Д-р Михайлов: На вчерашния протест имаше мобилизирана агитка на ГЕРБ

Според психиатъра протестиращите с тъпани и гайди са струпани по призив

по статията работи: Кремена Бедерева | 17.06.2013 | 10:29

Той е човек с качества, със способности. Това коментира психиатърът д-р Николай Михайлов в ефира на bTV.

Извънредно много разчитах на него, защото не е патетичен човек, а е съсредоточен върху задачите, върху проблемите.

Това, което виждам в кариерата му, е, че той е лишен от сетиво за политика, смята д-р Михайлов.

Според него хората, които протестират, са доведени до ръба на крайна нетърпимост. Това е нещо много радикално, представлява гражданска емоция, един граждански бунт, който трябва да се разлее.

По думите на д-р Михайлов тези хора не знаят къде се намират. Те са абсолютно некомпетентни политически.

"Версията, че Путин е назначил това лице - Пеевски, е глупава конспиративна идея от т.нар. десни фосили. Това е проста идеологическа оценка. Става дума за глупост", смята д-р Михайлов.

Според психиатъра гражданите са прави да разсъждават прагматически. Техните настроения не са повлияни от изказването на Пламен Орешарски, че нещата ще станат по-зле.

От своя страна писателят Калин Терзийски каза, че управляващите не осъзнават какво мислят протестиращите.

"Вчера протестът беше леко редактиран, имаше мобилизирана агитка на ГЕРБ, един актив с тъпани, гайди, едни постригани люде, бяха струпани по призив. Това означава, че промяната е в ход отново", смята д-р Михайлов. Според него този протест не може да реабилитира ГЕРБ отново във властта. Това не трябва да се случва. Лозунгите описват политически сили, с изключение на ГЕРБ. Това е страхотна грешка и е недопустимо.

По думите на психиатъра Борисов е бенефициент на протестиращите и се надява да бъде печеливш. Това не трябва да се допуска, защото ГЕРБ беше велика патологическа аналогия, подземие, с много дълбоки, отиващи надолу щети.

По думите на Камен Донев пък трябват нови лица, нови личности.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


60 Сани Д 17.06.2013 | 15:03
ГЕРБ пак се излагат като кифладжии с такива опити да се възползват от протестите. Като цяло ако не се бе вслушвал толкова много в Цецко и сцераниите му, Борисов щеше да стигне доста по-далеч, ама не би. Явно наисти се държат здраво един друг с компромати.
59 Ruslana Hristova 17.06.2013 | 14:58
Така е,трябва да се види колко експертно е това правителство,толкова прехвалено,дано да излезе истина и да свършат положителни неща за хората.
58 Бате Рамбо 17.06.2013 | 14:39
Голяма свинщина, голямо нещо. И едните и другите имаха платени измежду тълпата, но май по-скоро тези на гербаджиите надделяха и обърнаха тълпата да вика срещу определени хора. По принцип протеста трябваше да е срещу един човек, а не срещу цялото правителство.
57 Бате Рамбо 17.06.2013 | 14:32
Не ми се иска да сваляме 3 правителство в рамките на няколко месеци, защото по този начин няма да ни вземат на сериозно от ЕС. Нещата са доста притеснителни и трябва вече да се действа и работи за нови реформи, защото сегашните просто не дават никакви резултати. Така че е по-добре Орешарски да остане до октомври поне, докато се стабилизират малко нещата, а после може да си ходи, ако не са доволни хората от него.
56 Margaritka Ilieva 17.06.2013 | 14:11
Много глупава постъпка то ГЕРБ„ не трябва да се политизират протестите,хората си дават сърцето в тях!
55 Батко съссладко 17.06.2013 | 14:11
Обаче протеста беше обърнат тотално от 100 души, които викаха определени неща за Орешарски и цялата тълпа започна да вика същото, без да е имала такова намерение, преди да дойде на протеста.
54 dancho danchev 17.06.2013 | 14:08
Нека се даде шанс на Орешарски да прокара нужните за всички ни реформи, на този етап няма смисъл и той да бъде свален от власт, защото нещата спират до тук, а това вече ще бъде пагубно за всички ни.
53 ваня иванова 17.06.2013 | 14:01
Все пак това правителство е от скоро и трябва да им се даде шанс да покажат как ще работят.
52 ваня иванова 17.06.2013 | 13:57
Протести нека да има, все пак е добре хората да имат позиция и да я отстояват. Не е редно обаче да се яхва протеста и да се появяват разни манипулатори. Определено сега целта на ГЕРБ е да свалят това правителство.
51 Миро Т 17.06.2013 | 13:51
Правителството на Орешарски прави грешки, но до октомври месец може да им се даде шанс да видим какви реформи ще предприемат. Ако ги свалим сега, то ще загубим много милиарди европейски пари, защото Европа няма да ни вземе насериозно с 3 сменени правителство в рамките на няколко месеца.
50 Миро Т 17.06.2013 | 13:41
Ако продължават така да ми идват някои хора с платени плакатчета, то аз на протест няма да ходя. Срещам един и му казвам: „от къде взе този плакат?“ и той ми отговаря: „напечатаха ми го преди малко, но не спомена кой“. Кога най-сетне ще има един реален и обективен протест се питам аз?
49 Батко съссладко 17.06.2013 | 13:36
Разочаровам съм от протеста. Трябваше повече хора да протестират срещу енергийния монопол у нас, както беше и преди. Имаше 50-100 човека които го обърнаха и се викаше срещу правителството. Монополите у нас трябва да бъдат прекършени, а не новата власт.
48 Mitko Lalev 17.06.2013 | 13:28
Долно е наистина, тъй като по този начин се заглушава гласа на народа. На мен ми е жал и за хорицата, които така си продават гласа за без пари.
47 Батко съссладко 17.06.2013 | 13:26
Вчера на протестите имаше много платени хора, между които и агитката на Миньор (Перник), които бяха там с предварително напечатани плакати. Предполагам се досещате кой организира това. Аз лично очаквах да видя един истински протест, а не платен, който да обърне мнението на хората и свали едно правителство дошло преди няма и месец.
46 чичо съби 17.06.2013 | 13:03
Според психиатъра протестиращите с тъпани и гайди са струпани по призив - абсолютно точно и то призив от страна на предишните управляващи в България - хората на Бойко Борисов и това е повече от долно.
45 нелепо съвпадение 17.06.2013 | 12:55
Ооо, да, определено имаше хора на ГЕРБ, че и на Яне Янев на снощните протести...опитваха се на няколко пъти да повличат тълпата след себе си и използваха целият протест за своите собсвени политически цели - най-вече искат свалянето на правителството.
44 Фани Василева 17.06.2013 | 12:54
Един протест като хората не може да се случи у нас, без да го яхне някоя партия. Много жалко за ГЕРБ, които по този начин показват колко са безсилни всъщност.
43 Miroslav Mikov
Този коментар е маркиран като неуместен.
42 Tereza Savova 17.06.2013 | 11:58
Протестите са съвременен начин чрез който народът получава възможност да отстоява позициите си. Но тези позиции не бива да се свеждат само до сметките за ток. Интелигентните хора искат стабилна държава, която упорито да се бори с мафията и корупцията; закони, които да ес спазват. Но масата не разсъждава така и ГЕРБ това идеално ги устройва. ГЕРБ обаче не си даватр сметка че измествайки фокуса на протестите те изглеждат жалки и отчаяни.
41 eye candy 17.06.2013 | 11:56
Който притежава способността да чете между редовете навярно е разбрал че последните протести бяха дирижирани под ръководството на ГЕРБ. Целта им е да компрометират максимално; личността на Пеевски, да насаждат хаос и безредие и това да доведе до падане на новото правителство, да им нови избори и те да се върнат на власт.
40 Vicky Angelova 17.06.2013 | 11:55
ГЕРБ проповядват варварски начин на живот, Чрез такива методи на;агат волята си. Така няма да се стигне до модернизация а до активна деградация, която до известна стеоен е вече факт, Преавилно бе отбелязал д-р Михайлов - суверенът деградира. И подлеци ато ГЕРБ се възползват от това за да манипулират и насаждат хаос.
39 Pavel Liubchev 17.06.2013 | 11:54
БСП и те много си повярваха от самото начало, тръгвайки с такива промени и то в момент, когато ГЕРБ само ги чакат да сбъркат. Цецко се бе подготвил за касиране, ама то не мина, за това само си търсят претекст за нови протести и използват хората да се намърдат отново във властта и да започват с рекетите, покровителстването на монополите и контрабандата. Публична тайна бе кой подпомаше всички тези дейности. Толкова ли сме глупави, че да оставим едни мутри да дирижират нещата в държавата, докато ние тънем ви мизерия плащавме скъп ток, гориво, храни и какво ли още не.
38 Дядо Либен 17.06.2013 | 11:53
Няма такава държава! Тук няма шанс да не се проведе протест и да не се започне с цирковете, организирани от разни платени провокатори, дошли незнайно от къде с автобусите и незнаещи дори за какво се борят. Аман от политици, които не ни оставят дори да си изкажем болката и исканията, а се чудят как да се качат на главите ни и пак да ни използват в машинациите. За съжаление точно това се случи през уикенда благодарение на Борисов и Цветанов. Жалко и за хората, които приемат тези смешни подаяния, без да мисля, че заради такива политици тая държава утре няма да я има.
37 Sasho Hristov 17.06.2013 | 11:50
НФСБ, РЗС и ГЕРБ бяха в стихията си тези дни, яко впрегнали симпатизантите си да подклаждат протестите, че да могат бързо да се организират изборите и Борисов и Цветанов а си оправят бакиите, които и натъкменото от Плевнелиев служебно правителство не можа да оправи. Вчера сред протестиращите ясно се видяха и същите тези фенове, които протестираха пред парламента за връщането на вездесъщия строител на магистрали.
36 Бай Спас 17.06.2013 | 11:47
Новото правителство тръгна ударно с реформите в ДАНС, ГДБОП, МВР и пр, а забрави за исканията на хората от протестите, които касаеха цените на тока, безработицата, монополите в енергийния сектор. Естествено, политическите му опоненти веднага се възползваха от това и впрегнаха платените футболни агитки да протестират там заедно с народа. На протестите яно се чуха по колко са взели и кой ги е организирал.
35 Krasi Leventa 17.06.2013 | 11:46
Орешарски трябва много да внимава от тук насетне, тъй като се видя, че Бойко и компания дебнат като лешояди да стъпи на криво и си търсят само причина да насрочат нови избори. За това изключително негативно впечатление ми направи вчера и това, че определени политически партии се опитаха да политизират протестите, дори имаше и платени протестиращи, които излязоха с обичайните си лозунги.
34 rozalij atanasova 17.06.2013 | 11:43
ГЕРБ вече си изпя песента. Те имаха много възможности да направят нещо за народа, но не го направиха. Не направиха нищо и за цената на тока. Сега се опитват да яхват протеста, но няма смисъл, защото няма да се върнат отново да управляват.
33 Kiko Blajev 17.06.2013 | 11:42
Който беше на протестите е наясно за какво иде реч, такива неща особено си личат. Даже се подочу кой колко е взел, за да бъде там и от кого. Г-н Борисов, не сме чак такива баламурници, че да продължавате да се гаврите така с нас. И онази марионетка на Станишев Орешарски трябва да е напълно наясно, че няма да има никакъв толеранс за управление, което не се вслушва в исканията на хората. Твърде дълго ги оставихме да си разиграват коня в НС и за това я докарахме до тук.
32 visoko naprejenie 17.06.2013 | 11:42
не е добре да се политизират протестите, в крайна сметка така това,което искат хората остава на заден план,защото управляващите се хващат,че всичкия протест е организиран от ГЕРБ и айде, значи не е нужно да се чува думата на хората.
31 pippi longstocking 17.06.2013 | 11:41
Нормално е хората да се вълнуват от цената на тока, но трябва да имат ясна представа и позиция по въпросите за закона, морала, етическото поведение. И понеже повечето нямат, затова са жертва на сериозни манипулации от ГЕРБ, които спокойно можем да определим като царе на задкулисните игри.
30 задънена улица 17.06.2013 | 11:40
Повече от ясно е че имаше агитка на ГЕРБ. Те са в стихията си когато трябва да всяват хаос. Възползват се от породилите се анти настроения към избора на шеф на ДАНС за да извлекат изгода за себе си.
29 diter smallhausen 17.06.2013 | 11:39
Предишния път бе опозицията и онази кривоустата, а сега хората на ГЕРБ и пудела му Яне бяха грижливо извозени от провинцията до тук, за да изкажат "гражданското" си недоволство, а мнозина май въобще не знаеха за какво са дошли. Това са троянските коне, които всъщност опорочават желанието ни да изкажем кратко, точно и ясно какво искаме да се случва в тая държава.
28 Vili Asenova 17.06.2013 | 11:35
Най-парадоксалното от всичко е, че именно тези платени провокатори с тъпаните и гайдите се появиха по всички телевизии с исканията си и казвайки, че те са ГАРАНТ, че всичко, което се случва ще става мирно и тихо няма подобни истории. Поредната провокация от страна на ГЕРБ, която цели да замаже очите, за да може да дойде отново Бойко да си покрие бакиите и да се изгубят следите на милиардите, които прибра.
27 Орнела Мути 17.06.2013 | 11:32
Ей , все ГЕРБ ви виновен !!!
26 Lili Mileva 17.06.2013 | 11:32
Естествено, не се мина и този протест без някоя политическа партия да не го яхне и да не го използва за собствените си кроежи. ГЕРБ и РЗС разиграха поредния цирк и то пред очите на всички ни, омаловажавайки исканията ни, които самията вездесъщ Борисов така и не можа да изпълни, за това и сдаде багажа набързо и се съгласи на избори.
25 emanoil momchev 17.06.2013 | 11:31
В момента имаме нужда от действащо правителство, което да се занимава с реформи във всички сектори и трябва да им дадем шанс това да се случи, а ние като граждани на тази страна можем винаги да се вдигнем на протест, ако видим че нещата не отиват в правилната посока .
24 Lady Garga 17.06.2013 | 11:29
Няма съмнение, че бившите управляващи ще се опитат да саботират чистия граждански протест, но определено ние не бива да се поддаваме на тази манипулация.
23 Raina Knqginq 17.06.2013 | 11:28
Макар и самоинициативно организиран първоначално в социалните мрежи, протеста на хората започна да се превръща в политизиран - най-вече от бившите управляващи и лудия Волен1! Вчера какви циркове правеше не е истина.
22 Milena Gospodinova 17.06.2013 | 11:27
Няма да позволим политически партии като герб, рзс и оня от телевизия скат да ни политизират гражданските протести и да ни използват като маса, само и само да извличат дивиденти за своите си партии. Това е далеч от демократичните процеси в България, към които се стремим! Не ни политизирайте протестите, господа политици от герб.
21 Lady Garga 17.06.2013 | 11:27
Макар и самоинициативно организиран първоначално в социалните мрежи, протеста на хората започна да се превръща в политизиран - най-вече от бившите управляващи и лудия Волен1! Вчера какви циркове правеше не е истина.
20 Lady Garga 17.06.2013 | 11:27
ГЕРБ да се не опитват само да яхват нашия протест, защото на бързо ще ги наврем на кучето в гъз@ ! Да си стоят и да си мълчат тихо в ъгъла, за тях вече няма шанс!
19 crazy fish 17.06.2013 | 11:26
То е ясно, че никой не иска ГЕРБ вече, ама герб явно искат да ни се натискат...
18 Raina Knqginq 17.06.2013 | 11:25
Имат си маниер бе, имат си начин на действие! Както виждаш са се отличили доста! ГЕРБ така обичат!
17 Nina Rosi 17.06.2013 | 11:25
ГЕРБ продължават с набезите си отново да завземат властта, но начинът, по който го правят е изключителнто грозен, тъй като се опитват да политизират един граждански протест с ясни искания, които няма нищо обще с техните мераци. Но какво можем да очакваме от едни мутри, които близо четири години ни рекетираха и успиваха.
16 Mitko Chokov 17.06.2013 | 11:25
Тия гербери защо ни изменят исканията, използвайки протеста? Ние искаме роформи особено в енергетиката, които да доведат до намаляването на цената на тока, а герб какво ни предложиха - далаверки в енергетиката, които пък доведоха до увеличаването на тока и протестите от февруари, нима са го забравили това бившите ни управляващи?
15 Raina Knqginq 17.06.2013 | 11:24
Много грозно, че точно с традициаонна българкса музика и музиканти на които явно е платрно, се опитват отново да спечелят доверито на народа и да се възпозлват от генва му! БОКО пак си действа мутренски!!
14 Lady Garga 17.06.2013 | 11:23
"Вчера протестът беше леко редактиран, имаше мобилизирана агитка на ГЕРБ, един актив с тъпани, гайди, едни постригани люде, бяха струпани по призив. Това означава, че промяната е в ход отново", смята д-р Михайлов. Според него този протест не може да реабилитира ГЕРБ отново във властта. Това не трябва да се случва. Лозунгите описват политически сили, с изключение на ГЕРБ. Това е страхотна грешка и е недопустимо."- Няма как да се случи, хората са отвратени от ГЕРБ, не случайно ги свалиха един път!!
13 Djoni Penkov 17.06.2013 | 11:23
Малоумна история, какво да ви кажа - снощи нали бях на площада...хора да герб се опитваха да превземат протести...толкова грозна картинка беше и то с някави си там измислени фенове на футбола, агитки, дето искаха да агресират и да създават още по-голямо напрежение. Сега повече от всичко трябв да се запази това правителство и да се направят нужните реформи.
12 crazy fish 17.06.2013 | 11:22
Това, че протестираме срещу настоящето правителство, не значи, че искаме отново ГЕРБ!!
11 Raina Knqginq 17.06.2013 | 11:22
Как може бе! Вчера и Болен се довлече да крещи насреща, някакви платени агитки на ГЕРБ дойдоха, стана мазало!! Това е граждански протест, ГЕРБ да не се опитват да политизрат или яхват протеста ни!!
10 Todor Varbanov 17.06.2013 | 11:20
Тези пичове на протеста снощи, дето бяха с тъпаните и гайдите, си бяха хора на гербаджиите. Толкова много им личеше, пък и хората говореха за това. Да не говорим, че и на СКАТ имаше някакви младежи и на РЗС - това от граждански протест се превръща в политически. ГЕРБ, дето ни увеличиха тока - никога повече във властта!
9 Lady Garga 17.06.2013 | 11:20
Най-тъпото е, че и вчера на протеста имаше платени агитки на ГЕРБ, футболни фенове, които всяваха смут и напрежение! Отново!! До кога гербавите ще се опитват да издевателстват над нас с подобни силови методи и как може от един самоинициативно организиран протест, отново някаква долна политическа партия да се възползва и да го обяздва!!
8 Стефан Ангелов 17.06.2013 | 11:18
Все още ми е трудно да повярвам, че имаше мобилизация снощи на хора на герб, но така или иначе го видях с очите си, а те никога не са ме лъгали. Толкова жалко се подменя протеста на хората, че не знам какво ще се случва от тук насетне.
7 Gladin Menata 17.06.2013 | 11:15
Подкрепа за Орешарски и всички нужни реформи, долу герберите, които ни докараха до това дередже! След правилните реформи на това правителство, ще паднат и цените на тока! Това искахме снощи на протеста, а герб и яне янев се опитват всячески да го опорочат и да го обърнат към сваляне на правителството! Искаме си реформите, не искам ново правителство!!! Подчертавам дебело!
6 Silvi Milenova 17.06.2013 | 11:15
аз не мога да си обясня как разбират,че някой е от някоя партия, то е ясно, че ще има такива,ама всички се изгадиха някакви разбирачи и подобни статии изобщо не са в полза на протестиращите,истинските хора,които са там за да подкрепят исканията си биват загърбени,защото по цял ден се говори как били организирани от герб/дсб и прочие...
5 rosen bosev 17.06.2013 | 11:14
Крайно време е герб да напуснат нашия протест, защото аз не искам те да извличат дивиденти от това, че ние протестираме и искаме промяна. Върщането на ГЕРБ ще бъде пагубно за БЪлгария и ние като народ не трябва да допускаме това да се случи. Снощи също бях на протестите и трябва да ви кажа, че всичко беше толкова нагласено.
4 Оперен Певец 17.06.2013 | 11:12
Това от граждански протест, се превърна в протест на герб, което опорочава събитието. От толкова много хора чух, че от тях е тръгнала фейсбук групата срещу пеевски. И какво той си подаде оставката, а протесите продължиха. Аз искам да има реформи в енергетиката, съдебната система, не искам нови избори и служебно правителство преди това, което да им прикрие далаверите....
3 Ivan Mitev 17.06.2013 | 11:11
Защо политическа партия герб политизира протестите ни пред министерски съвет? Снощи ходих с цялото си семейство да протестираме за реформи, а не за сваляне на правителството, а хората на герб трябват всичко възможно да извкелат дивиденти от това. Имаше и поставени лице на Яне Янев, Валери Симеонов, които ги устройват само нови избори.
2 Георги Гошев 17.06.2013 | 11:08
Трябва да ви кажа, че вчера бях на протеста и толкова много да си личи, че е организиран от хората на ГЕРБ, че няма и повече накъде. Някакви агитки на Миньор ли на кого бяха, под строй от някакъв техен лидер ругаят по всички партии, без по герб. Това на каква мисъл ви навежда? До кога партия като герб ще политизира нашите граждански протести!!!!
1 Ангел Добромиров 17.06.2013 | 10:36
Не е вярно,никой вече не иска и Герб,стига са дрънкали глупости,бях на протеста и нямаше такова нещо!

ТВ програма

Кино

  • Сега Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:40 Бразди /п/
  • 04:15 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 04:45 Хрусковците анимационен филм /п/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.32...
  • Сега "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 06:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.