Няма да има никакви наказания за позицията на представителя ни в ООН за Сребреница. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев пред журналисти.

"По процеса на изтичане на документи от МВнР може би ще има проверка и тогава ще се разбере дали ще има последствия", коментира той. 

Попитан защо час преди гласуването е имало изпратени инструкции за гласуване с "въздържал се", той обясни, че това било част от процеса. 

"Един час преди това е част от процеса, час след това да се гласува както ви казах, по официален начин. След въпросния документ сме водили комуникация с представителя ни в ООН, виждате какъв е резултатът", обясни служебният премиер. 

Той каза, че позицията на страната по резолюцията за Сребреница не е била съгласувана нито с президента Радев, нито със сръбския му колега Александър Вучич. 

Попитан за това кой ще представлява България на срещата на върха на НАТО през юли, той коментира: "Няма такова решение. Срещата на върха на НАТО във Вашингтон е в средата на юли. Има доста време до тогава. Надявам се редовно правителство да определи кой ще участва".