Сигналът на "Протестна мрежа" – опит да продължи напрежението в страната

Независимите депутати ще гласуват срещу президентското вето, смята Имамов

по статията работи: Христина Рафаилова | 27.02.2014 | 10:03

Сигналът, внесен в прокуратурата от "Протестна мрежа", е продължение на протестите, имащи за цел да продължат напрежението в страната и да засилят недоверието в правителството. Така коментира проверката на държавното обвинение срещу лидера на "България без цензура" Николай Бареков, банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски зам.-шефът на НС Алиосман Имамов пред БНТ. 

Според него сигналът имал за цел да внуши, че има връзка между трите личности, която всъщност не съществувала. 

Народният представител коментира и намерението на президента Росен Плевнелиев да наложи вето върху текстове от новия Изборен кодекс. Според него отцепилите се от ГЕРБ депутати ще гласуват срещу стопирането на закона. 

Имамов предрече също така, че в Народното събрание ще се появят и нови независими депутати. По негово мнение процесът на "отлюспването" е необратим. Зам.-председателят на парламента прогнозира, че след следващите парламентарни избори ГЕРБ може да последват съдбата на НДСВ и да останат в  ъгъла на политическата сцена. 

Народният представител смята, че независимите депутати ще гласуват с партиите, подкрепящи кабинета, по въпроси, важни за страната. 

По повод подписката с искане за референдум той коментира, че парламентът ще се отнесе сериозно към този въпрос и той няма да бъде подценяван, и ще има дискусия, съобразена с изискванията на Конституцията и закона.

Във връзка с исканото от държавния глава допитване до народа за изборните правила Имамов коментира, че до европейски вот през май подобни действия ще бъдат загуба на политическо време. 

Зам.-шефът на НС коментира и скандала в Рибново с отстраняването на директора на училището. Според него в селото ставало дума не за политически или етнически конфликт, а за такъв между отделни родове, който датирал от години. Той призова, учениците в селото да не бъдат превръщани в заложници на междуличностни отношения. 

Според него някой хора се опитват да внушат, че ДПС губи позициите си в Рибново, което не било така. 

По повод обвиненията, че новият директор на училището, е политическо назначени, депутатът заяви, че в района редица шефове и учители са ползвани за пропаганда и събиране на гласове от ГЕРБ. 

Имамов коментира и присъдата на наложена на нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов от 3 години и 6 месеца. Народният представител изрази надежда на по-горна инстанция съдът да бъде по-обективен и да отсъди по-справедлива присъда. 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


50 sleeping sun 27.02.2014 | 16:44
Никой не подава сигнали срещу президента. Една данъчна ревизия не може ли да се назначи и да излязат ба светло далаверите му през 90-те години.
49 gergana dimova 27.02.2014 | 14:48
"Сигналът, внесен в прокуратурата от "Протестна мрежа", е продължение на протестите, имащи за цел да продължат напрежението в страната и да засилят недоверието в правителството" - а като знам, че зад протестите стоеше Прокопиев и зад "Протестна мрежа" мирише, че стои отново той.
48 Andrei Stoichev 27.02.2014 | 14:26
Сигналът наистина беше измислен, дано прокуратурата да се замислят какво и как постъпват.
47 darina petrova 27.02.2014 | 13:55
Протестната мрежа работи са определен кръг от олигарси, които не искат разваляне на статуквото. Това за Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова. Плевнелиев е техният силен коз. Използват влиянието му за да си прокарват интересите на високо равнище.
46 Петко Войвода 27.02.2014 | 12:59
Защо не бъдат разкрити тези активисти и да се явят лично пред Цацаров, за да кажат какви са им доказателствата и аргументите, че съществува такава престъпна група. Лесно е да обвиниш някого от разстояние и повече да не се чуе нищо след това, друго си е да застанеш като мъж зад думите си и да докажеш, че наистина говорим реално за съществуваща организация за престъпления. Мисля че това ще бъде чудо за 3 дни, както е и било никога. Ако имаха доказателства, прокуратурата щеше да ги открие много преди тях дори!
45 Иван Ангелов 27.02.2014 | 12:58
Цацаров няма да е лошо да направи и една пълна проверка на тези активисти от "Протестна мрежа". Нищо чудно след тази проверка прякора им да бъде вече "престъпна мрежа", защото съм на 99% сигурен, че са под егидата на Иво Прокопиев и Кръгът "Капитал". Той ги е създал, за да клевети своите конкуренти. Много грубо и елементарно действие от негова страна, което със сигурност няма да бъде ненаказано. Всички тези активисти ги очакват присъди от една до 6 години, ако се докаже, че техен покровител е Прокопиев и са поднасяли лъжливи сигнали в прокуратурата.
44 опасен метод 27.02.2014 | 12:57
Имам много големи съмнения, че тези активисти са част от Кръгът "Капитал", който се опитва да играе всячески мръсни игрички, само и само да свали това правителство от власт. Иво Прокопиев го е закъсал, защото няма влияние в държавата вече и не може да търпи това положение повече. Заради това в групата на Икономедиа започват да се пишат всякакво компрометиращи статии, които имат за цел да злепоставят определени фигури, които са пречка това правителство да бъде разклатено и да падне. Иска му се на Прокопиев, но не това е начина. Не мога да разбера защо прокуратурата не го е погнала и него заради тези публикации и създаване на изкуствени активистки движения, като това например...
43 опасен метод 27.02.2014 | 12:56
Моля? Активисти от "Протестна мрежа" ще се борели срещу мафията? Имате ли на представа кои са тези активисти и от кого са създадени? Схемата не е просто и ще ви обясня накратко как стоят нещата. Предполагам всички сте чували за милиардера Джордж Сорос. Същия този човек има апетити към България и иска октопода му да пусне пипала и тук. Всичко иска да бъде под негово влияние и за тази цел трябва да падне турско-социалистическото правителство на Орешарски. Естествено че има хора, на които е възложена тази задача. Досещате ли се кои са те? Ще ви подскажа. Това са лично президентът Росен Плевнелиев и олигарха Иво Прокопиев, които са нагърбени със задачата да организират протести, шествия, медийни атаки, създаване на активисти и т.н. Та разбрахте ли какво се готви да се случи на милата ни държавица, когато падне това правителство?
42 Бандата наОушън 27.02.2014 | 12:55
"Протестна мрежа" и NOresharski.com са създадени от Иво Прокопиев и Кръгът "Капитал" специално за протестите, а и да удрят неудобните фигури, които могат да се противопоставят на икономическия кръг, на когото начело е "червенобузестия" Прокопиев. Та нито прокуратурата, нито компетентните неутрални хора ще вземат този сигнал под внимание. Той е с цел да злепостави определени фигури в медийното пространство. Решението на Цацаров не ги интересува, защото знаят, че нямат никакви доказателство. Разчитат единствено на медийното пространство където сайтовете Дневник, Капитал и сателитните им изсипаха тази помия в рамките на броени минути.
41 mitko velev 27.02.2014 | 12:54
Сега ще чакаме прокуратурата да направи проверка и на хората от Протестна мрежа, със сигурност ще има какво интересно да научим, бъдете сигурни в това.
40 kameliq ganeva 27.02.2014 | 12:23
Спокойно, ако се започне разследване срещу него на бързо ще се прибере в Сингапур, той е човекът, който желае да бъде начело на държавата и в момента е така, зад Прокопиев, той е човекът. Надявам се, че хората не са се вързали на тези сигнали от изрезки.
39 kameliq ganeva 27.02.2014 | 12:21
"Сигналът на "Протестна мрежа" – опит да продължи напрежението в страната" Ясно е, че се прави опит да ескалира напрежението и да се манипулира общественото мнение, но който знае кой са истинските престъпници не би се вързал на този сигнал.
38 Никол Георгиева 27.02.2014 | 12:16
Остави парламента, те никога не са си вършили работата, но е смешно, че на мнимите журналисти се връзват и по сигнал от изрезки се започват проверки. А истинските измамници са на свобода.
37 Никол Георгиева 27.02.2014 | 12:15
След като им е платено, много ясно, че ще се постараят, нали техният човек със сигурност ще се окаже, че е Прокопиев, който много обича да прави черен ПР.
36 mitko velev 27.02.2014 | 12:01
Сигналът на Протестна мрежа опит да се продължи напрежението в страната и да се засили недоверието към правителството...неприятен ми е Имамов като личност, но в този случай има право, не мога да отрека това.
35 Kalo Storm 27.02.2014 | 11:48
само с глупости се налага да се занимава и парламента, вече и те отдават значение на вестникарски изрезки,малко смешно звучи.
34 Пламена Христова 27.02.2014 | 11:48
Много ясно, че е опит да се продължи напрежението, дори да ескалира още повече. Прокопиев, заедно с Борисов, желаят това правителство да падне и да се разследват всички неудобни за тях лица.
33 qnko qnev 27.02.2014 | 11:34
Така е, той отдавна се стреми към дестабилизация на държавата. Защо изобщо се върна.
32 Lidiq Aprilova 27.02.2014 | 11:29
Някой който не е съгласен със сегашното положение клати стола и това е ясно, толкова проблеми има, а ние си създаваме още и се чудим как да направим богатите още по-богати..
31 педя чиляк 27.02.2014 | 11:26
Кому е нужно слаба държава? Само на такива, които искат да се появят на бял кон, за да управляват. А такъв е точно Прокопиев и неговия президент Плевнелиев. Тези двамата правят всичко възможно да се изпишат поредните спасители на нацията.
30 вербална нота 27.02.2014 | 11:25
Голям мерак да управлява държавата има този Прокопиев! Защо не се прибере в Сингапур и да се опита да управлява там, ами е дошъл тука да се прави на интересен?
29 овчи транс 27.02.2014 | 11:22
Протести няма, а това което е останало от тях е платено! В началото беше спонтанния протест, а сега са останали само хората на хонорар при Прокопиев. Такива като Протестна мрежа се показват само когато олигарха направи превод по картите.
28 екзотичен сопол 27.02.2014 | 11:21
Вместо Протестна мрежа, може да се кръстят Дестабилизаираща мрежа, а може и Прокопиева мрежа. Явно е, че момчетата за всичко на престъпника Прокопиев и са готови на всичко, за да угодят на шефа си да свали правителството.
27 qnko qnev 27.02.2014 | 11:15
"Според него сигналът имал за цел да внуши, че има връзка между трите личности, която всъщност не съществувала" - именно за това се създава напрежение и от КТБ правилно са решени да съдят и са в пълното право да защитят престижа на институцията.
26 qnko qnev 27.02.2014 | 11:12
Зад тази "Протестна мрежа" стои Прокопиев. Самият той обаче трябва да бъде разследван. Цацаров за него и Плевнелиев да не си затваря очите.
25 тримилиона четиригодини 27.02.2014 | 11:10
Не го разбирам президента с това искане за референдум по време на евроизборите!? Ако има два избора в едно, по този начин ще се измести фокуса върху евровота и хората ще се объркат допълнително. Не е сега момента да се прави референдум, а ако президента искаше, можеше да се включи в консултациите по изборния кодекс, когато му беше времето.
24 Thomas Gyirov 27.02.2014 | 11:09
не той просто е решил,че неговата работа е да спира правителството, не вярвам изобщо да си прави труда да вижда какво пише по законите.
23 чунга чанга 27.02.2014 | 11:08
И без това ситуацията в страната е достатъчно напръхнала и не знам защо продължават с кухите си опити за дестабилизация напушалките от Педалска мрежа?! Точно в този момент държавата има нужда от спокойствие, за да може да се подготвят евроизборите, а не да се занимаваме с кухи сигнали.
22 Пламен Клошарски 27.02.2014 | 11:06
"Според него сигналът имал за цел да внуши, че има връзка между трите личности, която всъщност не съществувала. " Не знам колко човека трябва да го кажат това, за да се разбере, че между тримата няма никаква връзка. И този сигнал на Протестна мрежа срещу тримата едновременно има точно това за цел, да внуши, че тримата са едва ли не братя! Ама ми се струва, че като излязат резултатите от проверката, ще си ядат ушите!
21 eye candy 27.02.2014 | 11:04
"Протестна мрежа" е продължението на протестните практики и университетски окупиране, зад които се прокрадване съвсем явно сянката на олигарха Иво Прокопиев.
20 развалени кренвирши 27.02.2014 | 11:03
Протестна мрежа е крайно време да се приберат по къщите си, защото са крайно дезориентирани и дори не подозират, че робуват на един престъпник като Прокопиев, който се опитва да разбие страната и след това да се яви като новия спасител. Тоя филм сме го гледали вече и няма щастлив край!
19 крива отвертка 27.02.2014 | 10:49
Президента за пореден път сътворява гаф! Не мога да разбера, къде беше 4 месеца докато се правеше изборния кодекс и защо докато се дискутираха точките в него, той не се включи с неговите предложения?! Това вето в последния момент само пречи на работата на Народното събрание и за приемането на новия изборен кодекс. Няма да се учудя ако това е поредната поръчка, която изпълнява на олигарха Иво Прокопиев.
18 главата празна 27.02.2014 | 10:47
Нужда от дестабилизиране имат хора като Прокопиев, които по този начин се опитват да овладеят властта и да се превърнат в поредния спасител на нацията. Опазил ни господ от такива спасители като Прокопиев.
17 киселото грозде 27.02.2014 | 10:46
Тук отново прозират мераците на Иво Прокопиев и финансираната от него Протестна мрежа за дестабилизиране на държавата. Не трябва повече да се позволява на този човек да си разиграва коня както му е удобно и да си прави каквото си поиска. Крайно време е тук да се намеси прокуратурата и да му потърси сметка.
16 триста зора 27.02.2014 | 10:42
Поредния опит да се дестабилизира страната е този сигнал на Протестна мрежа. Излиза така, че определени хора имат за цел нещо такова и не мога да разбера как може да има такива хора, които да желаят нещо подобно.
15 нелепо съвпадение 27.02.2014 | 10:38
Аз с нетърпение чакам да падне имунитета на Росен Плевнелиев и да го разследват заедно с дружката му Прокопиев, защото те задигнаха много държавни пари
14 Димитър Минчев 27.02.2014 | 10:38
Наистина е цирк всичко, но да видим какво ще се случи от тук нататък, според мен скоро ще пада правителството, да видим..
13 нелепо съвпадение 27.02.2014 | 10:32
Явно успелите хора по някакъв начин, имат много врагове в България . И точно тези врагове стоят зат тази протестна мрежа и целият театър, който се разиграва .
12 Krist Novoselic 27.02.2014 | 10:31
За мен тези обвинения са повече от абсурдно . Това , че Бареков стана неудобен за много хора и по - специално за Иво Прокопиев, явно накара вторият по някакъв начин да ги натопява по такъв начин !
11 darina petrova 27.02.2014 | 10:30
Прокуратурата после нали няма да забрави че има и доста изявени престъпници и държавни изменници които заслужават да бъдат разследвани - Бойко, Цецо, Бориславова, Плевнелиев, Прокопиев, Златев, Трайков.
10 tiha paranoq 27.02.2014 | 10:29
Аз се чудя как прокуратурата и този Цацаров се вързаха на тези скалъпени и несъстоятелни обвинения към тези хора, това си е абсурдно и ще се докаже, че нямат никаква престъпна групировка !
9 Оперен Певец 27.02.2014 | 10:28
За съжаление тези хора от протестна мрежа , работят за едни друг човек, нека си го кажем, това е Иво Прокопиев . Който винаги се е целял да дестабилизира страната ни и да върне своите от Герб на власт .
8 darina petrova 27.02.2014 | 10:27
Зад "Протестна мрежа" отново прозират интересите на Иво Прокопиев. Плаща на активистите с парите на Джордж Сорос. Тук се усеща съшия сценарий като при протестите срещу правителството.
7 Ivan Mitev 27.02.2014 | 10:26
Тези от протестна мрежа са толкова платени и толкова им личи, че няма на къде повече . Само уронват престижа на хора, които по никакъв начин не можем да наречем престъпници .
6 eye candy 27.02.2014 | 10:25
Точно така си е. Според мен това е нова стратегия на онези които ръководят протестите. сега "ранобудните студенти" еволюира в "Протестна мрежа" и не са никакви активисти а платени провокатори.
5 капаче калпаче 27.02.2014 | 10:21
а Плевнелиев ще влезе в историята с това, че се усмихва и е контра на всичко с вечните си налагания на вето.
4 капаче калпаче 27.02.2014 | 10:20
Чудя се кой и защо има нужда от още напрежение. Ясно е, че с подобни димки и измислени сигнали се опитва да се отклони вниманието от много по-важни проблеми.
3 Marusq Laleva 27.02.2014 | 10:17
Ветото, което псевдо президентът наложи е напълно неоснователно и няма да мине, но по този начин Плевнелиев възпрепятства работата на правителството, а изборите наближават. Президентът работи под командата на олигарха Прокопиев и Борисов и изпълнява техните нареждания, в ущърб на българския народ и държава.
2 Viktor Ivanov 27.02.2014 | 10:14
Протестната мрежа е дело на Плевнелиев и Прокопиев, които искат да очернят името на Цветан Василев, а банкерът нито има връзка с личностите, с които го свързват, нито е направил данъчни измами, хората, които трябва да бъдат разследвани са Прокопиев и Плевнелиев.
1 трендафил въжарски 27.02.2014 | 10:14
Много ми е е неприятен тоя турчин, но в случая е прав

ТВ програма

Кино

  • Сега България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Референдум с Добрина Чешмеджиева
  • 22:00 Любов в окови 3 тв филм /22 епизод/
  • Сега "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Dancing Stars" - танцувално шоу с...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.7
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2, еп.7
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • Сега "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Кошмари в кухнята"- риалити
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.