Интер и Манчестър Юнайтед са поредните 1/4 финалисти в Шампионската лига

Еврошампионите сломиха съпротивата на Байерн, а Юнайтед се справи с Марсилия у дома

по статията работи: Краси Киров | 15.03.2011 | 23:45

Отборите на Манчестър Юнайтед и Интер са поредните ¼ финалисти в Шампионската лига. В днешните срещи Манчестър Юнайтед се наложи с 2:1 над тима на Олимпик Марсилия на "Олд Трафорд" и след 0:0 във Франция продължава напред в турнира.

В най-интересният сблъсък в ¼ финалите Интер успя да сътвори истински обрат срещу тима на Байерн в неговата крепост "Алианц Арена" и го победи с 3:2. Така еврошампионите се класират напред в турнира с общ резултат 3:3 и повече вкарани голове на чужд терен.

 

Манчестър Юнайтед – Олимпик Марсилия 2:1

Сър Алекс отново не включи Димитър Бербатов в титулярния състав. "Червените дяволи" разчитаха на Уейн Рууни и Хавиер Ернандес в нападение. Неманя Видич не успя да се възстанови за мача и в защита си партнираха Крис Смолинг и Уес Браун. Дидие Дешам пък заложи на Жиняк и Реми в предни позиции. Преди началото на двубоя имаше едноминутно мълчание в памет на жертвите от земетресението в Япония.

Срещата започна перфектно за домакините и феновете на "Олд Трафорд", като Юнайтед откри резултата още в 5-та минута. Защитата на Марсилия пропусна Уейн Рууни, който получи добра топка в наказателното поле и с хубав пас намери на два метра пред вратата Хавиер Ернандес, и за мексиканеца бе лесно да отбележи.

Гостите от Марсилия имаха шанс за бърз отговор в 9-та минута, когато Жиняк бе оставен сам на добра позиция. Нападателят получи топката на границата на наказателното поле, но стреля безобразно в аут. Постепенно Юнайтед упражни натиск. В 23-та минута удар на Чичарито мина покрай вратата на Манданда. В последните минути на полувремето гостите получиха няколко много добри възможности, които бяха пропиляни.

В 36-та минута Диавара стреля от близо с глава, но не уцели вратата. Три минути по-късно удар на Шейру бе избит от Ван дер Саар. Юнайтед отвърна с опасен шут на Рууни в ответната атака. Последния шанс за гостите бе пред Реми, който получи топката на изгодна позиция след като защитник на Юнайтед не успя добре да я изчисти. Ударът на французина обаче мина на сантиметри над напречната греда.

Второто полувреме започна по-спокойно, но Юнайтед в лицето на Рууни имаше първата добра възможност. Нападателят нахлу в наказателното поле, но в последния момент удара му бе блокиран от защитник. Марсилия пробва да стигне до голова ситуация с центрирания в наказателното поле, които не затрудняваха вратаря Ван дер Саар, но защитата на Юнайтед не бе от най-сигурните.

В 70-та минута сър Алекс направи и третата си последна смяна след като принудително излязоха О'Шей и влезлия на негово място Рафаел. Нани също така напусна за сметка на Антонио Валенсия. Еквадорецът се включи добре. В 74-та минута гостите записаха поредния си пропуск след като Реми нахлу в наказателното поле и подаде на Шейру, чийто удар бе слаб и уловен от Ван дер Саар.

В ответната атака Манчестър Юнайтед реши всичко в своя полза с втория гол на Чичарито. Райън Гигс бе изведен отдясно на атака на Манчестър. Уелсецът с успореден пас намери перфектно Хавиер Ернандес, който отново бе оставен сам и без проблеми реализира втория си гол.

В 82-та минута Уес Браун отклони топката в собствената си врата след центриране от корнер и върна шансовете на Марсилия. Французите се опитаха да натиснат съперника си, но футболистите на Юнайтед се бранеха добре и успяха да изнесат топката от тяхната половина.

Така Манчестър Юнайтед се класира за ¼ финалите на Шампионската лига и ще чака жребия в петък за да научи своя съперник в следващата фаза на турнира.

 

Байерн – Интер 2:3

Двата тима предложиха истинско зрелище за любителите на футбола изпълнено с драми и обрати до последните секунди. В герой за Интер се превърна Горан Пандев, който изпрати "нерадзурите" в следващата фаза с гол две минути преди края на мача.

Еврошампионите откриха резултата в началото на мача, но Байерн успя да обърне до края на полувремето и с добрата си игра изглеждаше сигурен победител. През втората част с много борба Интер успя да отбележи два гола за да стигне до крайния успех две минути преди края.

Леонардо заложи на Пандев и Ето'о в предни позиции за еврошампионите. Ван Гаал не изневери на състава като пусна Марио Гомес най-отпред подпомаган от Робен, Рибери и Мюлер. Преди началото на двубоя имаше едноминутно мълчание в памет на жертвите от земетресението в Япония.

Интер трябваше да връща един гол и нанесе своя удар още в 4-та минута. Горан Пандев изведе Самуел Ето'о зад отбраната на Байерн и камерунецът с плътен шут прокара топката покрай вратаря. Защитата на "баварците" протестираше заради съмнения за засада на камерунеца. Байерн опита натиск и с постепенни атаки затрудняваше защитата на "нерадзурите".

В 22-та минута Ариен Робен развинти Киву по десния фланг и стреля към вратата. Жулио Сезар сбърка фатално като изпусна топката и тя попадна в Марио Гомес, който с гръб към вратата успя да вкара топката в мрежата. Това бе втора голяма грешка за бразилския вратар, който сбърка по същия начин в първия двубой в последната минута. Тогава след изстрел на Робен и не добра намеса на Сезар, отново Гомес бе на точното място да отбележи единствения гол на "Сан Сиро".

В 26-та минута Сезар се намеси много добре при удар на Марио Гомес от малък ъгъл, като изби топката в корнер. Пет минути по-късно Байерн направи голяма стъпка към ¼ финалите. При една атака Робен пробва пас в наказателното поле и топката бе отбита от Тиаго Мота погрешно към Томас Мюлер, който без проблеми прехвърли вратаря за 2:1.

След този гол доминацията на "баварците" бе пълна, като само добрите намеси на вратаря спасиха Интер от нови голове. В 35-та минута Франк Рибери можеше да реши всичко, като излезе сам срещу Сезар, но вратаря успя да избие удара на французина. Пет минути по-късно късмета спаси Интер, след като Ранокиа изби топката от голлинията в гредата отново след удар на Гомес и рикошет. Две минути преди края на полувремето и Робен от малък ъгъл не уцели вратата като топката попадна в холандеца отново след лоша игра на защитата.

Второто полувреме започна по-спокойно като "баварците" постепенно се отдръпнаха и дебнеха на контра атаки своите съперници. Леонардо пусна в игра младока Коутиньо на мястото на Станкович. При една контра отново се наложи Сезар да показва рефлекс след удар на Марио Гомес.

В ответната атака в 63-та минута обаче Интер успя да изравни. Ето'о върна топката пред наказателното поле към Уесли Снайдер, който с прекрасен удар по земя затрудни максимално вратаря Крафт и топката влезе в неговата мрежа.

Интер пропусна да поведе в резултата след като Ранокия от близо среля с глава право в защитник. Малко по-късно и Горан Пандев се освободи на добра позиция за стрелба, но ударът му мина над вратата.

Уесли Снайдер можеше да стане героя за своя тим като пробва далечни удари, които бяха неточни. Така се стигна до 88-та минута, когато Самуел Ето'о се разходи в наказателното поле на Байерн и намер Пандев, който разтреля вратаря за 3:2.

Така Интер се класира за ¼ финалите, където ще очаква своя съперник след жребия в петък.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


1 Sandro Nesta 16.03.2011 | 10:02
А дали каските не се оказаха най-големите идиоти на света? Интер ги излъга точно както през 2007 година Милан, само дето тогава росонерите не им дадоха и едно положение, а сега Байерн трябваше да водят поне 4:1 на полувремето, обаче успяха по някакъв начин да се осерат. Някои неща са безценни - за другите ...

ТВ програма

Кино

  • Сега Натисни F1 образователна поредица...
  • 15:30 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • Сега "Бараж" - сериал, еп.79
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • 22:30 "Dancing Stars Extra" - зад...
  • Сега "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" - телевизионна игра
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Шеф под прикритие" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.