В страшен скандал се забърка кметицата на Козлодуй Маринела Николова

Одит на Сметната палата доказа, че шармантната дама е похарчила над 50 000 лева общински пари за разкрасителни процедури, пластични операции, козметика, бельо, бижута, хотели и ресторанти

по статията работи: iNews.bg | 22.08.2024 | 09:59
В страшен скандал се забърка кметицата на Козлодуй Маринела Николова

В страшен скандал се забърка кметицата на Козлодуй Маринела Николова, пише Хот арена.

Одит на Сметната палата доказа, че шармантната дама е похарчила над 50 000 лева общински пари за разкрасителни процедури, пластични операции, козметика, бельо, бижута, хотели и ресторанти. Николова дори си плащала шезлонга на морето и пазарувала от зоомагазините лакомства за домашния си любимец с общински средства.

Случаят си е за прокуратурата. Да, ама не, както казваше големият Петко Бочаров. Държавното обвинение мълчи сякаш нямаме злоупотреба в особено големи размери, а благотворителна акция за детска болница. Източници на "Галерия" от дунавския град твърдят, че Николова май е сключила споразумение с прокуратурата да не я закача. Сериозната сума тя е възстановила до стотинка с лични средства. Дали това я оправдава за стореното, е юридически въпрос.

Ето какво пише в доклада на Сметната палата:

76 008,54 лв. от бюджета на общината са заплатени без първични счетоводни документи. От тях 50 383,33 лв. не са свързани с дейността и функциите на общинската администрация. Парите са похарчени за:

дрехи, бельо, обувки – 16 776,99 лв.

медицински услуги от "Белисимо клиник" – 10 420,00 лв.;

гостилници, ресторанти, кафе-аперитиви, кафе-сладкарници, снек-бар и др. – 8181,52 лв.;

ваучери за дрехи – 1800,00 лв.;

стоки от зоомагазини – 3065,56 лв.; парфюмерия и козметика – 2336,45 лв.;

медицинска козметика, лекарства, инхалатор и други от аптеки – 783,06 лв.;

стоки за бита от магазин "Джъмбо" – 2271,95 лв.;

телевизори, хладилна витрина и фризер – 4076,90 лв.;

чадъри и шезлонги – 60,00 лв.;

сребро проба 925 – 250,00 лв.;

домашна избелваща система PURE с LED лампа – 150,00 лв.;

учебници по медицина и друга литература от книжарници – 210,90 лв.

За други 65 358,06 лв. от общинските средства не са издадени фактури от доставчиците на стоки и услуги, а само касови бележки/фискални бонове. От тях 4733,83 лв. са изплатени по нелегализирани фискални бонове.

По разписки за прием на паричен превод са заплатени 860,92 лв. без първичен счетоводен документ - фактура.

По фактури без приложени към тях фискални бонове са извършени разходи за 3174,35 лв.

От касата са дадени 4177,21 лв. по фактури, които са издадени на физически лица, а не на името на общината.

Изплатени са 2438,00 лв. за нощувки, без да са издадени заповеди за командировка от кмета.

От Сметната палата констатират, че незаконосъобразното и нецелесъобразното извършване на посочените разходи е довело до увеличаването на отчетените разходи за 2021 г. с 50 383,33 лв. - всичко това за сметка на финансирането на дейностите и функциите на общината.

От кмета не са спазени принципите за добро финансово управление и за законосъобразно разходване на средствата по бюджета на Общината за 2021 г., в резултат на което не са спазени изискванията на счетоводното и данъчното законодателство, констатират от Сметната палата.

Коя е тази дама, която така обича живота и харчи с широки пръсти (чужди пари) за него? В Козлодуй хората я знаят като дългогодишна шефка на Бюрото по труда. Тук завързва множество контакти, прави впечатление с комуникативните си способности. Лично Бойко Борисов си харесал Николова за кметица! Тя пък му се отблагодарява, като на всяко възможно събитие се снима с него и го цитира в социалните мрежи като мисъл на Паолу Коелю. Парадирала, че е близка с лидера на ГЕРБ, сподели източникът на "Галерия".  За да поддържа сериозен кметски имидж едва наскоро госпожата завършва "Счетоводство и контрол" в Свищовския университет. Няма лошо, висшето училище е дало дипломи на много "закъснели" студенти.

Маринела е омъжена за местния бизнесмен Николай Николов. Преди няколко години и той се замеси в скандал и дори бе арестуван от полицията. Бащата на Николов прави лека катастрофа в Козлодуй. Няма ранени, а щетите са за жълти стотинки. Идва полиция. Но ядосаният мъж на кметицата иска да се саморазправя с другия участник в инцидента. Подскача и на полицаите: "Вие знаете ли кой съм аз?". Затова го закопчават с белезници и го карат в районното.

Дамата се изложи със злоупотребата с общински средства, но много хора пак биха гласували за нея. Местните казват, че е направила много за градчето, Обича културните и спортни прояви и често организира подобни събития. Но най-голямото щастие в живота й е дъщеря й Глория! Госпожица вече е на 24 години и е огромна гордост за майка си. Заради щерката посрамената Николова най-много се притеснила - какво ще кажат хората, нямали да й  подхвърлят обидни думи. Иначе двете са не само майка и дъщеря, но и приятелки.

Двете  често ходят по екскурзии. Любимо местенце им е Пуерто де ла Круз на Канарските острови. Но не само! Кметицата отмаря и в столицата на греха Лас Вегас.

Николова обожава родния фолклор. Често се снима в народни носии. Фенка е на козметичните процедури, защото вярва, че истинската жена винаги трябва да изглежда млада. Но не всичко е цветя и рози. Преди няколко месеца получава внезапни болки. Взема си болнични, служителите в общината се чудят какво става. Оказва се тежка херния, която се нуждае от спешна операция. Градоначалничката избира плевенска клиника. Операцията минава успешно и тя се възстановява. А във фейсбук благодари на всички от медицинския екип, който се е погрижил за нея - доктори, медицински сестри и санитари.

Подържа форма, като посещава фитнес в родния си град. След това си позволява и по някоя мелбичка в популярно местно заведение. "Щом съм изгорила няколко калории във фитнеса, мога да си го позволя", казвала пред близки и колеги. Гордее се с добрите деца на родния си град. Често публикува в социалните мрежи снимки на отличници или даровити младежи, които са се отличили на конкурси и олимпиади.

Срещу Маринела Николова от години валят  сигнали в прокуратурата от тукашни общински  съветници, но те потъваха в спецпрокуратура, където колеше и бесеше убития Мартин Божанов-Нотариуса. Вече го няма, няма я и спецпрокуратурата. Някой ще разследва ли изобщо тази жена, която злоупотреби с обществени средства, питат се много хора в Козлодуй. Отговорът се чака от компетентните органи.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега По света и у нас
  • 23:25 Последовател тв филм /5, последен...
  • 00:20 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 00:50 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:25 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:25 Бразди /избрани моменти/п/
  • 03:55 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 04:40 Ранчо "Седмица пика" тв филм /п/
  • Сега Премиера: "Шанс за изкупление" -...
  • 00:30 "Трима братя, три сестри" -...
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:40 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 06:00 "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • Сега "Полицаите от края на града" -...
  • 23:30 "Хъдсън и Рекс" - сериал, сезон 3
  • 00:30 "Станция Берлин" - сериал, сезон 3
  • 01:30 "Пожарникарите от Чикаго" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:10 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 05:20 "Пресечна точка" - публицистично...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.