Около говеждото месо, всъщност и около телешкото, може да се говори много. Като начало, това са едни от най-предпочитаните от шеф-готвачите навсякъде по света меса.
Първо да отговорим на въпроса, каква е разликата между двете. Телешкото "идва" от млади говеда, до 12-месечна възраст. Месото с възраст между 12 и 24 месеца вече се счита за т.нар. "beef". Това, което закупувате от масовите магазини, много рядко отговаря на тези условия, така че измами - много.
В тази връзка ще ви разкажем за считаното за най-качественото говеждо месо в света, чиято цена със сигурност издава достатъчно. Много често, за да не натоварваме портмонето си, натоварваме организмите си, с продукти с не особено ясен произход.
С това месо, по думите на различни професионалисти, никога няма да сбъркаме.
Вероятно сте чували за "кобе бийф", от което се прави най-скъпият стек в света. Всъщност цените в ресторантите (да кажем 100 щатски долара за една порция) далеч не са толкова преувеличени, колкото си мислим, стане ли въпрос за истински стек.