Рок торнадо от The Subways

Британците пометоха с емоции и музика българските си фенове

по статията работи: Елена Кирилова | 20.05.2012 | 15:52  18 Виж всички снимки
Рок торнадо от The Subways
Мартина Панайотова, iNews.bg
Повече за:

"Чухме, че феновете в България са страхотни, че са луди и със сигурност ще е жестоко”. Само преди няколко дни тези думи ни сподели Майкъл Ромео от Symphony X. Междувременно няколко души, които ходиха на концерта на Metallica в Белград ни разказаха, че са изключително разочаровани от сръбската публика, защото била пасивна... дори на Metallica.

Българите, от своя страна, се оказали доста по-активни от съседите.

Доколко сме известни със заряда си и с желанието да се "разбиваме” по концерти не знаем. Все пак има и много хора, които твърдят, че сме скучна публика, в което след снощи искрено не вярвяме.  

За тези, които не знаят, ще  припомним, че на 19 май в клуб Mixtape 5 имаше концерт на The Subways. Събитието обаче съвпадна с финала на Шампионската лига и столичното заведение се напълни с фенове, което следяха нетърпеливо на екраните битката между Челси и Байерн Мюнхен.

Във второто полувреме май наистина дойде моментът за музика, вследствие на което получихме кратка порция от родните Babyface clan, които по-рано тази година имаха щастието отново да подгряват и Stereo MC’s.

В крайна сметка се оказа, че мачът ще е по-дълъг от предвиденото, но The Subways не искаха да чакат повече и се появиха с гръм и трясък в момент, в който мачът ставаше все по-напрегнат. В този миг настана абсолютна лудница - по "половин око” в екраните с мача, нечовешко крещене и пеене с всичка сила. И това беше само началото.”Oh Yeah” само предзнаменува какво ще бъде усещането за цялата вечер.

Мъжката част от публиката моментално залепи очи за Шарлът - доказателството, че още има от онези изрусени изключително готини рок енд рол мацки, които могат да куфеят без да спрат, поне докато свърши гигът.

Били, който през месец си сменя цвета на косата, този път е безобразно рус, което съвсем скоро му простихме. Незнайно как изтърпя футболните фенове, които по време на дузпите се насочиха към телевизията. За сметка на това Били се оказа широко скроен и изчака мачът да приключи, за да вдигне клуба във въздуха.

Само песен след като стана ясно, че Челси печели, първите акорди на "Rock’n’Roll Queen” накараха феновете на Байерн да преглътнат разочарованието и яда и да се впуснат в първото голямо пого за вечерта. Само за секунди всичко успя да застане с краката нагоре, буквално. Върху публиката се носеше подивяло от екстаз момче, а във въздуха летяха расти, чанти, ръце, викове и от онази сладка лудост, която само музиката може да донесе.

На Били, Шарлът и Джош това изобщо не им беше достатъчно. Те викаха на български "Пляскайте с ръце”, "Благодаря ви много” и се оказаха може би единствената чужда група, която беше научила къде точно е ударението на думата София. Били почти беше изял българския разговорник, докато ние оставахме без глас, крака и ръце.

Само две думи бяха достатъчни за оформянето на circle pit в центъра на Mixtape 5, а гореспоменатият младеж продължаваше да прави stage dive и да се носи над земята почти цяла вечер. Впечатлен от факта, че публиката знае текстовете на абсолютно всичките парчета на The Subways, както и от невъобразимия купон, Били призна, че от месец са на турне, но до момента не е виждал такова чудо като българската публика.

Спирката на британците в София се оказа любимият концерт на триото и то напълно заслужено. В знак на благодарност Били просто се хвърли сред гората от ръце и "поплува" във въздуха.

Ние можем да ви кажем само едно - българската публика и истинската рок музика са по-живи от всякога, а в комбинация представляват истинско торнадо, което е способно да помете всички. Мускулната треска днес и заглъхналите ни уши са само малко доказателство, че сборът The Subways + София е равен на нещо епично.  


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


7 Рая Василева 21.05.2012 | 14:50
Групата беше уникална. Това беше може би най-добрия концерт, на който съм присиствала.
6 melrose place 21.05.2012 | 13:19
много силно изживяване
5 Maya Davidova 21.05.2012 | 13:18
това се казва концерт
4 deja vu 21.05.2012 | 13:18
браво , супер е било
3 Anton Uzunov 21.05.2012 | 05:52
НОВИЯТ ПЕРФЕКТЕН ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ Е ВЕЧЕ ФАКТ. Предлага 50% от своите доходи. Трябва ви покана : Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=09ba4acb Покани приятелите си преди те да са го направили! WAZZUB е нова социална мрежа в търсачките като Google и Facebook, но с много повече съдържание: Това ще са 7 кутии.Поща, Търсачка, Новини, Социална мрежа, Видеопортал, Игри, Базар, Любими линкове. Всичко това ще бъде в една начална страница. 21 май 2012 ще бъде деня на официалното представяне. Покани да се регистрират безплатно много хора, защото с един прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятели . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00 Всъщност WAZZUB (за разлика от други социални мрежи, които печелят милиарди долари, само защото ние компютърните потребители използваме техните услуги), предлага 50% от своите доходи на тези, които на този стартиращ етап , помогат за създаване на мрежа от потребители. WAZZUB е първият проект в световен мащаб, който дели печалбата си! Изглежда невероятно, но всичко е вярно! WAZZUB е създадена като експеримент през 2007 г., с над 3,5 милиона долара, вече инвестирани. Това е първата глобална общност, която ще плати на своите потребители , само заради избор си: www.perfectinter.net като тяхна първа страница (HOMEPAGE). Денят за плащане остава 15 юни 2012 на всички, които са се регистрирали и имат повече от 3 поканени човека. $Factor ще се трупа до 21май. След 22май ще започнете да събирате "Deal points". Тези "точки за сделка" ще бъдат разменяни срещу стоки, услуги, отстъпки и др. от базара на WAZZUB. "Точките за сделка" ще се трупат всеки месец въз основа на това колко хора сте поканили. Така че, може да натрупате точки за няколко месеца и да ги размените за нещо, което желаете. Членовете регистрирани преди 22май освен доларфактор ще трупат и "dealpoints". Тези които се регистрират след това ще имат само "dealpoints', но също ще ги трупат всеки месец, като заплата. След 22май, когато приключи трупането на $Factora в личния профил на всеки ще има информация за неговия фактор и за начините, по които иска да му бъде плащано.Там ще се попълнят данните за Pаypal, Allertpay, банкова сметка - кой каквото има. Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=09ba4acb
2 станимир славев 20.05.2012 | 17:31
Забележително беше,рок концерт и финал на шампионската лига.Подобно нещо не се случва често.
1 petya miroslavova 20.05.2012 | 16:06
Очевидно сръбската публика,не е свикнала да вижда Metallica с Робърт Трухильо на бас-китарата.Определено на всички ни липсва Джейсън Нюстед,но от бандата така са си решили. Иначе голям купон се е получил снощи,въпреки финалът на шампионската лига, в Mixtape 5. Жалко,че бях на работа и не можах да отида.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 04:45 Хрусковците анимационен филм /п/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.29...
  • Сега "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.