Феноменът Божидар Караджов: Природните бедствия у нас ще са циклични

Те ще редуват - пожари и наводнения, пояснява той

по статията работи: iNews | 27.07.2024 | 13:40
Феноменът Божидар Караджов: Природните бедствия у нас ще са циклични
Фейсбук
Повече за:

Наричат го Човека чудо или Феноменалния Божидар Караджов. Постоянно го търсят за консултации и пророчества по всеки повод. Но в действителност той казва, че е обикновен млад българин, който в ежедневието си по нищо не се отличава от останалите хора. Завършил е магистратура по психология в Пловдивския университет, има и бакалавърска степен по икономика в Стопанската академия в Свищов.

Сам споделя, че притежава необичайна дарба, но дали тя е дар свише, отговорност или съпричастност с болката и щастието на околните, е въпрос на гледна точка. Чувства се богат с многото приятели и хората, които го познават, тъй като във всеки решаващ момент е откликнал на техния зов за помощ и е бил единствената им надежда, и правилен ориентир, да открият любовта, щастието, да съхранят своят живот и здраве.

Казва, че не е изпадал в кома, нито е претърпявал злополуки. Родил се е със способността да прониква във времето и да черпи знания от канали, недостъпни за повечето хора. Не спира да помага и да разкодира информацията, заложена у нас. Твърди, че всеки е способен да променя съдбата си с около 20 % и да я насочи в желаната позитивна посока. И именно тук е силата на ясновидството – да подпомогне процеса на правилния избор. Интересуващите се могат да се свържат с него на 0899697393.

- Здравейте, Божидар! Често предричате природни бедствия, които, уви, се сбъдват. В това отношение какво виждате до края на годината за България и околния свят?

- Предстои цикличност.

- Какво ще рече това?

- След сегашните пожари идват наводнения, после пак пожари, които ще бъдат през септември, октомври. Като засегнати от природни бедствия ще са районите около София, Благоевград, Родопите, Сакар.

- Само там ли?

- Наводнения ще има и в южната част на Стара планина, Родопите. От локални ще страдат и в района на Северозападна България. В световен мащаб такива ще има в Аржентина, Индия, Югоизточна Африка.

- Смятате ли, че този 50-и поред парламент ще може да излъчи успешно правителство?

- Отиваме на нови избори.

- А има ли шанс при нови избори през есента да се стабилизират нещата в политически аспект у нас?

- Влизаме в период без изявен политически победител. Ще има нова сглобка. Бъдещият Министерски съвет няма да изкара пълен мандат.

Правомощията на президента ще бъдат до голяма степен възстановени.

- А войните...

- Войната в Украйна приключва през 2025 г.

- Българите много обичаме да мърморим, както се казва, за щяло и нещяло. Има ли шанс в обозримо бъдеще най-накрая като общество да бъдем доволни?

- Не! Това е нашата карма. Това ни пази от други злини.

- За какво най-често ви търсят?

- Разнообразни са казусите на хората, които идват при мен. Най-вече се интересуват от здравето - и своето, и на близките си хора.

- Как се случи така, че започнахте да работите с деца аутисти?

- Това бе един от първите казуси, с които се сблъсках. Беше преди двайсетина години. Тогава отношението на обществото към тези деца бе различно. Техните родители се притесняваха. Работил съм и с деца индиго. Започнах задълбочено изследване на проблема, след като десетки родители на деца с този синдром се свързваха с мен за помощ. Целта на работата ми с деца с аутизъм е да се подходи по различен, неконвенционален начин. Така достигнах до работа с делфини.

- Наистина ли делфините могат да помагат?

- Досегът с морските бозайници е много положителен за лица с различни заболявания. Категоричен съм, че диапазонът на звуците, които делфините издават, са благоприятни за децата с аутизъм.

- Разкажете, моля, повече за децата и делфините, плуват ли с тях?

- Нееднократно съм съветвал и насочвал лица с увреждания да посетят Делфинариума във Варна, където да поплуват с морските бозайници. След това сме правили мониторинг за евентуални ползи от този досег и резултатите са повече от окуражителни. Плуването с делфини е много полезно за деца, които имат нарушения в развитието си. То помага при нарушения на речта, нервни заболявания, хронични болести, психоматични разтройства, ДЦП, заболяване на опорно-двигателния апарат, синдром на Даун, дисфункция на мозъка и др.

- А помага ли на стреса?

- Комуникацията в процеса на плуване увеличава самочувствието, облекчава стреса, развива интереса към света, подобрява физическото, говорното, сензорно-моторното развитие и енергийния баланс.

- Каква връзка осъществявате с делфините? Наистина ли те имат телепатични способности?

- Първоначалната хипотеза, по която продължавам да работя, е, че комуникацията с делфините е в пъти по-силна и полезна за човека, отколкото самото плуване с морските бозайници. Събирам данни, за да докажа теорията си, че ултразвукът от делфините извършва масаж на клетъчно ниво. Чрез него се подобрява пропускливостта на мембраните в клетките, насърчава се активният дренаж на кожата. Поради кавитацията (освобождаването на биологично активните вещества от ударната вълна) се произвежда допамин - хормонът на щастието.

- И така се помага?

- Хипотезата ми е, че 12-месечна терапия за дете чрез метода, който разработих, дава положителен ефект върху метаболитните неблагополучия. Подобрява метилационните цикли – основни свързващи звена в метаболизма, от които зависи делението, храненето и диференциацията на клетката.

- На кои още препоръчвате общуване с делфини?

- Друг мой съвет е, че слушането на делфинска "реч" от бременни жени има благоприятен ефект - и за тялото на бъдещата майка, и за развитието на плода. Морските бозайници чувстват, че бебето се развива в тялото на жената. Те общуват с него с ултразвукови вибрации, като му изпращат послания за любов, което има благоприятен ефект върху по-нататъшното развитие на плода. Така се стимулира развитието на сърцето и другите органи на бебето.

- Как си обяснявате, че в малка земя като България има толкова много феномени?

- Причината за това се таи във факта, че България е на първо място по енергийни зони в света - ще спомена само по-известните от тях: Древното скално светилище Белинташ, също Бегликташ, Татул... А мястото около Седемте рилски езера категорично е един от най-силните енергийни центрове не само в България, но и на планетата. Ще добавя още регионът на древните Плиска и Преслав, Караджов камък, Кромлех - село Долни Главанак - Българския Стоунхендж, платото над село Мадара и Мадарския конник и много други.

- А благословия или проклятие е дарба като вашата?

- Щастлив съм, че съм полезен, че откликвам на проблемите, че насочвам хората към правилния избор да открият любовта, да съхранят своят живот и здраве.

- И все пак как да ви представим пред читателите на "Телеграф"?

- Мистик или ясновидец е напълно достатъчно.

Бъдещето идва като мисъл

Божидар Караджов споделя, че притежава дарбата да предсказва и да вижда бъдещето на конкретен човек. Това е безпроблемно за него, но и много отговорно. Не чува гласове и не долавя картини, а получава подробна информация за личността под формата на мисъл. Но може би така трябва да бъде?! Нали в Библията е написано: "В началото бе словото”. Всъщност колко малко знаем за него!", отбелязва Караджов.

Той продължава: "Всеки има някаква дарба и е предопределен за нещо. Моята е да помагам, като информирам в аванс за нещата, които могат да се случат или да се избегнат". След това добавя: "Ако не успеете да се справите сами, трябва да потърсите съдействие на хора като мен. Моят житейски принцип е: Ако не можеш да помогнеш, то поне не вреди".

Заявява, че ако нещо не е в неговата компетентност, той не се захваща. Отказва да прилага каквито и да е процедури, които могат да навредят на някого или са против свободната му воля. Информацията, която дава за определен човек, е с точност 80%, като приоритетът е върху здравето.

Мием всеки своето лице, а какво правим за душата?

Божидар Караджов казва, че да прониква в бъдещето е нещо, което прави неволно и с лекота. Умее да изчиства негативната енергия - тя е като фон в нас или около нас, който веднага долавя. В доста от случаите хората сами трупат отрицателни емоции, мисли и блокират щастието, любовта и късмета си.

Отбелязва: "Мием всеки ден своето лице, тяло, а какво правим за нея – за душата? Тук не включвам случаите, когато чуждата злоба, завист и простотия затлачват нашия късмет и блокират благоденствието и берекета ни. За съжаление има хора, които умишлено предизвикват негативни обрати в нашия живот. Кога боли повече ли? И в двата случая".

Интервю на Георги П. Димитров, "Телеграф"


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Студио Х: Бронсън игрален филм...
  • 01:00 Мистериите на доктор Блейк тв филм...
  • 02:00 Туризъм.бг /п/
  • 03:00 Моят плейлист /п/
  • 04:00 Библиотеката /п/
  • 04:30 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:00 Натисни F1 образователна поредица...
  • 05:30 Спортните таланти на България: В...
  • Сега "Тутанкамон" (част III) -...
  • 00:00 "Кралят на скорпионите 4: Походът...
  • 02:20 "Древен Апокалипсис" - документална...
  • 03:35 "COOLt" - лайфстайл предаване с...
  • 04:30 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 05:00 "Смърфовете" - анимационен сериал,...
  • 05:35 "Тролчета: Купонът продължава" -...
  • 06:00 ПРЕМИЕРА: "Пътуване по света" -...
  • Сега "Индиана Джоунс и храмът на...
  • 01:30 "Домино" - с уч. на Николай...
  • 03:00 "Очаквай неочакваното" - с уч. на...
  • 05:00 "Нашата мечтана сватба" - с уч. на...
  • 06:20 "Иконостас"
  • 06:50 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 07:50 "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.