Борисов похвали съпартийците си за ЧРД на ГЕРБ

Лидерът на партията и неговите заместници с поздравителен адрес

по статията работи: iNews | 03.12.2018 | 18:20
Борисов похвали съпартийците си за ЧРД на ГЕРБ
бгнес-архив
Повече за:

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави членовете и симпатизантите на организацията във връзка с 12-годишнината от основаването й. Министър-председателят се обръща с поздрав и към областните координатори на ПП ГЕРБ, общинските й ръководства, кметовете и общинските съветници на ПП ГЕРБ, депутатите и евродепутатите от партията, съобщава "Епицентър".

Поздравителният адрес е подписан и от всички заместници на Борисов - Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

"В ГЕРБ винаги сме се ръководили от виждането, че успехът на България е възможен, ако се обединим като нация, която не е заложник на миналото и ако работим за страната не с хоризонта на определен брой мандати, а повдигайки погледа си към по-амбициозни национални цели. Затова в името на България многократно сме подавали и ще продължим да подаваме ръка на всички, които поставят успехът на държавата и бъдещето на гражданите на първо място. Искаме всички заедно да организираме страната ни така, че да успяват работливите, активните и способните", пише в документа.

Ето и пълното му съдържание:

Преди 12 години учредихме ГЕРБ с ясното съзнание, че полагаме началото на една различна партия. 12 години по-късно, в 7 от които управляваме, постигнахме 11 победи, работихме и самостоятелно, и в коалиция. Управлявахме във време на макроикономическа криза, изплащахме милиарди необезпечени разходи, наследени от предишни правителства – катастрофирали енергийни мегапроекти, фалирана банка и спрени еврофондове, дупки в бюджета за милиарди, и всичко това в условията на международна изолация, в каквато бе поставена страната ни. 

За тези 12 години сме се водили преди всичко от целта да стабилизираме държавата и единствено с работа сме успявали да получим доверието на гражданите за реформите, които провеждаме. Усилията ни са насочени преди всичко към подобряването на стандарта на живот на българските граждани и резултатите са налице. Инвеститорите по цял свят знаят, че България е привлекателно място за бизнес. Безработицата достигна рекордно ниски нива. През 2009 г. минималната заплата беше 240 лв., а средната - 609 лв. През 2019 г. минималната заплата ще достигне 560 лв., а средната ще надхвърли 1200 лева. Минималната пенсия 2009 г. беше 124 лв., а от 1 юли догодина всички пенсии ще бъдат преизчислени и минималната ще стигне 220 лв. Брутният вътрешен продукт по време на управлението на Тройната коалиция беше едва 66,3 млрд. лв., а през 2019 г. ще стигне рекордните 116,4 млрд. лв. За последната година и половина увеличихме заплатите на българските учители приблизително с 50%, а в рамките на мандата ще бъдат удвоени. Обновяваме материалната база и реформираме учебните програми в училищата. След две години България ще има една от най-модерните образователни системи в света, която ще подготвя адекватно децата за дигиталното бъдеще. Инвестираме в електронно управление, инфраструктура и сигурност. С всичките тези усилия и реформи ще достигнем сближаване по редица нива с Европейския съюз.  Постигането и гарантирането на добри финансови показатели за една държава са най-обективният критерий за нейното развитие. Последният бюджет, който правителството и парламентът гласуваха, както и данните на международни рейтингови агенции ни дават основание да продължим напред. Диалогът с гражданското общество никога не е бил проблем за нас. Винаги сме чували и ще чуваме всеки критичен глас. Доказателство за това са десетките проблеми, които сме решили в диалог с гражданите.  ГЕРБ се разви като истинска системна партия. Чрез структурите на партията и реалния партиен живот ГЕРБ се опита да чуе проблемите на българските граждани във всяко едно населено място в страната. Пряката връзка с хората е основен принцип в работата ни не само по време на избори, а по всяко време. В ГЕРБ винаги сме разбирали и отчитали грешките, които допускаме.

Предвид предстоящите европейски и местни избори догодина структурите на партията трябва в най-кратки срокове да направят ревизии по места и да отстранят всички слабости и грешки. От позицията на открит и непрекъснат диалог с българските граждани, трябва да положим всички усилия да получим категорично доверието им, за да затвърдим необратимия процес за утвърждаване на България като сигурен и стабилен партньор в ЕС и НАТО.  Днес повече от всякога всички имаме нужда от надпартиен диалог по важните геополитически теми за развитието на страната и Европа. България отдавна е във фокуса на важни събития и процеси. И за всички нас е от изключителна важност да водим дебат на европейски политически език. Българското председателство на Европейския съюз беше добър пример в тази посока. Утвърдихме България като лидер на Балканите и фактор, с когото всички се съобразяват. Благодарение на волята ни успяхме да намалим почти до нула миграционния натиск върху България. Станахме и реален участник в управлението на миграционните процеси към Европа, ценен партньор в преговорите с трети страни и стриктен изпълнител на задачите по опазването на външните граници на ЕС.  В ГЕРБ винаги сме се ръководили от виждането, че успехът на България е възможен, ако се обединим като нация, която не е заложник на миналото и ако работим за страната не с хоризонта на определен брой мандати, а повдигайки погледа си към по-амбициозни национални цели. Затова в името на България многократно сме подавали и ще продължим да подаваме ръка на всички, които поставят успехът на държавата и бъдещето на гражданите на първо място. Искаме всички заедно да организираме страната ни така, че да успяват работливите, активните и способните.  В личен план благодарим на всички, които работят за успехите на ГЕРБ и за благото на България. Знаем колко голяма част от времето, което трябва да бъде посветено на любимите хора, отделяте за общата ни кауза. Признателни сме за усилията и сме уверени, че всичко това си заслужава, когато погледнем резултатите от работата ни.


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега Новини на турски език
  • 12:35 Малки истории /п/
  • 12:45 Телепазарен прозорец
  • 13:00 Последният печели...
  • 14:00 Телепазарен прозорец
  • 14:15 Арт дъга детски образователен филм
  • 14:40 Вълкът и седемте козлета 2...
  • 14:45 Господин Тау тв филм /18 епизод/
  • Сега bTV Новините - обедна емисия
  • 12:30 "Комиците и приятели" - комедийно...
  • 13:30 "Златно момче" - сериал, еп.74 /п./
  • 15:00 "Бараж" - сериал, еп.46
  • 16:00 "Скъпа мамо" - сериал, еп.2
  • 17:00 bTV Новините
  • 17:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • 18:00 "Стани богат" - телевизионна игра с...
  • Сега Новините на NOVA
  • 12:30 "Наследство" (премиера) - сериен...
  • 13:30 "Свободна да избира" (премиера) -...
  • 15:00 "Не ме оставяй" (премиера) - сериен...
  • 16:00 Новините на NOVA
  • 16:10 "Пресечна точка" - публицистично шоу
  • 17:00 "Семейни войни" (нов сезон) -...
  • 18:00 "Сделка или не" (премиера) -...
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.