Тя ръководеше монашество, манастир и се занимаваше с писане на книги и изучаване на различни науки, включително точни. Тя беше наречена гений от онова време - тя беше близо до описването на закона за гравитацията, формата на Земята и дори говори за съществуването на магнитни полета. 

Освен от точните науки, Хилдегард се интересувала и от хуманитарни науки. Тя изучава история, свободни изкуства, езици на различни нации и прави прогнози за това какво ще се случи в бъдеще. Пророчествата също бяха свързани с това, което тя прочела в Библията, но се твърдеше, че тя самата може да предскаже какво ще се случи много скоро, съобщи vesti.bg.

Монахинята започнала да вижда виденията си в много млада възраст, но не казала на никого за тях. Само наставникът на момичето знаел за дарбата ѝ. Тя пази тайната си до 42-годишна възраст, а след това записва 26 от предсказанията си. Едното от тях било, както самата тя написа, за "края на всички времена".

Според Хилдегард тя видяла какво се случва насън. Причината за края на света трябва да е неизвестно небесно тяло - друга планета, с която Земята ще се сблъска. Преди съдбоносния ден обаче много хора ще умрат от бедност и глад. Хилдегард казва, че неправедните хора ще умрат първи.

"Всички крайбрежни градове ще бъдат наводнени и много от тях ще бъдат унищожени от приливни вълни. Повечето живи същества ще умрат и дори тези, които могат да избягат, ще умрат от ужасни болести. И в нито един от градовете по Божия заповед няма да остане жив човек", пише монахинята.