Националното следствие прати призовки за Любомир Павлов и Огнян Донев

Според БНР ще им бъде повдигнато обвинение за пране на пари

по статията работи: Деляна Петкова | 11.06.2012 | 17:19

Разследването срещу съсобствениците на "Медийна група България" Любомир Павлов и Огнян Донев е приключило преди седмица. Мнението на наблюдаващия прокурор е да им бъдат повдигнати обвинения за пране на пари и дънъчни престъпления, съобщи БНР.

Двамата са получили призовки да се явят в Националното следствие, става ясно още от съобщението. 

До разследването срещу двамата издатели на вестниците "Труд" и "24 часа" се стигна след сигнал на техните бивши сътрудници Христо Грозев и Карл Хабсбурт.

Според тях покупката на вестниците е била с пари, придобити от престъпна дейност.

Междувременно по-рано през деня от ДСБ поискаха премиерът Бойко Борисов да вземе отношение по изнесените в медиите записи от разговори на собственика на "Медийна група България" Любомир Павлов. 

"Тъмносините" поискаха още главният прокурор и инспекторатът към Министерството на правосъдието да започнат незабавна проверка защо се бави наказателното производство срещу Павлов и Огнян Донев.

Тези искания направи заместник-председателят на партията Радан Кънев.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


56 BornToBe Wild 12.06.2012 | 12:25
Дано прокуратурата си свърши работата този път. Ще видим какво ще стане. Но ако и този път се измъкнат без никакви проблеми, става ясно колко е голяма корупцията у нас и на какво ниво Донев и Павлов имат свои хора....Чудя се как досега не са поискали оставката на Донев от КРИБ? Той за пореден път има черна точка, как може това да е лицето на бг бизнеса у нас? Престъпник със заведение обвинения срещу него??
55 Пипа Мидълтънова 12.06.2012 | 12:11
Дано да стане така, макар че Павлов вече започна да отклонява атаките под предлог, че това било заради борбата му със свободата на словото, по всичко личи, че и от ЕК ще се намесят в този грандиозен скандал.
54 Kremena kremi 12.06.2012 | 12:04
Много се радвам, че все пак се повдигна някакво обвинение срещу тези мошеници!! Време беше! Надявам се силно, че прокуратурата този път ще си свърши работата, а няма да си измие ръцете, както преди години, когато Павлов беше арестуван за първи път, но бързо освободен. Купената свобода, обаче не се знае кога ще й изтече лихвата. Донев и Павлов трябва да бъдат хубаво разследвани, и нека спрем да си затваряме очите пред очевидното.
53 никола николов 12.06.2012 | 12:00
Незабавно трябва да се провери откъде са парите на Любо пъпката, използвани за закупуване на Труд и 24 часа , според информации, че са "придобити" от Общинска Банка. А на всичкото отгоре му се повдига обвинение за пране на пари, така че на тези двамата хич не им е чист косъма! Също така Донев и Павлов да кажат за връзките им с Ковачки и Общинска банка! Ковачки се измъкна, но тези двамата не трябва да им бъде простено при някакво положение
52 malko kretenche 12.06.2012 | 11:55
Изключително нагло поведение от страна на двойката Павлов и Донев. Явно си мислеха, че наиситна се неприкосновени досега?! Що за малоумие! Радвам се, че все пак ИМАЛО българска прокуратура у нас, и дано си свърши работата съвестно. Не можеш просто така да излезеш в разговор с изявлението „отрязъл съм главите“ на този и този!? И да очакваш никой да не те потърси за отговорността от тези думи?? Трябва наиситна да си много нагъл – какъв е Любомир Павлов, но скоро и е неговата ще стане ясна.
51 Долорес Долорева 12.06.2012 | 11:48
Няма как да ги чакат Донев и Павлов. По бързата процедура да ги осъждат за престъпленията и измамите които са направили. Всичко е ясно според мен и няма какво да се бави. Доказателствата са налице, така че днес ще бъдат обвинени, а скоро и съдени.
50 dari dareva 12.06.2012 | 11:39
Най-накрая да им повдигнат обвинения на тези двамата. Толкова много интриги завъртяха чрез своите медии, че ви е бедна фантазията просто. Павлов ще ми говорел за честно медийно пространство... ако се махне от него, може и да се получи истинска журналистика, а не платена и целенасочена както е в момента. Заслужиха си арестите и двамата с Донев.
49 Лили Йовова 12.06.2012 | 11:37
Л. Павлов и неговия брат са известни като едни от най-големите мошеници на България, подмазвачи и слагачи на всякакви партийни сдружения с единствена цел извличане на максимална лична изгода.
48 dimitar filev 12.06.2012 | 11:36
Любомир Павлов и Диляна Грозданова са комунистически активни борци, а за източването на Общинска банка на Пъпката и приятеля му Донев им помогна Софиянски. Потърсете и на него отговорност.
47 brown sugar 12.06.2012 | 11:31
Машинацийте на платените медии на 24 часа и Труд бързо започнаха да се задействат. Свобода на словото ли? Нее. Павлов до вчера уж се БОРИЛ за тази химера, но днес явно бързо я забрави. Някак си забрави да иде и до прокуратурата, ами само Челюстта е отишъл. Какво благоволение!! Именно заради такива мошеници и олигарси, крадящи от нашия джоб България върви назад или по-скоро стои в застой. От както Павлов стана председател на СБИ, всичко в българската журналистика тръгна надолу. Платените му материали прозират от всеки ред, на всеки негов вестник. Всичко е ясно и всеки мoже да го види със собствените си очи. А Dонев отдавна трябваше да си е подал оставката в КРИБ – какво лице на бг бизнеса може да бъде той!?!
46 Conchita Cabrera 12.06.2012 | 11:25
Ако тръгнат да ги съдят по всички техни провинения, няма да им стигне доживотна, за да си платят греховете. Най-скандалното е, че те са в изключително близки отношения с управляващата партия, която ги пази! Спомнете си как скандалът със Софарма беше потушен и в никоя медия не се използваше думата монопол или Софарма трейдинг:)
45 Гери Стоева 12.06.2012 | 11:18
Следващия път тези двамата може да се изправят пред една друга трибуна и да споделят своите показания. Мисля, че се досетихте за къде става на въпрос. Могат просто да забравят вече да си въртят далаверките в здравеопазването и медийното пространство, защото са разкрити.
44 Жустин Бибер 12.06.2012 | 11:17
Да видим сега на кого ще прехвърли цялата отговорност Павлов, който доста недалновидно преди време обвини Костов за източването на Общинска банка, тъй като именно синия лидер не им позволи да сложат ръка и върху телевизионна медия.
43 Ape Ptero 12.06.2012 | 11:14
Точно така, ново разследване! Като знаем за какви злоупотреби ставаше въпрос по времето на Филчев е повече от сигурно, че са купили свободата си. Крайно време е и да вземат да призоват общинските съветници, които са станали свидетели на източването на банката и досега не са били разпитвани!
42 rozov lak 12.06.2012 | 11:11
Огнян Донев и Павлов трябваше отдавна да бъдат призовани в прокуратурата, тяхното престъпно, и все още недоказано минало (защо ли?) ще ги преследва винаги. Мътните им сделки и уговорки, лобитата във властта, скандала с лекарствата, който стана с Огнян Донев и Софарма, съмнителното назначаване на Павлов като председател на Съюза на българските издатели, източването на Общинска банка през 90-те – всичко това се трупа на тяхна сметка и скоро ще ги залее като лавина. Да се надяваме, че наиситна ще е скоро!
41 Живка Кукузян 12.06.2012 | 11:11
И двамата са за за затвора! Далаверите им не се изчерпмват само с източването на Общинска банка, заграбването на Софийски аптеки, но и могат да се похвалят с поредица от източвания на други предприятия, далавери с имоти, в следствие на които Донев сега е бос на фармацевтиката, Любо на медиите, а Софиянски е зад кадър, на добре осигурен.
40 nabito oko 12.06.2012 | 11:03
Пъпката за пореден път доказа с този изтекъл разговор колко е долен – сега отрича, че дори и бил обиден! Няма такава наглост наиситина! И двмата с Донев да си хващат парцалите и директно към затвора – всички знаем, че там им е мястото. Надявам се да има достатъчно доказателства и да няма размиване на нещата! Обществения интерес е голям и как няма да бъде след, като и двaмата са известни мошеници. А „лицето“ на българския бизнес, Огнян Донев незабавно да напусне КРИБ – вече му станаха много негативните точки. След скандала с лекарствата нищо не се случи, сега го викат в прокуратурата, пак никой не изисква неговата оставка!
39 svetlio nikolov 12.06.2012 | 10:48
Крайно време е хората да видят малко справедливост. Откога Павлов си плаче за съд, същото важи и за другарчето му Донев. Двамата източиха парите на Общинска банка, да не говорим колко измами с продажба на акции успяха да осъществят благодарение на съдействието на един друг олигарх - Иво Прокопиев !
38 чунга чанга 12.06.2012 | 10:46
Крайно време беше правдата да възтържествува и Донев и Павлов да си понесат последствията за всичките поразии които направиха и с цените на лекарствата и с начина по който Павлов, благодарение на Софиянски придоби Общинска банка! Дано прокуратурата стигне докрай и има ефективни присъди, а не само да се вдига шум, заради поредния доклад на ЕС за влизането ни в Шенген!
37 Alena Bukva 12.06.2012 | 10:42
Донев и Павлов се правят на ударени. Интересно до кога?? Явно си мислех, че са недосегаеми, но определено за мен няма такива хора на този свят. Всеки рано или късно си го получава. Още от времето, когато ограбиха Общинска банка, започнаха да трупат черните точки. Да не говорим, че Павлов вече е бил арестуван един път! Чудя се колко ли си е платил да бъде свободен? И въобще колко ли пъти и двамата с Донев са си плащали за свободата! Да се надяваме, че този път няма да има на кого да предложат мръсните си пари!
36 Валя Младенова 12.06.2012 | 10:39
Колкото и да се опитват да се оправдават тези двамата, никой няма да им повярва, защото достатъчно лъгаха цяла България, че са чисти и некорумпирани. В крайна сметка сега има доказателства, които ги уличават и пред тях те не могат да се оправдаят.
35 forum arbiter 12.06.2012 | 10:31
Павлов дори не си е направил труда да иде до следствието, а само олигарха Донев се е замъкнал с двамата си адвоката. До кога ще се подпират тези олигарси, до кога ще си затварям е очите пред монополизма и пред наглостта?! Огнян Донев трябваше отдавна да напусне КРИБ, но дори напротив – ходи по срещи и дава съвети кое как да се направи!! Купените медии за пореден път го спасяваха, но мисля, че е време това да спре!! Дано прокуратурата си свърши съвестно работата!
34 Пипа Мидълтънова 12.06.2012 | 10:30
Чести гости ще станат на съдебните зали тези двамата. Опитаха се да парират злоупотребите си като първи нападнат и по този начин отвлекат вниманието, но този път не им се получи.
33 forum arbiter
Този коментар е маркиран като неуместен.
32 Ivailo Ivanov 12.06.2012 | 10:27
Един Интересен Запис .... http://stigabe.bg/index.php?tmp=423167525&t=174
31 Ivailo Ivanov 12.06.2012 | 10:26
Един Интересен Запис .... http://stigabe.bg/index.php?tmp=423167525&t=174
30 La Bicha 12.06.2012 | 10:24
Не знам до къде ще доведе всичко това, но се надявам медийте у нас, след този фрапиращ случай да започнат да пишат по друг начин. Самия наглец Павлов говори за свобода на словото, а неговите „Труд“ и „24 часа“ никак не са „свободни“. Всеки, който ги чете го вижда и го осъзнава. Колкото октопода Огнян Донев, все още се чудя как от КРИБ го понасят – как досега никой не му поиска оставката!! Това е изключително лицемерено ЛИЦЕ на българския бизнес! Двамата монополист от край време точат държавата и нас респективно, но е време българското правосъдие да ги СПРЕ!!
29 Elica Peneva 12.06.2012 | 10:12
Направо не е за вярване,че след толкова години,най-накрая ще ги разследват тези мошеници за да си получат заслуженото за всички далавери които са правили.Любомир Павлов източи милиони от Общинска банка,а Огнян Донев източи милиони от джобовете ни с високите цени на лекарствата на Софарма,които ни продава.А сега нека ги разследват как купиха и как измамиха австрийските си съдружници в Труд и 24 часа.
28 Janeta Ivanova 12.06.2012 | 09:48
Дано по-скоро да им ги изготвят обвиненията и да си получат заслуженото, така наречените "босове", дето живеят на гърба на обществото и не спират с интригите и манипулациите си, с амо и само да се докопат до пари и власт.
27 Petar Petrov 12.06.2012 | 09:42
Направо са си лика прилика.Не знам кой или какво би могло да ни избави от две такива злини като Огнян Донев и Павлов.
26 Petar Petrov 12.06.2012 | 09:41
Какъвто е Любомир Павлов, такъв е и Огнян Донев, все едно от едно тесто са замесени, корумпирани мошеници, чиито единствена цел в живота е да грабят от бедния и болен народ.Жалко, че няма един Робин Худ, да ги докара до просешка тояга.
25 Любомир Петков 12.06.2012 | 09:41
Какъвто е Любомир Павлов, такъв е и Огнян Донев, все едно от едно тесто са замесени, корумпирани мошеници, чиито единствена цел в живота е да грабят от бедния и болен народ.Жалко, че няма един Робин Худ, да ги докара до просешка тояга.
24 Любомир Петков 12.06.2012 | 08:38
Гузен негонен бяга-се казва в една българска поговорка, г-н Павлов и г-н Донев.Ако живеехте честно и безкористно сега нямаше да се страхувате и да страдате от угризения на съвестта.Но рано или късно злодеянията и греховете започват да тежат на съвестта ви и точно тогава се реагира по начина, по който реагирате вие-със страх.
23 известна личност 12.06.2012 | 07:46
О, да със сигурност! Харесва ми много коментара ти.
22 Средновековен Рицар 12.06.2012 | 07:46
Ще бъде интересно да го разберем.
21 Силвана Проданова 11.06.2012 | 20:37
novitepaynerhitove.tk !
20 Силвана Проданова 11.06.2012 | 19:24
pornosgalena.tk ! Galena pak v nov porno klip !!
19 Практична домакиня 11.06.2012 | 19:03
Ще видим, дано прокуратурата си свърши работата!
18 Практична домакиня 11.06.2012 | 19:02
Той може да е бил истински, ама той пак да си купи някой прокурор и тогава...мазалото
17 Практична домакиня 11.06.2012 | 19:02
Дано има справедливост!
16 Практична домакиня 11.06.2012 | 19:01
15 Практична домакиня 11.06.2012 | 18:55
Време беше!! Тия двамата хубавци да бъдат разследвани! Вярвам в българската прокуратура, дано има справедливост!! Монопола трябва да се накаже!!
14 Големият Брат 11.06.2012 | 17:40
По това ще отсъдим и дали разговорът на Пъпката е бил истински.
13 Emily Reed 11.06.2012 | 17:31
Крайно време е справедливостта да възтържествува, стига сме плащали версиите на тези противни хорица, които чрез медиите си се представят за честни бизнесмени.
12 Toni Tasseva 11.06.2012 | 17:30
Погнаха ли ги мръсните монополисти и крадци на медии! Лакомията рано или късно излиза през носа на вечно жадните за власт и пари мижитурки.
11 Dwight Yorke 11.06.2012 | 17:30
О, да със сигурност! Харесва ми много коментара ти.
10 Иван Ангелов 11.06.2012 | 17:30
Нека да го докажат.
9 Jason Bourne 11.06.2012 | 17:29
Ще бъде интересно да го разберем.
8 Dwight Yorke 11.06.2012 | 17:29
Остава да докажат, че са виновни и готово.
7 Иван Ангелов 11.06.2012 | 17:29
Със закъснение, но пак е добре, че ни показва съда, че не е безразличен към престъпниците.
6 Milica Georg 11.06.2012 | 17:29
Ако ги тикнат в затвора ще е най-щастливият ден за българското здравеопазване и печатни издания.
5 kikka mishi 11.06.2012 | 17:28
Справедливото възмездие е нещо неприсъщо за нашето блато пълно с жаби, които вдигат врява за три дни и после всичко се забравя и потулва.
4 kaloyan ivanov 11.06.2012 | 17:28
А така ще си дойдем на думата, да видим обаче дали пак прокуратурата ще си свърши работата или всичко ще бъде потулено.
3 Sava Karaivanova 11.06.2012 | 17:26
Да им е честито! От сърце им желая една уютна килия, в която двамата да си се гушкат.
2 Големият Брат 11.06.2012 | 17:25
Браво! Най-сетне! Искам да ги видя тия престъпници зад решетките, където им е мястото. А не с изпраните пари да си платят и да подкупват съдии.
1 Майа Теодосиева 11.06.2012 | 17:24
Няма да е зле да си получат заслуженото!

ТВ програма

Кино

  • Сега Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:20 Още от деня коментарно предаване
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:30 Избори 2024: Предизборни репортажи
  • Сега Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Ергенът" - романтично риалити, с.3...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Под прикритие" - сериал, с.2, еп.8
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" - телевизионна игра
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Есента на демона" (премиера) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.