Музиката през фестивално лято 2012

Да "хвърлим око" над това, което ни очаква през музикалното лято

по статията работи: Елена Кирилова | 26.05.2012 | 13:41

Май е към края си и само след десетина дни съвсем официално започва музикалното фестивално лято на 2012 г. Не се плашете от дъждовете, а се пригответе за гигантски слалом от фестивал на фестивал.

Единственото, което може да ви изплаши, е общата сума, която ще похарчите за достъп до тези места. Програмата тази година е изключително разнообразна, така че всеки да може да си хареса поне едно музикално събитие. Едно е сигурно - очаква ни толкова музика, че отпуската изобщо няма да ни стигне, за да щурмуваме всички фестивали.

Ако се колебаете къде да отидете, то по-добре разгледайте какво се крие в тазгодишната лайв съкровищница.

2-3 юни - Loud Festival

Сезонът ще бъде открит съвсем скоро и то с гръм и трясък. Loud Festival прохожда тази година, но подозираме, че още с първото си издание ще стъпи стабилно на крака. Гаранция за това са рок и метъл бандите, които ще окупират парка до Терминал 2 на Летище София. Многообразието на метъл стиловете е довело до доста интересен лайн-ъп. Общо 10 групи ще се постараят да "изкъртят пломбите” на всички, но не с ръкопашен бой, а с чистокръвна "жица”. В първия фестивален ден ще видим Tristania, Lacuna Coil, Behemoth, Symphony X и за финал W.A.S.P. Ако сме оцелели, на 3 юни ще имаме щастието да чуем далеч по-тежките банди Asphyx, Meshuggah, Soulfly, Annihilator и Slayer.

23-25 юни - Elevation Music Festival

След миналогодишния тайфун, тази година не е зле да отправим по някоя молитва срещу вятър, защото нямаме желание отново да пропускаме най-важното от Elevation Music Festival. През 2011 г. Cypress Hill не успяха да ни вдигнат във въздуха, ето защо тази година се завръщат, за да изпълнят обещанието си. Parov Stelar също идват за второто издание на фестивала, макар че миналата година ги видяхме и то два пъти в рамките на 6 месеца. Силата на Elevation 2012 се крие в двете дами Erykah Badu и Nneka. От съвсем пресните банди ще видим световноизвестните Walk Off The Earth. Сред останалите звезди, които ще видим, са Fatboy Slim, Шон Пол, Chambao, Kosheen, Roni Size, Ed Solo и други.

29-30 юни - Sozopol Fest 2012

Юни се оказа богат откъм фестивали, но за последното юнско приключение ще се наложи да отскочим чак до морето. Плажът на къмпинг Градина ще ни приветства, за да напълни ушите ни с музика и известна доза пясък. Sozopol Fest също е доста млад, само на две години, но има амбицията да се позиционира за постоянно в културния ни календар. Новото издание ще предложи 36 часа нон-стоп музика, забавления, демонстрации и екстремни спортове. Чисто музикално се пригответе за южноафриканския феномен Black Coffee и хаус принцесата Bucie, бруклинците Tortured Soul, нюйоркската легенда  DJ Spinna, японската фънк банда Osaka Monaurail, DJ Aaron Dae и още.

7-8 юли - Sofia Rocks

В началото на юли се завръщаме към чистокръвния рок и ще дивеем заедно на Националния стадион "Васил Левски” по случай Sofia Rocks. Третото издание на китарния фестивал със сигурност ще ни доведе банди, които до момента не сме виждали, което гарантира, че преживяването ще е страхотно. На 7 юли на софийска територия ще се подвизават Sweet Savage, Scar Symmetry, Heaven Shall Burn, Clawfinger, Trivium и Godsmack. За последните се молим от години да дойдат, така че публиката определено ще е готова за истинско шоу. Вторият фестивален ден ще забърка странна стилова смесица от класици - Lou Gramm Band, Ugly Kid Joe, Kaiser Chiefs, Within Temptation, Iggy and The Stoogies и това, което е останало от Guns n’ Roses.

13-15 юли - H.M.S.U. Open-air Summer Festival

Грабвайте палатките и доброто си настроение, защото 12-ото издание на фестивала на H.M.S.U. се задава. Ако не слушате редовно дъбстеп и дръм енд бейс, но сте решили да опитате нещо от кухнята на тези момчета, то по-добре си вземете тапи за уши, защото после няма да си чувствате главата. До момента потвърдили участието си са Teebee + Calyx, Disphonia, Icicle и COOH, а от българска страна Mocks, Ogonek, Targy, Acidtrip, Exo, и Konspirator.

27-28 юли - Solar Summer Festival

През 2012 г. можем спокойно да кажем "чао-чао” на Cacao Beach и да се отправим към Несебър, където ще се състои новото издание на Solar Summer Festival. Гостите определено не са непознати - Tiesto и Давид Гета, така че феновете на електронната музика няма да останат разочаровани. През този сезон Solar ще действа в много посоки - ще има свои сцени и на Spirit of Burgas, както и на Park Live Fest.

3-5 август - Spirit of Burgas

Spirit of Burgas може вече да се изявява като един от най-популярните големи родни фестивали, въпреки скромните си пет годинки. Тази година организаторите му изглежда са решили да сменят отчасти концепцията и да заложат на по-комерсиални имена като Busta Rhymes и Tinie Tempah. Дръм енд бейс отново ще има в лицето на Chase & Status, докато третият ден ще ни върне към корените на Spirit of Burgas с KoЯn. Все пак не бива да съдим предварително, защото други имена от програмата не знаем. Хубавото е, че организаторите искат отново да ни потопят в онова фестивално усещане, като ни осигуряват страхотни забавления в рамките на бургаския плаж.Погрижете се по-рано за резервациите си, защото наличието на изпълнители на сцената на Solar подсказва, че интересът ще е още по-голям.

6-7 септември - Park Live Fest

Родилият се като трип-хоп фестивал Park Live вече е канил у нас звезди от ранга на Tricky, Lamb и Morcheeba. За всичко, което ще се случи тази година, още нищо не се знае, освен, че Solar ще вилнее и тук. Известно е само, че дори през септември ще имаме на какво да се радваме, въпреки че лятото постепенно ще си отива.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


2 Svetoslav Petkov 26.05.2012 | 23:47
===> W W W . C A S H O N L I N E . A L L E . B G >>>> Добри доходи чрез интернет. Повече информация може да намерите в сайта.
1 Елемаг Електриков 26.05.2012 | 13:57
много и все прекрасни инциативи

ТВ програма

Кино

  • Сега Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Книга на книгите анимационен филм
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.15...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.68
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.