Каква е тайната зад един от символите на Италия и как се произвежда традиционното Амароне? А какво е апасименто?
Отговор на тези въпроси ще даде Андреа Дал Чин, който е гост-лектор винения форум на DiVino.Taste, който ще се проведе във Военния клуб на 19 и 20 ноември. iNews е медиен партньор на събитието.
Андреа Дал Чин ще повдигне завесата и ще сподели с българските си колеги и с всички ценители, как се получава италианската гъста магия, наречена Амароне. След лекцията присъстващите ще имат възможност да дегустират три вина - Masianco 2010, Campofiorin 2007 и Costasera Amarone 2007.
Андреа Дал Чин е дипломиран специалист по лозарство и енология от Istituto Enologico of Conegliano Veneto. Той е заемал поста мениджър производство в много италиански и чужди компании, а от 2002 година досега ръководи енологичния сектор в Masi Agricola.
За да присъствате на лекцията на Андреа Дал Чин Апасименто е достатъчно да имате билет за изложбената част или да сте участник в някой от майсторските класове от програмата на DiVino.Taste.