Цветанка Ризова на седмото небе от щастие

Топводещата лети на крилете на любовта

по статията работи: iNews | 21.07.2024 | 16:20
Цветанка Ризова на седмото небе от щастие
БТВ
Повече за:

Тв водещата Цветанка Ризова навърши 59 години преди броени дни. Журналистката е посрещнала празника си в прегръдките на любимия си мъж – адвокат Красимир Недев. Наскоро споделила пред приятелки, че най-после се чувства истински щастлива в любовта. Водещата на предаването "Лице в лице" по bTV, е с адвоката от почти 3 години. Мълвата дори носи, че двамата сключили тайно брак през миналото лято, но до момента няма официално потвърждение на тази информация. Красимир Недев е адвокат по професия и любител на големите мотори. Преди да се пусне в света на правото обаче, има близо 20 години стаж в публицистични предавания, бил е главен редактор и създател на медия. Възможно е с Цветанка да се познават от времената, в които Недев е бил част от журналистическия бранш. Не е ясно как и кога се е появила искрата между тях. Тв звездата е пословично лаконична за личния си живот.

Цветанка е родена е през 1965 г. в Кюстендил, където от години не е стъпвала. Завършва българска филология в СУ "Св. Климент Охридски", след което работи във вестниците "Подкрепа", "Новинар" и "Сега". От октомври 2012 г. започва да води в тандем с Димитър Цонев предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. След като Димитър Цонев отива в БНТ, Ризова остава титулярен водещ. С предаването "На четири очи" е печелила редица награди от фестивали, както и "Жена на годината” в категорията "Тв журналистка" (2007).

Днес рубриката й се радва на стабилен рейтинг."Пожелавам си да намирам смисъл във всичко, което правя, да преодолявам всички препятствия без щети, особено морални и да бъда щастлива! Да обичам и да бъда обичана", каза Ризова навръх личния си празник, който посрещна в тесен кръг с приятели и любимия мъж. Двамата ще отидат на двуседмична почивка в любимата им Италия през август, когато предаването ще излезе в регулярната лятна ваканция.

Журналистката и адвокат Красимир Недев се появиха за пръв път заедно на премиерата на книга на бившия министър на културата Петър Стоянович, представена пред отбрана публика в двореца "Врана" преди 3 години и оттогава са неразделни.

"Личният живот излиза на показ, когато останалото е безинтересно. Аз не харесвам хора, които предлагат личния си живот за продан. Изглежда ми като отчаян опит да се харесат, да бъдат забелязани, да бъдат осветени. Приемам да се говори за личния живот само ако там се съдържат поуки, които биха били полезни за мнозина, ако е споделен, за да бъдат предпазени другите от същите грешки и проблеми, ако в личния ти живот има нещо, което може да е сигнал, червена лампичка за другите. Всичко останало е евтино, а за самата мен – твърде безинтересно. Но все пак - аз съм самоограничаващ се човек, спазвам правилата, но съм многоинатлива и почти нищо не е в състояние да промени мнението и решението ми. Действам така, както смятам за уместно, с едно ограничение – да не преча и да не наранявам другите. Много обичам да се виждам с приятелите си, луд фен съм на пиано-баровете, на пътешествията. Никога не забравям обидите, но никога не отмъщавам", споделя в едно от малкото си интервюта тв водещата.

Зад строгата външност на Цветанка се криела истинска купонджийка и образцова домакиня. Цеца, както я наричат приятелите, обичала да посреща гости и да ги изкушава с вкусни блюда. Адвокатът не можел да се оплаче от домашен уют.

"Късметлия е! Случи на жена!, завиждат му благородно колегите. Ризова нито потвърждава, нито отрича слуховете, че се е омъжила повторно. Тя въобще не иска да коментира личния си живот.

"Изключително семеен тип човек съм, това даже в някаква степен е досадно за близките ми. Имам усещането, че трябва да контролирам, да напътствам, да обгрижвам. Даже се чудя как синът ми стана толкова самостоятелен, аз съм готова във всяка секунда да бъда на негово разположение, а пък той предпочита всичко да си свърши сам. Обичаме да пътуваме много, на почти всички празници сме в големи компании. Когато сме в София, често ходим на театър, от дете съм театроман", споделя журналистката, която другата година ще стане на 60 години, но все още изглежда страхотно.

Тъй като е висока само 160 см, никога не слиза от обувките си на ток и стриктно следи всеки грам храна, която поема. Знае се, че поддържа формата си с изтощителен глад. В някои дни яде само по 2 ябълки. Цветанка се гордее с тялото си и почти винаги носи рокли, задължително с открити ръце до ключицата. Тя обаче следва едно правило – никога да не се появява на екран с дълбоко деколте.

Журналистката не изневерява на елегантната си визия дори в ежедневието. Ризова често отнася комплименти от зрители и фенове на предаването й, а на улицата след нея се обръщат и значително по-млади мъже. Водещата отдавна е в отбора на разведените, след като прекрати 20-годишния си брак с бизнесмена Анатоли Георгиев след куп негови брутални изневери. Двамата с тв водещата имат син Георги.

Той е възпитаник на Американския колеж в София, а след това завърши ВУЗ в Англия. След дипломирането често бе засичан в София, включително заедно с майка си, на разходки в центъра на столицата или из големите молове, но престоят му у нас бил за кратко. Не е ясно с какво точно се занимава Георги в Щатите, макар баща му да е заможен бизнесмен, но майка му твърди, че още от тийнейджърските си години младежът не е спирал да работи.

"Синът ми не е хрантутник! Мога да подмина с насмешка твърденията, че се подлагам непрекъснато на козметични процедури, обаче не мога да отмина с насмешка твърденията, че синът ми си живее безгрижно и не работи. Защото, докато беше студент, работеше всяко лято и нямаше нито един ден без ангажимент. Работи без прекъсване и се издържа абсолютно сам хвали детето си Ризова по повод коментари, че милионерският наследник няма и един работен ден в живота си.

Тя е майка орлица и брани чедото си от нападки и меркантилни моми. Наследникът й не може да се похвали с по-продължителни връзки с жени, което хем радвало, хем притеснявало известната му майка. В семейството на журналистката родителството е издигнато в култ. Тя смята, че родителят е длъжен на детето, а не детето на родителя.

"Ние раждаме децата си по своя воля и желание и не бива да ги караме да ни се отблагодаряват за това. За мен е погрешно да им припомняме, че ние сме ги родили, ние сме ги отгледали, че сме дали живота си за тях – не бива да ги караме да се чувстват отговорни за нещо, които ние, а не те са пожелали. Детската любов и благодарност трябва да дойдат естествено, а не като им втълпим, че сме техни жертви. Приемам само любов, която съм спечелила, а не принудителна, любов по задължение. Така че никога не навирам в лицето на детето си какво аз съм направила за него, а му казвам каквото е направило за мен. Казвам му, че съм щастлива, задето го имам, че съм благодарна, че е толкова прекрасен и добър. Че имам изключителен късмет да е мой син", смята гордата родителка.

Цветанка се радва, че е успяла да отгледа и възпита Георги, който е поел по своя път, а тя е отдадена на кариерата си и любимия мъж.

Източник: Уикенд


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега "БГ киновечер: Житие
  • 22:45 По света и у нас
  • 23:00 Арт детектив рубрика за лайфстайл и...
  • 23:15 Живко Колев - моите незабравими...
  • 01:15 С БНТ завинаги /п/
  • 02:15 Моят плейлист /п/
  • 03:10 Отблизо /п/
  • 04:10 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • Сега "Тутанкамон" (част II) -...
  • 23:50 "Кралят на скорпионите 3:...
  • 02:00 "Древен Апокалипсис" - документална...
  • 03:05 "120 минути" - публицистично...
  • 05:10 "Дракони: Ездачите от Бърк" -...
  • 05:35 "Тролстопия" - анимационен сериал,...
  • 06:00 "Смърфовете" - анимационен сериал,...
  • 06:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "Опасно синьо" - с уч. на Пол...
  • 00:15 "Лакрицова пица" - с уч. на Шон...
  • 02:30 "Любов в Дейзи Хилс" - с уч. на...
  • 04:30 "Съдебен спор" - предаване на NOVA...
  • 05:15 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 06:00 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 07:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.