Световната икономическа криза не е повлияла на търсенето на бели трюфели в Алба, Италия, нито в Хърватска и Франция. Сезонът на „бялото злато“ започва в края на октомври с цена от 4 300 евро за килограм.
Според The Sunday Times белите трюфели са по-евтини тази година в сравнение с цената им през миналия сезон.
Водещи готвачи в Сингапур коментират пред изданието, че 2010 е много добра година за белите трюфели и то не само по отношение на цената. Макар че сезонът едва започва, качеството на трюфелите е отлично.
Все пак белите трюфели поддържат висока цена. Те са още по-скъпи в районите, в които не могат да се произвеждат и отглеждат за разлика от черните трюфели. Промяната на климата също има голямо значение за отглеждането и за събирането на „бялото злато“.
Един от най-мащабните доставчици на търсените деликатесни гъби е категоричен, че какъвто и да е сезонът, трюфелите никога не са достатъчно.