Цв. Василев: В "Икономедиа" има "черни" и "бели" списъци

Една от лъжите им е, че КТБ се възползва от държавни фирми, за да финансира медии, обяви бизнесменът

по статията работи: Кремена Бедерева | 14.10.2013 | 13:37

"Корпоративна търговска банка АД е пета в България по големина на активите си. Тя е типична корпоративна банка, т.е. фокусирана е върху обслужване на бизнеса и индустрията. Развитието ѝ следва стратегия, приета от придобиването ѝ през 2000 г.: обслужване на бизнеса в определени отрасли и сфери на индустрията. Преди всичко това е инфраструктура, в цялото многообразие на това понятие, като енергетика и енергийна инфраструктура, пътно строителство, водно строителство, телекомуникации, както и специално профилиране на банката във финансиране на експортни операции."

Това казва в интервю за "Дойче веле" предприемачът Цветан Василев. Позицията му се появява, след като преди дни стана ясно, че заради нарушение на "журналистическите стандарти на "Дойче веле" двама журналисти бяха освободени от медията като коментатори. Причината - работата на двамата журналисти бе подложена на проверка след писмо на Корпоративна търговска банка (КТБ) за едностранчиви публикации за председателя ѝ Цветан Василев. Според изданието журналистите са нарушили стриктното разделяне на мнение от информация или пък подкрепянето на твърдения с доказуем фактически материал.

В публикации на Иван Бедров и Еми Барух, прикривайки се зад "Дойче веле", тенденциозно се заявява позиция по дадена тема, без да е потърсена и другата страна, както и самата медия отбелязва в разпространената си позиция преди няколко дни.

От своя страна ръководителят на редакцията за Централна и Източна Европа Верица Спасовска пое отговорността и заяви, че всички информации и коментари по дадена тема трябва да отразяват различните гледни точки, давайки право на отговор на Цветан Василев.

В интервюто за пред "Дойче веле" предприемачът казва: "За разлика от повечето конкуренти, кредитните експозиции на КТБ към най-уязвения от кризата отрасъл - строителството, са в пъти по-ниски от средните за банковата система на България. Нямаме сериозни намерения да променяме нашата стратегия по отношение на секторната ориентация на банката, защото оценките ни за развитието на конюнктурата и на финансовата криза не са особено оптимистични за следващите няколко години. За сметка на това разглеждаме възможността за регионална експанзия, главно в републиките на бивша Югославия, където виждаме основен потенциал за развитие през следващите години".

По думите му една от най-интензивно разпространяваните лъжи в кампанията на Икономедиa за КТБ АД е тази, че банката се възползва от наличието на средства на държавни фирми, за да финансира медии. Компании с държавнo участие, предимно от сектор енергетика, са клиенти на КТБ АД от 13 години.

"Нямам спомен досега някоя от тези компании да е казала, че нейните пари са използвани за нещо друго, освен за обслужване на дейността ѝ, в това число - за текущи разплащания, предоставяне на кредити, на други гаранционни инструменти като акредитиви, банкови гаранции и прочие. Говоря за 13 години партньорство с тези компании", уточнява Василев. 

"Нито един лев или евро от сметките на тези компании не са използвани за финансиране на Нова българска мeдийна група, защото тя не се финансира от КТБ АД. Кaкто и по принцип тя не се финансира от Корпоративна търговска банка", категоричен е собственикът на КТБ.

Що се отнася до рекламния бюджет на КТБ АД, той е в пъти по-малък от средния размер на рекламните бюджети на големите банки в банковата система в България и със сигурност не е решаващият фактор за развитието на НБМГ. Още повече, че никой не обръща внимание на факта, че бюджетът за спонсорство на КТБ АД за култура, спорт, наука, образование е много по-голям от рекламния бюджет на банката, което лесно може да бъде проверено от балансите на институцията, още повече, че тя е публично дружество, допълва още той.

"Единствената медия, с която съм имал нещо общо към онзи момент като консултант и миноритарен партньор на фонд за рискови инвестиции, е TВ7. И тази моя миноритарна инвестиция никога не е имала друга цел, освен бизнес. Аз съм инвестирал в бизнес проект. Никога и под никаква форма не съм инвестирал във вестниците на НБМГ. Предишният собственик на тези вестници, който ги продаде на НБМГ, притежаваше 2 от 7 дяла в дружеството ИПК - Родина АД – издателско-печатарски комплекс, който разполага с атрактивен терен на основната пътна артерия "Цариградско шосе" в гр. София. Останалите 5 дяла бяха на други собственици. Аз съм инвестирал именно в развитието на този проект - в закупуването на терена и сградата на бившия ИПК Родина. Това е нещото, в което съм инвестирал. Но не и във вестниците. Те са отделени и нямат нищо общо с дружеството, което управлява този проект", обяснява Василев. 

Запитан дали ще се съгласи с твърденията в българските медии, според които връзката му с ТВ7, макар да е от икономическо или от бизнес естество, води до това, че упражнява влияние върху съдържанието на тази медия, Цв. Василев отговаря: "Можете да потърсите за отговор на този въпрос изпълнителните директори. Според мен не повече от 5-6 човека ме познават в TВ7. И то основно спортните репортери, които ми вземат интервюта, когато участвам в такъв род събития."

Василев коментира и "Икономедиа" - "искам да добавя нещо в контекста на обективните и необективните медии и тезата, която изповядва Икономедиa. За това колко те са обективни, говори фактът, че в тази медия съществуват "черни" и "бели" списъци. Начело на черния списък вероятно съм аз, а за хората в черния списък или не се говори нищо, когато вече няма какво да се каже негативно, или се говори само негативно. Такива "черни" и "бели" списъци в TВ7 не съм чувал да има. Там има журналисти от всички цветове, които разполагат с пълна свобода".

По думите му, "освен Икономедиа, многобройните сателити в интернет, част от които не са идентифицирани като собственост (имам предвид Mediapool, Offnews, Биволъ, ПИК, както и редица жълти сайтове, които гравитират около Икономедиа и използват същата риторика) имат същото отношение към медиите и сайтовете, които изказват различно от тяхното мнение. Те не обичат да слушат нещо, което е противно на тяхното мнение. И всеки журналист, който е заподозрян, че не е съгласен с тях, веднага се подозира във връзки с мен или в някакви други световни конспирации. А истината е, че много хора досега се страхуваха да говорят истината!"

Василев припомня, че преди по-малко от седмица се наложи ръководството на Федерацията по мотоспорт в България да излиза с пресконференция, в която да опровергае лъжите на Икономедиа. Цветан Василев има предвид твърденията в някои медии, че КТБ и Цветан Василев са използвали спонсорството на централата, за да въртят незаконни преливания на пари.

На въпрос дали има свобода на словото в България, Цв. Василев смята, че "има прекалено много свобода на словото. Бих казал, че има "слободия" на словото. Бих казал и още нещо, че има свобода на словото, но няма свобода след словото. Според мен отговорността за политиката и за обективизма на всяка медия е на нейните издатели. В България много хора са обругавани и ощетявани чрез медиите. И няма никакви последствия за тези медии."

По думите му "като говорим за свобода на словото, мога да Ви кажа, че преди няколко месеца същите тези блюстители и ментори на свободното слово, борците против фасадната демокрация, блокираха със специални ключове всички сайтове, които им бяха неудобни и не изразяваха тяхното мнение. Плюс това Икономедиa, заедно с всичките си сателити - аз пак казвам, не мога да коментирам по какъв начин те са свързани, но със сигурност като политика и позиции са свързани - провежда своята политика и чрез имплементиране на журналисти във всички водещи медии в страната."

Според него това става чрез колабoриращите журналисти на различни чужди медии. Затова казвам: те се опитаха да монополизират истината за България. И истината за демокрацията в България. Като претендират, че изразяват, единствено и само те, демократичните процеси в България. Което е абсолютно невярно.

"И ако аз с нещо се боря с тях, то е точно за това. Аз се боря за силна България в рамките на нейните глобални ангажименти и приоритети. Ние сме част от Евроатлантическия пакт и се гордеем с това. В същото време сме най-бедната страна в този пакт и със сигурност трябва да направим повече за собствената си страна. Там е моето основно противоречие с тази група от хора", категоричен е Цветан Василев.

Запитан какво означава да си могъщ в България, предприемачът заявява: "Аз нямам власт. Гордея се с това, което съм успял да развия през годините. Аз съм изразител на националните интереси и на националния капитал, независимо че не членувам в нито една организация на работодателите. Смятам, че голяма част от тях са представители по-скоро на компрадорския капитал, а не на националния предприемачески капитал. Моята цел е в България индустрията да бъде в основата на системата, а не oбратното.

В момента, все още в резултат на прехода, политиката е в основата на цялата система. И понеже политиката е тясната страна, пирамидата ни е обърната. Затова е и толкова нестабилна. Всеки от политиците в България идва на власт, за да покаже колко е значим и как без него бизнесът не може. Аз съм убеден, че в Германия е точно обратното. Ако все пак с нещо съм влиятелен, ще се опитам да насоча влиянието си за постигането на тази крайна цел и в България, а не за личното ми облагодетелстване."

На въпрос дали се определя като олигарх, Цветан Василев смята, че "ако олигарх е най-големият данъкоплатец на България, ако олигарх е човек, който създава работни места и помага за тяхното създаване, (защото бизнесът, който се обслужва през каналите на банката, формира над 10% от БВП - той не е свързан с мен, но се обслужва благодарение на банката) - да, аз съм олигарх.

За останалото може да се потърсят различни определения. Аз мисля, че в последно време президентът е особено активен в тази посока. От него разбрах, че всички предприемачи са олигарси, защото или са печелили обществени поръчки, или са участвали в приватизация. Аз бих се разграничил от подобно определение."

Василев подкрепя мнението на ивиан Рединг, че "олигархията е враг на демокрацията. Но не може да се слага знак за равенство между олигарх и предприемач, за какъвто аз считам себе си."

"За мен проблемът е много по-комплексен. Считам, че в определена степен демокрацията в България е изградена. Основата ѝ е изградена", казва Василев в отговор на въпрос как оценява демокрацията в България след 25 г.

"За голямо съжаление този процес не доведе до автоматично подобряване на общото благосъстояние на хората в тази страна. И ако не покажем, че можем да вървим в тази посока - и това не е проблем само на България, защото виждаме примери в определени страни от Eвропейския съюз - превес в крайна сметка могат да вземат крайни сили, екстремистки, което е най-голямото притеснение за мен като гражданин на България и като човек, който е инвестирал огромна част от своите средcтва в тази страна и в Европа", заявява Василев. 

И уточнява: "Аз не разглеждам този си отговор през призмата на точно това правителство, а по принцип през призмата на моя анализ за развитието на определени страни, които се оказаха по-слаби звена на Европейския съюз и на еврозоната. Ние виждаме навсякъде възход на популистки и на екстремистки движения, затова партиите от център, ляво и дясно наистина навсякъде трябва да направят всичко възможно, за да елиминират този фактор, който намира благоприятна среда в такива ситуации на несигурност, в ситуации на дълготрайна рецесия, каквато ние наблюдаваме и в други страни на Европа, и в България включително."


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


276 Натали Виденова 14.10.2013 | 20:56
Само в България има медии които си позволяват да уронват авторитета на видни личности, Аз понякога се чудя на търпението с което подхожда Василев, пред всичко което се пише за него. Мислите че ако беше Йозеф Акерман (шефа на Deutsche Bank) би стоял със скръстени ръце и търпял необосновани критики по свой адрес. Абсурд!
275 Hrisi Yovcheva 14.10.2013 | 20:45
Трудно е да бъдеш успял човек в България и да се надяваш да нямаш врагове и зложелатели които искат на всяка цена да те съборят. И на него не му е лесно.
274 скапан сървър 14.10.2013 | 20:01
оф топик - като видях жена му, спрях да се чудя как е направил 4 деца;)
273 скапан сървър 14.10.2013 | 19:59
И дано да го пуснат с някоя нормална снимка, че като го видя с онзи зализан на букла алаброс и румените бузи и се чудя как този льохман е забогатял.
272 Асен Маврудиев 14.10.2013 | 19:58
У нас стана непристойно поведение да си плащаш данъците,да осигуряваш работни места и да подпомагаш обществено значими каузи...у нас стана срамно да си човек и да помагаш на страната си...лоша работа!
271 скапан сървър 14.10.2013 | 19:58
Очаквам с нетърпение да чета как ли пак ще истеряса Прокопиев след интервюто на Василев.
270 Асен Маврудиев 14.10.2013 | 19:56
Нямаме,но както виждам няма и измъкване от тях,ще разграбят всичко и тогава вероятно ще спрат да клеветят хора,които освен всичко друго искат да живеят в страната си и и помагат с каквото могат.
269 Фичо Добрев 14.10.2013 | 19:46
Всичко е една голяма манипулация от страна на Икономедия - медиите, които обслужват всяка една власт, за да може шефът им да си живурка охолно в Сингапур заедно с домочадието си.
268 raicho ivanov 14.10.2013 | 19:45
Точно така, такива, които ограбиха страната и искат да продължат да го правят нямаме нужда от тях.
267 Диана Бойкова 14.10.2013 | 19:32
Ами така е,лошото е,че става по-зле и ще е така докато държавата не заработи за хората и не спре да обслужва разни крадци от ранга на Прокопиев.
266 raicho ivanov 14.10.2013 | 19:15
Ако не беше тази злоба у хората, може би щяхме да живеем по - добре. Винаги се гледа в канчето на другия, това не съм го разбирал.
265 raicho ivanov 14.10.2013 | 19:11
Ако завистта у хората беше по - малко, може би щяхме да живеем по - добре. И винаги се гледа в канчето на другият, което аз никога не съм разбирал.
264 Надя Богданова 14.10.2013 | 19:10
И на мен това ми направи впечатление,без високопарни фрази,но точно и на място,не случайно е успял човека.
263 Надя Богданова 14.10.2013 | 19:08
Не мога да разбера защо не ценим хората,които влагат парите си в родината,а "тачим"тези,които години наред ни ограбват?!!!
262 Dimitar Geshev 14.10.2013 | 19:06
Взе ми го от устата. и Огнян Донев. За който Цветан Василев намеква, между другото, говорейки че не членува в никаква организация на работодателите.
261 Dimitar Geshev 14.10.2013 | 19:00
И да си плаща данъците, най-вече.
260 raicho ivanov 14.10.2013 | 18:57
Или в затвора.
259 Dimitar Geshev 14.10.2013 | 18:52
Плюс това Икономедиa, заедно с всичките си сателити - аз пак казвам, не мога да коментирам по какъв начин те са свързани, но със сигурност като политика и позиции са свързани - провежда своята политика и чрез имплементиране на журналисти във всички водещи медии в страната."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
258 Надя Богданова 14.10.2013 | 18:49
Така е,но това е един порочен модел,който трудно може да бъде изкоренен.
257 Dimitar Geshev 14.10.2013 | 18:48
Тва Прокопа е такава мръсна твар, че няма повече накъде. И той, и всичката сган, дето им викат журналисти, и президента, всичките трябва да ги заселим на северния полюс.
256 raicho ivanov 14.10.2013 | 18:43
Една от лъжите им е, че КТБ се възползва от държавни фирми, за да финансира медии, обяви бизнесменът - как може да лъжат. В същност какво се учудвам, та това са медиите Прокопиев. Те действат на принципа на лъжата.
255 Надя Богданова 14.10.2013 | 18:38
Начело на черния списък вероятно съм аз, а за хората в черния списък или не се говори нищо, когато вече няма какво да се каже негативно, или се говори само негативно. -Това ли е свободата на словото,да действа подривно и под сигнал?!Жалки неща се случват у нас.
254 скапан сървър 14.10.2013 | 18:36
България нямаше да е толкова западнала, ако всеки можеше да каже като Василев, че се бори страната ни да е силна. И да го доказва с действия.
253 Hrisi Yovcheva 14.10.2013 | 18:29
Г-н Василев е един бизнесмен, който с годините полагайки много труд е успял да се замогне и да заема сегашния висок социален статус. Не можем всички богати хора в България да ги наричаме олигарси. Крайно неуместно и глупаво е.
252 Katrin Velinova 14.10.2013 | 18:24
Питали го били дали е олигарх - само че не помня да са питали Цветелина Бориславова, Мая Георгиева, Любомир Павлов (бивш шеф на Общинска банка) дали са олигарси.
251 Марта Иванова 14.10.2013 | 18:22
Имат освание, имат и възможност, защото, прав си - "Икономедия" клевети. Ама по-добре в рядка кал да се не квърля камък - само ще се оцапат с помията на Прокопиев.
250 Надя Богданова 14.10.2013 | 18:21
Не може и вероятно точно това предизвиква нападките им,което е супер жалко от тяхна страна.
249 Надя Богданова 14.10.2013 | 18:20
Така е,повече от ясно е,че прокопчовците ги е хванала параноята,но как да изгубят златната си кокошка?
248 Марта Иванова 14.10.2013 | 18:16
Имат освание, имат и възможност, защото, прав си - "Икономедия" клевети. Ама по-добре в рядка кал да се не квърля камък - само ще се оцапат с помията на Прокопиев.
247 Kamen Popov 14.10.2013 | 18:16
Колко са жалки медиите на прокопиев- заради лъжите им, хората да дават специални пресконференции!
246 Надя Богданова 14.10.2013 | 18:15
точно така е,но ще дойде момент,в който ще видим истинските лица на шефовете на "Икономедия"
245 Надя Богданова 14.10.2013 | 18:14
Каква е тая злоба,какво е това чудо не мога да си обясня и що за медийна група би рискувала толкова глупаво да се излага пред читателите си,в случая,аз лично четях изданията им,но вече няма да правя тази грешка.
244 qnko qnev 14.10.2013 | 18:10
Такива хора са в полза, а не като Прокопиев, който само далавери мисли.
243 Rosi Marinova 14.10.2013 | 18:04
Това не е медийна група,а шайка манипулатори на общественото мнение,добре че вече никой не им се връзва.
242 мистерия финикова 14.10.2013 | 18:02
"Никога и под никаква форма не съм инвестирал във вестниците на Нова българска мeдийна група. Предишният собственик на тези вестници, който ги продаде на НБМГ, притежаваше 2 от 7 дяла в дружеството ИПК "Родина" АД – издателско-печатарски комплекс, който разполага с атрактивен терен на основната пътна артерия "Цариградско шосе" в гр. София. Останалите 5 дяла бяха на други собственици. Аз съм инвестирал именно в развитието на този проект - в закупуването на терена и сградата на бившия ИПК "Родина". Това е нещото, в което съм инвестирал", казва Василев. казал си е човека, ама на прокопиев хората търсят под вола теле
241 Rosi Marinova 14.10.2013 | 18:02
Аз нямам власт. Гордея се с това, което съм успял да развия през годините- и ние се гордеем,че въпреки всичко помага на спорта у нас,радва шампионите ни и дарява,което в наши дни е рядкост.
240 Rosi Marinova 14.10.2013 | 18:00
Прокопиев много сериозно дърпа конците на много представители на "свободното"слово у нас...
239 мистерия финикова 14.10.2013 | 17:59
никой друг освен него не помага на спорта
238 Rosi Marinova 14.10.2013 | 17:58
Сега прочетох повече за тази "Икономедия"и трябва да кажа,че се отказвам да ги чета!
237 мистерия финикова 14.10.2013 | 17:58
да, днес триха яко, че и ми наказаха профила, просто защото зададох някои резонни въпроси
236 Kamen Popov 14.10.2013 | 17:57
Ха, прокопиевите медии пак ги тресе параноя - виждат атака от небето или от Василев срещу президента. А я есно като бял ден, че хората не го искат.
235 qnko qnev 14.10.2013 | 17:53
Този човек е помогнал много на спорта у нас и е направил много дарения. Друг може ли да се похвали с такова нещо.
234 Марта Иванова 14.10.2013 | 17:52
Имат освание, имат и възможност, защото, прав си - "Икономедия" клевети. Ама по-добре в рядка кал да се не квърля камък - само ще се оцапат с помията на Прокопиев.
233 мистерия финикова 14.10.2013 | 17:49
колко хубаво се е изказал банкера и как е казал с малко думи всичко, което трябва
232 Daniela Gulubova 14.10.2013 | 17:47
По думите му, "освен Икономедиа, многобройните сателити в интернет, част от които не са идентифицирани като собственост (имам предвид Mediapool, Offnews, Биволъ, ПИК, както и редица жълти сайтове, които гравитират около Икономедиа и използват същата риторика) имат същото отношение към медиите и сайтовете, които изказват различно от тяхното мнение. Те не обичат да слушат нещо, което е противно на тяхното мнение. Да и трият всички коментари, които не им харесват.
231 qnko qnev 14.10.2013 | 17:44
Гордея се с това, което съм успял да развия през годините - и така трябва да бъде.
230 Daniela Gulubova 14.10.2013 | 17:37
Още повече, че никой не обръща внимание на факта, че бюджетът за спонсорство на КТБ АД за култура, спорт, наука, образование е много по-голям от рекламния бюджет на банката, което лесно може да бъде проверено от балансите на институцията, още повече, че тя е публично дружество, допълва още той.
229 qnko qnev 14.10.2013 | 17:36
Всеки нормален човек би се обидил, че се хвърлят лъжи по негов адрес, но преди да го направят нека помислят този човек какво е направил и какво е постигнал.
228 Марта Иванова 14.10.2013 | 17:35
Имат освание, имат и възможност, защото, прав си - "Икономедия" клевети. Ама по-добре в рядка кал да се не квърля камък - само ще се оцапат с помията на Прокопиев.
227 Daniela Gulubova 14.10.2013 | 17:34
Аз не мога да разбера в какво го обвиняват. Той много правилно си го е казал - ако наистина е ползвал парите на най-големите държавни дружества и е злоупотребявал с тях, защо никое от тези дружества не се е оплакало?
226 qnko qnev 14.10.2013 | 17:34
Съгласен съм с теб.
225 petar dimitrov 14.10.2013 | 17:33
Завиждат му на човека, че е успял и враговете му се множат.
224 Митридат Египетски 14.10.2013 | 17:29
с една дума българинът мрази всеки успял човек
223 криворазбрана цивилизация 14.10.2013 | 17:27
малко са сериозните и честни бизнесмени като Василев, всичките глупости,които се изписват по негов адрес са повече от обидни, радвам се,че един път поне се даде думата на г-н Василев да отговори на обвиненията срещу него, интервюто е много добро.
222 qnko qnev 14.10.2013 | 17:24
Относно на Прокопиев медиите те обслужват само определени интереси.
221 Митридат Египетски 14.10.2013 | 17:24
"Икономедия" трябва да бъде закрита
220 petar dimitrov 14.10.2013 | 17:23
За черни и бели списъци в Икономедиа сигурно има и Цветан Василев е много прав в това си изказване, защото всичко що е вреда за Прокопиев и олигарсите е моментално изтривано.
219 крива вежда 14.10.2013 | 17:21
Преди време можеше да кажем, че българските медии в най - голямата си част бяха независими... Откакто Иво Прокопиев създаде "Икономедия" , доста неща се промениха и медиите почнаха да стават все по зависими от собствениците си. Това е "заслуга" на Иво Прокопиев и начинът, по който той смята, че трябва да се случват нещата.
218 uchtiviq los 14.10.2013 | 17:20
Василев определено не заслужава да бъде очернен по такъв начин,човекът го е казал направо- има си свободия в България на словото и резултат от това е клеветите,които може да се намерят навсякъде из медиите,а незнайно защо в България е сякаш прието да се публикува каквото и да е, без да има каквито и да е доказателства насреща, такова разследване беше още изначало,така популярното на Икономедия срещу КТБ.
217 qnko qnev 14.10.2013 | 17:19
Много хубаво интервю. Този човек поне не играе задкулисни игри.
216 Daniela Gulubova 14.10.2013 | 17:16
Де да бяха всички олигарси като него, казвам аз.
215 Алекс Махоун 14.10.2013 | 17:16
Отдавна българската журналистика не е това, което беше преди години. Откакто Прокопиевите медии започнаха да си позволяват да отправят нападки към хора, които не са на едно мнение с тях, то всичко стана една голяма бъркотия. Крайно време е да му покаже някой, че не може така да се действа само с лъжи и безпочвени нападки.
214 Охльо Бохльо 14.10.2013 | 17:14
Човекът реално инвестира в българския спорт и т.н., но наистина не си обяснявам каква е тази мода да се плюе по успелите хора? Човекът толкова точно е казал всичко в интервюто си,че само нарочно човек може да си извлече грешните изводи, разбира се всичко е до нагласа и до това колко вярва на медийното ЕХО
213 Veronika Hristova 14.10.2013 | 17:14
Най - вероятно не иска да им пада на нивото , защото и аз да съм ... и аз не бих се занимавала с безпочвените им обвинения .
212 Radko Radev 14.10.2013 | 17:12
Хората се бяха впрегнали цяло приложение да направят, смятай за каква организация иде реч.
211 Veronika Hristova 14.10.2013 | 17:11
От пръв поглед си личи кои политици обслужват ... грозно е и то много
210 Нели Георгиева 14.10.2013 | 17:10
Аз се чудя защо човек с такова положение просто не заведе дела срещу тези смешни медии и да стане най-после ясно кой прав, кой крив?
209 Katrin Velinova 14.10.2013 | 17:07
И аз съм мислела че в сайтовете дневник и капитал доста целенасочено се пишат статии имащи за цел да уронват авторитета на определени личности и в същото време да вдигнат този на други. всичко там е игра на интереси.
208 Veronika Hristova 14.10.2013 | 17:06
Интервюто е доста добре направено . Василев е един доста еродиран човек , който знае какви са му интересите и как да ги защитава с достойнство .
207 Пияно пиле 14.10.2013 | 17:03
Икономедия само списъци знаят да имат– черни и бели за личности, черни и бели и за политици с които става алъ-вериша сигурно също имат... то затова единия им сайт е "Дневник", ако се разгледа човек доста изводи може да си направи.
206 Алекса Тенева 14.10.2013 | 17:02
Наистина не заслужава , но .... наглостта край няма .
205 Митко Иванов 14.10.2013 | 17:02
Откакто Прокопиев реши да използва медиите си, за да се опитва да злепостави своите конкуренти, от тогава стана ясно, че не са само сайтовете Дневник и Капитал в империята му. Медиапуул, Пик, ОФФнюс и куп други правят същото, което и сайтовете в Икономедиа. Ще спра да ги чета, за да не се ядосвам.
204 Натали Виденова 14.10.2013 | 17:02
Икономедиа са си поръчкова медия отвсякъде. Който умее да чете между редовете усещя тенденциозността на статиите им.
203 Rosi Marinova 14.10.2013 | 17:00
Така е,не го правим,поне да не сме злобни към тези,които правят нещо за другите.
202 Нели Георгиева 14.10.2013 | 16:59
Наистина ли се чудиш? За тях няма абсолютно никакво значение кой пише статията, важното е да отговаря на целите им - тоест, да клевети на килограм.
201 Kamen Popov 14.10.2013 | 16:58
Явно заради истините и страха от тях, дълго време себавеше интервю с Василев, имаше само нападки.
200 Kalin Vasev 14.10.2013 | 16:56
Права си, ама ако всички се вдигнат осъдят Прокопа за тенденциозни и клеветнически статии, може и да се научи да не е толкова нагъл и малко да му се свият перките!
199 Нели Георгиева 14.10.2013 | 16:55
И за президента много точно го е казал. Абе въобще много истини има в това интервю.
198 Дамян Иванов 14.10.2013 | 16:54
То си е до съзнание и морал. Иво Прокопиев определено няма и двете, защото продължават неговите медии и журналисти да бълват абсурдни статии, в които е просто смешна информацията, защото няма нищо общо със самата истина.
197 Марта Иванова 14.10.2013 | 16:54
Имат освание, имат и възможност, защото, прав си - "Икономедия" клевети. Ама по-добре в рядка кал да се не квърля камък - само ще се оцапат с помията на Прокопиев.
196 Алекса Тенева 14.10.2013 | 16:53
Наистина това е така имаше изнесени данни , че той наистина е един съвестен данакоплатец , харесва ми , че постоянно мисли за страната ни и за това как да се развие .
195 Алекса Тенева 14.10.2013 | 16:51
Наистина това е голям жест и не трябва да се подценява ... наистина са малко хората , които го правят
194 Митридат Египетски 14.10.2013 | 16:49
Цветан Василев е изряден бизнесмен, който за разлика от други декларира всичко и си плаща стриктно данъците, а това явно дразни много хора
193 Алекса Тенева 14.10.2013 | 16:49
Никой не гледа какво прави , гледат само да го плюят и то единствено от завист ...
192 Петко Войвода 14.10.2013 | 16:48
Ако тази комунистката Барух я бяха махнали по-навреме от "Дойче веле", никой нямаше просто да се занимава с нея. Не знам какво я закрилят от Кръгът "Капитал" толкова, при положение, че пише поръчкови статии в ДВ. Немците очи нямат ли, или пак искат да им се разясни ситуацията?
191 Алекса Тенева 14.10.2013 | 16:48
Василев е човек , коато наистина е постигнал много , човек , който помага на спорта , на бизнеса .-... та много ми е чудно защо го плюят .
190 tedka todorova 14.10.2013 | 16:43
Този човек е осигурил работа на много хора и не заслужава да има негативно отношение към него.
189 Митко Иванов 14.10.2013 | 16:42
Много хора имат основание да осъдят "Икономедия" за тенденциозно отношение спрямо тях. Писали са куп компромотиращи статии, в които няма никаква истина. Единствената им цел е да съсипят някой и толкова. Много са долни и лишени от всякакъв морал.
188 Radko Radev 14.10.2013 | 16:42
Това пък с държавните пари е възможно най-дъвканата и изчерпана тема, но нейсе на някои медии продължава да им е любима. Не подхождаше и на правителството на Прокопиев, сиреч служебното такова, да раздухва така темата и да го превръща в основен проблем в държавата, а в същото време никой не говори за другите банки и колко пари държат те. Всичко бе един медиен балон.
187 mitko velev 14.10.2013 | 16:40
Разбира се, че казва истината човека, каква цел ще преследва да лъже, но явно има много врагове, които му завиждат.
186 Жанин Пенчева 14.10.2013 | 16:40
Ми как да е достоен ... аз мисля , че трябва на него да му се казва Роско - офшорката ... не президенте
185 Kalin Vasev 14.10.2013 | 16:40
Хохох, това беше голямата излагация на Плевнелиева и протежетата й!
184 Дамян Иванов 14.10.2013 | 16:39
В медиите на Прокопиев много мразят, когато някой не е на тяхното мнение. Веднага го набеждават и измислят сценарий, с който го подхващат с една единствена цел и тя е да го злепоставят.
183 Kamen Popov 14.10.2013 | 16:38
А това с блокирането на сайтове на Пеевски беше голяма тъпота и показа, че наистина някои хора нямат никаква идея не само какво е свобода на словото, но и какво е свобода на избора.
182 mitko velev 14.10.2013 | 16:38
Прокопиев играе задкулисни игри и чрез медиите си се опитва да опетни името на един преуспял и честен бизнесмен, какъвто е Цветан Василев.
181 Жанин Пенчева 14.10.2013 | 16:37
И аз съм на мнение че Василев има пълното прави да си потърси правата в съда и да спечели дело за клевета , защото те наистина доста гнусно изсипват чернилка по него .
180 Kamen Popov 14.10.2013 | 16:36
За голямо съжаление, имаме президент, който не е достоен за поста и всеки ден го доказва!
179 Radina Arabadjieva 14.10.2013 | 16:36
така е, едни могат да отделят и за стойностни неща,за развитие, други "отделят" за купят поредната си кукла, с която да си водят задкулисните игри и да цедят парите на държавата и на всички нас!
178 Марта Иванова 14.10.2013 | 16:35
Много хора се опитват да го петнят, явно им е неудобен. Или ги е страх!
177 Radina Arabadjieva 14.10.2013 | 16:35
Не ми е ясно,защо всички се занимават с КТБ, такъв ли е проблем,че е кооперативна банка, хората ясно са си го казали още в името, някой бизнесмен се сърди,че не е успял да сключи с тях ли? Явно е,че очернят човека за едното нищо, по-личностна война водена в медиите отдавна не бях виждала, хубаво,че този път му дадоха право на глас на човека.
176 Жанин Пенчева 14.10.2013 | 16:35
Жалко е , но хората са много лоши и зависливи и това , че някой успява ... тях ги дразни и поради слабостта си започват да го плюят ... типична българска черта е това
175 mitko velev 14.10.2013 | 16:35
Евала правя на такива като него, които се сещат да подпомогнат финансово и спорта у нас.
174 Петко Войвода 14.10.2013 | 16:35
Спокойно може човек да осъди "Икономедия" заради това което се опитва да направи в момента. Злоупотребяват с медийното пространство и виждаме как правят нападки, без да имат ясни доказателства за това. Иво Прокопиев яко ги е напънал да пишат тенденциозни и поръчкови статии и си личи просто отдалече.
173 Kalin Vasev 14.10.2013 | 16:34
Странно, на кого ли е удобно да се говори за финансиране на медии от КТБ, а удобно да се пропуска колко се дава за спорт, за култура??! А Прокопиев дава пари само да си купува политици!
172 Жанин Пенчева 14.10.2013 | 16:34
Читателите не искат да четат манипулативни статии , които даже не отговарят и на истината
171 mitko velev 14.10.2013 | 16:33
Успее ли в България един човек, веднага се опитват да очернят името му, а господин Василев не заслужава това според мен.
170 Rosi Marinova 14.10.2013 | 16:32
Наистина е много жалко това,на което ставаме свидетели.
169 Жанин Пенчева 14.10.2013 | 16:32
И аз съм на това мнение , малко са хората ,които биха дарили пари и то без някакви облаги в замяна .
168 galin tonev 14.10.2013 | 16:32
Все повече запад медиите на Прокопиев, както и самият му бизнес, та да не остане скоро без медии господинчото. Цензура, тенденциозни статии какво да намери там нормалният читател?!
167 Rosi Marinova 14.10.2013 | 16:31
Скандала с ДВ стана абсолютно изкуствено и никой не може да го отрече,определен кръг възлагаше големи надежди на Бердов да продължава да изкривява истината и това е причината да се избълват хиляди редове по темата.
166 Kamen Popov 14.10.2013 | 16:31
Василев отбелязва много тревожна тенденция - Прокопиев да имплементира, да вкарва свои купени журналисти във всички медии и така да манипулира обществото!
165 mitko velev 14.10.2013 | 16:30
Единственият човек, който в тези трудни времена отделя пари и за спорта, малко са такива като него.
164 Митридат Египетски 14.10.2013 | 16:30
едва ли някой е вложил в българския спорт на всички нива, колкото той
163 Марта Иванова 14.10.2013 | 16:29
Наистина някои неща тръгнаха от Плевнелиев - искаше да удари Василев, но се побоя, че знаещите ще го питат за приятеля му Прокопиев и се сви в черупката си!
162 mitko velev 14.10.2013 | 16:29
Някой се опитва да петни името на този човек, а той не заслужава това.
161 Митридат Египетски 14.10.2013 | 16:28
Цветан Василев е един от най-големите данъкоплатци в държавата и един от хората, които осигуряват най-много работна ръка - не беше редно от страна на ДВ да го обидят така, любопитно, че сегашното интервю не е взето от никой от двамата журналисти, които писаха тенденциозно и непрофесионално
160 Жанин Пенчева 14.10.2013 | 16:28
Така е , наистина щяхме да сме щастливи ако имаше повече хора като него .
159 Kalin Petrov 14.10.2013 | 16:27
Ако всички олигарси бяха като Василев много щях да се радвам на присъствието му! ако наистина олигарх е човек,който работи, влага в спорт и дава за благотворителност, не е обвъзран партийно, то определено ще е супер,ако имаме повече олигарси в България!
158 tedka todorova 14.10.2013 | 16:27
Те тези само това знаят да плюят.
157 Raina Knqginq 14.10.2013 | 16:26
Всичко дойде от Росен Плевнелиев и определението, че едва ли не всички бизнесмени успели хора у нас, са олигарси. После се опита да го замаже, ама не му се получи. А самия той има N на брой офшорки и имот в Гърция, за който четох наскоро, че бил платил КЕШ - над 700 бона?! Как така?
156 hope less 14.10.2013 | 16:23
Че Бедров и сега работи за Прокопиев. Дойче Веле трябва да правят по-прецизен подбор на журналистите си! А Спасовска по-рано трябваше да се сети да спазва стандартите!
155 Жанин Пенчева 14.10.2013 | 16:22
Напълно си прав , това е единственият човек , който се сеща , че и спортистите са хора и че и те имат нужда от финансов стимул.
154 Жанин Пенчева 14.10.2013 | 16:21
Наистина да се чуди човек как може да има такива нагли хора , които даже на добрите дела казват , че не са .
153 marina popova 14.10.2013 | 16:20
Ха, Прокопиев остава да си наеме и биячи, че съвсем да сломи всеки, мислещ и пишещ различно. Толкова го е страх от коментари!
152 Митридат Египетски 14.10.2013 | 16:19
най-големият спонсор на спорта, без него спорта ни е загубен
151 marina popova 14.10.2013 | 16:18
Прокопиев е наглец, защото в една толкова бедна страна тръгнал да се хвали с печалбите си за полугодието, а не казва "колко е души изгорил живи"!
150 Hari Bohosyan 14.10.2013 | 16:17
Все лош,ама поне един човек който да дава пари и за спорт и за благотворителност! не виждам защо постоянно трябва да е трън в очите на някои хора,това ревност ли е,че може да се изкарват пари и по честен път?
149 hope less 14.10.2013 | 16:16
И в прокопиевите нагли медии имаше плювки по Василев затова, че подпомага спорта. Много е прав за списъците!
148 tedka todorova 14.10.2013 | 16:16
Този човек колкото пари е вложил в спорта, не знам дали друг го е правил.
147 hope less 14.10.2013 | 16:15
Охоо, там следят ай пи-то дори. Цензурата там е страшна!
146 Жанин Пенчева 14.10.2013 | 16:14
Този човек не спира да помага на спорта , не спира да подпомага нашите шампиони ... чудя се как не ги е срам да говорят нелерици по негов адрес .
145 Митридат Египетски 14.10.2013 | 16:14
казал си е човека - Що се отнася до рекламния бюджет на КТБ АД, той е в пъти по-малък от средния размер на рекламните бюджети на големите банки в банковата система в България и със сигурност не е решаващият фактор за развитието на НБМГ.
144 Жанин Пенчева 14.10.2013 | 16:13
Нека да има повече такива интервюта , в които да се дава думата на хората засегнати от клеветите на други . Василев не спряха да го плюят ... не спряха да го чернят и беше крайно време да му дадат думата .
143 Radin Dimitrov 14.10.2013 | 16:11
За списъците в Икономедия всички знаем, чудя се дали и никовете включват в тези списъци,че триенето на коментари там е такова,че наистина си личи свободията на словото :D
142 Митко Иванов 14.10.2013 | 16:11
Радвам се, че поне тук не ми биват изтривани коментарите. Преди малко написах коментар в дневник и го изтриха. Попитах каква е тази тенденция да трият коментари, които са дори по темата и го махнаха пак. Повече няма да вляза в този жалък сайт, с платени журналисти, които пишат тенденциозни статии и трият неудобните мнения!
141 Митридат Египетски 14.10.2013 | 16:11
Василев припомня, че преди по-малко от седмица се наложи ръководството на Федерацията по мотоспорт в България да излиза с пресконференция, в която да опровергае лъжите на Икономедиа.Така си беше
140 empty world 14.10.2013 | 16:10
"Една от лъжите им е, че КТБ се възползва от държавни фирми, за да финансира медии, обяви бизнесменът" - За пръв път чувам този човек да се занимава с медии, сигурно и това е лъжа. Аз го чух, когато го направиха банкер на годината.
139 Митридат Египетски 14.10.2013 | 16:09
Единствената медия, с която съм имал нещо общо, e TV7 - казал си е истината точно и ясно
138 Raina Knqginq 14.10.2013 | 16:09
"По думите му, "освен Икономедиа, многобройните сателити в интернет, част от които не са идентифицирани като собственост (имам предвид Mediapool, Offnews, Биволъ, ПИК, както и редица жълти сайтове, които гравитират около Икономедиа и използват същата риторика) имат същото отношение към медиите и сайтовете, които изказват различно от тяхното мнение. Те не обичат да слушат нещо, което е противно на тяхното мнение. И всеки журналист, който е заподозрян, че не е съгласен с тях, веднага се подозира във връзки с мен или в някакви други световни конспирации. А истината е, че много хора досега се страхуваха да говорят истината!"" - Абсолютен факт е това!
137 Пламена Недялкова 14.10.2013 | 16:08
Това е така ... Василев е трън в очите на много хора , които искат да имат неговото състояние , но не могат и от злоба... го плюят.
136 Janet Mileva 14.10.2013 | 16:07
Тези в това интервю как могат да се опитат да го нарекат "олигарх", след като плаща най - много данъци на държавата ни и съответно дава много работни места на хората. Олигарх е Иво Прокопиев, който е забогатял по нечестен начин и продължава да го прави.
135 Митридат Египетски 14.10.2013 | 16:06
Верица Спасовска, как не я е срам, досега не се беше сетила, сега лично тя взима интервю, ама така ще е , като не е проверявала за какво става въпрос и подчинените й се окъкаха
134 tedka todorova 14.10.2013 | 16:05
На въпрос дали се определя като олигарх, Цветан Василев смята, че "ако олигарх е най-големият данъкоплатец на България, ако олигарх е човек, който създава работни места и помага за тяхното създаване, (защото бизнесът, който се обслужва през каналите на банката, формира над 10% от БВП - той не е свързан с мен, но се обслужва благодарение на банката) - да, аз съм олигарх - много добре го е казал.
133 tedka todorova 14.10.2013 | 16:04
Именно никога не е била обективна.
132 Eva Yaneva 14.10.2013 | 16:04
Някой медии от "Икономедия" побързаха да разпространят интервюто по техни си начини. Тези медии, които го плюят използват какви ли не заглавия и слагат какви ли не снимки, само и само да го изкарат някакъв какъвто не !
131 Дамян Иванов 14.10.2013 | 16:03
Кръгът "Капитал" много сериозно оплеска нещата с Еми Барух и Иван Бедров. Те пишат за "Дойче веле", но обслужват интересите на Иво Прокопиев и точно заради това немците ги усетиха и прекратиха незабавно отношенията си с тях. Да не ги връщат повече, защото това ще е грешката им за годината според мен.
130 Eva Yaneva 14.10.2013 | 16:03
Ами, той нали Бедров беше редактор в един от вестниците на "Икономедия". Аз не вярвам в честността и обективността на човек, който е работил дълго за Иво Прокопиев. Простете ми..
129 tedka todorova 14.10.2013 | 16:02
Цв. Василев: В "Икономедиа" има "черни" и "бели" списъци - прав е човека. Мнението на хората не се уважава никак.
128 mitko velev 14.10.2013 | 16:00
Казва самата истина човека, явно враговете са му много и се мъчат да опетнят името му.
127 Петко Войвода 14.10.2013 | 15:59
В изданията на "Икономедиа" от край време се действа чрез спекула, провокативни статии и безпочвени нападки. Ако на това му казват журналистика, то по-добре да си скъсат дипломите и да ходят да садят домати на село. Срам ме е като чета подобни простотии из медийното пространство. Този Прокопиев ли е, какъв е, нарежда какво да става и виждате помията всеки ден.
126 gospoja jeleva 14.10.2013 | 15:59
А какво ще кажете за Барух и Бедров? Те не потвърдиха ли още веднъж, че няма безпристрастност и всичко е по поръчка и с цел манипулация? За съжаление, до колкото знам, ще се върнат на работа. Надявам се да ги следят и да не им позволяват да си пишат тенденциозните материали.
125 marina popova 14.10.2013 | 15:58
Ще е обширно, разбира се - редица публикации в ДВ са били тенденциозни срещу Василев, резонно бе да му дадат думата да изчисти името си и това на банката.
124 marina popova 14.10.2013 | 15:56
Според мен след скландала, който направиха, няма да имат очи да се върнат в ДВ. Бедров ще свирка по протести, за да заслужи някой лев (знаем, кой плаща на протестиращите!), а Барух- повехнала лелка, зла и бездарна, може и да я приютят в "Икономедия" срещу скромна надница! ;)
123 Нели Георгиева 14.10.2013 | 15:54
Не е така. Много хора им вярват и което е по-лошото, ги смятат за обективна медия. Което направо е престъпление.
122 Momchil Mladenov 14.10.2013 | 15:53
Интервюто е доста обширно и интересно. За разлика от много други бизнесмени, депутати и всякъкви други, банкерът не го пожалиха от неудобни въпроси. Той отговори на всички без притеснение и без да се измъква. Каза всичко така както е . Явно няма какво да крие.
121 Митридат Египетски 14.10.2013 | 15:53
а кой дава пари за спорт? Само той, в повече спортове от футбол, никой друг и стотинка не вади, така че, човека помага много
120 hope less 14.10.2013 | 15:52
Чест прави на Василев, че потърси правата си, за да каже истината, чест прави и на ДВ, че отстрани платените от Прокопиев марионетки!
119 Koko Taysana 14.10.2013 | 15:50
Разбира се,че нещата стоят далеч по-сложно от колкото си мислим, наистина като ще се "заяждат" с някой, поне да му дадат поле за изява после, рядко се случва такова нещо,а ако се вгледаме в интервюто по другите сайтове,споменати,то ще видим,че на повечето места нещата са далеч по-изрязани и разкрасени, така че да се изопачат нещата, нещо,което Василев споменава в интервюто си.
118 Ivo Maglov 14.10.2013 | 15:50
Ясно е, че в България цари не свобода, а свободия на словото. "Икономедия" на Иво Прокопиев го доказва, с тенденциозните си статии срещу банкера и не само. Докато това се случва, в България е рано да говорим за демокрация и свобода на словото.
117 Иван Ангелов 14.10.2013 | 15:50
И в крайна сметка Барух и Бедров ще ги махат ли, или ще ги оставят на работа? Крайно време е според мен такива платени драскачи, като тях да стоят извън журналистиката, защото я съсипват. Тези двамцата служат на Кръгът "Капитал" и никой друг!
116 Иван Ангелов 14.10.2013 | 15:50
И в крайна сметка Барух и Бедров ще ги махат ли, или ще ги оставят на работа? Крайно време е според мен такива платени драскачи, като тях да стоят извън журналистиката, защото я съсипват. Тези двамцата служат на Кръгът "Капитал" и никой друг!
115 Иван Ангелов 14.10.2013 | 15:49
И в крайна сметка Барух и Бедров ще ги махат ли, или ще ги оставят на работа? Крайно време е според мен такива платени драскачи, като тях да стоят извън журналистиката, защото я съсипват. Тези двамцата служат на Кръгът "Капитал" и никой друг!
114 трендафил въжарски 14.10.2013 | 15:47
Сега се сетиха да му искат интервю. А преди това една дума не поискаха от него - и това ми било независима журналистика
113 трендафил въжарски 14.10.2013 | 15:42
яко трият неудобните коментари в "Дневник", но по този начин показват, че са зависими медии
112 Пламена Недялкова 14.10.2013 | 15:42
Тази медия никога не е била обективна и няма и да бъде щом собственик и е Прокопиев ....
111 Пламена Недялкова 14.10.2013 | 15:41
Хареса ми интервюто , доста добър отговор им е дал . Не е редно да го нападат по този грозен начин и то без никаква вина .
110 трендафил въжарски 14.10.2013 | 15:40
За никого не е тайна, че в изданията на Икономедия има черни и бели списъци, там така действат.
109 Нели Георгиева 14.10.2013 | 15:40
Чудя се колко хора ще прочетат това и ще разберат най-накрая какво представлява Икономедия. Ето днес отново там е кървава сеч, трият коментарите на всички, които не са на тяхното мнение.
108 Миро Т 14.10.2013 | 15:39
Обаче в Икономедиа винаги изопачават нещата и ги правят по-провокативни, за да могат да предизвикват интерес в читателите си. Естествено никой няма да им вярва на лъжите, защото като го напишеш, като коментар в статията им, то той бива изтриван, а вие баннат занапред. Що за водена политика е това?
107 emanoil momchev 14.10.2013 | 15:39
Истината казва Цветан Василев, Икономедия има и черни и бели списъци за удобни и неудобни личности.
106 Afo Balinov 14.10.2013 | 15:37
Моето мнение следното: Мисля, че в България системата по която работят медиите е тотално сбъркана. Те не отразяват нещата обективно, а действат по начинът, по който е изгодно на собсвеника. Мисля, че точно за този проблем говори Василев, явно вече някои медии са го оплели в мрежите си, поръчково !
105 zvezdata zvezdata 14.10.2013 | 15:37
И по-хубаво, че не си служи с тях. Достатъчен е Прокопиев, който всячески се опитва да манипулира всички и да си налага мнението. Но няма кой да му се върже, всички разбрахме, що за човек е. Благодарение на него, плащаме скъп ток.
104 Анжелина ЖУЛИ 14.10.2013 | 15:36
Хубаво е, че излезе и каза всички тия истисни. Твръдо и ясно. Клеветите написани и наговорени по негов адрес обаче трудно могат да бъдат изтрити, защото определено медии за се погрижили да са много и масови. Лошото е, че зад всичко това се крият други игри и цялото внимание се пренасочва не случайно към едни хора, за да бъде отнето от други.
103 Mitko Lalev 14.10.2013 | 15:36
Прокопиев доказа, че инвестициите в медии у нас се радват на изключително добра възвръщаемост - как иначе от обикновен собственик на икономически вестник ще съгради такава империя?! Търговията с влияние у нас се оказва особено доходоносен бизнес, василев може би трябва да се замисли.
102 трендафил въжарски 14.10.2013 | 15:35
Една от лъжите им е, че КТБ се възползва от държавни фирми, за да финансира медии, обяви бизнесменът -и е прав
101 David Hayemaker 14.10.2013 | 15:33
Махнете ги тия "Икономедиа". Определено пишат някакви страшно смешни и тенденциозни статии, които след това се разпространяват и в техните сателитни сайтове, което ми е много странно и смешно също така.
100 Hristo Penchev 14.10.2013 | 15:33
Това може би е най - яркият пример за човек, който не го оставят да си гледа бизнесът и все го въвличат в някъкви схеми, за които и той незнае че съществуват. Някой български медии (Икономедия) правят доста исвестен този човек. Много ми е чудно защо отрицателните статии за него излизат само там, а в другите медии името му се разглежда винаги обективно ???
99 трендафил въжарски 14.10.2013 | 15:32
Ако олигарх е най-големият данъкоплатец на България, ако олигарх е човек, който създава работни места и помага за тяхното създаване (защото бизнесът, който се обслужва през каналите на банката, формира над 10% от БВП - той не е свързан с мен, но се обслужва благодарение на банката) - да, аз съм олигарх. Казал си е човека истината, не да се крие
98 zhoro nov 14.10.2013 | 15:29
Икономедия много ме радват - така яко трият коментари, че явно са изпаднали в същата страшна истерия като собственика си!
97 David Hayemaker 14.10.2013 | 15:29
Еми Барух и Иван Бедров оплескаха много сериозно нещата, защото замесиха "Дойче веле" в много голям скандал, от който германците определено трудно ще успеят да излязат. Естествено това стана най-вече заради Кръгът "Капитал".
96 трендафил въжарски 14.10.2013 | 15:26
"икономедия" постоянно лъжат за Цветан Василев, а Прокопиев дори не плаща данъци в България
95 emanoil momchev 14.10.2013 | 15:25
Всичко е с цел да се оклевети Цветан Василев , а че подкрепя спорта никой не споменава, за това не вярвам на Икономедиа.
94 Stoio Jelev 14.10.2013 | 15:24
По - смислено интервю на обществена фигура аз скоро не бях чел. Доста истински неща каза за ситуацията в България и за това как действат медиите. Сигурно вече му е писнало да го плюят на всякъде, особено в медиите на Прокопиев.
93 трендафил въжарски 14.10.2013 | 15:23
Цв. Василев: В "Икономедиа" има "черни" и "бели" списъци - абсолютната истина
92 Иван Ангелов 14.10.2013 | 15:22
От Икономедиа не ги хващам за пореден път да лъжат. Имат много такива провокативни статии, с които не ме изненадват с абсолютно нищо, така че така ще го бъде и занапред, което е много жалко. Докато Прокопиев нарежда какво да правят неговите, така ще го бъде.
91 трендафил въжарски 14.10.2013 | 15:20
Истината е, че го подминаха двамата журналисти и се правеха, че ДВ е тяхна
90 Георги Гошев 14.10.2013 | 15:20
Абе какво за го задъвкали за това, че имал медии? Колко пъти трябва да обяснява, че има съвсем малка част от тях и по принцип не се занимава с този бизнес. Аз защо не съм забелязал този човек да си служи с медиите. Напротив него го разскъват на всякъде, като си измислят какви ли не глупости и ги пишат редовно!
89 david copperfield 14.10.2013 | 15:16
В интервюто много хубаво се посочват сателитните сайтчета на "Икономедиа", в които се цитират едни и същи глупости. Те за мен участват с координирани атаки към неудобните за Прокопиев личности и институции. Така нанасят много тежки поражения върху свободата на медийното пространство.
88 Mitko Chokov 14.10.2013 | 15:16
Много добра идея даваш. Защо не се оплачем от "Икономедия" в Европейският Съюз. Подобни тенденциони писания в Германия например, мисля, че няма как да се случат.
87 Ibrahim Pulev 14.10.2013 | 15:15
Икономедиа и сателитите им са поддръжници на тезата, че една лъжа повторена хиляди пъти се превръща в истина, за това бълват лъжи ежедневно и то в сериозни количества, току-виж замазали разкритията за шефа си и политическите му пионки.
86 Andrei Stoichev 14.10.2013 | 15:15
Лесно е да се пишат лъжи в медиите за даден човек,особено след като се знае,че прокуратурата в България не работи и реално няма кой да отговаря за написаното! Доказателство за това е,че постоянно се пишат небивалици за банкера,а в действителност нещата са далеч по-различни,защото друг човек,който да отделя от собствените си пари за благотворителност и за спорт толкова явно не се сещам да има.
85 ваня иванова 14.10.2013 | 15:14
Ти нали знаеш, че Прокопиев се вре навсякъде и си плаща.
84 hope less 14.10.2013 | 15:13
Истината е, че КТБ дава много пари за спорта, но това на някои хора е неудобно!
83 Milko Mustakov 14.10.2013 | 15:13
Свобода на словото! Нямаш право на мнение различно от удобното. несблучайното медията е патентовала редакционната си политика, дори в Китай биха им завидели на безпрецедентната цензура.
82 Djoni Penkov 14.10.2013 | 15:11
Съгласен съм с мението на този бизнесмен, че в медиите в България няма свобода, а свободия. Когато се подиграват с теб и това се случва без причина и продължава дълго време, всеки би се защитил. Иначе ще оставим лошите хора да злоупотрбяват с името на един или друг в медиите си.
81 Миро Т 14.10.2013 | 15:11
С тази пародия на журналистика, която упражняват в Икономедиа, съвсем ще забравя да ги чета. Влизам в сайтчето им Дневник.бг, пускам коментар по темата и след малко бива изтриван по незнайни причини. Това е просто ужасно как някой в днешно време може да си позволява да цензурира свободата на изказванията.
80 ivan georgiev 14.10.2013 | 15:11
У нас медиите отдавна не са безпристрастната четвърта власт, а по-скоро са изпълнители на поръчки, чиято редакционна политика се определя от спонсорите, а в случая с Икономедиа от собственика - Прокопиев, който за да няма хлабаво по едно време на този пост бе назначил жена си. Интересното при него е, че от собственик на медии успя да построи цяла империя на кредит, как стават тези неща?! Търговия с влияние, естествено!
79 Никол Георгиева 14.10.2013 | 15:10
Определено, там всеки един коментар, които не е в полза на Прокопиев е изтрит. Там не можеш и нямаш правото да мислиш и пишеш различно от политиката на сайта им, а тя е всичко за Прокопиев, и то само хубаво.
78 Mitko Chokov 14.10.2013 | 15:09
До кога всеки в България ще пише свободно и ненаказуемо срещу някой друг. Това го няма е Европа. Само тук плюем успелите хора и се възхищаваме на крадците и измамниците.
77 David Hayemaker 14.10.2013 | 15:07
Тук поне човек може да изрази своята позиция. Влезте в същата статия в "Икономедиа" и ще видите как се трият непрекъснато коментарите, които са неудобни за Прокопиев и Кръгът "Капитал". Повече от ясни са ми с тяхната тенденциозна и изкривена представа за журналистика и свобода на словото.
76 Djoni Penkov 14.10.2013 | 15:06
Мнението на банкера е важно, защото той е най - големият дънакоплатец в България и дава работа на хиляди хора. Коя българска медия му даде право на отговор след тенденциозните писания за него от страна на "Икономедия" ? Много е лесно да се изплюеш на някой и след това да избягаш... и да не му дадеш право на отговор!
75 hope less 14.10.2013 | 15:06
Напълно съм съгласна!
74 трендафил въжарски 14.10.2013 | 15:06
Според изданието журналистите са нарушили стриктното разделяне на мнение от информация или пък подкрепянето на твърдения с доказуем фактически материал.и точно така си беше
73 beli macor 14.10.2013 | 15:05
Номерат с колаборациите обаче не мина, тъй като чуждите медии за разлика от нашите си имат ясни правила. Бедров и Барух се опитаха от трибуната на чуждата медия да прокарват манипулативните си коментари, че така те да звучат по-авторитетно, но бяха отстранени и определени като субективни и едностранчиви.
72 Djoni Penkov 14.10.2013 | 15:01
Мисля, че точно тези, които му завиждат за бизнесът му, уронват престижът му. Аз като се замисля какви далавери е правил Иво Прокопиев, нищо чудно очернянето на банкера да бъде негово дело.
71 hope less 14.10.2013 | 14:58
На Прокопиев медиите много са си повярвали и са се определили за стожер на свободата на словото, а са едни мижитурки, които ги е страх от всеки неудобен коментар.
70 трендафил въжарски 14.10.2013 | 14:57
трябва да се иска мнението и да се чува на човек, който е един от най-големите данъкоплатци
69 Иван Ангелов 14.10.2013 | 14:55
Което е много жалко в случая, защото аз лично очаквам истинска журналистика, журналисти на ниво, а не някакви платени драскачи, които изпълняват поредната поръчка на Иво Прокопиев.
68 Todor Varbanov 14.10.2013 | 14:55
Някой български медии като "Икономедия" за съжаление само уронват престижа на някой хора. Лошото е, че те действат така от много време и никой не може да ги спре. Аз съм радостен поне, че се намери някой, който да каже за какво става въпрос.
67 david copperfield 14.10.2013 | 14:54
Ако продължава тази тенденция на Икономедиа, то нищо чудно да бъдат разкритикувани много сериозно от ЕС, защото там свобода на словото просто няма. Пишат се поръчкови статии, с цел да злепоставят определени фигури, или институции.
66 Миро Т 14.10.2013 | 14:53
От Икономедиа много си позволяват да се изказват по един специфичен начин, в който нападат конкуренцията си. Естествено ясни доказателства няма, а информацията обикновено идва от "достоверен източник", "добър източник" и т.н. Това определено не мога да го възприема на сериозно.
65 трендафил въжарски 14.10.2013 | 14:52
Не знам защо не са му вземали мнението, а са писали против него, без да го питат и да му дадат право да се защити - това не е професионално.
64 Орнела Мути 14.10.2013 | 14:51
Ами то , което не става с пари - става с много пари , така че ... :)
63 Орнела Мути 14.10.2013 | 14:51
Хареса ми интервюто , защото много правилни неща каза човека . Ние не можем да се радваме на успелите хора , ние можем само да ги клеветим ... защото българина е много долна сган !
62 David Hayemaker 14.10.2013 | 14:50
На Прокопиев медиите винаги са се опитвали да насаждат напрежение в медийното пространство. Пределно ясно е на всички, че се прави една обща атака, в която участват няколко сайта, собственост на Кръгът "Капитал", или просто приближени до него. Това за мен е скандално и не може да продължава занапред, защото се потъпква медийното пространство.
61 капаче калпаче 14.10.2013 | 14:44
странно, как ли Прокопиев е привлякъл редакторите на "Бивол" и "Офнюз" да гравитират около него - с идеите си ли, или с пари, с много пари?:))))
60 Viktor Qnchev 14.10.2013 | 14:44
Отдавна с езнае, че медии в България НЯМА, а и скорострелното свързване между медиите,които нямат общо е много интересно, както и тенденциозното писане между тях, айде да не ставаме голословни, всеки си защитава джобчето, но оправдателните текстове в началото и края на статиите е доста забавно :)
59 Катерина Мушкова 14.10.2013 | 14:42
Така е , човека много правилно си го каза , наистина ..
58 Dimitar Sachkov 14.10.2013 | 14:42
Абе защо им се връзва на глупостите които пишат за него ? То в България се пишат толкова много лъжи за хората.. Ама наистина е лошо, че някои хора вярват на написаното в Дневник и Капитал. И не само там !
57 трендафил въжарски 14.10.2013 | 14:41
Цветан Василев: В България има "слободия" на словото - АБСОЛЮТНО Е ПРАВ
56 кученцето пиджи 14.10.2013 | 14:39
И аз мисля, че му завиждат, за дето стана банкер на годината преди няколко години(ако не се лъжа). Ами като незнаете как да правите бизнес, недейте да плюете срещу тези които знаят. В България не гледаме ние да сме добре, а другите да са зле.
55 дрезгав глас 14.10.2013 | 14:37
В България като си създадеш нормално, добро име и мишките почват да лаят ( в случая да пишат) срещу теб. Защо не оставят хората като него намира? Няма да се учудя ако всичко това е заради завист към това, което е постигнал..
54 Катерина Мушкова 14.10.2013 | 14:35
Наистина станаха смешни с това постоянно мрънкане за тази банка ... все тя виновна .
53 ваня иванова 14.10.2013 | 14:34
Точно така и аз мисля, че го правят от завист и злоба.
52 Radina Ivaylova 14.10.2013 | 14:34
Тази политика, която те водят я няма в нито един медиен закон. Аз не съм учила, такива политики на водене на медии или за он-лайн журналистика. Това не е журналистика, а едни измислени сайтове, за положителен ПР на Прокопиев и Плевнелиев, естествено клеветене и публикуване на лъжлива информация, за тези, които не сам им изгодни.
51 Пламен Панайотов 14.10.2013 | 14:34
На каква основа тази "Икономедия" го напада ? Защото говори публично каква е истината за тези медии , държани от Иво Прокопиев... Нали Прокопиев винаги е твърдял, че неговите медии са независими, а как само им дърпа конците не е истина.. Това е жалката действителност на голяма част от българските медии в момента !
50 Катерина Мушкова 14.10.2013 | 14:32
Наистина те прекалиха , то бива завист , но чак пък толкова .... крайно време е да оставят човека на спокойствие да си гледа бизнеса .
49 rene artois 14.10.2013 | 14:31
Без коментар! Истната е, че банката се превърна в удобната дъвка за Икономедия и някои политици и то без основание, но спекулациите продължават. Колко ли сделки не й бяха преписани, които в последствие бяха опровергани. Тиражира се само удобната истина.
48 diter smallhausen 14.10.2013 | 14:28
Писачите на Прокопиев спестиха на читатилети се истината как шефа им консултира продажбата на БТК за без пари, че и дял от нея имаше и за него, след което компанията бе докарана до огромни дългове, но пък не пропуснаха да отбежета покупката й от банката в това окаяно състояние и да я окачествят като голямата далавера. Това ли е обективната журналистика и свобода на словото?!
47 Petur Marinov 14.10.2013 | 14:28
Отдавна не може да се каже,че медиите в България имат свобода, по-скоро свободия, точно така си е, пишат се в определени медии срещу опрделени хора и нещата звучат по-скоро като клевета, колкото да е написано нещо, думите се преиначават и така, медиите които е споменал са точно такива, на които не бива да вярваме.
46 Баба Пъша 14.10.2013 | 14:27
Мисля , че това е първият човек, от когото съм чул да говори така за "Икономедия". И мисля, че е абсолютно прав ! Въпросът е защо и другите хора ги е страх да говорят толкова открито. Не забравяйте, че Иво Прокопиев стои зад тази група от медии и че този човек е готов на всичко , за да постигне целите си.
45 Dare Debil 14.10.2013 | 14:25
"Василев припомня, че преди по-малко от седмица се наложи ръководството на Федерацията по мотоспорт в България да излиза с пресконференция, в която да опровергае лъжите на Икономедиа." - жалка история! У нас дори да прави човек нещо добро бива обруган! Защо великата Икономедиа не писа за парите, които Дянков (техния министър) източи от държавата, а се занимават с фабрикуването на лъжи и то касаещи бъдещето на един спорт, в който имаме големи успехи.
44 Катерина Мушкова 14.10.2013 | 14:23
Хубавото е , че народа все по - малко вярва на тези медии .
43 Старата Госпожа 14.10.2013 | 14:23
Забелязъл съм как във вестник "Дневник" много често има статии срещу него. Това просто се набива на очи. И аз да съм на негово място и на мен ще ми писне от статиите им. Сега като повдигна публично въпросът, сигурно ще го направят още по "известен" в "Икономедия".
42 Джони Молеца 14.10.2013 | 14:23
Икономедия винаги са били и продължават да бъдат инструмент за търговия с влияние. Как иначе може да си обясни човек, че мълчаха по времето на НДСВ и Тройната коалиция за толкова престъпни сделки, а сега вдигат много шум за нищо и се дистанцират от участието на собственика им в тази помия?!
41 Ivan Pashov 14.10.2013 | 14:21
Да в България има сериозни проблеми с отразяване на събитията, коментарите и най-вече причините поради които това се прави в една или друга насока. Това обаче което е наистина притеснително е лиспата на какъвто и да е ресурс за обществен натиск. В Германия министър подава оставка защото си е позволил да отиде на почивка с служебната кола. При нас то не са тефтерчета СРС-та, то не е чудо. Не знам каква е тази демокрация при която за който и да гласуваш се случва едно и също. След 20 години няма да има Българи в България време е за много сериозни бих казъл драстични промени.
40 чичо съби 14.10.2013 | 14:20
Напълно съм съгласен с това, което казва в интервюто. До кога хора като Иво Прокопиев ще манипулират общественото мнение чрез медиите си, които той представя като "независими". Ами да, ама не! Зависими са и са зависими пряко от Иво Прокопиев!
39 ваня иванова 14.10.2013 | 14:16
Прав си, защото заблуждават хората по този начин.
38 капаче калпаче 14.10.2013 | 14:16
Дневник явно много е страхува от неудобни мнения-там всеки коментар, който не е според политиката на Прокопиев, се трие.
37 Иван Ангелов 14.10.2013 | 14:16
Барух и Бедров служат на Кръгът "Капитал", който си служи с лъжи в медийното пространство. Голяма част от статиите, които се пишат в Икономедиа са пълна лъжа, със скалъпени и измислени обвинения и нападки. Голяма вина за това естествено имат Бедров и Барух, но преди всичко Иво Прокопиев!
36 капаче калпаче 14.10.2013 | 14:15
Добро и премерено интервю.
35 нелепо съвпадение 14.10.2013 | 14:15
Съгласен съм с това, че той не упражнява никакъв натиск на Тв7 (ако не бъркам медията), тай като притежава малка част от нея. А и доколкото съм го виждал да дава интервюта, не обича да се забърква в скандали и неговият бизнес сигурно е един от най - чистите в България.
34 ваня иванова 14.10.2013 | 14:14
Една от лъжите им е, че КТБ се възползва от държавни фирми, за да финансира медии, обяви бизнесменът - тези медии прекаляват, пускат само лъжи. При тях дори думите не са подкрепени с доказателства.
33 david copperfield 14.10.2013 | 14:14
Нарушената свобода в медийното пространство е най-вече заради Ему Барих и Иван Бедров. За мен те са едни паразити, които служат на Кръгът "Капитал" и се застъпват винаги за тяхната позиция, като критикуват неудобните хора за Иво Прокопиев. Това трябва да се наказва със закон според мен, защото това не са журналисти, а тенденциозни драскачи.
32 Катерина Мушкова 14.10.2013 | 14:13
Така е, Прокопиев работи против него , защото искрено му завежда на успехите .
31 Миро Т 14.10.2013 | 14:12
И аз това забелязах. Влязох преди малко в една тема и от 200 коментара, сигурно 1/3 бяха изтрити. Направо някаква касапница се е случила там. Модераторите яко трият неудобните коментари и оставят само тези, които са в позицията на Икономедиа.
30 Катерина Мушкова 14.10.2013 | 14:11
Те вече му се извиниха според мен , защото му дадоха възможност на отговор и му дадоха трибуна , за да обори всички лъжи , които се сипят по него и бизнеса му . Не мога да разбера що за злоба и завист ... не трябва да завиждат на успелите хора , а да се борят един ден да са като тях.
29 Krist Novoselic 14.10.2013 | 14:10
До кога Иво Прокопиев ще манипулира общественото мнение, чрез неговата "Икономедия"? Няма по цинично нещо от това, постоянно да уронваш авторитета на хора и то без реална причина !
28 David Hayemaker 14.10.2013 | 14:09
Медиите на Прокопиев създават излишно напрежение с лъжите си. Поне да твърдяха нещо, което е истина. Изобщо съм много разочарован, че в българската журналистика биват допускани такива изцепки.
27 Kiko Blajev 14.10.2013 | 14:09
Прокопиев с положителност трябва да поработи още за титлата олигарх, тъй като той по традиция избягва да си плаща данъците, обича да прикрива ДДС, да участва в мними консултански дейности и да се сдобива с пайчета от държавната баница срещу компенсаторки. Това не му пречи да си създава илюзорния имидж нъ читав бизнесмен чрез медиите си.
26 Kokita Bebita 14.10.2013 | 14:09
Ако е истинска медия, тя е длъжна да го потърси за коментар. А не като медиите на Прокопиев, само да бълват един куп клевети, ще ми хареса, ако бъдат осъдени за това, че не дават право на отговор и мнение. Някой трябва да ги постави на мястото им, за да се спре тази целенасочена политика и писане.
25 Катерина Мушкова 14.10.2013 | 14:08
Страхотно интервю , което е засегнало много точни проблеми на нашето време . Наистина няма свобода на словото , а има свободия и това , че си успял човек им дава право да те плюят и да разпространяват лъжи .
24 трендафил въжарски 14.10.2013 | 14:08
ОТ Дойче Веле официално трябва да му с е извинят
23 tiha paranoq 14.10.2013 | 14:08
Склонен съм да се съглася с него, че в "Икономедия" има бели и черни списъци. Там се пише само това, което е изгодно на Иво Прокопиев и интересите на неговият олигархичен кръг. По зависими медии от тези на Прокопиев в България няма !
22 трендафил въжарски 14.10.2013 | 14:05
"Икономедия' само плюе, тя за друго не пише,. защото са завистници
21 капаче калпаче 14.10.2013 | 14:05
а ако Барух и Бедров бяха потърсили мнението на Василев, вместо само да работят за парите на Прокопиев, още щяха да са на хранилка в ДВ
20 emanoil momchev 14.10.2013 | 14:05
Ами прав е Цветан Василев в случая, сложили са го в черните списъци и злословят с името му.
19 ваня иванова 14.10.2013 | 14:04
Господин Василев е прав, медиите на Прокопиев изобщо не са обективни. Те гледат нещата само в свой интерес.
18 Оперен Певец 14.10.2013 | 14:04
В България напълно важи правилото, че една лъжа повторена 100 пъти става истина.. Колко време му приписваха медийни групи и там какво още беше.. Хубаво е, че немската телевизия му даде право да се защити, защото нито една "независима" медия у нас не го направи. Това говори само по себе си.
17 Дария Божилова 14.10.2013 | 14:04
Може би само на това са способни и явно нямат толкова добри кадри, които да знаят какво да пишат и как да го поднесат. За да манипулираш се иска много познания, да знаеш какво вълнува народът, а тези знаят само да трият неудобните коментари и не позволяват на засегнатите страни да дадат становища по проблемите. На това свобода и медия ли му се казва, той си е наел няколко безмозъчни човека, които да му обслужват интересите. След като е толкова чист и невинен, защо не даде интервю пред някоя друга медия, както е направил този господин. Ако си честен и няма какво да криеш, защо да не дадеш интервю пред друга медия, а не като мишка да се криеш по дупките.
16 капаче калпаче 14.10.2013 | 14:04
В "Икономедия", освен изброените списъци, има и страшна цензура по форумите!
15 Божидар Тошев 14.10.2013 | 14:02
У нас демокрацията е само на думи, истината е, че живеем в една клептокрация. Медии като тези на Прокопиев са само параван, с който се обслужват политици и се създават изкуствено скандали, за да се прикриват съществените проблеми. Икономедия са глашатаите на всяка власт, които завоалирано четкат удобните политици, а в замяна получават щедри подаръци. Това ли е свободата на медиите?!
14 emanoil momchev 14.10.2013 | 14:01
Това какво значи, че истината боли и не бива да вижда бял свят, ами така действа Прокопиев.
13 Ivan Mitev 14.10.2013 | 14:00
Този човек каза доста истини отностно медиите на Иво Прокопиев. Смешно е те да се наричат независими, след като е известно за всички, че пишат тенденциозно и отразяват събитията както им е изгодно на тях !
12 Иван Ангелов 14.10.2013 | 13:59
Умно изказване, в което могат да се прочетат много вярни неща за свободата в медийното пространство, както и за политиката. Добър пример дава с чужбина, защото там такова нещо няма. От медиите на Иво Прокопиев, непрекъснато бълват нови и нови измислици и лъжи, които заливат десетки сайтове.
11 Arabella Marmalade 14.10.2013 | 13:58
Да не говорим за него, защото той е един страхлив човек без собствено мнение, кой нормален би позволил да бъде ръководен от друг човек, да бъде манипулират, само този, който няма собствено мнение и личност.
10 david copperfield 14.10.2013 | 13:57
Напълно съм съгласен с мнението на този човек. В медийното пространство излизат толкова лъжи и невярни компромати, че не е истина просто. Всичко естествено е "благодарение" на Икономедиа, чийто собственик много добре знаем, че е Иво Прокопиев, който непрекъснато се опитва да върти всякакви интриги.
9 hristo stoimenov 14.10.2013 | 13:57
Ето огромната разлика между нашите и чуждите медии - там се търсят всички гледни и нещата не се представят едностранчиво, както се опитаха да направят Барух и Бедров техните коментари в българската секция, а банката бе споменавана в тях с повод и без повод. После последва истеричното оплакване по всички медии, за да раздухат колкото се може повече скандала.
8 Jessie Mokka 14.10.2013 | 13:56
Докато неговите медии съществуват няма да има свобода на словото, на всички ни е ясно, колко манипулативно се пише, колко много факти се пропускат, които могат да се окажат много важни и да променят цялата картинка. Защо нито веднъж една от медиите му не публикува далаверите му, които бяха разкрити тези седмици? Много ясно, че няма да тръгнат да плуят срещу него, нали ще бъде направена моментална чистка. Винаги ще се намерят глупаци, които да пишат в ползата на един крадец.
7 liubomir yu 14.10.2013 | 13:54
Темата за олигархията у нас я повдигат именно хора, които могат да се определят като такива като самия г-н президент, който продължава да не споменава имена, а в същото време виждаме кои са му дружките и в какви имения живее.
6 Миро Т 14.10.2013 | 13:54
На всички е пределно ясно, че Иво Прокопиев, като собственик на групата "Икономедиа" ще защитава непрекъснато своите интереси и напада своите неудобни конкуренти. В крайна сметка всичко е толкова очевидно и сайтовете pik.bg, dnevnik.bg/capital.bg, offnews.bg, vesti.bg са си негови, или служат в негов интерес.
5 склеротик невротиков 14.10.2013 | 13:52
Атаките на медиите на Прокопиев са повече от чевадни, медиите на олигарха са толкова чувствителна на тема банката, че могат да обособят отделна категория за подобен тип комери, какво ли не бе приписано като собственост на банкера, а в същото време гробна тишина за сделките на собственика им.
4 Пламена Христова 14.10.2013 | 13:52
Пробвайте да напишете един коментар в сайтовете на Прокопиев, да споменете името му, веднага ще бъде изтрит. Ето за каква журналистика говорим, можем да я сравним с тази от преди 1989г. , когато цензурата беше голяма и имаше много табута. Та сега и тези медии са на принципа, само изгодното и хвалебственото да се публикува.
3 David Hayemaker 14.10.2013 | 13:51
В "Икономедиа" се случва какво ли не. Пишат една статия и след това се разпространява от още няколко сайта, които усилено твърдят, че нямат нищо общо с Кръгът "Капитал", но въпреки това публикуват същата статия минути след като тя излезе в Дневник и Капитал примерно. Това свобода на медийното пространство ли му се вика?
2 Сани Д 14.10.2013 | 13:50
"В публикации на Иван Бедров и Еми Барух, прикривайки се зад "Дойче веле", тенденциозно се заявява позиция по дадена тема, без да е потърсена и другата страна" - това е само едно от доказателство, че у нас редакционната политика се диктува отгоре и подобни журналисти като Троянски коне я пренасят и в други по-авторитетни медии.
1 Marusq Laleva 14.10.2013 | 13:46
Икономедия на Прокопиев изразява само становището на олигарсите и всеки един коментар в тяхна вреда бива изтрит, както и коментар срещу Росев Плевнелиев, така че Цветан Василев е много прав в изказването си.

ТВ програма

Кино

  • Сега 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 11:00 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:25 Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • Сега "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, с.2, еп.6...
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.59
  • 16:00 Премиера: "Скъпа мамо" - сериал,...
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "На кафе" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" - телевизионна игра
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.