Временни резултати от балотажа на местните избори

В повечето областни градове управляващите от ГЕРБ печелят кметските места

по статията работи: Андриян Георгиев | 31.10.2011 | 08:32

По последни данни от местните избори, кандидати на ГЕРБ печелят в Благоевград, Банско, Приморско, Варна, Поморие, Средец, Аврен, Ветрино, Вълчидол, Девня, Горна Оряховица, Велико Търново, Стралджа, Кула, Бяла Слатина, Козлодуй, Оряхово, Севлиево, Дупница, Кучериново, Априлци, Берковица, Брусарци, Буйчиновци, Вършец, Лом, Чипровци, Якимово, Лесичево, Панагюрище, Ракитово, Плевен, Червен бряг, Родопи, Тутракан, Иваново, Силистра, Дулово, Доспат, Чепеларе, Драгоман, Златоград, Елин Пелин, Костинброд, Своге, Сливница, Казанлък, Раднево, Димитровград, Симеоновград, Каспичан, Ямбол, Елхово, Тунджа.

На първия тур управляващата партия спечели 25 кмета.

Вуйчото на финансовия министър Симеон Дянков - Бенко Вълев, е новият кмет на град Априлци. За Вълев са гласували 57,25% от избирателите срещу 42,73% за досегашния кмет Младен Пелов, съобщава БНР.

В Несебър досегашният кмет на общината Николай Димитров печели срещу кандидата на ГЕРБ Атанас Терзиев. 

Кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов е новият кмет на Велико Търново, сочат окончателните данни от обработката на всички протоколи в общината. Той е получил подкрепата на 51,81% от гласовете на съгражданите си. За кандидата на БСП Николай Илчев са гласували 48,19%. 

Седем от осемте общини на Добричка област запазват старите си кметове, ГЕРБ губи Шабла, където новият кмет е Райна Бърдарова от БСП.

В Каварна трети мандат печели досегашният кмет Цонко Цонев, който е подкрепен от ГЕРБ. 

Във Велинград кандидатът за втори кметски мандат на БСП Иван Лебанов води с над 2 000 гласа пред Ангел Даскалов от ГЕРБ, показва 30-процентовата обработка на протоколите.

В Белово досегашният председател на Общинския съвет Костадин Варев от "Гергьовден" води с 535 гласа пред кандидата на ГЕРБ Васил Савов.

В Панагюрище, Никола Белишки от ГЕРБ има преднина от 10% пред независимия кандидат за кмет Димитър Димитров.

Кандидати на БСП печелят в Сливен, Търговище, Разград, Ловеч, Видин и Перник.

В Ловеч Минчо Казанджиев от БСП има 52%, а кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова има 47,55%. 

Йордан Лечков загуби кметския пост в Сливен. 57,63% от гласувалите на балотажа сливенчани са дали гласа си за кандидата на БСП ген. Кольо Милев, сочат данните от 98 обработени протокола. Избирателната активност за местния вот в община Сливен беше 52%, за президентския - 49 на сто.

В Разград подкрепеният от БСП и ДПС Денчо Бояджиев остава на поста кмет, след като победи Валентин Василев от ГЕРБ.

В Търговище кметския пост зае кандидатът на БСП Красимир Мирев, побеждавайки Тунчер Кърджалиев от ДПС.

Новият кмет на община Видин е Герго Гергов, издигнат от БСП и Земеделски съюз "Ал. Стамболийски". Макар че на първия тур кандидатът от ГЕРБ водеше с разлика от 1,83 процента - на балотажа се получи обрат. Гергов спечели с 1595 гласа в повече или с 53,26%.

Досегашният кмет на Перник Росица Янакиева от БСП е избрана за кмет на община Перник, съобщи председателят на ОИК Петър Трендафилов. За Янакиева са гласували 23 203 избиратели, което е с 2 575 гласа повече от конкурентката ѝ от ГЕРБ Ирена Соколова.

В Плевен кандидатът на ГЕРБ Димитър Стойков запазва преднина пред досегашния кмет Найден Зеленогорски. При обработени 85% от секционните протоколи Стойков води с 50,93% срещу Зеленогорски, за когото са гласували 49,07 на сто от избирателите. Същевременно и от двете централи, според тяхното паралелно преброяване, потвърдиха победата на балотажа за кмет на Плевен на Димитър Стойков.

В община Хасково печели Георги Иванов с 58% срещу 42% за Иван Панайотов от ГЕРБ. Това означава, че Иванов ще остане на поста си за четвърти мандат.

Четирима са кметовете на ГЕРБ в Хасковска област. Най-драматичната беше битката в Ивайловград, където кандидатът на ГЕРБ Диана Овчарова спечели само с 45 гласа пред досегашния кмет Стефан Танев от БСП. Кметското място за Овчарова беше гарантирано с последния протокол. Така разликата между двамата претенденти е само 1 процент.

ГЕРБ печели изборите за местна власт в Димитровград с Иво Димов.

В Любимец ще управлява Анастас Анастасов, а в Симеоновград - Пейчо Стайков.

Новият стар кмет на Ямбол е Георги Славов от ГЕРБ, категорично показват резултатите от екзит пола. Кандидатът на БСП Мариета Сивкова успя да получи доверието на 40% от избирателите в Ямбол.

В община Тунджа Георги Георгиев от БСП, който се кандидатира за трети мандат, ще продължи да управлява, сочат данните от екзит пола.

Новият кмет на Видин е 33-годишният Герго Гергов, издигнат от БСП и Земеделски съюз "Ал. Стамболийски". Той спечели доверието на над 53% от избирателите.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Силистра д-р Юлиян Найденов спечели втория тур на изборите срещу кандидата на коалиция "Гражданско единство" Александър Сабанов.

В Гоце Делчев, родния град на новия президент, втори мандат печели социалистът Владимир Москов.

ДПС загуби Дулово, където следващите четири години ще управлява подкрепеният от ГЕРБ Юксел Ахмед, но запази Мадан и община Лъки.

"Сини" ще са кметовете в Карлово - Емил Кабаиванов, и в Перущица - Ради Манчев.

БСП загуби Ихтиман и Своге в полза на ГЕРБ.

В Елхово Петър Киров от ГЕРБ ще управлява втори мандат. Той беше предпочетен пред кандидата на БСП Татяна Дюлгерова. 

Във Враца също има промяна - издигнатият от инициативен комитет Николай Иванов поведе пред кандидата на ГЕРБ Петя Аврамова. 

В три общини на Врачанска област вече са ясни новите кметове. Иво Цветков от ГЕРБ печели в Бяла Слатина, независимият Петър Данчев в Криводол и Красимир Петков от БСП в Роман. 

В общините Козлодуй и Оряхово гласовете за кандидатите са близки и за обявяване на окончателните резултати се чака резултатът от всички секционни протоколи. 

Иван Тотев от ГЕРБ спечели изборите в Пловдив с 50,84% от гласувалите на втория тур. Неговият конкурент - досегашният кмет на града Славчо Атанасов, издигнат от ВМРО-НИЕ и широка коалиция, остана втори с 49,16%. Данните са на база 100% обработени протоколи.

Живко Тодоров от ГЕРБ печели кметското място в Стара Загора със 73% срещу кандидата на БСП Бойчо Биволарски, сочат прогнозни данни на МБМД. 

Във Варна, на базата на 37,14% обработени протоколи, с 60.41% печели Кирил Йорданов, който е подкрепен от ГЕРБ за четвърти мандат.

БСП обаче губи Смолян - там Николай Мелемов от ГЕРБ спечели изборите. Той пребори опонента си Дора Янкова с над 53%. 

В Благоевград изборите спечели кандидатът на ГЕРб Атанас Камбитов. 

С 20% разлика Пламен Стоилов, издигнат от ГЕРБ за кандидат-кмет на Русе, спечели състезанието с Искрен Веселинов, претендент на "Синята коалиция" и ВМРО.

Подкрепеният от БСП независим кандидат за кмет Николай Иванов печели изборите във Враца, показват междинните резултати

Божин Божинов, издигнат от Коалиция "Възраждане на община Тополовград", е новият кмет на общината.

Георги Икономов от ГЕРБ е новият кмет на община Банско. Той спечели надпреварата с досегашния кмет Александър Краваров.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


19 Цвете Жекова 01.11.2011 | 09:48
Агитиращите плакати и реклами по телевизията ми надуха главата с посланието "Купуването на гласове е престъпление", въпреки това станахме свидетели на най-големия цирк покрай гласуването. Как може чували с бюлетини да бъдат оставени без надзор и давани на неупълномощени лица. Това е грандиозна подигравка с народа.
18 Петър Стоянов 31.10.2011 | 17:25
Георги Пейчинов - купуването и продаването на гласове е престъпление, но факт! На места са били раздавани на хората печени кокошки, на други - ориз и брашно! Хубаво помагате, ама не по време на избори!
17 Златка Стоева 31.10.2011 | 16:53
Плевнелиев има възможността да свърши много полезни неща като президент. Пожелавам му много късмет.
16 Георги Петров 31.10.2011 | 15:43
За пореден път циганите са най-ухажвани по време на избори. Докато не бъдат образовани и накарани на сила да учат, така ще бъде. Ще си продадат гласа дори и за 1 хляб!
15 Иван Цветков 31.10.2011 | 15:38
Пейчинов, какво има да му се коментира на това? Първите три групи си бяха ясни, то там даже не си струва да се харчат пари за купуване. А за последните две не знам какво да кажа! Там също се очакваше нещо подобно, но дали са играли пари там, кой може да ти каже?
14 Георги Пейчинов 31.10.2011 | 14:13
БНТ, 30.10.2011г. 21:30-22:00 Разбивка на резултатите по възраст, образование, населено място и етнически произход: БСП има над 50% единствено в следните групи: - възраст над 60г. - около 62% - основно и по-малко образование - около 58% - села - около 56% - етн. турци - над 66% - цигани - над 70% Моля коментирайте последния резултат. Според мен се вижда много ясно кой и къде е пазарувал гласове. Намирам това за скандално, особено след смешният плач за нечестни избори...
13 Ани Г. 31.10.2011 | 13:22
Лошото е, че на местни избори в някой населени места, бивши кметове от една политическа партия преминаха нарочно към ГЕРБ само и само да запазят статуквото си. Това освен, че е двулично е и много долно, а най-тъпото в цялата ситуация е, че хората ИМ ВЯРВАТ! Как може да вярваш на такъв безскрупулен човек, не знам..Правдата е някъде там, а ние сме много далече от нея.
12 V D 31.10.2011 | 10:56
Борислав не са били изхвърлени техни, защото те е постараха със своите депутати да стигнат там за където са предназначени. Аз искам обаче да попитам Калин нещо друго. Той слушал ли е вчера някакви новини преди да излязат резултатите от вота и да започнат пресконференциите на ГЕРБ и БСП? Колко от хората, които участваха в комисиите миналата седмица се върната отново на работа вчера? Всички ли? Ако беше така нямаше да се бави началото на изборния ден и нямаше да дават повече пари, само и само тези хора да са отново там в неделя. Не сме глупави, нито слепи, нито глухи, така че хайде тези приказки си ги запази за пред Бойко!
11 Draga Mateeva 31.10.2011 | 10:38
Прекалено много "грешки" се допуснаха на тези избори и НИЩО от това не е случайно.
10 Borislav Bonev 31.10.2011 | 10:27
Калине, ще ти дам един много простичък пример. Нито една от изхвърлените и намерени по-късно бюлетини на различни места в България не е била на ГЕРБ, ти на какво си обясняваш този "феномен"? И другото, които скоро ще излезе - разбивка на това, коя партия как си е финансирала кампанията. Много интересен неофициален факт е, че зад голяма част от спечелилите кандидати на ГЕРБ в големите областни градове, стоят хора от местния бизнес с не много ясно минало...
9 Силвия Димитрова 31.10.2011 | 10:24
Големи политици се извъдихме всички, но проблемът ни е, че виждаме само върха на айсберга. Има купени гласове, защото сме подкупна нация. Ако имахме капка съвест и морал, и ако поне малко бяхме наясно с това що е политика, сега Бойко щеше да си е още пожарникар, а Станишев щеше да е в затвора.
8 Цвете Жекова 31.10.2011 | 10:20
Е, според теб, Калин , дали на фона на всеобщото недоволство към ГЕРБ и Борисов, хората са искали да бъдат управлявани пак от тях? А и новата система за преброяване на бюлетините достатъчно улесни нещата.
7 Стамена Георгиева Георгиева 31.10.2011 | 10:00
Надделя не човешкият разум, а купените гласове. Всички избори минават през това и тези не направиха изключение. И ГЕРБ и БСП и ДПС купуваха гласове, така че хайде да не се правим на големи защитници на Бойко. Като гледам за 2 години как е оправил държавата и ми се плаче. Ако си мислите, че някакви си магистрали, които незнайно кога ще станат готови ще ви оправят или едно метро, за което заслугите даже не са на Бойко, добре, но после пак ще ревете, да знаете.
6 V D 31.10.2011 | 09:40
Алекс, вземи си обнови информацията или може би прочети статията, защото не всички големи градове се печелят от ГЕРБ. Шумен, Сливен, Търговище, Разград, Ловеч, Видин малки градове ли са? Пък и в общините масово печели БСП, може да си мислите, че областните са по-важни, но не е точно така.
5 Калин Стойчев 31.10.2011 | 09:35
Как разбра, че са най-опорочените бе Цвете. От приказките на СтаниШеф и придвирните му ли? Ами имаше много сигнали за купуване на гласове, но по-скоро са ги купували от БСП и ДПС. Така че крадеца вика дръще крадеца. И въпреки това на повечето места губят.
4 Георги Петров 31.10.2011 | 09:12
Сега всичко е в ръцете на ГЕРБ. Да видим какво ще направят за България. За себе си е ясно, че много могат да направят, защото могат да лапат много парички. Когато започне да тече мандата на Плевнелиев, първата му работа според мен е махането на посланиците ни в цял свят с агентурно минало.
3 Златка Стоева 31.10.2011 | 09:10
Честито! Човешкият разум надделя най-накрая.
2 Цвете Жекова 31.10.2011 | 08:54
Това бяха най-опорочените избори от всички досега. Дълго ще ги помня. Разбира се, много бих се радвам, ако не съм права, но това ме съмнява.
1 Алекс Г. 31.10.2011 | 08:51
Както се вижда за добро или лошо ГЕРБ печелят всички големи градове, включително и Пловдив, където имаше неяснота до последния момент. В това естествено няма нищо изненадващо според мен и само времето ще покаже какво могат, и какво са направили за съгражданите си.

ТВ програма

Кино

  • Сега Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • Сега "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.29...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.79
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.