Алтерко стартира партньорство с Viber и Мтел

Вече всяка фирма у нас вече ще може да изпраща съобщения до клиентите си през приложението

по статията работи: iNews.bg | 17.05.2017 | 11:26
Алтерко стартира партньорство с Viber и Мтел
Повече за:

Алтерко АД постигна ключово споразумение с Viber. В резултат на партньорството всеки бизнес в България ще може да изпраща съобщения до своите клиенти през мобилното приложение. По този начин българската IT компания Алтерко АД разширява портфолиото от маркетингови услуги, които предлага. Освен лидер в сектора на телекомуникационните услуги с добавена стойност, мобилен маркетинг, SMS промоции и SMS игри, сега компанията става и пионер в корпоративните комуникационни услуги във Viber за България.

Услугата ще се предлага и за всички корпоративни клиенти на Мтел. Мобилният оператор е първият проявил интерес да предложи на бизнеса възможността да изпраща SMS и Viber съобщения на своите клиенти, партньори и служители в единна платформа.

"Това е много добра възможност, която дава изключителна гъвкавост и отваря нови бизнес хоризонти за нашите клиенти – коментира Симеон Донев, старши директор "Маркетинг" в Мтел. – Услугата е достъпна още сега и всеки наш корпоративен клиент може да се възползва от нея веднага."

"Благодарение на партньорството ни с Viber и Мтел вече всеки бизнес може да изпраща рекламни съобщения до 700 символа, включително лого, картинка, бутон, който да води към желана онлайн дестинация (страница, профил, друго) – коментира Александър Балкански, изпълнителен директор на Теракомюникейшънс АД, която е част от холдинга Алтерко АД. – Това е изключителна възможност за всеки бизнес да подобри комуникацията с клиентите си и да разширява неограничено възможностите спрямо ползваните досега канали за маркетинг през SMS и еmail."

"Радостни сме да отворим нова страница за потребителите ни в България, която ще им даде възможност да са по-информирани и винаги да са в час с най-новите промоции, услуги и продукти на любимите си брандове – коментира Атанас Райков, директор бизнес развитие за ЦИЕ и ОНД на Viber. – Вярваме, че така ще повишим добавената стойност на потребителското преживяване. Важно е да отбележим, че абонатите на Viber няма да бъдат обезпокоявани, без да са заявили интерес. По всяко време те ще могат да блокират съобщенията от рекламодател или канал и да се откажат от по-нататъшното им получаване."

Нова услуга, нови хоризонти

Алтерко АД е лидер в областта на SMS съобщения в Източна Европа, като месечно изпраща над 15 000 000 маркетингови съобщения. Клиенти на маркетинговите услуги на Алтерко са редица големи финансови институции и водещи компании като Метро, IKEA, BILLA, Shell и други. Компанията следва модерните световни тенденции и доставя на своите клиенти услуги, даващи им конкурентно предимство, затова и партньорството с Viber е естествен ход в развитието на компанията. Един от големите плюсове на Viber пред традиционните канали за изпращане на съобщения е възможността да се изпращат големи обеми текстове веднага – хиляди в секунда, както и фактът, че заплащането е само на доставените съобщения. Безспорно предимство на Viber е и опцията за използване на емотикони и интерактивни стикери в маркетинговите текстове.

Продукти за малки и големи

Освен с маркетинговите услуги за бизнеса, Алтерко АД е познат в цяла Европа и със своите смарт продукти – детският часовник MyKi и тракерът за домашни любимци MyKi Pet. Те са разработени от Аптерко Роботикс – IoT компания, която е част от холдинга Алтерко. Мтел бе първият телеком, който си партнира с Алтерко Роботикс и предложи тези продукти на българския пазар. Само за първите три месеца на годината бяха регистрирани над 15 000 продадени бройки от двете иновативни устройства.

Часовниците MyKi са детски часовници, които служат едновременно като GPS, GSM и часовник и помагат на родителите да се чувстват по-спокойни за безопасността на децата си. В момента на пазара има два модела на часовника: MyKi Watch и MyKi Touch. Устройствата работят със SIM карта, чрез която се свързват със смартфоните на родителите. Така те могат да наблюдават локацията на детето си във всеки един момент през безплатно мобилно приложение. MyKi Touch е най-новият модел, има цветен сензорен дисплей с резолюция 240х240 пиксела, картинно меню за навигация и локализира по до 24 сателита, Wi-Fi и LBS местонахождението на детето. Родителите могат да настройват "зони за безопасност", в които обикновено се движи детето. Например, ако от 8 до 12 ч. детето трябва да е на училище, а не е, MyKi алармира родителя. Часовникът разполага и със SOS бутон, който детето да използва, за да се свърже с близък човек при спешен случай.

МyKi Pet пък е първият български тракер за животни и един от най-леките, налични на световния пазар в момента – 28 грама. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi. Благодарение на MyKi Pet собственикът на домашния любимец наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона си през безплатно мобилно приложение. Като допълнение, MyKi Pet има уникална вградена функция. Това е възможността да научите животното си да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука. Голямо предимство на MyKi Pet е, че вече може да напомня и за ваксини и медикаменти.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега "Петолиние на паметта
  • 15:00 Натисни F1 образователна поредица...
  • 15:30 Истории от Олимпийските игри /п/
  • 15:45 Телепазарен прозорец
  • 16:00 Бързо, лесно, вкусно
  • 16:30 Светът и ние
  • 16:55 България в 60 минути с Мариана...
  • 18:00 По света и у нас
  • Сега "Златно момче" - сериал, еп.75 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.47
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.3
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • 19:00 bTV Новините - централна емисия
  • 20:00 "Аз обичам България" - забавна...
  • Сега "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
  • 19:00 Новините на NOVA - централна емисия
  • 20:00 "Един за друг" (нов сезон) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.