Борисов: Заклевам се, да почина, ако е била у дома Меглена Кунева

"Бареков, за разлика от реформаторите и БСП проявява политическа класа", заявява лидерът на ГЕРБ

по статията работи: Кремена Бедерева | 08.10.2014 | 15:56

Интервю с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се появи във в. "Труд". Интересното в случая е начинът, по който то е направено - от двама стажанти на медията, които подготвят засада на бившия премиер пред дома му в Банкя. Вместо да ги изгони обаче, Борисов вежливо ги кани на разходка с него до Клисурския манастир.

Вече видяхте част от него, в което лидерът на ГЕРБ заявява, докато шофира, че "който иска, ще се обади".

Ето продължението на интервюто, което са направили колегите от в. "Труд", в което дори за момент Борисов си говори с бабата на едната стажантка:

След десетина минути Борисов спира джипа. Спира и сребристо ауди, което го следва с шофьор, бодигард и един от нас (Стоян - б.а.). Появяват се отнякъде един мъж и две момичета, атлетични, Борисов ги представя: 24-кратен шампион по джудо и самбо в тежка категория и две шампионки по плажен тенис.

Тръгваме пеш по пътя към Банкя. Пред нас се движи сребристото ауди, зад нас - друг автомобил. Асфалтът е мокър, смрачава се, ръми. Борисов е с удобни маратонки с дебела платформа и спортен екип на "Витоша-Бистрица" - "бистришките тигри". Грижовен е, прегръща през рамо момичетата, дава наставления: "Пазете се, минете вдясно", гардовете му спират с ръка колите, след минута ги пропущат напред.

Подкачаме го: "Г-н Борисов, видяхме май г-жа Кунева да излиза от вас. Да не сте говорили за коалиция?" Той се кръсти три пъти: "Заклевам се, да почина, ако е била у дома!"

Мъглата пада ниско. "Веднага след изборите не дадохме пресконференция, така правят разумните хора. Преди да знаят резултатите, те вече заявяват позиции. Германския вариант на управление го погребаха снощи Миков и Стоилов", говори Борисов. Повишава леко тон: "В Германия са много силни и едните, и другите. У нас има ГЕРБ и няколко малки партии. Няма да е стабилно това правителство, ще бъде на ръба. БСП са заявили, че остават опозиция, и то конструктивна, за което им благодаря. Аз съм срещу задкулисието и няма да им пращам тайни мисионери за преговори. Оттук нататък всяко мое действие ще значи, че им се моля, че им предлагам задкулисие, че съм щастлив от това, което Орешарски, Чобанов и Стойнев са направили с държавата за година и два месеца. Народът ги е наказал да имат два пъти по-малко от нас, и то с лидер на европейските социалисти. Чух Миков, в БСП имат работа в партията вътре да си решават и не им е до държавата!"

А Реформаторският блок?

"Гледам, че Радан ми е звънял...", споделя Борисов. Усеща се горчивина в гласа му. Реформаторите държат на условието Борисов да не е премиер.

"Кой да е?! Радан ли? - пита Борисов. - Те имат едва 8%!"

А дали електоратът на реформаторите би го приел без резерви?

"Какво ме интересува? Зад мен стоят над 1 милион избиратели! Те избраха мен! Няма да ги пратя при Костов! Реформаторите като по-малка политическа сила трябва да се съобразят с ГЕРБ!"

"България без цензура"? Бареков?

"Той за мое голямо учудване проявява политическа класа. Реагира много по-адекватно от реформаторите и БСП, поне не заема позиция, преди да излязат окончателните изборни резултати" - коментира Борисов.

Ами Станишев?

Борисов пуска саркастична усмивка: "Лидерът на ПЕС, лидерът на европейските социалисти, представяш ли си, не дойде, остави ги сами на пресконференцията. Аз да бия лидера на европейските социалисти! Аз! Два пъти той мене трябваше да ме бие, ама не му стигнаха силите."

ДПС?

"ДПС са казали, че са за коалиция с нас. Ние сме заявили, че не можем да управляваме с тях, защото те управляваха лошо и държаха втората партия на власт заедно с "Атака". ДПС нямат моралното право да управляват!"

Цветанов? Дали ще бъде пак министър на вътрешните работи? Вицепремиер?

"Многократно съм споделял, че Цветанов ръководи предизборния щаб на ГЕРБ и е шеф на парламентарната група на ГЕРБ." Това са големи отговорности и Цветанов ще работи по тях. Не е вярно, че вътрешният министър е най-важният пост в едно правителство. Най-важен е финансовият министър! После този на околната среда... Всички министри от ГЕРБ вече са ми в главата!"

Вече вали, пътят е хлъзгав. Бойко и други от Банкя финансирали с по 500-1000 лв. реставрацията на манастира, щял и ремонта на пътя да финансира, но щяло да се изтълкува грешно, затова не го направил...

Връщаме се към темата на деня. Борисов заключава: На никой не му стиска да вземе властта, всички чакат на мой гръб!"

Звън от джиесем прекъсва разговора. (Бабата на Диана се обажда - къде е, защо закъснява?) "Тук съм, бабо, на пътя, в гората!" (С кого?) "С колеги..." ( Късно е!) " И с един човек..." (Кой човек?) " Ще ти дам да го чуеш, ще разбереш!"

Борисов взема слушалката: "Бойко съм, да не ме сбъркаш с Радан или Местан... Как ще ревнеш?... Внучката ти е при мен... И пуши цигари - ти знаеш ли, че пуши?... Добре, другия път да дойдеш с нас!"

Вече сме на "ти". Подхвърляме: "Бабата на Диана ти е фенка, но казват, че си диктатор - Бойко Диктатора."

Борисов отсича: "Аз съм демократ!"

Друг е въпросът за правосъдната система.

"В Гърция, ако хванат чужденец с 1 грам наркотик, той влиза в затвора до живот, докато нашата система е тромава."

Не пропуска любимата си тема за магистралите: "Марица" щеше да е готова, ако бяхме на власт!" Обръща се към един от нас (Стоян, който е споделил, че е от Свиленград): "Ти щеше да си ходиш за 3-4 часа до твоя град!"

Разходката свършва. Качваме се по колите. "Много здраве на баба ти", сбогува се Борисов.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Референдум с Добрина Чешмеджиева
  • 22:00 Любов в окови 4 тв филм /2 епизод/
  • 23:00 По света и у нас
  • 23:25 Да надживееш Ескобар тв филм /49...
  • 00:15 Отблизо /п/
  • 00:45 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 02:20 Култура.БГ предаване за култура с...
  • 03:15 Спортните таланти на България: В...
  • Сега "Dancing Stars" - танцувално шоу с...
  • 23:00 bTV Новините - късна емисия
  • 23:30 "Разобличаване" - сериал, с.3, еп.12
  • 00:40 "Дъф и Вазовски" - сериал, с.2,...
  • 01:40 "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините /п./
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • Сега "Hell’s Kitchen България" (нов...
  • 22:00 "Кошмари в кухнята"- риалити
  • 23:00 Новините на NOVA
  • 23:30 "Военни престъпления: Лос...
  • 00:30 "911" - сериал, сезон 2
  • 01:20 "Престъпни намерения" - сериал,...
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.