Ахмед Доган: Явно нощта е бременна

Тя ще роди ново измерение на политическите кабинети, смята лидерът на ДПС

по статията работи: Кремена Бедерева | 24.10.2011 | 02:20

Явно нощта е бременна - с нови тенденции, с нови оценки, самооценки явления, дори бих казал и неидентифицирани феномени в политиката.

Така лидерът на ДПС Ахмед Доган започна пресконференцията на ДПС в НДК, предаде репортер на iNews.

"Направи ми впечатление, че някои от управляващите трябва по-прецизно да се занимават с политическата география, защото в Черноочене ДПС са били първенци във всички избори”, пошегува се Доган.

"Искаме да сме наясно с необходими профил на президента на страната. Президентът трябва да гарантира мира, спокойствието и сигурността на гражданите и на страната. Важно е в рамките на неговите компетенции, зададени от Конституцията, той трябва да бъде един от гарантите на необратимостта на демократичен процес. Неслучайно подчертаваме това, защото през последните 2 години виждаме тенденции, които поставят под въпрос демократичната система в страната.

Президентът не трябва да бъде пасивен наблюдател на цялостния обществени политически и икономически живот. Затова двойката Калфин – Данаилов са може би най-подходящите със своето поведение. Те най-добре пасват на тези очаквания, затова ще направим всичко възможно те да получат подкрепата от нашите избиратели”, смята Доган.

"Некомпетентна политика, която управляващите водят на централно и местно равнище - това се опита да спре ДПС - освен това ДСП вижда изход в предсрочни парламентарни избори, уточни още Доган.

Лидерът на ДПС съобщи, че в Кърджали ДПС печели още на първи тур. Явно нощта е бременна - тя ще роди ново измерение на политическите кабинети, смята още той.

Във всички случаи трябва да има коалиционни партньори, за да няма предпоставки човек да се взима прекалено на сериозно и да говори само в първо лице, единствено число.

Освен това Доган коментира, че това били най-порочните избори от началото на демократичните промени.

Порочността освен във всичко останало се корени и във факта, че избори не провеждат нощно време, добави Доган. Според него такъв парадокс нямало в Европа и гласуването по тъмно е един механизъм за използването на страха у хората.

Той заяви със задоволство, че от всички партии ДПС са в най-добро настроение непосредствено след изборите.

Оценката на ДПС за ГЕРБ е, че тяхното управление на страната е пълен провал, посочи Лютви Местан. По думите му ГЕРБ не можел да очаква подкрепа на балотажа от избирателите на ДПС.

От ДПС смятат, че избирателите не са гласували на тези избори за ляво или дясно, а за даване на възможност за еднолична власт или за запазване на демокрацията в България.

Според Ахмед Доган избора на Росен Плевнелиев за президент нищо добро не ни вещае и едва ли българският избирател ще допусне един субект да поеме политическото управление на страната. Трябвало да има коалиционни партньори, добави още Доган.

"ДПС не иска нищо за подкрепата за Калфин, но за да бъдете доволни, вие, медиите, ще искаме една хубава целувка”, пошегува се лидерът на ДПС. Той коментира още, че не се приемат толкова насериозно, както изглежда ги представят и ще бъдат доволни, ако бъде избран президент без участието на ДПС в изборите.

Доган допълни още , че от ДПС си знаели мястото, тежестта, възможностите и ще направят всичко възможно Калфин да получи необходимата подкрепа.

Основният недъг на целия преход в политическия ландшафт е, че много случайни хора влизат в политиката, смята Ахмед Доган. Той даде подобен пример с ГЕРБ, които преди две години като някаква групировка овладяват част от медиите, намират необходимите финансови ресурси и случайно взимат властта, като дори не са били подготвени за нея. Случайните и неподготвени личности са едни от най-големите бичове на измъчения преход през последните 20 години и за голямо съжаление продължават да ги възпроизвеждат, заключи Ахмед Доган.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари


13 Петър Стоянов 24.10.2011 | 15:41
Може да го обиждате, да го наричате всякак! Като човек може да не става нищо от него, както каза Юнал Лютви, може да е пиел много, да е биел жените си, да се е държал супер невменяемо, но сега този човек е най-добрият политик в България и аз не мога да си кривя душата по този въпрос.
12 Мариана . 24.10.2011 | 13:50
Доган доказа за пореден път, че майката на глупостта е винаги бременна! Едва ли би могъл да сътвори по-безумно изказване. Двамата с Волен са като двете страни на една монета – печелят гласове благодарение на хорските страхове и привличат внимание с цирковете си. От подобни клоуни нямаме нужда, жалко, че избирателите им все още не са го разбрали.
11 Свежка . 24.10.2011 | 12:46
За какво намекваш, Павка? В тези времена на резки климатични изменения, най-добре се адаптират паразитите и микробите. Дори и ядрено оръжие не е в състояние да ги унищожи...камо ли слабонародната воля.
10 Павката _ 24.10.2011 | 10:59
Интересно как всички българи го мразим тоя, но все пак го допускаме да бъде във властта. Стига да има желание, паразити като БСП и ДПС могат да бъдат разкарани от властта завинаги.
9 V D 24.10.2011 | 10:39
Живка, те да си съберат гласовете, пък изобщо мога да ти кажа, че няма да ги грее кой е гласувал за тях. Няма как ДПС да ги задължат да управляват с тях. Колкото и да си мислят всички, че те винаги са заедно се лъжат, защото ако се подкрепяха нямаше да ставаме свидетели на такива глупости които се случват. Само хора, които не живеят в районите, в които управлява ДПС не знаят за какво става въпрос, а само предполагат.
8 Ани Г. 24.10.2011 | 10:30
Живка, на мен ми е обидно, че въобще това същество живее в нашата държава, камо ли да го гледам по телввизията и в изборни пресконференции! Какво ми се хвали с това Кърджали бе, хората там са принудени да гласуват за ДПС. В България няма конфликти между българско и турско население, само долна и гнусна партия като ДПС се опитва да насади тази идея в съзнанията на по-глупавите и да ги използва ! Тук трябва да сме единни, защото всичко това е изкуствено насаждане на етническа омраза!
7 Свилен Терзиев 24.10.2011 | 10:17
Сега е момента за един хубав народен шамар за Доган. За да разбере че неговият петел не пее. Много е важно и неговите гласоподаватели също да го разберат. От там ще тръгне падението му. Мощно всички на втори тур!
6 Стамена Георгиева Георгиева 24.10.2011 | 10:17
Където живеят турци управлява ДПС, така си е сега, така ще бъде винаги. Какво се прави на много отворен Доган, всички знаем как си печели изборите. При тях няма това онова, или си за тях или оставаш безработен, затова и толкова много българи дори гласуват за тях. Всичко е толкова прозрачно, но какво да се прави, твърде нагли са!
5 V D 24.10.2011 | 10:13
Другата седмица ще бъде повече от интересно. Вече разбрахме, не че има някой изненадан, затова кой ще подкрепи ДПС и нищо чудно батко ви Бойко да остане с пръст в уста. Като нищо ще съберат още 10% кандидатите на БСП, тъй като разликата между тях и ГЕРБ се скъси много бързо.
4 Живка Илиева 24.10.2011 | 09:27
Обират все още някакъв вот, защото продължават да се заиграват с етническия въпрос и да насаждат страхове у хората, печелейки милиони на техен гръб само от тютюна. Не знам въобще как може да съществува все още още тази партия и да гледаме Доган по пресконференции, тук има нещо сбъркано! Подкрепата за „бате Ламбо“ със сигурност ще налее към червените гласове, тези на твърдия електорат на ДПС, но от друга страна може да изиграе лоша шега на кандидат-президентската двойка на БСП.
3 Георги Петров 24.10.2011 | 09:04
Доган беше заел хубава позиция след изборите през 2009 година. Той не се появяваше в медиите, и ако някога го правеше си беше пълна сензация. За негово най-добро, а и за българския народ е да продължи да действа така и въобще няма нужда се изказва. За какво му беше тази пресконференция не ми стана ясно, но знам само едно и то е, че ДПС и БСП са ръка за ръка, дори и след края на тяхното управление, което е жалко за България!
2 Криси Митева 24.10.2011 | 09:03
По-голяма мечешка улусга едва ли ДПС ще направи на Калфин и на Ламбо, хаха, със сигурност това ще е решаващия и тотален негативен изход за социалистите. Надявам се гласоподавателите хубаво да се ЗАМИСЛЯТ тази седмица, за кого и ЗАЩО да гласуват за тях...ГЛАСУВАЙТЕ хора, защото утре да не ревнете тоя и оня защо ни управляват!
1 Криси Митева 24.10.2011 | 08:55
Явно Доган се е изказал супер подготвен отново! :) Какво Кърджали бе, там бяхте ясни, че сте взели властта! половината от населението от турската етническа принадлежност в което няма лошо, но със сигурност това не е "ясен демократичен избор"! Така, че не ми се обяснявай, ами си трай в ъгъла, естествено че ще подкрепиш Калфин и Данаилов, това беше ясно..

ТВ програма

Кино

  • Сега Още от деня коментарно предаване /п/
  • 06:00 Дворът с люлките игрален филм...
  • 07:45 Телепазарен прозорец
  • 08:00 Денят започва с Георги Любенов
  • 11:00 Туризъм.бг
  • 12:00 По света и у нас
  • 12:30 Бразди
  • 13:00 Иде нашенската музика
  • Сега "Да живее крал Джулиън" -...
  • 06:00 "Светът на здравето" - здравно...
  • 06:30 Премиера: "Древно инженерство" -...
  • 07:30 "Тази събота и неделя" - уикенд...
  • 11:00 "Вкусът на България" - кулинарно...
  • 11:30 "Светът на здравето" - здравно...
  • 12:00 bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Загадки за начинаещи: Убийствен...
  • Сега "Не ме оставяй" - сериен филм /п/
  • 06:30 "Кобра 11: Обади се!" - сериал,...
  • 07:30 "Събуди се" - предаване
  • 11:00 "Съдебен спор" - предаване на NOVA
  • 12:00 Новините на NOVA
  • 12:30 Темата на NOVA
  • 13:00 "Необичайният живот на Тимъти...
  • 15:00 "50 първи срещи" - с уч. на Адам...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.