Джевдет Чакъров след срещата с Доган: Връщане назад няма!

Очаквайте обръщение на нашия почетен лидер

по статията работи: iNews | 06.07.2024 | 18:20
Джевдет Чакъров след срещата с Доган: Връщане назад няма!
Елван Атила/ФБ групата "Аз подкрепям Ахмед Доган"
Повече за:

Връщане назад няма!

ДПС не функционира в момента в нормалния си вид и съдържание. Необходимо е да се върне към нормалността по отношение на функционирането, като с има предвид автентичното, истинското ДПС.

Среща на Ахмед Доган с Делян Пеевски няма да има.

Очаква се обръщение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Това са основните резултати от срещата на Ахмед Доган със 17-те депутати, които спазиха разпореждането му да се гласува "против" правителство на ГЕРБ-СДС, предаде Епицетър.бг.

След седмица на политическо напрежение и разделения в групата на ДПС част от членовете на Движението се срещнаха с почетния председател Ахмед Доган в резиденцията му в "Росенец".

След срещата Джевдет Чакъров заяви: "Проведохме едно задълбочено и доста сериозно заседание с колегите с нашия почетен председател д-р Ахмед Доган. Обсъди се политическата ситуация в страната. Естествено обсъди се и политическата ситуация вътре и в нашата политическа сила – в ДПС и в парламентарната ни група. И видно е, че ситуацията има своите измерения с оглед на натрупаното напрежение.

Това, което обсъдихме е, че ДПС не функционира в момента в нормалния си вид и съдържание. Необходимо е да се върне към нормалността по отношение на функционирането, което имаме предвид автентичното, истинското ДПС, което е с функциониране на колективните органи, диалог, визия, обсъждане, взимане на решения, които произтичат от колективните органи, съобразно нормите в нашия устав.

И решението на всички колеги, които представям е, че връщане назад няма. За напред трябва да се възстанови тази нормалност. И очаквайте в най- скоро време позиция от нашия почетен председател, от д-р Ахмед Доган.

Какво означава да се върне нормалността?

"Да функционира, да функционират всички колективни органи, вече казах. Това не е клише. Не еднократно съм посочил, че те не функционират от доста време, от миналата година – близо година вече. Не функционират, няма обсъждане, няма взимане на решения. По този начин не може да се продължава и няма да се продължи. Ние вярваме в потенциала, в капацитета на всички структури в ДПС. И в това отношение очакваме позитивни стъпки, решения от тях, от хората, които са ни подкрепяли и в страната, и в Турция, и в Европа, навсякъде. И освен това трябва да подходим и отговорно и с оглед на това, което е ДПС и за нашата страна за република България. С оглед на политическата ситуация, осъзнаваме и нашите отговорности. Трябва да има стабилност в страната. Да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство в оставащото време. Ако не съумеем естествено, че ще се иде на избори. Но това не е най-доброто решение. Защото пропускаме много сериозно време. Отново обсъдихме нашата отговорност и ролята, която трябва да има ДПС, такава каквато е имало още от началото на демократичните промени".

Чакъров беше категоричен, че трябва да има стабилност в страната и "трябва да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство".

"Виждаме какво става с Плана за възстановяване и устойчивост. Виждаме какво става с европейските програми. Има какво да направим".

До момента Ахмед Доган не е коментирал случващото в ДПС. Очаква се обаче неговата позиция да стане ясна именно след днешната среща.

Както вече стана ясна, почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган събра днес в базата си на "Росенец” 17-те депутати, които спазиха разпореждането му да гласуват "против” кабинета "Желязков”.

На срещата не са поканени нито действащият председател Делян Пеевски, нито неговите заместници, нито който и да е от 30-те народни избраници на Движението, които не спазиха повелята на Доган да гласуват против кабинета на ГЕРБ-СДС.

Преди два дни 17-те написаха Отворено писмо, в което изразяват подкрепата си за д-р Ахмед Доган и споделят, че "в момента се извършва манипулация и дезинформация към структурите на партията чрез шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения”.

Писмото завършва с призива: "Ние сме за единство и заедност на ДПС под ръководството на д-р Ахмед Доган – почетен председател на ДПС”.

Подписалите 17 депутати, които присъстваха на срещата с Доган са:

Джевдет Чакъров

Джейхан Ибрямов

Севим Али

Ализан Яхова

Валентин Тончев

Анджей Джандев

Едис Даудов

Ешереф Ешереф

Левент Мемиш

Мехмед Салим

Тимур Халилов

Фатме Рамадан

Хабибе Расим

Хайри Садъков

Юсеин Вейселов

Ердуан Мехмед

Рамадан Аталай.

 

Срещата започна в 13.00 часа и продължи близо три часа.

"Обсъди се политическата ситуация в страната. Естествено, обсъди се ситуацията и вътре в нашата политическа сила. Видно е, че ситуацията има своите измерение с оглед на натрупаното напрежение", поясни още Чакъров.

Според него партията трябва да се върне към нормалното функциониране на колективните органи, към диалога и към взимането на общи решения.

"Трябва да подходим отговорно. Наясно сме с нашите отговорности с оглед на политическата ситуация в България. Трябва да има стабилност в страната. Трябва да се положат усилия за създаването на правителство, но ако това не стане, ние сме готови да се явим отново на избори. Това обаче не е най-доброто решение", каза още Чакъров.

Съпредседателят на ДПС поясни, че тези, които са отишли днес на срещата в Росенец, са се съобразили с устава на партията.

Той описа и политическата ситуация в страната, като каза, че Росен Желязков е бил една добра кандидатура за министър-председател. Припомняме обаче, че той е един от 14-те депутати, които гладуваха в пленарна зала с "против" за предложеното от ГЕРБ правителство на малцинството.

"Трябва да кажем, че имаше и добри кандидатури за министри, които са професионалисти. Трябва да има хора, които са компетентни в управлението на страната. Виждаме какво става с Плана за възстановяване и устойчивост, виждаме какво става с Европейските програми. Виждаме, че е много сложна геополитическата ситуация. Хората очакват и с право, всички ние, заедно с хората, това беше мотото на нашата кампания, има какво да направим. Страната ни има потенциал, който трябва да бъде разгънат", категоричен беше Чакъров.

"Това са някакви манипулации (за среща на Делян Пеевски и застаналите зад него депутати с Ахмед Доган – б.р.). Не вярвам, след като вече е решено, че връщане назад няма, утре да има друга среща с Ахмед Доган", каза след срещата и Рамадан Аталай.

Както Епицентър.бг прогнозира още снощи участниците в срещата се снимаха с Доган.

Изключеният от парламентарната група депутат Джейхан Ибрямов публикува публикува обща снимка на участниците в срещата, застанали около Доган на терасата на вилата му, а надписът на снимката е "Автентичното ДПС".


Добави коментар
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

ТВ програма

Кино

  • Сега С БНТ завинаги /п/
  • 02:30 100% будни сутрешно токшоу с...
  • 04:00 Арабела се завръща или Румбурак -...
  • 04:25 По света и у нас /п от 20:00 часа/
  • 05:10 Още от деня коментарно предаване /п/
  • 05:40 Телепазарен прозорец
  • 05:55 Денят започва сутрешен блок с...
  • 09:10 Сутрин с УЕФА ЕВРО 2024
  • Сега "Ослепително слънце" - сериал, с.2,...
  • 02:10 bTV Новините
  • 02:50 "Преди обед" - токшоу с водещи...
  • 04:45 "Ослепително слънце" - сериал /п./
  • 05:10 "Дракони: Ездачите от Бърк" -...
  • 05:35 "Тролстопия" - анимационен сериал,...
  • 06:00 "Смърфовете" - анимационен сериал,...
  • 06:20 "Лице в лице" - публицистично...
  • Сега "Франклин и Баш" - сериал, сезон 1
  • 02:15 "Моето име е Мелек" - сериен филм
  • 03:15 "Наследство" - сериен филм /п/
  • 04:00 "Не ме оставяй" - сериен филм /п/
  • 04:50 "Свободна да избира" - сериал /п/
  • 06:00 "Пресечна точка" - публицистично...
  • 07:00 "Здравей, България" - сутрешен блок
  • 09:30 "На кафе" - предаване на NOVA
Какво е общото между цигарите и мазнините по корема Анализът им показва, че започването на пушенето и пушенето през целия живот е свързано с увеличаване на коремните мазнини.