми кажете къде е врътката?..;)
23 Станимира Георгиева 19.07.2011 | 14:27
Факта е, че след агресивната кампания на Яне Янев това е прекалено тъпо действие, понеже ще води към него. Не мисля, че е толкова тъп. От друга страна бомбите са пред офиси на ДСБ и РЗС които правят кампания против ГЕРБ, следователно ще е тъпо и те да поставят бомбите. Факт е, че не може да се каже кои ги е поставил. Друг факт е, че поръчителя е сред парламентарно представените партии което е БЕЗУМИЕ. Бомбите не са за сплашване, а ПР насочен към народа с цел изгода на някой!
22 Криси Митева 19.07.2011 | 14:27
Според мен са РЗС - лудия Янко, какво ли не иска да направи за дапривлече вниманието на медиите и обществото! След като усеща на къде духа вятъра, това според мен му беше последния коз - да се направи на жертва. И за да не излезе прекалено целенасочено, сложи една бомбичка и пред демократите, така така позамаза. Но, все пак нищо не е доказано..не забравяйте, че Боко си е мутричка и си играе силово!
21 Ани Г. 19.07.2011 | 14:27
"Това е дело на мутрополитици, дори по-скоро на мутри, но не е дело на ГЕРБ, каза Главчев, помолен да коментира декларацията на РЗС, в която се казва, че случилото се е свързано с "еднолична власт на мутрополитиците от ГЕРБ". dnes.bg Ето, веднага отричат нещата ГЕРБ-рите, но съмненията са силни. Може и да са те, може и да са самите "жертив", чиято хипотеза аз силно подкрепям. И аз смятам, че интилигентен човек като Иван Костов, не би паднал до там. Почти съм сигурна.
20 Данчо Георгиев 19.07.2011 | 14:22
Илияне, ако нямаш информация - все едно е да търсиш игла купа сено. Без значение дали е 2 или 10 милиона души МВР и ДАНС разчитат основно на своите уши. Може да са таксиметрови шофьори или дилъри - такива са информаторите на полицията. За да се направи една или две бомби поне 4-5 човека ще разберат, най-малкото докато се събере материал за бомбата, са намесени външни хора. И така по каналния път информацията достига. За жалост целият процес не трае само 24 часа.
19 Стамена Георгиева Георгиева 19.07.2011 | 14:21
Атанас Семов може само да си мечтае да стане президент. :) Много взеха да се изхвърлят и да се мислят за велики. То така се уволнява, както той си мисли. Те може много неща да искат, ама да внимават, че отгоре не седят те, а други хора. Много филми са гледали, да поспрат малко с Хорейшо, че ще им изпие мозъка!
18 Георги Петров 19.07.2011 | 14:12
Другия път Яне Янев и Иван Костов да направят така, че да се самовзривят. Ще направят голяма услуга на народа, а ако сложат до себе си БСП и ДПС, кулминацията ще бъде още по-голяма. Така България ще бъде освободена напълно!
17 Илиян Илиев 19.07.2011 | 12:56
Данчо, кое му е мащабното на това престъпление? Все пак София не е 10 милиона, МВР ако се понапъне наистина може да приключи случая за 24 часа, зависи изцяло от тях! Още повече като си имат информатори според мене ще е много по-лесно.
16 Данчо Георгиев 19.07.2011 | 12:27
Ама Вие как си мислите, че работи българската полиция - чрез логически заключения, разпити на хора, показания от свидетели - да, ако става въпрос за изгубена котка или куче. Съвременната система за получаване на информация в МВР И ДАНС е тяхно свързана с информатори, които в повечето случаи полицията държи и за да пропуснат затвор - те споделят информация, от която вече се тръгва да се разследва. За 24 часа както искат оперени депутати от РЗС и ДСБ, е почти невъзможно да се събере и анализира информация за престъпление от такъв мащаб, не и в българските условия.
15 Borislav Bonev 19.07.2011 | 12:00
През следващите няколко месеца ще наблюдаваме интересна част от българския политически живот, и съответно история. Толкова интересна, че може би ще остане в историята като най-злобната такава. Идват избори, някой казват - това ще са най-скъпите и корумпирани избори до сега - склонен съм да се съглася! Причината е проста - пари. Какво избираме - кметове, общински съветници и най-накрая Президент - който ако е от ГЕРБ - няма да пречи с ветото си, на решенията на изпълнителната власт, но това е на втори план. На първи план са кметовете и общинските съветници - следващите 4 години в България ще се влеят милиарди европейски средства - за кметове и общински съветници, ще е време за вечеря!
14 Златка Стоева 19.07.2011 | 11:58
Семов започна да се самозабравя. В скорошно интервю той заяви, че има достъп до списък със забранени за гостуване политици, неудобни за управляващите, които не могат да бъдат канени като гости в предавания на националните телевизии. Обяви и намеренията си този списък да стане обществено достояние. Вече отива твърде далеч.
13 Илиян Илиев 19.07.2011 | 11:55
''Демократи за силна България дават 24-часов срок на българските институции да си свършат работата и да разкрият кой стои зад взрива пред офиса на партията в район „Илинден". Според Атанас Атанасов от ДСБ срокът от 24 часа не е малък.'' Ще се пръсна от смях, значи имат 24 часа да направят самопризнания! :)
12 Алекс Г. 19.07.2011 | 11:50
Българският народ е много непостоянен и не помни какви хора са го управлявали и по какъв начин. Голяма част от народа е като стадо овце и прави това, което пастира му каже. Аз съм убеден, че половината политици, които са във властта трябва или да бъдат по затворите, или повече никога да не се занимават с политика, но както виждаме продължават да са на свобода и във властта, което е много тревожно.
11 Стамена Георгиева Георгиева 19.07.2011 | 11:29
Цвете имаш право, но едно не мога да разбера, защо си мислят, че народа е толкова глупав да избере психопати като тях? Дори и да мине вота на недоверие, макар че се съмняват изобщо това да стане, те ще са последните, които ще управляват България. Смешници! :)
10 Цвете Жекова 19.07.2011 | 11:24
Ден след като Атанас Семов обяви, че ще уволни Бойко Борисов, ако стане президент, последваха взривове. Това е опит за сплашване на дясната опозиция на РЗС. Семов е завил пред медиите днес "Ако подобно нещо се случи в европейска страна или в САЩ, съм сигурен, че министърът на вътрешните работи на момента ще си подаде оставката". Да, но в страна като България, няма как да стане.
9 Петър Стоянов 19.07.2011 | 11:17
Бих си помислил, че са го направили сами и нарочно, ако бомбата беше пред БСП или ДПС. До някъде мога да се съглася, че РЗС са го направили самички, но Иван Костов да падне до там - би било наистина жалко за изключително интелигентен политик, какъвто е той, абстрахираме се от миналото, разбира се!
8 Draga Mateeva 19.07.2011 | 11:15
Фактът, че няма пострадали, говори че взривът е умишлен. И не вярвам това да учудва някого.
7 Павката _ 19.07.2011 | 11:09
Предполагам първата мисъл на всеки човек е била следната "Сами са го направили, защото изборите наближават и искат да привлекат вниманието към себе си". Да го приемем, че е "PR", който да накара хората да се сетят, че и те съществуват. Представяте ли си тези хора да управляват България? Аз не и даже като опозиция не си ги представям, защото са пълни боклуци и нещастници, които срамят България всеки ден.
6 Георги Петров 19.07.2011 | 11:09
Яне Янев и Иван Костов просто по друг начин не могат да привлекат вниманието към себе си и заради това сега ще стоварят вината върху правителството. Всички знаем, че те сами са си заложили взривните устройва и са предизвикали атентата. Толкова са елементарни понякога, че се чудя кой нормален човек би им дал власт на такива луди хора.
5 V D 19.07.2011 | 11:06
Аз си мисля, че има нещо общо с внесения вот на недоверие към правителството. С тези два взрива искат точно да покажат, че Цветан Цветанов не се справя с престъпността в България. Нагласено е всичко, Яне Янев е болен мозък и той като Волен!
4 Свилен Терзиев 19.07.2011 | 11:05
Време е Яне да се самосезира и да се самовзриви! :)
3 Borislav Bonev 19.07.2011 | 10:33
Ако е имало хора наоколо, е можело някой да пострада жестоко. От друга страна е избран час, когато няма хора по улиците и това навежда на мисълта, че това е чиста провокация. Яне Янев е коментирал: "Взривът пред централата на партия РЗС в София е акт на безпомощност и отчаяние, пише в декларация на политическия съвет на партия РЗС". А дали е така?
2 Данчо Георгиев 19.07.2011 | 10:31
Целта явно е била да няма жертви, а да се вдигне гюрюлтия, за да се постигнат цели, които никоя политика не може да оправдае. Аз специално не мога да видя връзка между тези взривове и онези, които се осъществиха пред редакцията на вестник "Галерия".
1 Иван Цветков 19.07.2011 | 08:31
Склонен съм да си мисля, че сами са си сложили бомбите. Предвид количеството взрив, ми се струва, че са го инсценирали! Още повече наближават избори...

ТВ програма

Кино

  • Сега Арт детектив рубрика за лайфстайл и...
  • 23:55 Испанският контингент на Били Кобъм...
  • 00:55 С БНТ завинаги /п/
  • 01:50 Моят плейлист /п/
  • 02:50 Нещата отблизо документален филм /2...
  • 03:15 Отблизо /п/
  • 04:10 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 04:40 Религията днес /п/
  • Сега "Застраховка живот" - криминален,...
  • 01:30 "Древни суперструктури" -...
  • 02:50 "Богатствата на България" -...
  • 03:20 "120 минути" - публицистично...
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • Сега "G.I. Joe: Изгревът на Кобра" - с...
  • 00:20 "Събирачът" - с уч. на Боби Сото,...
  • 02:00 "Не по правилата" - с уч. на Джена...
  • 03:20 "Любовни афери" - документално...
  • 04:40 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.