Жълт код за опасно горещо време е обявен на територията на цялата страна у нас. Предупрежденията са за температури надхвърлящи 35 градуса. От НИМХ съветват да се избягва излагането на пряката слънчева светлина заради възможността от възникването на здравословни порблеми при възрастните хора, хората със заболявания и при децата. 

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, привечер над западната половина от страната - купесто-дъждовна облачност и до полунощ на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Главно в Северозападна България има условия и за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток, но вечерта в Северозападна България ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 32°.

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите в западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°, на 2000 – метра около 20°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 30°-33°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.