Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен е бракувала 140 килограма колбаси и месни заготовки от склад за търговия на едро в града. Това съобщи за БТА нейният директор д-р Катя Димитрова.
Продуктите са унищожени в шуменския екарисаж, а на фирмата е съставен акт на стойност 1000 лв., уточни д-р Димитрова.
Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен е затворила фурна в село Овчарово, която не отговаряла на изискванията за хигиена и за сграден фонд. На фирма във Върбица, продавала без разрешение фураж за животни в нерегламентиран обект, е съставен акт на стойност 3000 лева.
От вчера инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен извършват засилени проверки за пакетиране на яйца. Те ще следят за техния произход, маркировка и начин на съхранение.
Проверките са назначени със заповед на директора на Българската агенцията по безопасност на храните.