Лунен календар от 1 до 10 септември по дни: Какво е подходящо да вършим, а какво - не

Вижте и кои са подхадящите дати за покупки

по статията работи: iNews | 31.08.2024 | 10:20
Повече за:

Новият месец ще отвори пореден коридор на затъмненията: Още на 18 септември 2024 г.ще настъпи частично лунно затъмнение, а следващото – слънчево, ще очакваме на 2 октомври 2024 г. Това означава, че Септември 2024 г.ще бъде кармично важен период от годината, когато ще се случат събития, необходими за промяна и развитие.

За важни планове периодите в близост до затъмненията не винаги са подходящи, но по-често говорим за няколко дни преди и след тях, когато емоциите са особено нестабилни и е по-вероятно да вземете лошо решение или да направите грешка, която ще бъде трудно да се поправи.

По принцип в дните на затъмненията можете да вършите обичайните си дела и всичко, което не е съдбоносно (сватби, операции, откриване на фирми, подписване на важни документи и т. н.) Също така е по-добре да не вземате важни решения и да не се отдавате на грандиозни планове.

В много случаи обаче този септември ще бъде по-подходящ от предишния месец август: Меркурий набира прилична скорост, така че можете спокойно да правите покупки или да подписвте договори. Основните ежедневни дейности и най-добрите дни за тях са изброени в тази статия.

Магическото време на месеца: Новолунието ще настъпи на 3 септември в 04:55, но вълшебството на 1-ия лунен ден ще продължи само около 45 минути – до 05:39. Тези данни са предназначени за лятното часово време на Европа. Ако живеете в различна часова зона, магическият часовник трябва да се гледа според лунния календар на вашия район, тъй като продължителността на 1-ия лунен ден не винаги е еднаква за различните територии.

Новолунието в знака Дева ви призовава да обърнете внимание на здравето, ежедневните навици и рутина. Това ще бъде важен месец, в който можете да организирате много сфери наживота си и да започнете да се подготвяте за по-хладния сезон.

1 септември, неделя. 27-ми, 28-ми лунен ден от 02:58. Лунен Знак: Лъв

Хармонична Луна: до 15: 35.

Плюсове на деня: възможност за намиране на нови познанства и показване на най-добрата си страна; добра работа на въображението, творчески идеи.

Минуси на деня: неприятни стресови изненади; електрически проблеми; леки наранявания.

Астросъбитие: Уран става ретрограден в 18:17. Ретроградността на висшите планети не оказва сериозно влияние върху ежедневните дела, а Уран е ретрограден за около 5 месеца в годината. Смята се, че е добре да използвате това време, за да проверите старите си иновативни идеи и да се върнете към тях.

Добър ден за почивка и забавление, удоволствия и общуване. Луната в Лъв може да ви направи по-смели, ако искате да се докажете, да покажете талантите си, да направите реклама. Можете да отправяте молби до началниците си. Например, ако е почивен ден, то поне в писмена форма. Добре е да се запознаете с нови хора. Вечерта може да донесе изненади, така че е по-добре да планирате началото на нещата преди 15:35.

Не се препоръчва: да се занимавате със сериозни финансови въпроси, включително вземане/заемане, инвестиране, подписване на финансови документи, завещания; преместване; критика на началници и власти.

Пазаруване: пазаруването сутринта е приемливо, включително онлайн. Добре е да купувате дрехи, обувки, бижута, както и различни продукти, които ще демонстрират вашия статус и вкус. След 15:35 обаче има риск от непердвидени разходи или неуспешни покупки, така че пазарувайте преди 15: 35! Не купувайте ценни книжа.

Характеристики на деня: статичен Уран.

2 септември, понеделник. 28-и- 29-и лунен ден от 04:20. Лунен Знак: Лъв, ДЕВА от 06:48

Луна без курс от 03:25 до 06: 47

Хармонична Луна: от 02:50 до 03: 25.

Плюсове на деня: обобщаване, анализ на миналия опит, отърване от боклука.

Минуси на деня: липса на енергия.

Астросъбитие: Плутон се връща отново в знака Козирог в 02: 59. Това ще бъде последното завръщане в този цикъл до 20 ноември 2024 г., след което Плутон най-накрая ще се сбогува с Козирог и ще влезе във Водолей за около 20 години. Това астросъбитие е важно за глобалните глобални събития, промените в съзнанието и мисленето, новите изобретения и изместването на посоката на развитие като цяло. Всички тези промени не се случват за 1 ден, много неща вече се променят пред очите ни, но през всичките 20 години Плутон бавно, но сигурно ще подчертае важни трансформации и промени в транзита си.

Първият работен ден на тази есен не обещава да бъде особено успешен: Луната наближава новолунието, нямате достатъчно енергия. За мнозина този ден може да не се окаже твърде радостен, освен това приближаването на напрегнатия аспект на Марс и Нептун може да засили конфликта въз основа на недоразумения. Да започнете нещо важно и отговорно днес определено не си струва! Днес е добре да извършите генерално почистване и да изхвърлите всичко излишно.

Не се препоръчва: да започнете каквито и да е важни неща, особено тези, които изискват вдъхновение или много енергия; отидете на пътувания (особено с воден транспорт); кастрирайте животни; направете домашни консерви.

Пазаруване: лошо време за посещение на магазини, по-добре е да извършите одит на приходите/разходите си за последния месец в този ден.

Характеристики на деня: слаба Луна от 03:00, статичен Уран.

3 септември, вторник. 29-и, 1-ви лунен ден от 04:55, 2-ри лунен ден от 05:39. Лунен Знак: ДЕВА

НОВОЛУНИЕ в 04:55 

Хармонична Луна: от 22: 55.

Плюсове на деня: възможност да се отпуснете и да се настроите за новия лунен месец, да си пожелаете нещо и да помислите за следващите стъпки в спокойна атмосфера.

Минуси на деня: загуби и недоразумения, които могат да доведат до грешни действия.

Напрегнат транзит: Марс в квадрат с Нептун в 07:09. Това е аспект, който замъглява целите и правилната ни посока, така че по това време по-добре да не вземате важни решения и да не започвате нови неща. Този транзит е като буря преди пътуване, когато е по-добре да изчакате лошото време, отколкото да страдат по пътя.

Новолунието в знака Дева отваря нов лунен месец, който подчертава темите за ред, дисциплина, навици и здраве. След спокойните летни месеци идва време за работа, а и по-голямо внимание към здравето ви. Месецът предлага да подредите мислите и делата си, да разставите всичко по местата им.

Това новолуние като цяло ще бъде доста напрегнато, подчертавайки напрежението между Юпитер и Сатурн. Това означава, че месецът може да донесе преоценка на ценности, неприятни ограничения и други събития, които ще бъдат възприети от мнозина много емоционално. Можете да прочетете повече за кавгата на Юпитер със Сатурн в статията: астрологична прогноза за август 2024 г.: съвети за различни области от живота

Въпреки всички трудности, днес можете да планирате и да правите желания. И ако имате възможност да се събудите в 5 сутринта – в най-заредените минути на месеца, тогава ще имате възможност да се настроите още по-добре на вашите желания и планове. Като цяло-целият ден е подходящ за тези цели. По-добре е в този ден да не започвате нищо ново и отговорно. Луната ще бъде в доста слаба позиция и също така ще прави само напрегнати аспекти.

Не се препоръчва: да се започват нови и отговорни дела, особено тези, които изискват големи енергийни разходи; отидете на пътувания (особено с воден транспорт); стерилизирайте животни; направете домашни консерви.

Пазаруване: лош ден за пазаруване.

Характеристики на деня: слаба Луна до 16:00, статичен Уран; слаб Марс от 06: 55.

4 септември, сряда. 2-ри, 3-ти лунен ден от 06:55. Лунен Знак: ДЕВА, Везни от 19:11

Луна без курс от 19:06 до 19:10 (4 минути)

Хармонична Луна: до 13:35 или от 19: 10.

Плюсове на деня: нови идеи, приятни изненади.

Минуси на деня: малко енергия за начало, няма ясно разбиране къде да се движите, замъглени цели.

Астросъбитие: Марс преминава в знака Рак в 22: 46. Марс не се чувства уютно в този знак, това не е неговият елемент, но трябва да се адаптирате, защото ще остане в него доста дълго време, тъй като през декември ще се обърне в ретроградно движение

Прекалената активност в този ден е лоша идея, тъй като Марс е отслабен преди смяната на знака, което означава, че всичките ви усилия могат да отидат на вятъра. Луната обаче подсказва, че през първата половина на деня е възможно да ви хрумнат нови гениални идеи, а изненадите ще са приятни. Дори ако все още е рано да стартирате изпълнението на плановете си, днес си запишете всички нови идеи, соито буквално ще ви заливат цял ден.

Не се препоръчва: започване на бизнес дела, генериране на важни стратегии; подписване на важни договори, сключване на брак; пътувания (особено с воден транспорт); кастарация на животни; пааревене на домашни консерви.

Покупки: през първата половина на деня са допустими покупки на дребни вещи, книги, информационни ресурси, учебни програми и приложения. След 19:10, когато Луната е във Везни, можете спокойно да закупите всякакви женски аксесоари, гримове, парфюми, дрехи, обувки, козметика и пр.

Характеристики на деня: статичен Уран; слаб Марс до 22:45.

5 септември, четвъртък. 3-ти, 4-ти лунен ден от 08:10. Лунен Знак: Везни

Хармонична Луна: през целия ден.

Плюсове на деня: приятни емоции и възможност за творческа реализация.

Минуси на деня: няма специални.

Днес е чудесен ден за реализиране на различни идеи. Той е доста подходящ за запознанства, признания, ангажименти и сключване на договори (както писмени, така и устни). Също така днес е добре да се занимавате с правни въпроси, можете да поискате възстановяване на дългове. Подходящ момент и за спа и масажи: Венера и Луната ще се свържат в знака Везни. Реализиране на творчески идеи, практикуване на любимото ви хоби, приятно прекарване на времето – всичко това ще бъде перфектно реализирано в този ден.

Не се препоръчва: да извършвате каквато и да е "мръсна” работа (чистене, миене, пране); кастрация на животни.

Пазаруване: днес можете да закупите всякакви дамски продукти, дрехи, обувки, козметика и др.

Характеристики на деня: статичен Уран.

6 септември, петък. 4-ти, 5-ти лунен ден от 09:25. Лунен Знак: Везни

Хармонична Луна: през целия ден.

Плюсове на деня: интелектуален подем, важни решения и важен избор.

Минуси на деня: няма специални.

Това е още един доста успешен ден, който може да се използва за решаване на правни въпроси, подписване на споразумения за партньорство, договори, сключване на брак или подаване на съобщения. Също така е добре да създавате нови връзки и познанства (както лични, така и бизнес): те могат да бъдат особено полезни и приятни както сега, така и в бъдеще.

В този ден си струва да сте нащрек и да обмислите всичко добре предварително. Ако има някакви изненади, имайте план Б като резерва.

Не се препоръчва: да извършвате каквато и да е "мръсна” работа (чистене, миене, пране); кастрация на животни, пътувания.

Пазаруване: днес можете да купувате всякакви дамски продукти, дрехи, обувки, козметика и т.н. по-добре е обаче да не купувате техника и джаджи.

Характеристики на деня: статичен Уран.

7 септември, събота. 5-ти, 6-ти лунен ден от 10:42. Лунен Знак: Везни, СКОРПИОН от 08:18

Луна без курс от 08:08 до 08:17

Хармонична Луна: до 02:10; от 08: 20.

Плюсове на деня: потапяне в бизнеса, отговорно отношение към решаването на проблеми, увеличаване на интуицията, възможност за намиране на изгубено нещо.

Минуси на деня: изненади, недоразумения, изнервеност.

Напрегнат транзит: Меркурий в транзит с Уран от 07: 21. Този транзит ще се сближава до 21:50. Това е третият транзит в цикъла на Меркурий, като първите два бяха на 22 юли и 18 август 2024. Ако в близост до тези дати са се случили някои напрегнати събития, свързани с комуникация, транспорт, документи, повреди на техника и т.п., сега те могат да се повторят по нов начин, а вие ще решавате проблемите, вземайки предвид уроците, получени по-рано.

Луната преминава в знака на Скорпион и засилва интуицията и изостря вниманието, въпреки доста напрегнатия аспект на Меркурий, който добавя изнервеност в ситуациите. Все пак в този ден е по-вероятно да можете да контролирате действията и дейностите си, като окцентирте върху онези активности, които няма да източват енергията напразно. Добре е да да се гмурнете в дълбините на познанието чрез образователни програми, както и да прилагате знанията си на практика.

Не се препоръчва: да подписвате документи и договори, нови познанства, да отправяте молби; да давате или вземате заеми; да се премествате в друго жилище; да пътувате; да кастрирате животни; да миете дървени подове; да прибирате сезонни дрехи или други вещи на съхранение; да лепите тапети.

Пазаруване: лошо време за пазаруване, съществува риск да направите импулсивна покупка, за която после ще съжалявате.

8 септември, неделя. 6-ти, 7-ми лунен ден от 12:02. Лунен Знак: СКОРПИОН

Хармонична Луна: до 17:30.

Плюсове на деня: възможност да се потопите дълбоко в нещо, което изисква смелост, изследовтелски дух и използавне на интуицията.

Минуси на деня: творчески ступор, трудности при разкриване на вашите таланти, спиране на творчески проекти.

Напрегнат транзит: слънце в опозиция със Сатурн в 07: 35. Противостояние на Сатурн. Това астросъбитие винаги се случва в средата на ретроградното движение на Сатурн и показва време, когато нашите желания и таланти са поставени на изпитание. Можем да очакваме събития, които ограничават нашите изяви, като същевременно ни карат да се замислим за нещата, които наистина са важни за нас.

Луната в този ден ще направи хармонични аспекти към слънцето и Сатурн, с което ще намали напрегнатата енергия на водниата стихия, правейки го по-малко болезнен. Следователно, в този ден, поне до 17:30, някои неща могат да бъдат доста успешни. Добро време за проучвания, разследване и намиране на липсващи вещи.

Не се препоръчва: да започвате важни творчески проекти или бизнес, свързан със строителство, връзки с обществеността, реклама; да давате или вземате заеми; да се местите; да тръгвате на път; да кастрирате животни; да миете дървени подове; да прибирате сезонни дрехи или други вещи на съхранение; да лепите тапети.

Пазаруване: изберете първата половина на деня за пазаруване – до 16:20. Можете да направите покупка на превозни средства, машини, оборудване или да купите антични предмети. Лошо време за закупуване на дрехи, обувки, бижута и други дамски аксесоари.

Характеристики на деня: слаб Меркурий от 16:20.

9 септември, понеделник. 7-ми, 8-ми лунен ден от 13:24. Лунен Знак: СКОРПИОН, СТРЕЛЕЦ от 20:25

Луна без курс от 20:11 до 20: 24

Хармонична Луна:от 16:30 до 18:05; от 22: 25.

Плюсове на деня: способността да се адаптирате към условия, в които трябва да действате по нов начин; засилване на интуицията.

Минуси на деня: хаос в емоциите, непредсказуеми действия и събития, неочаквани новини; стрес, опасност от електричество, малки наранявания.

Астросъбитие: Меркурий преминава в знака на Дева в 09: 50. Меркурий се връща в Дева след ретроградно движение и ще остане тук до 26 септември 2024 г. Преминаването му през този знак обикновено носи увеличаване на интелектуалната активност, внимание към детайлите, желание за обмен на качествена информация. Това е времето, когато е добре да правите изчисления, точни измервания , сметки, да пишете доклади и да правите анализи.

През по-голямата част от работния ден Луната ще се намира срещу Уран, което засилва емоциите, прави ни по-чувствителни и нетърпеливи, а настроението може да се променя до крайности от напълно непредсказуеми новини или събития.

Не се препоръчва: да вземате или давате заеми ; да се местите; да тръгвате на път, да пътешествите; да кастрирате животни; да миете дървени подове; да прибирате сезонни дрехи или други вещи на съхранение; да лепите тапети.

Пазаруване: днес има малък времеви прозорец, когато Луната ще бъде хармонична, така че е по-добре да пазарувате през тези часове. Подходящо е закупуването на превозни средства, машини, оборудване или резервни части за тях.

Характеристики на деня: слаб Меркурий до 09:50.

10 септември, вторник. 8-ми, 9-ти лунен ден от 14:48. Лунен Знак: СТРЕЛЕЦ

Хармонична Луна: през целия ден.

Плюсове на деня: оптимизъм, приятна комуникация, късмет в бизнеса, постигане на целите, добро възприемане на нова информация.

Минуси на деня: няма специални.

Днес е един от най-успешните и благоприятни дни от месеца, когато Луната ще се води по оптимистичния и положителен знак на Стрелец, засилвайки хармоничния аспект с Венера. Това означава, че днес можете да планирате много дела, свързани с финанси, съдилища, пътувания, а също така да вечерта да релаксирате дома ила да разпуснете навън с приятели. Денят е подходящ за изнасяне на лекции или започване на образователни програми: информацията ще се усвоява добре и бързо.

Не се препоръчва: да започвате строителство или други дългосрочни и отговорни проекти.

Пазаруване: добър ден за голямо разнообразие от покупки. Можете да си купите козметика, дрехи, обувки, аксесоари, дори животни. Можете да резервирате хотели, да купувате ваучери за почика, билети и всичко, което би ви било полезно при пътуване. Също така моментът е подходящ за закупуване на книги, учебници или други информационни ресурси.

Очаквайте продължение!

Източник: Novinite.bg

Магнитни бури през СЕПТЕМВРИ 2024 г. по дати: Кога са опасните дни и и как да се предпазим?

Месечна прогноза за времето през септември 2024 г.

Финансов хороскоп за септември: Дъжд от пари върху две зодии

Любовен хороскоп за септември 2024

Вижте опасните и благоприятните дни през септември

Червен конец на ръката: Поверия, на коя ръка се носи, кой да ни го върже

Как всяка зодия да постигне целите си през септември

Вижте хороскопа на Павел Глоба за септември

Никога не правете това след полунощ: 15 поверия, с които е по-добре да се съобразите

Учени потвърдиха: Ванга е била права за пирамидите!


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Книга на книгите
  • 15:30 Библиотеката /п/
  • 16:00 Световното наследство Фуджисан...
  • 16:30 Иван Тенев на 70 - юбилеен концерт
  • 18:00 Обикновена история игрален филм...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:40 Спортни новини
  • 20:50 Маскарад игрален филм /копродукция,...
  • Сега "След падането" - романтичен, драма...
  • 17:00 "Животът по действителен случай" -...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 19:30 bTV Репортерите - поредица за...
  • 20:00 "България търси талант" -...
  • 22:40 "Хората, на които държиш" - драма,...
  • 01:30 "Най-големите митове в историята" -...
  • 02:40 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • Сега "Момичето от долината" - с уч. на...
  • 17:00 "Съдби на кръстопът" - предаване на...
  • 18:00 "Ничия земя" - предаване
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:20 Темата на NOVA
  • 20:00 "Кошмари в кухнята" - риалити
  • 21:00 "Истинска измама" - с уч. на Том...
  • 23:15 "Хрониките на Ридик" - с уч. на Вин...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.