"Трябва рано или късно да получа одобрение за виза, тъй като няма никаква причина това да не стане!" Това заяви рапърът Иван Динев-Устата пред "България Днес" след отменянето си на турнето в Щатите.

Преди дни хип-хоп звездата извънредно закри всички дати на концертите си отвъд океана. Причината - неодобрена молба за издаване на виза. "Не съм запознат още подробно с документите, които са предоставени като отговор на промоутъра, но това, което знам, е, че бях три пъти на турнета в Щатите и трите пъти е било безпроблемно", заяви рап звездата. Артистът обясни, че причината за този отказ от страна на Службата за американско гражданство и имиграция на САЩ се дължи на нещо по-тривиално: непредставени документи. "Към молбата трябваше да се приложат още документи за издаването, а това го разбрах в деня преди да заминавам и беше като гръм в ясно небе", разказа Устата.

Според изпълнителя на "Точно сега" отказът за виза няма нищо общо с музикалния клип на последното му парче "Свободата на словото", където се снима на Червения площад в Москва. "Аз съм снимал и клип в Америка. Дори и за парчето "Свободата на словото" имаше кадри и в Брюксел. Ако една държава като САЩ, която държи на свободата на словото, то това да се снимам в Москва не е причина, за да ми откажат визата. Надявам се напрежението, което съществува между Америка и Русия от години, да не попречи на изкуството", сподели Устата.

Рапърът е оптимистичен, че ще успее все пак да си направи турнето в Страната на свободата и мечтите. "Ще напрал всичко по необходимия ред да си получим визата. Надявам се да се видим с нашите сънародници в Америка, макар и с други дати", завърши Динев.