Ретрограден Меркурий от понеделник: Какво ще донесе на всяка зодия

Ето какво не трябва да се прави

по статията работи: iNews | 04.08.2024 | 10:00

Меркурий за трети път тази година става ретрограден, сега от 5 до 28 август, като първо ще е в съзвездие Дева, а след това ще се върне отново в Лъв.

По този начин отново ни обърква сметките и тук важи правилото да се очаква неочакваното. Сега обаче има някои астрологични особености, които смятат, че тази ретроградност носи повече положителни елементи от друг път.

Ретроградният Меркурий е известен с това, че връща бившите и извежда технологиите от действие, но според вещи в древното познание този период е благоприятен както за духовен, така и за материален растеж. А второто точно е доста неочаквано за тази позиция на най-бързо обикалящата около Слънцето планета. Четвъртата ретроградност на Меркурий тази година ще бъде от 26 ноември до 15 декември. (Първата завърши на 2 януари, втората бе през април и сега е третата през август.)

Традиционно се смята, че по време на ретроградния Меркурий техниката и въобще всякакво оборудване излизат от строя и се развалят в най-неподходящия момент. Плановете се сриват и имат такава склонност да провалят някои смятани за непоклатими споразумения между хората. Често бизнес сделките се провалят. А намирането на общ език с другите става по-трудно.

Приема се, че всички тези изпитания започват, защото Меркурий – планетата на комуникацията, търговията, връзките от всякакъв характер, предприемачеството – по време на своя обратен път отразява като в криво огледало качествата му, а те се връщат променени. Действат по обратен и напълно различен начин. За тези настроения на Меркурий допринасят и съзвездията, в които пътува през тази своя ретроградност. През август 2024 г. Меркурий ще циркулира първо в компанията на Лъв до 22 август, а след това, от 23 август, отива в Дева, макар и за малко. И двете комбинации крият своите опасности, но и дават предимства на принципа, че загубите за едни са печалби за други.

Влияния

Влиянието на Лъва дава предпоставки още в началото на август (дори преди реалната ретроградност) конфликтите ще се увеличат. Огнените вибрации на Лъва подтикнат човек да се изразява повече от обикновено, но в същото време да заглушава мнението на другите и изобщо да не се вслушва в съветите на околните (които също не винаги могат да бъдат добронамерени). Експертите по ретроградна астрономия твърдят, че такъв сблъсък на интереси може да държи всички на ръба и тази комбинация дори да поведе към пропаст и финансов крах. Ето защо до 23 август включително е важно да се контролират емоциите. Направо си се казва, че ще спечелят онези, които могат да запазят спокойствие в критична ситуация и да успокоят проявите на егото си, когато е необходимо. За важно се смята да се опитваме да намираме по-малко грешки в хората около нас. Всичко, свързано с пари, пътуване и всякакви бюрократични въпроси трябва да се решава много внимателно. Препоръчително е да направим това предварително и да оставим колкото се може по-малко място за импровизации в тези области. Например, ако пътуването е в края на септември, трябва да купим билети и да разрешим свързаните с това въпроси поне в средата на август. Един от уроците на ретроградния Меркурий, на които той ни учи отново и отново, е да си оставим време за маневри, да не правим нищо веднага и набързо – както народната ни поговорка гласи: Бързата работа е срам за майстора.

Девата ще надзирава какви ги върши ретроградният Меркурий за по-малко от седмица - от 23 до 28 август. В сравнение с упоритото настойничество, което упражнява Лъвът, това ще се почувства като напълно различен период, отбелязват астролози. Всичко в известен смисъл би трябвало да започне да си идва на мястото и ще има време дори за почивка. Но е по-добре да правим и това с повишено внимание - в крайна сметка ретроградността не е изчезнала, просто енергията на Девата я е направила малко по-сдържана. Тези дни са подходящи за решаване на започнатите задачи, но с проверка на нещата буквално точка по точка, така че нищо да не се изгуби от погледа. Освен това плановете, изготвени в края на август, се смята, че ще бъдат обективни и реалистични. Земният знак на Девата няма да позволи да се гледа на живота през измамните розови очила, в които лъвската гордост въвлича Меркурий, затова ще бъде по-трудно да се изкривяват идеите за каквото и да било. Така има вероятност редица събития или дори хора да бъдат разкрити от нова гледна точка.

Други

На този ретрограден Меркурий влияят още небесни събития. На първо място това е съединението с Венера. Съвпадът на търговската планета с чувствената Венера на 7 август 2024 г. обаче може да доведе до дребни проблеми, обърквания и караници. Освен това този небесен тандем внася бъркотия и в сферата на личните отношения. Заради това емоциите и разумът могат да влизат едни с други в конфликти по-често от обикновено и да провокират неудобни и направо пиперливи ситуации. За да избегнем недоразуменията, през този период трябва да положим максимални усилия за изграждане на по-деликатна комуникация с партньора и близките и да помним, че добрите отношения не зависят само от другия, но най-вече от нас.

В периода от 5 август до 7 август ще настъпи т.нар. транзитен квадрат между Меркурий и Марс. Такава връзка е доста опасна и винаги говори за борба, в която трябва да се включим против волята си. Ако се вярва на астрологичните традиции, то напрежението през тези дни би трябвало да дразни и да предизвиква объркване в мислите ни. От това се вади заключението, че този аспект може да се отрази негативно най-вече на бизнеса и да създаде трудности, дори в предварително отлично построените планове.

Добре е, че тази изнервяща и направо непоносима за някои енергия лесно спада и бързо отшумява. От 8 август според звездобройците ще стане по-лесно да се справяме с домашните и работните си задачи, внезапно прекъснатите контакти ще започнат да се възстановяват. И то от само себе си - самостоятелно. Ще бъде възможно отново да започнем да се придвижваме към целите си с уверени, но за предпочитане бавни стъпки. От 10 до 18 август всички пропуснати ситуации би трябвало да бъдат овладени.

Последната седмица от ретроградността на Меркурий би трябвало да бъде най-спокойна. Както отбелязахме, тогава от 23 до 28 август се въздига енергията на Девата. Точно тази земна сила дава възможност да бъдат решени бизнес, правни и финансови проблеми, които са възникнали в предишните дни. Но такъв бонус ще получат само онези, които през август въпреки катаклизмите са работили върху себе си и внимателно са управлявали делата си, твърдят със загадъчност вещите в ретроградната астрология.

Ето и някои насоки по зодии за времето на тази Меркурианска ретроградност.

Овен

Ретроградният Меркурий ще ви даде много шансове за предприемчивост и рационална смелост, но ще можете да се възползвате от тях, ако се научите бързо да анализирате ситуациите. През втората половина на август има шанс за обещаващо предложение за работа към Овните, смятат астролозите. Съгласете се само, след като научите подробностите - не се заблуждавайте и не рискувайте умишлено.

Телец

До 10 август ще изпитате всички прелести (по-скоро неудобства) на ретроградния Меркурий и дуета му с Венера. Възможни са сериозни разправии с половинката или любимите ви хора. За да не се карате като за последно, откажете се от спорове и досадни скандали. Бъдете търпеливи в този труден период. До средата на август всички напрягащи страсти ще утихнат за Телците, твърдят водещи световни астролози.

Близнаци

Ретроградният Меркурий ще донесе на зодия Близнаци много креативни идеи и ще ви завихри във водовъртеж от планове. Но само малка част от вашите планове ще бъдат реализирани - тези, които зависят само от вас, докато тези, зависещи и от ваши партньори има вероятност да отпаднат. Но няма причина да се разстройвате, защото идеите, които могат да бъдат реализирани, ще повишат статуса ви след това. Традиционно Близнаци е най-засегнатата от ретроградния Меркурий зодия, но този път нещата не са съвсем така.

Рак

Ретроградният Меркурий този път може да ви научи как по-ловко да се справяте с непланирани житейски обстоятелства. През целия месец ще трябва да лавирате между опасни ситуации и да покажете гъвкавост на характера. Колкото по-добре правите това, толкова повече ползи ще донесе периодът на Раците, напътстват астролозите.

Лъв

Тъй като ретроградният Меркурий ще започне в знака на Лъва, побързайте да извлечете своите бонуси от текущата космическа конфигурация, съветват вещите в занаята. Бъдете активни във всички сектори на живота и получете големи печалби. Това, което определено не можете да правите през август, е да бъдете пасивни в каквото и да било.

Дева

Ако можете да поддържате дисциплина и не се държите арогантно, вашият знак ще се радва на финансов успех през втората половина на месеца. Меркурий би трябвало да внесе полезни контакти в живота на Девите и да ви даде шанс да получите бонуси от свършената работа.

Везни

Започнете да подреждате нещата не само в дома си, но и в главата си. Меркурий ще оцени отговорния и прецизен подход на Везните към всичко. Този вид грижа за себе си ще елиминира възможността да получите удар като с бумеранг от строгата планета за проявени мързел и небрежност, отсичат астроексперти.

Скорпион

Приемете бавното развитие на делата, причинено от ретроградния Меркурий. Докато този период не приключи, започнете да преосмисляте житейските си принципи. Може би някои настройки вече са загубили своята приложимост за Скорпионите. Избягвайте сериозните финансови операции през първата десетдневка на август, съветват астролози.

Стрелец

Ретроградният Меркурий предоставя на Стрелците шанс за коригиране на грешки, направени в близкото минало. И така става много важно да не пропускате възможността да се поправите. Първо бъдете честни със себе си. Искреността и обективността ще ви помогнат да преминете през трудния период с достойнство.

Козирог

Някои промени в обичайния работен екип не могат да бъдат избегнати от Козирозите. Запазете спокойствие и не насърчавайте клюките. Дори да изглежда, че сте в печеливша позиция, не сваляйте бдителността си. Промените в бизнеса няма да ви навредят, но за това не трябва да бъдете арогантни и прекалено самоуверени.

Водолей

Меркурий може да принуди Водолеите да подредят приоритетите си по нов начин, включително да се откажат от желанието да прегърнат необятното. Съвет от астролозите е през август да се опитвате да вземате решения не с главата (тоест с разума), а със сърцето си (с емоциите) - слушайте интуицията си и противно на другите знаци през този период се водете от нея. Ще ви помогне, когато трябва да вземете трудно решение към края на месеца.

Риби

Трябва да помислите за разпределението на бюджета. В противен случай ретроградният Меркурий може да донесе много проблеми, свързани с парите. Но дори и да не можете напълно да контролирате ситуацията, не спирайте да спестявате и се въздържайте от импулсивно харчене. Финансовата въздушна възглавница би трябвало да помогне на Рибите много през третата десетдневка на август.

Съвети за по-лесно справяне

Ето и няколко примерни съвета за по-лесно справяне с проблемите през ретроградния Меркурий този август.

Не реагирайте импулсивно. Повечето хора сме склонни да реагираме прекалено силно дори на незначителни детайли по време на периоди на астрологично напрежение, каквато е тази ретроградност. Такава експресивност често води до негативни последици, които след това трябва да коригираме. Намерете подходяща за вас техника, която ще увеличи времето между импулса и действието – например малко дихателно упражнение или броене до 10 наум. Недоразумението е верен приятел на ретроградния Меркурий, но не следвайте примера му.

Вземете почивка от социалните медии. Ретроградният Меркурий е чудесно време да намалите времето, прекарано пред екрана на телефона в електронни общувания. Ще видите колко повече свободно време имате, когато ограничите използването на социалните медии. Насочете енергията и времевия си ресурс в друга посока: посетете ново място, опитайте кухня от различни региони или националности, въведете някакъв по-здравословен навик в рутината си и т.н.

Ограничете разходите си. В митологията Меркурий е богът на търговията и печалбата. Пренебрегването на този факт може да струва скъпо. По време на ретроградността му може да не сме рационални в разходите си. Ето защо е по-добре да отложим големи покупки, докато не дойде директното движение на Меркурий. Трябва да внимавате и с дребните разходи: те могат да ви лишат от целия ви семеен бюджет. През този период купувайте само онези неща, които са наистина необходими.

Не се страхувайте да изразявате себе си открито. Ретроградният Меркурий не е време да се криете от света. През август част от събитието преминава в зодиакален знак, управляван от огъня и това е повод да не пропускате шанса да се покажете на света. Ако възникнат проблеми в работата, не се колебайте да споделите своята визия за разрешаването им, дори и да не се вписва в общоприетата рамка.

Ако ви хрумнат неочаквани идеи – непременно ги запишете. Можете да започнете да мислите за ремонт на дома си и да обмисляте различни предложения за подобряване на интериора. Дайте воля на своята креативност. Но помнете: първо обмислете плана и покупките и едва след ретроградния Меркурий започнете да ги изпълнявате.

Оценете миналото си. Ретроградният Меркурий винаги се свързва със спиране на обичайните ни дейности и обръщане навътре и назад. Най-доброто нещо, което можете да направите през това време, е да оцените пътуването, което вече сте предприели или извършили. Например спомнете си какво сте правили по време на последния ретрограден Меркурий и го сравнете с това, което правите сега. Подобен размисъл може да ви позволи по-ясно да видите вашите насоки за бъдещето. Не трябва да възприемате този период по негативен начин. Въпреки че нашата рутина се променя през това време, то обикновено не води до трагични последици. Ретроградният Меркурий е един вид спирка, която ни позволява да оценим силните си страни и да се зарадваме на постиженията си. Поне така смятат астролозите, пише "Телеграф".


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Времето на тайните игрален филм...
  • 14:45 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 15:00 Олимпийски игри Париж 2024: Тенис...
  • 18:00 Имате среща с ... Диана Любенова...
  • 18:45 Спорт ТОТО
  • 19:00 Днес на Игрите предаване за...
  • 20:00 По света и у нас
  • 20:30 Спортни новини
  • Сега ПРЕМИЕРА: "Бъдеща звезда" -...
  • 14:25 ПРЕМИЕРА: "Пътят напред" -...
  • 16:00 "НепознатиТЕ" - документална...
  • 16:30 "Стани богат: Въпрос на бъдеще" -...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 19:30 bTV Репортерите - поредица за...
  • 20:00 "Боговете на Египет" - фентъзи,...
  • 22:40 "Пряко включване" - фантастика,...
  • Сега "Полъхът на любовта" - с уч. на...
  • 14:20 "Живот наопаки" - с уч. на Джеймс...
  • 16:10 "Загадъчни кръстословици: Убийствен...
  • 18:00 "Кошмари в кухнята" - риалити
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 19:20 Темата на NOVA
  • 20:00 "Мулан" (премиера) - с уч. на Ифей...
  • 22:10 "Отстреляй бившата" - с уч. на...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.