Митрополит Николай: Съжителството без брак заплашва обществото

„Утроба под наем“ е сурогатното майчинство, според владиката

по статията работи: Кремена Бедерева | 15.08.2012 | 16:13
Митрополит Николай: Съжителството без брак заплашва обществото
Пловдивска митрополия

Съжителството без брак е грях и е заплаха за обществото в духовно и морално отношение, а всеки грях води до страдание в ада. Това заяви пловдивският митрополит Николай, предаде Агенция "Фокус".

Свещеникът припомни, че според Библията съвместното съжителство се нарича прелюбодеяние и добави, че не би трябвало да се узаконява със закон от българската държавност.

Митрополит Николай разкритикува и сурогатното майчинство. Той дори го оприличи на "утроба под наем". "Не само аз, а цялата църква всякога ще се обяви против онова, което противоречи на Божествения закон, Православната църква, добродетелите и морала на нашия православен народ”, категоричен бе духовникът.

Той подчерта, че имало законопроект, според който, освен въвличането на децата в политически и синдикални дейности, се забраняваше или възнамеряваха да забранят участието на децата в религиозни дейности.

Според него това означава да забранят вероучението да забранят на родителите да кръщават децата си, да ги водят на църква, да забранят може би да празнуват на Рождество Христово и Възкресение Христово, защото и това е религиозна дейност.

"Може би, някой цели да забрани и изпълнението на десетте Божи заповеди у децата, защото и тяхното изпълнение е религиозни дейности", допълни митрополитът. Той каза още, че е разбрал, че законопроектът е спрян и засега не предстои неговото разглеждане и благодари за това на министър-председателя.

Митрополитът посочи, че до голяма степен българският парламент и преди всичко Бойко Борисов се съобразяват с почти всички въпроси на законодателството на България, които противоречат на Божия закон, с решенията на Светия синод, позициите и посланията, които Светият синод излъчва.

 


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


26 CVETEC CVETKOV 22.08.2012 | 00:20
Добре е да се знае , че религията вече не е инквизиция и когато обстоятелствата са тежки, да се прави вярващия на по-голям светец от господ е най-голям грях. На криминално налагане на догмите разчита Николай да заличи българите. Не може да дойде при теб човек, който бедства и не се е хранил месец и да ти поиска хляб и ти да му кажеш, че днес и утре има строг пост и не бива да се храни. Така знаете , кой чете евангелието (сещате се нали) Същото нещо е и когато един народ загива да забраняваш най-естественото между мъжа и жената. На това разчита Николай – това е целта му да знаете. Доказателствата, че пловдивския метрополит Николай е вербуван „яничар” с цел доунищожение на българите са очебийни. Тъй като българите не можаха досега да бъдат избити, понеже останаха все още три милиона (3 000 000), което е в невъобразим контраст на фона на безпрецедентния бум в увеличение на човечеството по целия свят и стана явно, че това е умишлено; сега идва последния отчаян ход да се удари в центъра, във вярата му, която единствено го крепи да не изчезне там където са изчезнали и по-велики (но покварени) народи. 1 Той казва : Искате религия, на Ви мамка Ви „В съответствие с каноните- Забранявам да се извършва бракосъчетание на българи в събота” Знаейки , че младите българи нямат пари и са в дълбока бедност, която не им позволява сватби, това може да ги откаже съвсем от църковен брак, щото остава само едната неделя , в делниците почти не се извършват бракосъчетания. Това ще намали още българите . 2 Той казва : Искате религия, на Ви мамка Ви „В съответствие с каноните- Забранявам да се българите да живеят съвместно мъж и жена , без брак” Знаейки , че младите българи нямат пари и са в дълбока бедност, която не им позволява сватби, това може да ги откаже съвсем от женитби. 3 Той казва : Искате религия, на Ви мамка Ви „В съответствие с каноните- толерирам чуждите религии, а още повече давам път на тез дето не са българи и изповядват други вери” Знаейки , че повечето чужди религии забраняват полов акт без да се зачеват деца, така ще се размножат доволно за сметка на омразните българи Още по-добре ще е, ако направим толеранс и разбиране към извратените полово и ги дадем за пример, така ще намалим естественото влечение между мъжа и жената и приветстваме брака между мъже и мъже и между жени и жени. Това е брилянтно и ще намалим омразните българи още. До година - две ще ги направим на един милион , че и по-малко, после ще ги прогоним мамка им – да речем в Африка. 4 Това, че демонстрира луксозни коли и подаръци не е лошо, но хайде да се запитаме трезво, не се ли дават такава подаръци и пари най-вече за мръсни , мокри поръчки. 5 Това , че хората ще намразят един православен духовник, призван да ги води и да е за пример е добро дошло за унищожаване на вярата им. Това е целта драги българи.
25 мима мимчева 16.08.2012 | 23:47
Ура, аз съм се подписала и ще ходя в Рая.
24 Даниел Русев 15.08.2012 | 21:35
Не само гейовете са под прицела на църквата. Женени, неженени, разведени, хетеро, хомо, всички ще гнием в Ада освен митрополит Николай.
23 Рени Чен 15.08.2012 | 19:21
Отдавна духовниците ни не са духовни пастири, а са се превърнали в нещо като местни феодали, чиито имения по разкош си съперничат с тези на мутрите. за заменки на имоти и лицемерна набожност да не говорим.
22 Жустин Бибер 15.08.2012 | 18:39
И носи Ролекс, а младите не се бракуват, понеже смятат именно това разточителство на пари за напълно излишно.
21 Moni Stoeva 15.08.2012 | 18:31
Ще повярвам на митрополит Николай и сподвижниците му, когато в името на Бога започнат да бракосъчетават и кръщават безплатно.
20 Дария Божилова 15.08.2012 | 18:28
Църквата изначално е свързана с потоците на пари. Още от древнотта тя е била сред най-заможните институции, както и след най-корумпираните. И най-кръвожадните - колко кръстоносни походи само има, уж в името на вярата и безжалостно изтребен народ, който не е прекланял глава пред тази варварщина.
19 Radina Ivaylova 15.08.2012 | 18:25
По повод на църквата и нейното разобличаване, както и на християнството като плагиатствана религия, препоръчвам документалния филм Zeitgeist, който се намира из родните торенти. Така ще се убедите, че няма нищо по-лицемерно от това един предполагаем представител на божията воля да ви казва кое е редно, и кое не.
18 Петър Модиз 15.08.2012 | 18:05
листа хартия нее важен,но църковния брак е важен,но за хора без вяра нищо не е важно ...за съжаление.
17 Poli Geerhart 15.08.2012 | 17:54
Съжителството без брак заплашва православната църква да се лиши от някой и друг тлъст хонорар за обред, както и бракоразводните адвокати. Това наистина е една огромна заплаха в почти всички развити и развиващи се страни, където хората неги събира подписът.
16 b g
Този коментар е маркиран като неуместен.
15 Juja Jujkova 15.08.2012 | 17:26
Ахаха сигурно Господ му ги е спуснал!! Именно за това, което говори Алина в коментара си става въпрос! Искат само пари и се опитват да популяризират църквата, именно заради това!
14 Dwight Yorke 15.08.2012 | 17:15
Това наистина беше върха тогава, когато дадоха къщата на Пловдивския митрополит и се видяха трите му луксозни автомобила. Искам да чуя обяснението му за това.
13 Иван Ангелов 15.08.2012 | 17:14
Аз също подкрепям мнението ти Даная. Брака върви все повече и повече към отживелица, а църквата се опитва да го върне обратно, по обясними причини.
12 Jason Bourne 15.08.2012 | 17:12
Има много истина в думите ти. И аз се дразня, когато всичко започне да се върти около парите и виждам как представители на религията започнат да говорят за тях.
11 Dwight Yorke 15.08.2012 | 17:11
Тук според мен прекалено много се бърка в личния живот на хората. Ако искат, те няма да сключват брак помежду си, а ще живеят на семейни начала. Не само тук, но и в цяла Европа е така.
10 Иван Ангелов 15.08.2012 | 17:10
Един лист хартия не променя нищо. Не искам да си го помислям, но го говори от интерес, защото хората вече не сключват толкова бракове, следователно няма и църковни такива, няма и пари за църквите.
9 Jason Bourne 15.08.2012 | 17:09
Съжалявам Митрополит Николай, но не мога да се съглася с вас. Времената се променят и хората живеят много по-различен и динамичен живот от миналото. Дали ще си женен или не, това няма значение. Важно е в душата си какъв точно се чувстваш!
8 Rave X 15.08.2012 | 17:07
О да, веднага ще послушам някакъв продавач на лъжи и ще почна да живея съгласно измислиците на вонящата му религия. Въобще не ме интересува какво е мнението на някакво ООД с 2000-годишен бизнес модел в продажбата на измама и политическо влияние. Ще живея с който искам и както намеря за добре, дедо попе. А на теб ти дължа единствено шут по дебелия вярващ задник и разбира се, никакви пари и легитимация на лъжепродаващото ти ООД.
7 Алина Стефанова 15.08.2012 | 16:54
Точно тоя ли ще се изказва за морални устои и принципи, след като всички яидяхме на какво е заприличала бг Църквата! Машина за пари, бълваща подобни попве които карат скъпарските си автомобили и не им пука. А после излизат с някаква смешна визия пред обществото!
6 Алина Стефанова 15.08.2012 | 16:37
Чудя се, кога за последно Църквата у нас е приютявала някой бездомник, кога за последно Църквата у нас е давала пари за социалнослабите, кога им е помага и кога е помагал бездомни деца например? Защото не е ли това една от основните функции на Църквата и основен принцип, който трябва да изповядва?? Май беше точно това. Ама беше - сега се гледа само едно!! Църквата има нужда от ПР, за да може да не се забрави, че децата ни трябва да се кръщават (нямам нищо против и аз съм кръстена), но естествено срещу известна сума пари, иначе е грях, че трябва хората да живеят заедно само когато се венчани пак срещу тлъста сума пари, защото това е също грях и т.н. Един вид искат да направят традициите актуални и модерни, не защото те са някакви морални устои, а заради материалната гледан точка. Така ги виждам аз нещата. Чудя се какво ли е тогава бягането от основните задължения на една православна Църква??
5 Драго Попов 15.08.2012 | 16:30
толкова много други проблеми има с които църквата може да помогне! тоно това не е най-големия проблем!
4 Големият Брат 15.08.2012 | 16:28
Оффф, заради такива като тоя хората стават все по-малко вярващи. Запомнете - Бог не съди и не заповядва, Бог е добро и е за всички, без значение дали са женени, хетеросексуални или атеисти. Такива попчета са жалки душици, които се опитват да контролират обществото черз страх; чрез заплахи за ад и подобни щуротии. Не му се връзвайте и не се отказвайте от вярата си в доброто, заради такива нещастни манипулатори.
3 Даная Михайлова 15.08.2012 | 16:21
Не виждам нищо лошо в съжителството без брак . Аз не мисля , че брака е задължителен за мен той е просто един подпис и нищо друго .
2 Драго Попов 15.08.2012 | 16:15
не мисля, чче това ни е най-големия проблем!
1 Елемаг Електриков 15.08.2012 | 16:15
Митрополит Николай: Съжителството без брак заплашва обществото - и този е налуден. Иначе кара Мерцедес

ТВ програма

Кино

  • Сега Култура.БГ предаване за култура с...
  • 04:05 Олтарите на България
  • 04:20 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 04:50 Религията днес /п/
  • 05:50 Златно сърце тв филм /2 серия/
  • 06:45 Златна ряпа детски тв филм...
  • 07:45 Телепазарен прозорец
  • 08:00 Денят започва с Георги Любенов
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:10 "Да живее крал Джулиън" -...
  • 06:00 "Светът на здравето" - здравно...
  • 06:30 Премиера: "Древно инженерство" -...
  • 07:30 "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • Сега "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 04:45 "Дъмбо" - с уч. на Колин Фарел,...
  • 06:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 07:30 "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Цар Лъв" - анимация
  • 14:10 "102 далматинци" - с уч. на Глен...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.