Ясно е, че храната е за ядене, но какво пречи да изглежда красиво. И не става въпрос само за ястия, които приготвяте с часове и влагате ужасно много усилия. Предлагаме ви да си направите страхотна декорация за трапезата.
Единственото, от което се нуждаете, е ябълка. Най-добре се получава с червена, но можете да изберете какъвто цвят ви допада на вас.
Взимате ябълката и отрязвате малко от едната страна, за да можете да я сложите на плота, без да мърда много. След това отрязвате още един кръг от същото място и с тази част ще оформите главата и шията на лебеда. Необходими са ви още няколко разреза и ще имате най-страхотната украса, с която да оставите гостите си без думи.
Подробни инструкции за това как точно се прави ябълковият лебед, както и видео можете да намерите на страницата на Kulinar.bg.