Атрисата Диана Димитрова се яви в Софийски районен съд на поредното заседание по делото, заведено от  Юлиан Вергов за обида. Актьорът отново не се яви в съдебна зала, като бе представляван от своя адвокат Ина Лулчева.

Юлиан Вергов съди актрисата за обида заради неин статус в социалната мрежа Фейсбук.

"Аз тази публикация не съм я писала в моя личен Фейсбук профил. Мисля, че съм съвременен човек и правя разлика между ФБ профил, страница, група и събитие. Този статус е написан в моята ФБ страница. Кратката предистория за всичко това е много важна и тя е, че на 28 ноември 2022 г. споделих в моята официална ФБ страница 4 снимки, на които се вижда, че върху мен е упражнено насилие. Мотивацията ми да ги споделя е да предпазя други жени от мълчание. Исках да ги предупредя да не допускат моята грешка. Споделянето на тази дълго пазена тайна беше неразбираемо за някои хора, защото бяха минали повече от 5 години. Мисля, че за насилието няма давност. Публикацията имаше огромен обществен отзвук и прокуратурата се самосезира", разказа пред съда Диана.

"От bTV направиха репортаж по темата, без да казвам имена. Видях, че след излъчването му, имах изтрито съобщение по Вайбър от Юлиан Вергов. Заради това дадох показания в полицията и направих скриншот на изтритото съобщение, като тогава съобщих, че лицето, упражнило насилие върху мен, е Юлиан Вергов", каза актрисата.

"Освен професионални и приятелски отношения с Вергов имах и интимни отношения. В този период той беше разделен с майката на дъщеря си, както я наричаше. Не познавам госпожата и никога не съм контактувала с нея. С дъщеря си ме запозна лично, когато я водеше на терен – на снимки. Нашите отношения не бяха тайна за никого. Ние имаме и снимки от публични събития. Дъщеря му ми е споделяла почти всичко, което й се случва в училище и междучасията, както и неща, които мен лично ме обезпокоиха", разказа актрисата.