Любовният ни живот е изписан на ръката

Съдбата става ясна по линията на Сърцето

по статията работи: Антония Михайлова | 07.07.2013 | 15:03
Любовният ни живот е изписан на ръката
Galadarling.com

На някой може и да му се струват измислици разни неща като гледането на ръка, но хората по света си правят най-сериозни и отговорни конференции на тази тема. Точно такава се е провела в Санкт Петербург и е отбелязала 100-годишнината на хирологията – науката, изучаваща линиите на ръцете, пише Комсомолская правда.

Хиляди отпечатъци

Та както споменахме, в края на юни се е състояла конференция на хиролозите – така се наричат днес хиромантите, или хората, предсказващи бъдещето по ръката.

"Хиро" от гръцки е "ръка", а "логос" е "наука". Значи мероприятието може да се смята за почти научно. От "мантията" в думата "хиромантия", която се превежда като "изкуство на прорицанието", днешните експерти са решили да се откажат веднъж завинаги. Всъщност опитали са се да го направят още преди сто години.

"Има труд, който се приписва на Мюнхенския институт по парапсихология, в който се споменава следното събитие: през юни 1913 г. в Париж се състоял вторият конгрес по експериментална психология – обяснява завеждащият Лабораторията за детерминативни изследвания Владимир Финогеев. – И в хода на работата на този конгрес е издигнато предложението да се приеме нова наука под името хирология. Така преди сто години хиромантията завършила традиционното си съществуване и предала всичките си права на хирологията, която трябвало да стане наука. И оттогава тя се опитва да внедри научни методи за изследване."

И наистина, за цял век самият процес на гадание по ръката се е изменил благодарение на научния прогрес. Така с помощта на компютърните програми станало по-лесно да се обработват архиви, в които се съхраняват хиляди отпечатъци от длани. И самите хироманти започнали повече да се ползват от научния "инвентар", например от методите на дерматоглифика – наука, която се занимава с изучаването на моделите на човешките длани.

Хиролозите не може да се нарекат врачки. Сред участниците на конференцията имало лекари, техници, криминалисти, кандидати на науките и дори двама професори. Една от темите, които били обсъждани на конференцията, била посветена на любовта.

Единство на противоположностите

Оказва се, съдбата може да се открие по особени знаци на ръката. За тях разказва председателят на Руското научно хирологическо дружество, психотерапевтът Борис Акимов.

"При идеалната двойка всички главни линии – на Ума, на Сърцето, на Живота, на Съдбата, а също рисунъкът на пръстите – трябва да са еднакви над 50% – казва Акимов. – И задължително да имат едно-две отличия, които взаимно се допълват."

А ако при влюбените рисунките на дланите са като огледално отражение, това истински Ромео и Жулиета ли са?

Еднаквите линии се срещат много рядко. Изследвал съм ръцете на сиамски близнаци и съм открил, че дори отпечатъците на пръстите им се различават. Но наблюдавах една двойка, при която практически съвпадаха всички рисунки и линии. Те се разбираха от половин дума и съвместният им бизнес беше успешен. Но не бързаха да сключват брак – в отношенията им нямаше интриги, всичко беше предсказуемо.

Удиви ли ви някоя от знаменитостите?

Бил и Хилари Клинтън имат съвпадение на моделите почти 75%. И това се вижда дори по поведението им и живота – еднакво образование, възпитание, жизнени цели. Двамата са лидери и доста практични хора. Но не им достигат различия, които да ги привличат и съхраняват интереса им един към друг. Накрая се случи скандалът с Моника Люински – пълна противоположност на Хилари.

А Брад Пит и Анджелина Джоли винаги ли ще бъдат заедно?

При тази двойка всичко е обратното – техните модели почти 75% не съвпадат. Затова и бракът им е непредсказуем. Колко дълго ще продължи той, не мога да кажа, защото нямам ясни техни отпечатъци. А линията на Брака е много тънка. В общи линии съм видял, че ръката на Джоли е на ярко изразен психически тип. Това се проявява в нейната екстравагантност – осиновени деца, татуираното тяло, в нейната бисексуалност, застраховането от онкология. Към това се добавят знаци на авантюрист – линията на Главата не се съединява с линията на Живота, а също тя е лидер, за което сочи големият хълм на Юпитер.

Ръката на Брад Пит е практически тип. Той е спокоен, уравновесен до скука човек – не пие, не пуши, не скандализира, занимава се със спорт. Хармония и комфорт, на първо място душевни, за него са на първо място. За това говори хармоничната ръка, правата линия на Главата, стабилният "триъгълник на парите”. Анджелина изпълнява в живота му ролята на непредсказуема стихия, на каквато той самият не е способен. А той за Джоли е като тихо пристанище, където тя се връща след своите бури. Но обикновено хората с такова голямо несъвпадение на моделите на ръцете живеят сякаш заедно, но всъщност паралелно, всеки е увлечен в собствения си живот. И често предпочитат да прекарват времето си не заедно, а поотделно или с приятели.

Как може да разберем кога ще се оженим?

За това ще разкажат ясните линии на Брака, които преминават хоризонтално по края на дланите откъм страната на кутрето и са разположени над линията на Сърцето. Незначителните любовни връзки обикновено са разположени под линията на Сърцето. Множество такива линии свидетелстват за голямо количество приятели и любовници.

Ако линията на Брака е разположена високо, близо до основата на кутрето, то човек ще се обзаведе със семейство, преди да навърши 25 години. Ако е по средата – между 25 и 40 години. Ако е близо до линията на Сърцето – след 45 години.

Ако линията се извива нагоре, то човек по-добре да не бърза към гражданското. Той може страстно и дълго да обича, но щом се подпише с партньора, брачният хомот започва да го задушава.

Ако линията се извива надолу, партньорът може да си отиде рано. Тънките чертички, излизащи от линията на Брака, сочат, че партньорът често ще боледува.

Линия с островчета е знак за неуспешен и кратък брак.

Когато линията завършва с вилица или се разкъсва, може да сочи развод дори независимо от дългите години брак.

Ако успоредно на линията на Брака върви слаба, едва забележима линия, значи освен брак човек ще си има постоянна странична връзка.

Пресичащи вертикални линии означават, че любовта ще премине през период на разриви или охлаждане в отношенията. Дори ако вертикалната чертица стои в края на линията на Брака, то очаквайте внезапно (най-често по взаимно съгласие) прекратяване на отношенията.

Колко деца ще имаме?

Линиите на Децата се намират хоризонтално над китката – върху или до хълма на Луната. Количеството ясни черти означават броя на потомците. По-ясно изразени линии сочат момчета, по-слабите – момичета. Ако сред тях има едва забележими чертички, това означава, че може да се лишите от дете вследствие на аборт или помятане. Тези линии най-често се появяват при жените. Но ако мъжът страстно иска да бъде баща, то тези знаци може да се появят и на неговите длани.

Четири типа любовници

Сигурни и верни

972657

Ниско разположената линия на Сърцето (1) сочи за рационален подход към любовта, дори независимо че човек може да е много мекосърдечен. Ако линията на Сърцето е права, то тези хора са склонни към дълги размисли, за да решат подхожда ли им един или друг човек за продължителни взаимоотношения. Но когато го решат, то е завинаги. Линия на Сърцето, завършваща с вилица (2), говори за нежността на партньора. Ако линията на Съдбата (3) започва в линията на Живота (4), то човек има силно развито чувство за отговорност към семейството.

Плахи и пасивни

972658

Линия на Сърцето, която завършва между първия и втория пръст (5), показва грижовни хора. Линия на Живота, която преминава близо или по края на хълма на Венера, издава студени любовници (6).

Романтични и равнодушни

972659

Високо разположената линия на Сърцето (7) сочи склонност към платонична любов. Линия на Сърцето, завършваща на хълма на Юпитер (8), означава романтична природа и сочи за отношение към любовния роман като нещо абсолютно съвършено, с високи, възможно нереалистични очаквания. Ако вашият партньор има вериги на линията на Сърцето (9), бъдете особено внимателни към чувствителната му природа, тъй като такива хора са лесно раними.

Страстни и активни

972660

Страстните хора имат "пръстен на Венера” (10). Линия на Ума, която образува дъга (краищата са насочени нагоре) и завършва под хълма на Сатурн (11), сочи за страстна природа. Силна линия на Живота (12), широко обрамчваща хълма на Венера, сочи за силно сексуално влечение.

Внимание!

972661

Къса линия на Сърцето (13) сочи за безотговорен и неверен любовник.

Линия на Живота, завършваща върху хълма на Луната (14), издава вечни ергени и стари моми.

"Остров” в началото на линията на Живота е знак за възможна импотентност и фригидност (15).


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


2 Rositsa Dimitrova 09.07.2013 | 17:14
само не можах да разбера на коя ръка трябва да си гледаме,че е показано на дясна,а не е ли на лявата..:/
1 krasimira jekova 08.07.2013 | 09:39
не вярвам на тези неща , а още повече на моето определение на ръката не съм плаха и пасивна нито студен любовник

ТВ програма

Кино

  • Сега В името на Бог Ръгби документален...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Книга на книгите 3 анимационен филм
  • 14:45 Насърчаване на духа анимационен филм
  • 15:15 Арабела се завръща или Румбурак -...
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно /п/
  • 16:30 Светът и ние
  • Сега "Комиците" - комедийно шоу /п./
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.58...
  • 15:00 Премиера: "Плен" - сериал, с.1, еп.3
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • Сега "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" - телевизионна игра
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.