Индексът на тържищните цени (ИТЦ) продължава да е стабилен, като тази седмица остана на ниво 343 пункта.
Краставиците поевтиняват с 1,4% до 1,39 лева за килограм.
Оранжерийните домати поскъпват с 2,3% и се търгуват по 1,35 лева за килограм. Цената на полските домати скача с 11,7% до 1,05 лева за килограм. Цената на зелето се качва с 2,2% до 0,47 лева за килограм на едро.
Картофите поевтиняват с 2,7 на сто и се продават по 0,71 лева за килограм. Цената на зелените чушки се качва със 7, 1% до 0,90 лева за килограм.
Червените чушки поскъпват с 13,0% до 1,30 лева за килограм. Дините поскъпват с 20,7 на сто до 0,35 лева за килограм.
Прасковите вече се продават с 11,2% по-скъпо до 1,62 лева за килограм. Цената на гроздето се качва с 24% до 1,55 лева за килограм на едро.
Цената на лимоните се понижава с 9,8 на сто до 2,30 лева за килограм. Ябълките се продават по 1,02 лева за килограм.
Кравето сирене поскъпва със 7,3 на сто и се продава по 5,91 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" се търгува средно по 10,69 лв./кг., с 1,6 на сто по-скъпо от преди седмица.
Олиото поскъпва с 0,5% и се търгува на цена от 2,20 лева за литър. Каймата поскъпва с 13,4% и се продава по 5,50 лева за килограм.
Захарта поевтинява с две стотинки и се търгува по 1,80 лева за килограм . Брашното тип "500" поскъпва с 6,8 на сто и се продава по 0,95 лева за килограм. Яйцата се търгуват по 0,19 лева за брой на едро.