От КТБ АД се съмняват дали прокуратурата не се ползва за уронване на престижа на банката

Ръководството на банката заяви, че няма масови разпити на членове на УС

по статията работи: Филипа Тодева | 12.06.2014 | 17:55

Ръководството на КТБ АД не намира за нормално и обществено отговорно органите на досъдебното производство в лицето на Прокуратурата и Следствения отдел на Софийска градска прокуратура да отчитат ежечасно, публично и в детайли рутинната си работата си по една обичайна предварителна проверка. Това заявиха от Управителния съвет на КТБ АД във връзка със зачестилите коментари в някои медии за действия на органите на досъдебното производство по предварителната проверка по сигнала на неформалната организация на граждани, известна под името "Протестна мрежа".

"Отделно от това, в медийното отразяване на дейността на горните органи се съдържат множество изцяло неверни факти и обстоятелства. В тази връзка, до момента няма масови призовавания и разпити на служители и членове на УС на КТБ АД и броят на действително призованите лица като свидетели е значително по-малък от посочения в някои публикации. Важно е да се отбележи, че по отношение на нито един служител или мениджър на банката не са предприети каквито и да било процесуални мерки", се казва още в позицията на УС на КТБ АД.

От банката отбелязват още, че съдържанието на получените призовки не дава основание процесуалните действия на органите на досъдебното производство да се квалифицират като свързани с широко огласената от Прокуратурата предварителна проверка по сигнала на посочената по-горе организация на граждани.

"При тези обстоятелства възниква обоснованото съмнение дали органите на досъдебното производство не се използват за участие в една абсурдна и противозаконна кампания за уронване на престижа и търговския имидж на една от най-големите и стабилни български банки. КТБ АД е финансова институция с 20-годишна история, която поддържа устойчив растеж както благодарение на широката си гама от банкови продукти и услуги, така и благодарение на експертизата и професионализма на своя изключително подготвен и квалифициран екип. КТБ АД стриктно спазва Закона за кредитните институции в съответствие с най-добрите европейски и световни практики, доказателство за което е доверието на нашите акционери, инвеститори и вложители, клиенти и партньори. В потвърждение на горното е и успешното приключване днес на сделката за придобиването на Креди Агрикол България ЕАД", се казва още в позицията на УС на КТБ АД.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


33 mitko velev 13.06.2014 | 12:02
Май ще излезе, че Прокуратурата действа с поръчение, за да се урони престижа на банката, ами да ви кажа случващото се не е нормално, как може да се тиражира по медиите невярна информация?!
32 Vanesa Apostolova 13.06.2014 | 11:27
Прави са хората да се съмняват, особено и като се сложат и глупостите,които пишат медиите, от къде им идват тези източници,след като самия прокурор избягва да говори по темата?
31 ваня иванова 13.06.2014 | 11:20
"В тази връзка, до момента няма масови призовавания и разпити на служители и членове на УС на КТБ АД и броят на действително призованите лица като свидетели е значително по-малък от посочения в някои публикации" - да и това беше в медиите на Прокопиев. Как може да се пуска невярна информация.
30 Пламен Панайотов 13.06.2014 | 11:15
"Отделно от това, в медийното отразяване на дейността на горните органи се съдържат множество изцяло неверни факти и обстоятелства"- То това е много характерно за някои български медии, да промиват мозъците на хората .
29 ваня иванова 13.06.2014 | 11:15
Така е, не може прокуратурата докато не е минала проверката да изнася каквато и да е информация, прави са от банката.
28 Бандата наОушън 13.06.2014 | 10:56
Цацаров да си опича акъла и нека да пусне проверка срещу "Протестна мрежа", за да стане ясно един път завинаги, че са създадени от Иво Прокопиев, за да рушат престиж и репутация на банки, хора и най-различни компании.
27 Иван Ангелов 13.06.2014 | 10:55
Естествено че всичко това е лъжа, която беше внушена от медиите на Иво Прокопиев. На всичкото отгоре прехванаха и останалите, без да има и грам истина в това, което беше написано.
26 опитен ловец 13.06.2014 | 10:54
Скоро ще разберем окончателните резултати от тази проверка и аз лично си мисля, че прокуратурата трябва да започне разследване срещу "Протестна мрежа" за подаване на фалшиви сигнали!
25 Бандата наОушън 13.06.2014 | 10:53
"Ръководството на банката заяви, че няма масови разпити на членове на УС" - Тогава защо Прокопиевите медии разпространиха тази информация, след като няма нищо общо с реалността? Аман от тези прословути техни лъжи в медийното пространство.
24 Батко съссладко 13.06.2014 | 10:51
Естествено че ще се съмняват. Тя цялата работа толкова намирисва около тези сигнали, че няма накъде просто> Цацаров не го ли разбра най-накрая вече?
23 Баба Пъша 13.06.2014 | 10:48
Тази протестна мрежа трябва да я разследват . Кой стои зад нея, кой им дава пари да хвърлят такива лъжи в публичното пространство .
22 Krum Tonev 13.06.2014 | 10:42
Имат източници те, тези дето плащат да пишат тенденциозно,това ако е достоверен източник, манипулират общественото мнение само.
21 Старата Госпожа 13.06.2014 | 10:34
И на мен това ми се струва . Прокуратурата трябва да отчита някаква работа за пред Брюксел, но в момента доста греши, защото обвиненията от страна на Протестна мрежа към КТБ са доста несериозни и без доказателства .
20 stupid cupid 13.06.2014 | 10:32
Самият факт, че прокуратурата си позволи толкова дълго да отказва коментар и с това да подхранва спекулациите в пресата говори достатъчно по този въпрос.
19 Diana Nenova 13.06.2014 | 10:31
Цацаров за сетен път влезе в ролята на маша в ръцете на разни политически субекти, които с помощта на следствието си оказват натиск върху хора с влияние и финансови възможности.
18 Sisunka Mitevska 13.06.2014 | 10:28
Още един пример за "прозрачно" разследване, за което нищо чудно да бъдем смъмрени от ЕС. Как журналистите тиражират информация за едно толкова конфеденциално разследване, че главният прокурор отказва коментар или пък отговаря уклончиво, а в същото време в медиите се публикува информация от "източници". Да не говорим какво безумие само по себе си е едно разследване базирано на публикации в пресата, а Нели Крус си ни каза каква ни е пресата - слугинажна.
17 Milica Georg 13.06.2014 | 10:26
У нас тези институции винаги са били силно зависили от разни политически субекти, за това и чуждите инвеститори бягат от страната ни, понеже започваш да градиш нещо, а някой във всеки един момент може да реши да ти го вземе чрез натиск, набеждаване и прочие. Не беше ли такъв случая с Мишо Бирата?! Не беше ли натиск пак от прокуратурата делото срещу Ампулата, в резултат на което той абдикира и си подари медиите, които бяха някак анти срещу управляващите, после всичко се потули...
16 Emily Reed 13.06.2014 | 10:23
Могат, явно срещите на четири очи преди време между Цацаров, Цветанов и Пеевски сега дават резултат и разни политически субекти започнаха отново да прилагат мутренските си тактики по отношение на бизнеса на разни хора. Как иначе се придобиват шест апартамента или пък още по-фрапиращия случай с Пеевски, който за скромните си години и умствен ресурс се е замогнал доста.
15 Andrei Stoichev 13.06.2014 | 10:21
как няма да се съмняват, в България винаги всичко се случва с далавери и поръчки,така че съмнението им е основателно, ще почакаме да видим какво ще каже прокуратурата.
14 чичо съби 13.06.2014 | 10:21
Как могат да ги викат на разпит, при положение, че това е поредният неадекватен ход на Протестна мрежа, да уронят престижа на банката..?
13 нелепо съвпадение 13.06.2014 | 10:07
Няма да се учудя ако прокуратурата и Протестна Мрежа правят това, за да уронят престижа на банката . В България всичко е възможно !
12 работната пчела 13.06.2014 | 09:56
всичко е възможно, но чак пък прокурора през един час да коментира какво се случва с банката е малко абсурдно, а и е факт,че медиите изкараха едва ли не,че са ги задържали в ареста в стил американско криминале и са ги разпитвали служителите на КТБ, преувеличаване колкото искаш...
11 La Bicha 13.06.2014 | 09:56
В тази връзка, до момента няма масови призовавания и разпити на служители и членове на УС на КТБ АД и броят на действително призованите лица като свидетели е значително по-малък от посочения в някои публикации"" - Добре е, че го уточнявате защото какво ли не се изписа тия дни по медиите. Че не знам си колко члена били викани на разпити, сякаш са някаква престъпници и как едва ли не почти цялата банка била строена в СДВР-то :) Аман от жълти парцали, които се осмеляват да се наричат медия! Успех на КТБ!
10 Изабела Белла 13.06.2014 | 09:54
Браво, след като КТБ не мъчли и дава постоянни официални изявления за това, което й се слчува в моемнта, което съвсем видимо е целенасочена поръчка, демек да, оронване на престижа, значи нямат каквко да крият. Ако имаха, за тези 20 години търговска дейност, все НЯКОЙ щеше да ги сгащи. Излиза, че всичко е една целенасочена акция срещу собственика на банката най-вече. Което е отвратително, нособено ако българската прокуратура се изпозлва като маша за лични цели!?! Дано НЕ Е ТАКА. Вярвам в обективната българската правораздавателност!
9 Анжелина ЖУЛИ 13.06.2014 | 09:48
Не знам, но ако излезе иситна, че Прасето изпозлва собственат ани държавна прокуратура за да си урежда сметки със собственика на КТб, това вече би преляло всякакви граници ! След, като банката е готова да съдейства на властите чрез всичко, което й се изисква и няма какво да крие, значи наистина няма какво да крие! Колкото до медините публикации, на всички ни е ясно, че в повечето медии всичко се преувеличва нарочно - импресии, рейтинг и прочие. Особено в жълти парцали, като ПИК. Традиционната черна ПР акция на Капитал продължава, но там не си позволяват чак толкова много неверни факти и спекулация на информация. Хората трябва да мислят, като ги четат тези неща, а не просто да им се връзват първосигнално! Надявам се скоро време всичко да се разреши и банката да изчисти името си от грозни и неверни спекулации.
8 Emily Reed 13.06.2014 | 09:12
У нас съдът и прокуратурата по традиция си се ползват за оказване на натиск върху заможни и влиятелни хора, така че не бих се изненадала, ако е така.
7 дрезгав глас 12.06.2014 | 18:55
Съчиняват си каквото искат, само и само да оплюят тази банка и собственикът . Тези обвинения изобщо няма да издържат пред прокуратурата !
6 дрезгав глас 12.06.2014 | 18:53
Най - вероятно тези нападки към банката идват от бизнесмена Иво Прокопиев, който явно много завижда за успехите на собственика на КТБ и по тази причина използва Протестна Мрежа като инструмент за уронване престижа на банката !
5 reni angelova 12.06.2014 | 18:45
"Ръководството на банката заяви, че няма масови разпити на членове на УС" - а, така как може такова нещо. Защо постоянно се пуска невярна информация?
4 Victoria Peshev 12.06.2014 | 18:44
От един рутинен разпит по сигнал на тия соросоиди някои медии наистина направиха голяма сензация и дори започнаха да си съчиняват обвинения.
3 bilyanka razpilyanka 12.06.2014 | 18:42
Поредната целенасочена ПР акция на определени медии, на които си личи, че им се плаща да пишат поръчкови стати, които нямат нищо общо с действителността. Прокуратурата пък отказва коментар доста време и подхранваше тези спекулации.
2 Wild Rose 12.06.2014 | 18:41
Като се има предвид чий човек е Цацаров, то нищо чудно, а и много интересно, че някои медии бяха уведомени за тези разпити доста по-рано, от къде този теч на информация?!
1 Кристина Минкова 12.06.2014 | 18:04
Това определено трябва да се разбере...не може да се пускат такива димки в медийното пространство!

ТВ програма

Кино

  • Сега Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:20 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • Сега "Тази сутрин" - сутрешен блок с...
  • 09:30 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.31...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.81
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • Сега "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.