Новото Peugeot 3008 – гост от бъдещето (ГАЛЕРИЯ)

Колата е с изцяло нов интериорен и екстериорен дизайн, свръхмодерни технологии и особено отношение към водача и пътниците

по статията работи: iNews.bg | 24.05.2016 | 16:59  10 Виж всички снимки
Новото Peugeot 3008 – гост от бъдещето (ГАЛЕРИЯ)
Automobiles Peugeot

Вече няколко години пазарът на SUV автомобили се разраства. В европейския C-сегмент, все още най-голям и най-разнообразен, продажбите на SUV са се увеличили два пъти и половина от 2009 г., когато беше лансирано първото поколение PEUGEOT 3008. Сега в Европа по отношение на всички сегменти, един от всеки десет автомобила принадлежи към семейството на SUV.

Защото съвременните водачи искат ново изживяване зад волана от своите автомобили. Искат времето, прекарано в пътуване, твърде често възприемано като скука в днешно време, да стане време, обогатено с преживявания, емоции и споделяне. Интуитивно и сетивно взаимодействие с техния автомобил, сякаш той разбира нуждите на своите пътници и може да се нагажда към тях. Приветливо купе, което те могат да персонализират, за да бъде толкова отпускащо, колкото собственият им дом. А кой автомобил най-добре отговаря на тези желания? "Sport Utility Vehicle”, SUV, концепцията за който дори е надхвърлила името си, за да създаде свой собствен мит.

Всички автомобилни производители са разбрали това и по света се предлага голяморазнообразие от модели. Затова предизвикателството пред PEUGEOT е голямо: не само да интегрира всички характеристики на сегмента, но преди всичко да предостави невероятно съдържателен, модерен, елегантен и интелигентен пакет. С новия PEUGEOT 3008, френската марка иска от самото начало да заеме позиция в сегмента C SUV със силно желан продукт, съответстващ на най-добрия й експертен опит и стратегията й за позициониране във високия клас на пазара. И това позициониране във високия клас се потвърждава преди всичко от внедряването на новия PEUGEOT i-Cockpit® като стандартно оборудване.

Влизането в новия PEUGEOT 3008 SUV е като влизане в друг свят - на изненадващо, оригинално и пропито във всеки детайл качество. Впечатляващо, почти футуристично арматурно табло веднага грабва погледа. Този съгласуван и високотехнологичен ансамбъл е най-новото поколение PEUGEOT i-Cockpit®, нова концепция, която пренаписва историята за кокпита на автомобила. Тук всичко изглежда, че е в услуга на удоволствието и концентрацията на водача в отчетливо високотехнологично място. Воланът е още по-компактен, с променен дизайн с две плоски части, за да бъде още по-лесен за хващане и да позволява на водача максимална видимост и пространство за краката.

Вниманието, отделено на избора на материи и на детайлите - изцяло кожа от ниво 2 нагоре, хромирани вложки, облицовки в блестящо черно - предоставя силно усещане за качество и привлекателност. Големият 8-инчов сензорен екран прилича на таблет, инсталиран в горната част на централната конзола и е оборудван с капацитивна технология за по-добра реакция и практичност.  Той е придружен от шест елегантни, подобни на клавиши на пиано лостчета, които дават директен и постоянен достъп до основните функции за контрол: радио, климатик, навигация, параметри на автомобила, телефон и мобилни приложения.

Инструменталният блок на head-up дисплея се появява на 12,3-инчов екран с висока резолюция и футуристична графика като стандартно оборудване. Той може да бъде напълно конфигуриран и персонализиран и събира всичко, което водачът би могъл да пожелае да вижда в полезрението си. Режимът "Personal" конкретно, който се конфигурира от сензорния екран, позволявана водача да извежда голям набор от информация: копиране на навигационни инструкции, помощ при шофиране, параметри на двигателя, бордови компютър, информация за маршрута и др. Визуализирането на всяка настройка е подчертано от серия анимации и преходни кадри, които са наслада за окото.

Но усъвършенстването на PEUGEOT i-Cockpit® не свършва дотук. Понеже удоволствието продължава да бъде една от основните ценности на французите, той тласка сетивните граници още по-далече. Така само с едно натискане на специален ключ новият PEUGEOT 3008 SUV призовава истински церемониалмайстор, за да подсили усещането при шофиране:  i-Cockpit® Amplify. Почти всички сетива са моментално стимулирани:

- Зрението, чрез промяна в яркостта на околното осветление и цвета на екраните;

- Слухът, чрез настройките на музикалния еквалайзер;

- Осезанието, чрез многоточковия масаж, интегриран в седалките (до пет програми);

- Обонянието, чрез дифузера на парфюм.

Освен това, както при PEUGEOT 308, зрението, осезанието и слухът могат допълнително да се наслаждават на смайващите характеристики на Спортния пакет. Така на водача се предлага истински празник на сетивата, който му позволява да достигне предела на удоволствието от шофирането. Шофьорът има незабавен достъп до две теми: "Boost", предназначена за динамичен стил на шофиране и "Relax" за по-спокойно каране.

Интериорният дизайн на новия PEUGEOT 3008 също е уникален за пазара. Това усещане се пренася и навън. От пръв поглед новият PEUGEOT 3008 впечатлява и изненадва със силата на характера си. Ефектът е силен, ясен и очевиден: това е SUV. Новият PEUGEOT 3008 е възприел всички характеристики на този тип силует - вертикална предница, дълъг, плосък преден капак,  висока средна линия, широки предпазни ленти (в основата на предната броня, арките над колелата, долната част на вратите), големи колела, увеличен просвет, оформени покривни рейки.

Но новият PEUGEOT 3008 не се ограничава само да интегрира тези характеристики. Той добавя значение и емоция, като не забравя да бъде последователен. Защото първото, което забелязвате в автомобила, е усещането за хармония, добре балансирани пропорции, точното количество от всичко. Предницата е категорично вертикална, но и много мощна, излъчваща усещане за сила, дори животинска агресия. Линиите й са ясни, дръзки и балансирани. Широката радиаторна решетка с хромиран кант задава тона. В центъра й Лъвът с точни пропорции – нито срамежлив, нито нахален, гордо заема мястото си. Пронизващ котешки поглед струи от тесните халогенни предни фарове. Той става още по-остър, когато фаровете придобият опционалните full LED светлини. Изразителността на тази предница характеризира самоувереността на собственика и чувството за принадлежност към Марката. Истински PEUGEOT!

Защитата около автомобила, големите колела, покривните рейки – всичко е тук! – но изпълнено с умела комбинация от характер и финес. Всичко води до креативен резултат, изключително модерен, дори футуристичен, като в същото време избягва помпозни и мъчителни компромиси със стила. Изненадата продължава отзад, където отново виждаме изчистен и модерен дизайн. Под наклоненото задно стъкло лента в блестящо черно интегрира опалесцентни задни LED светлини. Те съдържат трите знаменателни черти под формата на нокти, които правят визуалната идентификация на PEUGEOT така ясно забележима – през нощта и през деня.

Под какъвто и ъгъл да го приближи, който и да види новия SUV PEUGEOT 3008 за първи път, той се впечатлява от усещането за висококачествено изпълнение. Множество фактори допринасят за цялостното впечатление: фините разстояния между сглобките, хромираните щрихи, интелигентно разположени по целия автомобил, каросерията в два тона и др. Той е привлекателен, добре обмислен и изпълнен с вкус. Този външен вид го прави най-модерния SUV на пазара.

Репутацията на Марката на Лъва по отношение на усещането при шофиране е вече добре утвърдена, уменията на собствените й инженери по развойна дейност непрекъснато произвеждат автомобилите с най-удовлетворяващо шофиране, независимо от размера им. В случая новия 3008 предизвикателството е значително: по-голяма височина на возене, висока позиция на шофиране, повдигнат център на тежестта... При този клас автомобили решенията по отношение на стила са често в ущърб на управляемостта. Но в този случай от самото начало можете да почувствате магията. Безупречно поведение на пътя, прецизно управление, возия, усещане за пъргавина и безопасност, всичко е там, където трябва да бъде. Наистина ли е магия? Не, разбира се. Този резултат е продукт на дълъг опит и най-ефикасните и модерни технологии.

Благодарение на новата EMP2 платформа и нейните добре известни динамични качества, новият PEUGEOT 3008 постига баланс между комфорта и поведението на пътя, досега напълно непознат в сегмента C SUV. Неговото окачване е подходящо за всеки двигател, така че да постигне возия, достойна за репутацията на Лъва.  И накрая автомобилът допринася за положителната тенденция към намаляване на теглото, като предоставя подобрен разход на гориво, пасивна безопасност и динамика.

Новият PEUGEOT 3008 е истински SUV, но преди всичко той е PEUGEOT! И като всеки истински SUV той има автентични офроуд възможности, особено благодарение на Advanced Grip Control. Тази усъвършенствана система за контрол на сцеплението използва следното оборудване:

- оптимизиран контрол на сцеплението с пет нива (Стандартен, Сняг, Офроуд, Пясък, ESP OFF), управляван от бутон на централната конзола;

- специални гуми, 18-инчови M+S (Кал и Сняг);

- Hill Assist Descent Control (HADC), нова функция, асистент за слизане по наклон, която дава идеален и напълно безопасен контрол над автомобила и пътя му по стръмни склонове. Иновацията в системата е, че тя може да поддържа движение на автомобила с много ниска скорост (3 км/ч), като предоставя контрол и безопасност в ситуации, които обичайно предизвикват безпокойство. Тази функция се управлява от специален бутон на централната конзола. Водачът и пътниците само трябва да се облегнат назад и да се наслаждават на возенето!

Пътешествията на борда, дори най-кратките и ежедневни пътувания, се обогатяват с нови открития. Този нов PEUGEOT е истинска покана за пътуване в първа класа, подпомогнато от отлична шумоизолация и многобройни характеристики с цел комфорт, повечето от които са над обичайните нива на пазара - обгръщащи предни седалки, всяка от които може да получи като опция пневматична масажна система, голям панорамен покрив, оборудван с щора и осветени релси, премиум FOCAL® Hi-Fi.

Шофирането носи радост – усещане, усилено от компактния волан – и водачът може да извлече максимума от динамичните качества на този SUV, особено благодарение на подкрепата от многобройните налични системи за помощ при шофиране. Тези системи ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) от най-ново поколение минимизират всеки източник на опасност на пътя чрез арсенал от функции за безопасност - активна спирачка за безопасност и предупреждение за спазване на дистанция, предупреждение за излизане от лентата, за бдителността на водача, автоматични, адаптивни дълги светлини, разпознаване на пътните знаци, адаптивен автопилот със стоп функция при автоматичните скоростни кутии, активно следене на мъртвата зона. При шофиране в града водачът е подпомаган при определени маневри също и от Visio Park (360-градусов изглед около автомобила) и най-новото поколение асистент за паркиране Park Assist.

Новият PEUGEOT 3008 е като своя водач – в крак с времето. Затова той посреща необходимостта да останете свързани зад волана и да можете да навигирате спокойно, благодарение на функции като Mirror Screen, индукционно зареждане на смартфони и 3D свързана навигация. Последната отвежда реалността още по-далеч, като извежда изображения на сгради и паметници, докато следи контурите на терена. С едно просто докосване на бутон на волана, тя може да бъде копирана от сензорния екран върху дигиталния инструментален блок за по-лесно разглеждане. С TomTom® Traffic свързаността на автомобила дава видимост в реално време на събития, съществени за пътуването, както и достъп до различна информация: местна прогноза за времето, паркинги, станции за зареждане и др.

Този интелигентен дизайн не свършва с това да осигури на пътниците в автомобила най-добрите на пазара комфорт и функции за безопасност. Новият PEUGEOT 3008 насърчава пътниците да споделят незабравимите моменти в него и затова трябва да осигури максимална функционалност. Широко разгънатата модулност заедно с интелигентните характеристики е измислена, за да отговори на всички очаквания и да се справи с всички ситуации. Необичаен товар? Задната седалка "Magic Flat", сгъваща се в съотношение 2/3-1/3, осигурява равен под за товара. Трябва да държите нещата си разделени? Искате лесно товарене или да извлечете максимума от своите дейности през свободното време? Иновативният плъзгащ се под с две позиции спомага за лесно ползване на пространството на багажника и дори можете удобно да седнете на него без да се изцапате. Изключително дълъг товар? Сгъващата се седалка на пътника отпред предоставя пространство за товарене дълго 3 м! И при всички версии централният подлакътник на задната седалка е оборудван с отвор за ски. Към тази добре обмислена функционалност можете да добавите електрическата задна врата с функция хендсфри, която може да се отвори или затвори чрез просто движение на крака под задната броня.

Новият  PEUGEOT 3008 печели също от оптимизираната конструкция, която спомага за най-търсените размери на пазара, но с най-голямо интериорно пространство. По този начин, също както при интериорното пространство на купето, капацитетът на багажника е забележително подобрен спрямо предходното поколение. Освен капацитет от 520 литра, той има също една от най-ниските височини за товарене в своя клас.Тази оптимизирана конструкция носи също промяна в теглото на автомобила, което намалява със 100 кг спрямо предходното поколение.

Всички тези усилия, съсредоточени върху конструкцията на автомобила и намаляването на теглото му, са основен фактор в непрестанния стремеж към по-нисък разход на гориво и CO2 емисии. Независимо дали в бензинова или дизелова версия, новият PEUGEOT 3008 се възползва от предимствата на гама двигатели Euro 6.1, които са мощни и въпреки това с много нисък разход. Затова всички бензинови версии са Best in class в своя обхват на мощност. Автомобилът ще се предлага с  1,2 PureTech 130 S&S с 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия, както и с 1,6 THP 165 S&S с 6-степенна автоматична трансмисия.

При дизеловите версии технологията BlueHDi поддържа емисиите в обхвата от 100 до 121 г/км CO2 за мощности от 100, 120 и 150 к.с. Двигателите 1,6 BlueHDi и 2,0 BlueHDi са също сред най-добрите на пазара и отново ще се предлагат в съчетание с 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия.

Новият PEUGEOT 3008 се произвежда в завода в Сошо, а френските фабрики в Тремери и Дуврен доставят всички двигатели. Затова от момента на лансирането му той ще носи етикета "Origine France Garantie". Новият 3008 ще бъде представен пред публика за първи път на Автомобилния салон 2016 в Париж, който се провежда през октомври и ще излезе в продажба в цял свят веднага след това.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:30 Светът на жестовете
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • Сега "Тази сутрин" - информационно...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • Сега "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.