bTV отговори на Булсатком с ответни обвинения

Операторът дискриминирал медийната група и изнудвал с непазарни цени

по статията работи: Филипа Тодева | 05.01.2013 | 10:13
bTV отговори на Булсатком с ответни обвинения
bTV
Повече за:

От медийната група на bTV разпространиха отворено писмо-отговор на отправените вчера обвинения от "Булсатком". Според версията на оператора, че исканите нови цени от bTV Media Group са почти 50% от сумата за правата на всички програми на "Булсатком".

От медийната група отговориха, че "Булсатком" прави опит да прехвърли отговорността за масовото недоволство на многобройните зрители на bTV, лишени от достъп до каналите на медията в мрежата на Булсатком с поредица от неверни и манипулативни твърдения срещу bTV.

bTV стои зад позицията си, че Булсатком налага безпрецедентна ценова дискриминация върху медията, която се проявява във всички предложения на оператора.

В условия на финансова и икономическа криза и като се възползва от пазарната си мощ с над 35% пазарен дял, Булсатком изнудвал медията и зрителите, с непазарни цени.

"Вероятно операторът прави опит да заблуди зрителите с цел да увеличи месечните такси към тях в интерес единствено на собствената си печалба, като се опита да прехвърли върху bTV отговорността за това решение.

bTV изразява категорично несъгласие с намеренията на Булсатком да прехвърли върху зрителите ангажимента за инвестиция в съдържанието, от което операторът печели, без да допринася по никакъв начин за създаването му", се посочва в писмото.

Според bTV практиката на "Булсатком" да задържа над 80% от приходите на клиентите си за себе си е пагубна за развитието на целия телевизионен пазар в България и в краткосрочен, и в дългосрочен план.

Проблемът се задълбочава допълнително от факта, че според официално проучване на АБРО, Булсатком декларира по-малък от реалния си брой абонати (критерий, който винаги е бил свързан с ценообразуването на каналите на bTV) и така допълнително увеличава печалбата си на гърба на зрителите и на съдържанието, което разпространява.

"Само за последната година операторът е задържал за себе си от каналите на bTV Media Group милиони, без да насочи събраните от зрителите средства към създаването на оригинално ново българско съдържание", твърдят от медийната група.

По тяхно мнение безпокойство буди фактът, че Булсатком продава на абонатите си телевизионни канали само в пакети, като подменя каналите по своя преценка и без съгласие на зрителите.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


31 Недельо Мрънков 07.01.2013 | 19:52
Г-н Каушев получили сте трайна дезориентация в тази ситуация и имате нужда от лекар!!!
30 Недельо Мрънков 07.01.2013 | 19:49
Г-н Каушев има нужда от преглед заради настъпила трайна дезориентация :D :D
29 dimitar borowishki 07.01.2013 | 17:44
Само питали ли сте се дали няма и трети играч в цялата схема от страна на Виваком.Дали те не цакат Булсат нарочно за да им вземат клиентите.А по повод БТВ няма такива измекяри,да си дават скапаните турски сериали.
28 Dian Dimitrov 07.01.2013 | 17:00
http://bit.ly/13dzxjc - Мъж се удави под Аспарухов мост http://bit.ly/RBUqC1 - Българка в Испански затвор се самозапали
27 Драго Каушев 07.01.2013 | 16:10
Въпросът е много принципен - не става дума за турските сериали, за новинарите или за допълнителните канали на бтв. Става дума за това, че не само Булсат, но и другите кабелни оператори в България печелят от съдържанието на телевизиите, или по-конкретно казано едните работят, за да произвеждат нови, актуални, гледаеми продукции, а другите само трупат печалби на техен гръб, защото единствената им работа е да разпространяват. Обаче операторът Булсат се оказа много по-алчен от другите - той, освен че трупа приходи на гърба на една от най-гледаните телевизии в България, ами и не иска да си плаща вече за услугата... Няма как да стане номера! Булсат, кажете довиждане на 90% от клиентите си!
26 Драго Каушев 07.01.2013 | 16:02
До 25: Булсат се опитват да накарат клиентите си да се съгласят да гледат само ефирния канал на бтв, а за останалите да си плащат допълнително. Що за наглост е това при положение, че самите те предлагат на зрителите си само пакети от телевизии?! Абсурдни са! Ми като почнат и те да си продават каналите 1 по 1 (да видим тогава как ще я изкретат, защото са задръстени от чуждестранни канали, които никой никога не гледа) тогава да искат от Бтв да им продава на тях по същия начин!
25 Мария Ленкова 06.01.2013 | 22:59
Защо пък не вземат да продават Бтв каналите в отделен пакет и само който желае да си го закупува... Тогава ще стане ясно кой крив, кой прав и колко от зретелите си и искат битивито...
24 Андрей Данчов 06.01.2013 | 21:36
Много си прав в това че пак ще си платим сметката, дали ще ги има или няма Босфор ТВ все тая и да овеличат месечната сметка от Бусатком пак ще си я платим поради простата причина че увеличението няма да е кои знае какво, а че отделни хора от Босфор ТВ искат да лапат е отделен въпрос....
23 borislava gekova 06.01.2013 | 16:52
Страшнаа глупост .. каналите на БТВ медиа груб са по гледани от всекиго и не ги ли пуснат лично аз ще сменя доставчика в най-скоро време.. за какво плащаме се питам?Не трябва да чакаме компромиси между тях а те да бъдат компромисни към техните абонати в противен случей ще ги изгубат !
22 румен Кабакчиев 06.01.2013 | 16:34
Абе за ВАС съдилища няма ли!!!! че занимавате Народа с проблемите си .....Той пак ще ви плати сметката на кви се прайте бе
21 Малкия Мук 06.01.2013 | 10:44
Ние абонатите не знаем каква е истината но не трябва да се примиряваме след като си плащаме!Това са техни проблеми и само ние сме потърпевши!Точно за това има и други кабелни оператори и сега разбирам че предлагат много по-добри условия от Булсата!Не трябва да чакаме компромиси между тях а те да бъдат компромисни към техните абонати!
20 Ръсти Нейл 06.01.2013 | 09:39
Истината е винаги някъде по средата. Да вземат btv и булсат да си покажат договорите и парите, които си плащат, та да стане ясно кой краде и кой лъже. Мисля, че бтв няма да успеят да убедят хората, че булсат им извиват ръцете. Това звучи смешно! Истината е далеч по-тривиална. Не зная как булсат крият абонати, при положение, че всеки абонат плаща и му се издава ФИСКАЛЕН бон от касов апарат, свързан с НАП. На касовата ми бележка пише колко приемника имам и каква такса плащам. Просто Бтв искат да пробутат няколкото си негледаеми канали в пакет и то за цена, която АЗ, като абонат, не искам да плащам! Бтв много добре знаят, че след като се цифровизира ефирната телевизия, няма да има никаква пречка да си гледаме към пакета на Буслат напълно безплатно Бтв. Те искат да си ГАРАНТИРАТ 1 година някой да им плаща за непродаваемите и негледаеми канали, по които да вървят безкрайните им реклами и така да генерират още по-големи печалби.
19 Емануил Каракашев 06.01.2013 | 00:16
Абе както е казал Алеко: " И едните и другите са маскари"
18 Емануил Каракашев 06.01.2013 | 00:16
Абе както е казал Алеко: " И едните и другите са маскари"
17 Емануил Каракашев 06.01.2013 | 00:16
Абе както е казал Алеко: " И едните и другите са маскари"
16 Емануил Каракашев 06.01.2013 | 00:15
Абе както е казал Алеко: " И едните и другите са маскари"
15 Емануил Каракашев 06.01.2013 | 00:15
Абе както е казал Алеко: " И едните и другите са маскари"
14 Petar Petrov 06.01.2013 | 00:05
Драго е прав, повечето клиенти са семеиства. В едно семейство най-важното е да има за всекиго по нещо. За съжаление тези хора нямат време да се занимават с глупави коментари по сайтовете.
13 Драго Каушев 05.01.2013 | 22:24
Според мен хората масово харесват бтв, защото има за всеки о нещо – за екшън феновете, за комеди феновете, за жените – цял канал, предавания за мода, за готвене, за млади родители, нов сериал (Секс, лъжи и музика) за тийнейджърите и малко турски сериали за бабите! Е как да не са доволни хората!
12 Радостин Минчев 05.01.2013 | 20:37
Цялата БТВ Медия груп има точно 4 предавания които стават за гледане : 1. Комиците ( въпреки че и те затъпяват напоследък) 2. Шампионска лига 3. Революция Z ... 4. Столичани в повече. Всичко останало е боклук с ориенталски привкус, така че изобщо не страдам от липсата на Босфор ТВ, и това няма да ме накара да сменя оператора който ми доставя ТВ, най-малкото защото имам ТВ+ т.е. имам испанското и българското първенство по футбол( за което доколкото аз знам турскосинята тв все още не се издължила на клубовете за сез.2010-2011
11 Радостин Минчев 05.01.2013 | 20:33
Цялата БТВ Медия груп има точно 4 предавания които стават за гледане : 1. Комиците ( въпреки че и те затъпяват напоследък) 2. Шампионска лига 3. Революция Z ... 4. Столичани в повече. Всичко останало е боклук с ориенталски привкус, така че изобщо не страдам от липсата на Босфор ТВ, и това няма да ме накара да сменя оператора който ми доставя ТВ, най-малкото защото имам ТВ+ т.е. имам испанското и българското първенство по футбол( за което доколкото аз знам турскосинята тв все още не се издължила на клубовете за сез.2010-2011)
10 Ibrahım Redjebov 05.01.2013 | 15:42
Мога и без БТВ така,че си задръжте скапаната телевизия!И никога няма да се откажа от Булсатком заради БТВ!Как може за ефирна телевизия да искат увеличения тия мошенници от БТВ а за другите канали от групата просто нямам думи само повтарят едно и също то му писва на човек!Единствената губеща страна са БТВ!!!
9 Галина Иванова 05.01.2013 | 15:32
БТВ да приеме условието на Булсатком да остане само БТВ,а останалите канали да бъдат в пакет,и който иска да си ги плаща.Няма да е голяма загуба за повечето абонати на Булсатком,и без това голяма част от абонатите не ги гледат.Аз не бих плащала за програми които излъчват едно и също,един месец по БТВ СИНЕМА дават „Умирай трудно“,на следващия месец същия филм го въртят по ЕКШАНА и така нататък докато зрителите научат наизуст и най малките подробности.Крайно време е БТВ МЕДИЯ ГРУБ да започне да се съобразява с зрителите,да не си измива ръцете с БУЛСАТКОМ и най вече да и стане ясно че,АБОНАТИТЕ НА БУЛСАТКОМ МОГАТ И БЕЗ ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ
8 lets lets 05.01.2013 | 14:27
В края на месеца, когато си плащаме никой няма да каже ... "Вие нямахте Btv този месец ще е безплатно" ... Време е да се стигне до компромис,все пак си плащаме. Ако това продължи "Булсатком" ще загубят много от клиентите си, а на Бтв ще им падне рейтинга!
7 lets lets 05.01.2013 | 14:26
В края на месеца, когато си плащаме никой няма да каже ... "Вие нямахте Btv този месец ще е безплатно" ... Време е да се стигне до компромис,все пак си плащаме. Ако това продължи "Булсатком" ще загубят много от клиентите си, а на Бтв ще им падне рейтинга!
6 Орнела Мути 05.01.2013 | 13:02
Мисля , че е крайно време да се стигне до някакъв компромис .
5 Неизвестен Елемент 05.01.2013 | 12:02
Хубаво би било да отразите и проблема, който имат в Румъния в момента ДОЛЧЕ и ПРОТВ и да видите как ПРОТВ е свързана с Босфор ТВ. Проблемът е напълно идентичен - и там ли Булсат са виновни?
4 Неизвестен Елемент 05.01.2013 | 11:55
Е сега поне стана ясно, че булсат наистина не дължи пари по договор на бтв, а бтв са решили, че е трябвало да им се дадат повече пари, отколкото пишело в договора и затова спряха сигнала точно преди празниците, защото видиш ли друг е изнудвача - не те - аман от лешпери в тая държава!!!!
3 Неизвестен Елемент 05.01.2013 | 11:55
01
2 Galq Miteva 05.01.2013 | 11:12
mnogo ste pravi to4no takae
1 Янко Янков 05.01.2013 | 11:00
http://snimai.com/index/anketa/anketa-11/

ТВ програма

Кино

  • Сега Най-хубавите години от нашия живот...
  • 21:30 Спасителят игрален филм...
  • 23:30 Празнично Пасхално богослужение...
  • 00:30 Арт детектив рубрика за лайфстайл и...
  • 00:45 Й.С.Бах: "Йоханес пасион"/2 част/...
  • 01:45 Туризъм.бг /п/
  • 02:45 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 03:15 Спасителят игрален филм /п/ (12)
  • Сега "Бригада Нов дом" - социален проект...
  • 22:00 "Колибата" - драма (САЩ, 2017 г.),...
  • 01:10 "Древно инженерство" - документална...
  • 02:20 "bTV разказва" - документална...
  • 02:50 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 03:20 "Търси се…" - токшоу с водещи Меги...
  • 04:15 "Мистър Пибоди и Шърман" -...
  • 05:10 "Да живее крал Джулиън" -...
  • Сега "Един за друг" (нов сезон) -...
  • 22:00 "Моят шпионин" - с уч. на Дейв...
  • 00:00 "Розовата пантера" - с уч. на Питър...
  • 02:00 "102 далматинци" - с уч. на Глен...
  • 03:50 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 04:40 "В очакване на Купидон" - с уч. на...
  • 06:00 "Иконостас"
  • 06:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.