Лудогорец - Реал Мадрид: Цяла България чака този мач

Българският шампион ще премери сили с краля на Европа

по статията работи: iNews.bg | 01.10.2014 | 08:07

Тази вечер българският шампион Лудогорец посреща европейския властелин Реал Мадрид на Националния стадион "Васил Левски” в София в мач от втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Началният час на двубоя е традиционният за турнира - 21:45.

"Орлите” вече вкусиха от зрелището, наречено "Шампионска лига” в първия си мач от групите срещу друг европейски колос - Ливърпул. Нещо повече - разградчани с нищо не отстъпиха на многомилионната селекция на англичаните и заслужаваха да си тръгнат поне с точка от "Анфийлд.”

След този обещаващ дебют, сега е време за първото домакинство на Лудогорец. Както и се очакваше, еуфорията около предстоящия мач заля страната като лавина и малкото останали за свободна продажба билети бяха разграбени от феновете.

Логично, при пристигането на "белия балет” на летище София се образува стълпотворение от фенове, които искаха да видят отблизо любимците си. За тяхно съжаление и още повече на чакащите ги многобройни журналисти Кристиано Роналдо и компания само любезно им помахаха, преди да се качат в автобуса си на път за хотела.

Любопитен факт преди мача е, че Реал Мадрид няма да играе в титулярния си бял екип, а за първи път през този сезон звездите на Карло Анчелоти ще облекат т.нар. драконов екип, който е изцяло в черно, с воден знак на фланелката, изобразяващ дракон.

Пред двамата наставници не стоят сериозни кадрови проблеми и те ще могат да разчитат на най-добрите си футболисти. Реал пристигна в България с всичките си звезди, а Карло Анчелоти обяви, че пусне на терена всичките си титуляри. Под въпрос за двубоя е единствено Пепе, който страда от разтежение. За "орлите" пък в игра се завръща титулярния страж Владислав Стоянов, който изтърпя наказанието си.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели, че никой в отбора не се притеснява от страховития съперник, който през миналия сезон спечели рекордната си десета титла в турнира.

"Аз съм треньор на Лудогорец и мога да кажа, че съм горд от това, че приемаме отбора на Реал Мадрид в България.

Много добре знаете какъв е бюджетът и колко струват футболистите на Реал Мадрид. Това е един галактически отбор. За нас ще бъде въпрос на чест да излезем срещу най-големия отбор в света.

Разликата в класите е много голяма, но нашите футболисти са подготвени и ще играят така както могат, а резултатът ще го видим накрая.

Съвсем отговорно и честно ви заявявам, че не се притесняваме от Реал Мадрид. Пак казвам, че за нас е чест да играем срещу тези футболисти, но няма от какво да се притесняваме”, каза Дерменджиев на пресконференцията преди мача.

Колегата му в Реал Мадрид Карло Анчелоти показа уважение към съперника, заявявайки че няма скромни отбори и всеки се стреми за победа. Той добави, че е бил впечатлен от българския шампион докато е наблюдавал срещата с Ливърпул.

"Знаем колко е трудно да играем срещу такива отбори, които се борят. Лудогорец игра силно срещу Ливърпул. За нас не съществуват скромни отбори. Лудогорец има силни индивидуалности и приятен стил на игра. Очаквам да срещнем същия отбор, който игра срещу Ливърпул. Ние ще опитаме да играем най-добрия си футбол.

Това, което Лудогорец показа срещу Ливърпул, е чудесно. Представи се отлично на контраатака. Ще играем с всички титуляри, с най-доброто, с което разполагаме.

На старта на всеки сезон в Шампионската лига има огромно напрежение. Хората имат големи очаквания. Краят на всички турнири е прекалено далеч. Ще опитаме да спечелим в два поредни сезона Шампионската лига, но никой не го е правил до момента", каза Карло Анчелоти.

Италианецът бе категоричен, че победата над Лудогорец е задължителна: Много е важно да спечелим първите два мача в турнира, за да бъдем в добра позиция".

Накрая Анчелоти се изказа изключително ласкаво за голямата звезда на отбора и световния футбол Кристиано Роналдо, обявявайки, че португалецът е най-добрият играч, с който някога е работил. "Кристиано Роналдо е най-добрият, на който съм бил треньор. Не искам да обиждам другите футболисти, но той е номер 1”.

Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов, Кайсара. А. Александров, Моци, Минев, Дяков, Анисе, М. Александров, Марселиньо, Абало, Безяк,

Реал Мадрид: Касияс, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Кроос, Хамес Родригес, Бейл, Роналдо, Бензема

Факти преди мача:

Лудогорец

Владислав Стоянов се завръща в състава на Лудогорец, след като изтърпя наказанието си от един мач за червения картон, който си изкара в 120’ на двубоя срещу Стяуа. В мача срещу Ливърпул Милан Борян пазеше на вратата на българския шампион, привлечен едва няколко дни по-рано.

През уикенда Лудогорец записа слабо първо полувреме срещу Левски, падаше с 3:1, а Жуниор Кайсара си изкара червен картон. Вандерсон върна шампионите в мача, но все пак отборът загуби и падна надолу в класирането.

Лудогорец има спечелени едва 9 от 19 мача през настоящия сезон.

Марселиньо откри головата си сметка за Лудогорец при победата с 4:1 над Литекс, записвайки 25-ото си попадение за шампионите (1-о място в ранглистата, заедно с Иван Стоянов).

Лудогорец започна защитата на Купата на България с 5:1 над Ботев Враца три дни след победата над Литекс. Жуниор Кишада отбеляза два пъти.

Лудогорец вече смени старши-треньора си за този сезон, след като Стойчо Стоев беше уволнен след равенството 0:0 срещу Партизан. На негово място беше поставен директорът на юношеската школа Георги Дерменджиев.

Реал Мадрид

Лука Модрич отбеляза първия си гол за Реал през сезона срещу Виляреал при победата с 2:0 през уикенда.

Кристиано Роналдо е отбелязал поне веднъж във всеки от последните 6 двубоя, вкарвайки общо 10. Той има 68 попадения в Шампионска лига – на три от легендата и лидер във вечната класация в турнира Раул Гонсалес.

Карим Бензема вкара за 5:1 срещу Базел, което се оказа гол №1000 за Реал Мадрид в турнирите на УЕФА. Мигел Муньос бележи първия през септември 1955.

Кейлор Навас записа дебют срещу Елче в мач, в който Роналдо вкара 4 попадения. Очаква се костариканецът да запише дебют и в Шампионска лига.

Роналдо има отбелязани 22 хеттрика в кариерата си в Реал Мадрид, като на 3 пъти бележи по 4 попадения. Последният му хеттрик беше на 20-и септември срещу Депортиво Ла Коруня.

Кристиано Роналдо е 3-и в клубната ранглиста по голове в Ла Лига със 187 попадения. Той изостава от Алфредо Ди Стефано (218) и Раул (228).

Гарет Бейл почна да намира формата си, като срещу Елче той изравни за 1:1, вкарвайки гол №3000 за Реал в Ла лига.

Европейският шампион има 20 гола в последните си 4 мача, 8 от които дойдоха от краката на Кристиано Роналдо.

Всичко за двубоя Лудогорец - Реал Мадрид можете да видите на ТОЗИ ЛИНК>>


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • 18:30 Още от деня коментарно предаване
  • 19:00 Последният печели...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:45 Спортни новини
  • 21:00 Панорама с Бойко Василев
  • Сега Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • 22:30 "Dancing Stars Extra" - зад...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • Сега "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Шеф под прикритие" (нов сезон) -...
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.