Сиренките са перфектният избор за бърза и лесна домашна закуска. Те не изискват много време или специални умения, но резултатът е винаги апетитен. Опитайте тази рецепта и се насладете на вкусен старт на деня.
В дълбока купа натрошете сиренето и добавете към него киселото мляко. Разбъркайте добре, след което прибавете содата, за да активирате бухването. Изчакайте няколко минути, за да се получи реакцията между млякото и содата.
Постепенно добавете брашното и солта, като бъркате с лъжица, докато започне да се оформя тесто. След това омесете с ръце, докато получите меко и нелепнещо тесто.
Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност до дебелина около 1 см. С помощта на чашка или формичка изрежете кръгове или оформете малки топчета с ръце.
Намажете сиренките с разбитото яйце, за да придобият красив златист загар при печене. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Загрейте фурната на 180°C и печете сиренките около 20-25 минути, докато станат златисти и пухкави.